Faatoaga faatoaga

Lapataiga o lupe: o afea, pe faʻapefea ma mea e fai

O manulele e faʻafeiloaʻi i faʻamaʻi eseese e pei o tagata. E leai se faʻalavelave o lupe. E mafai e faʻamaʻi pipisi ona fasiotia nei manulele mananaia, o lea e tatau ai ona tuiina. Ia tatou iloa po oa maʻi ma pe faapefea ona fai tui puipui.

Aisea e te manaʻomia ai lupe tui

Pigeons i totonu o le atunuʻu e mafai ona felelei i mamao mamao, ma, toe foi mai, e mafai ona afaina ai tagata uma o loʻo nonofo i le lupe. O le tele o le faitau aofaʻi o tagata, o le maualuga o le aʻafiaga o se faʻamaʻi. Mai nisi faʻamaʻi, e mafai ona felelei manu felelei pe a fesoasoani ia i latou. O se vaitaimi e sili ona lamatia lea e mafai ona tupu mai ai faʻamaʻi, ua manatu o le a le oʻo i le vaitau, talu ai o fesuiaiga o le vevela ma le faʻaleleia o le susu e fesoasoani i le atinaʻeina o siama faʻamaʻi. O le mafuaʻaga mo le faʻamaʻi o se manulele e mafai ona avea ma mea taua: vai, meaʻai, isi manu, iniseti. O le mea lea, e tatau foi ona e tuiina na tagata e le lele i soo se mea. Mo faʻamatalaga faʻamatalaga o loʻo feaveaia ma fesoʻotaʻi ma isi tagata taitoatasi, o le tui puipuia e matua talafeagai lava.

E te iloa? O le pogisa lanu uliuli na teuina e tagata nai lo le 5,000 tausaga talu ai, ma atonu i se taimi muamua atu. E masani ona faʻaaogaina le meli meli i aso anamua ma le Vaitau Tutotonu. O le Gagana Eleni na faʻasalalau atu ma faʻamatalaga fesoasoani e uiga i tagata manumalo i Taaloga Olimipeka.

Sauniuni o lupe mo tui

E na o tagata soifua maloloina e tatau ona tui. Afai e vaivai se manulele, e tatau ona fesoasoani i lona tino ia faʻamalosia, faʻamalosia le taumafa. Talu ai o le tui e faʻavaivaia ai lupe, e tatau ona puipuia:

  • faʻalelei le fale o manulele. I totonu, e muamua ona e faʻamamā, ona faʻaaogā lea o vailaau faʻamaʻi. I le taimi mafanafana, e sili ona talafeagai le faʻaaogaina o le vai (mo se faʻataʻitaʻiga, o se vaifofo o le 1% formalin poo le 2% caustic sodium) poʻo se pomu asu "Deutran". I le taimi malulu, e tatau ona faʻaaogaina masini vailaʻau maso. E le tatau ona faia le faʻaleagaina i le leai o ni manulele ma se itula pe a maeʻa ona aveese le toega o mea na faʻaaogaina. A maeʻa lena mea, e tatau ona e faʻatulaga lelei se vaalele e aloese ai mai meaʻai oona;
  • solo ese anufe (mo se faataitaiga, o le fualaau faasaina "Albendazole");
  • fafaga manu ma vitamini ma minerale e faʻamalosi ai lo latou ola maloloina. O le uiga lava e tasi e faaauau pea ona tuʻuina atu ma sina taimi pe a uma le faʻamalosia.
E taua! Afai e te mauaina se manulele maʻi i le fale lupe, e tatau ona vavalalata vave mai isi ma tuʻu i totonu o faʻamaʻi. O se tagata maʻi e mafai ona iloa e se suiga i amioga: o le manulele e ai le leaga, e le lele, natia i tulimanu, e vevela ma e maualuga le vevela. O le toesea o sea manulele ua suia, ma le lafoaia e mafai ona matauina mai le gutu, mata ma le gutu. E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le vete - atonu e mafai ona faʻamalolo le manulele. E le mafai ona pipisi le faʻamaʻi.

Puile tui

O talavou laiti e tele lava ina afaina i faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, e tatau ona faia tui puipui o lupe i faʻamaʻi e mafai ona afaina.

Mai knives

Hipster (o le isi igoa - maʻi Newcastle) o le masani lea o faʻamaʻi masani i lupe. I le tele o tulaga (e tusa ma le 80%) o le faʻamaʻi e muta i le maliu o se manulele. O le mea lea, e taua le tui i le taimi. Mafaufau i sauniuniga e sili ona lauiloa mo tui e faasaga i wiggles.

Avivak (poʻo Bor-74)

O le fualaau sili lea ona masani ona faʻaaogaina. I fafo atu, o se faʻamalosi paʻepaʻe. E maua mai i masini moa faʻatasi ma vailaau vailaʻau ma suauu. O lenei osofaʻiga o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o fagu vailaau ma palasitika i ni atopaʻu eseese. O lenei meafaigaluega e atiina ae ai le puipuiga i le soona faʻamaʻi o le uaea 4 vaiaso talu ona uma tui. O le fualaau faasaina ua teuina mo le 12 masina.

O vailaau ua tuiina e faasaga ile manulele e 90-120 aso. E faʻamaonia le tui e ala i le faʻalauiloaina o lenei meafaigaluega i le ua poʻo le pusa, aʻo matauina uma mea faʻainisiina. Aʻo leʻi faʻaaogaina, lulu le fagu seia oʻo i se vaega tutusa. O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina e faʻaaogā ai tui tui poʻo le faʻamaʻeleina e ala i le kuka mo 15-20 minute.

"La Sota"

O se isi fofo iloga mo le puipuia o tui o le fualaau faasaina "La Sota". I fafo atu, o se mea vevela ma le paʻu o se lanu enaena lanu po o se foliga o se mumu piniki.

Mo le tausia lelei o lupe i le fale, o le a aoga mo oe e aʻoaʻo ai uiga o le fafagaina ma le fafagaina o lupe, faʻapea foi ma le auala e teu ai lupe i le taumalulu ma pe faʻapefea ona e faia se mea e te faia.

O le vili e aofia ai le 500, ma o le vial e aofia ai le 1500 poʻo le 3000 doses. O le ola o le tui o le tasi le tausaga. Teu i se nofoaga matutu ma pouliuli i le vevela o + 2 ... +10 ° C. Pe a faʻaaogaina lenei tui, o le faʻamausali e atiaʻe le 14 aso pe a uma le tui ma tumau mo le itiiti ifo ma le 3 masina. O lenei fualaau faasaina e matua leai se afaina.

O le tui muamua e faia i lupe pe a oʻo atu i le 30-35 aso. A maeʻa le tui, e mafai ona avea manufelelei ma mea e le faʻaaogaina, ma le maumau ai le fiaai, ae pe a mavae sina taimi ona pasia lea o lenei setete. Fai se tui faapena i le tausaga, masani i le tautotogo ma le autumn.

"GAM-61"

O le faʻamaʻiina ma le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina e faalua i le tausaga. O lenei faiga e faia e ala i le faʻapipiʻiina i totonu o le isu pe fainu. E masani lava, e tuʻuina atu i le iniseti i le isu, talu ai o lenei faʻatinoga e sili atu ona saʻo le tausia o le inumaga. O le moli tui o le tui ua faʻasaina i le 2 ml o vai ua tunu, o lona vevela e tusa ma le 20 ° C. Ma, o le vaifofo e maua ai se pipeni na totoina i totonu o lupe taʻitasi le tasi mataua. A totoina i le tasi aso o le isi mo le auala aupito sili ona lelei o le vaifofo ua tapunia ma se tamailima.

E te iloa? O le ituaiga o lupe e aofia ai ituaiga e 35. O le toʻatele oi latou e nonofo i le vaomatua. E tusa ma le 800 ituaiga aiga o lenei manulele ofoofogia.

Pe a faʻasuina se tasi o le ampoule "GAM-61" ua faʻasaʻa i le 300 ml o vai ua tunu i le vevela o le potu. I le afiafi o le vai faaopoopo i ai le 15 g o le susu susu. O le vaifofo e maua mai le fua o le 15 ml i le lupe. O le vaifofo ua sasaaina i totonu o le fufulu ma fufulu mama ma inu. Ua mamanuina le tui - 1 molipuni mo 20 manulele. Aʻo le i tuʻuina atu le fofo GAM-61, e teuina ni lupe e aunoa ma le inu ma vai mo le 5-6 itula.

Vitio: tui puipui o le lupe mai wiggles

Salmonellosis

O tui i le salmonellosis e tatau ona faalua i le tausaga. E mafai ona faʻaaoga mai le 6 vaiaso. E mafai ona e faʻaaoga le tui "Salmo PT" (50ml), lea e aofia ai le 100 doses (0.5 ml i le tagata). E faʻamaonia le tui i se togavao faʻamaʻiina i lalo o le paʻu i luga o le ua. Aʻo leʻi faia lenei mea, e faʻatagaina le mafanafana o le tui i le vevela o le potu ma sogi lelei.

Aoao e uiga i mea taua o le tausia o ituaiga ituaiga o lupe, e pei o: tiute, Armavir, Kasan, Nikolaev, Turkish, taua, Baku tau, Turkmen feteenai, Uzbek, pigeons.

O le soifua maloloina o le tausaga e tasi mai le aso o gaosia. Teuina i se nofoaga pogisa ma matutu. I le tulaga o le iloaina o le faaleagaina o le fagu, sui i le lanu o le masini i totonu, e le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau, ma ina ia le toʻaga, e tatau ona faʻapipiʻi le amipoule. O lenei tuifaʻagata e maua mai ai le faʻamaʻiina i togafitiga o salmonellosis, lea e faia i ni nai aso talu ona toe tuiina ma tausia mo le 90 aso. Ua fautuaina togafitiga e faia faalua i se vaeluaga o le 21 aso.

Mai le paʻu pepe

Ole faʻamaʻi ile pepekeke e talafeagai ile nofoaga ole tufatufa. E puipuia pigeons mai lenei faʻamaʻi mo le tausaga atoa. Immunity pe a maeʻa tui puipui i le pagakeke e aliali i totonu o le vaiaso. E tatau i tamaʻi manu ona faia lenei faiga i le matua o le 8-10 vaiaso ae le o muamua atu i le ono vaiaso o le olaga.

O se tui puipui o le paʻu pepe e aofia ai se vailaʻau matago ma se fagu o le solvent. E i ai le latou inisiua faapitoa e lua nila ma ni manulele. O le numera o atumaga e faalagolago i le afifiina ma e mafai ona aofia ai le 100 i le 2000. Soifua faʻamanuia - 18 masina mai le aso o le gaosiga. O laasaga nei e fai ile tui:

  1. E sasaa le solu i totonu o se atigipusa ma se vaega malogo ma lūlūina seia faʻaumatia.
  2. O le apaau o le lupe ua tatalaina ma ua maua se pau paʻu o le a faia ai se inisiua. I nisi o manulele, e ufitia i fulu. I lenei tulaga, e tatau ona aveeseina ina ia le faalavelave.
  3. Tatou te tuu i lalo ia nila i totonu o le fofo o le tui ma aoina lenei vai i totonu o ogaoga o ni atigi injector.
  4. Faʻaeteete, aloese mai faʻamaʻi, faʻapipiʻi nila i totonu o le paʻu o le apaʻau ina ia mafai ona tui le tui i le paʻu.
O lea ituaiga tui e mafai ona faia i le paʻu paʻu o le vae, faʻaalia toetoe lava o laasaga e tasi. A uma ona maua le fofo o le tui, e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 3 itula. I luga o le 4-5 aso, e mafai ona i ai se faamaufaʻailoga i le nofoaga o puncture. Aua le faʻafememeaʻi oe - o se tali masani lea i le faʻatinoga. E le mafai ona sasaa mea e le o aofia ai i le fagu. E tatau ona lafoaʻi, pe a uma ona faʻafefe mo le afa itula pe faʻatumu ile 2% o vaifofo ole alkali poʻo le 5% o le solution ole chloramine ile fua ile 1 i le 1 mo le 30 minute. Ole taimi ole tui puipuia ole a fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi matautia i le olaga o au lupe. Ole faʻataʻitaʻiga lea e na o manu felelei lelei e faia. Ina ia faafaigofieina e manulele ona tauaveina, e tatau ona latou faamamaina o latou fale ma faia ni fuafuaga e faaleleia atili ai lo latou ola maloloina.

Iloiloina e faifaatoaga faifaatoaga

Igoa, o le puipuiga, e le mafai ona galue pe a uma le tui ma e oo lava mo le tausaga. E leai se iʻa po o ni minerale o le a fesoasoani i ai. E vave lava ona vaivai le lupe lelei ma e le faia se gaioiga. Na maliu o ia i tui, e tusa lava pe o le lupe o loʻo nofo i se meaai leaga.
slawytich
//golubi.kzforum.info/t211-topic#7072