Faatoaga faatoaga

Tausaga o le lili

Faatasi ai ma tauvaga taʻaloga mo manulele, o se isi nofoaga e nofoia e le tuuga. Pigeons o taʻaloga poʻo meli meli e mafai ona auai i latou. E tatau i manu lele mai le amataga i la latou vasega pepe i le vave e mafai ai. O ia tauvaga ua salalau i le lalolagi atoa - i Asia, Europa, Amerika. Mo le auai manuia o le manulele o le a manaomia le malosi, tumau, tekinolosi. Mo faʻataʻitaʻiga faʻapolofesa e na o sui o nisi o ituaiga e mafai ona faatagaina, ma o fea - o le a tatou iloiloina i le tusiga.

Amataga o le fagaga lupe

I nai afe tausaga ua mavae, sa matauina e tagata le uiga o lupe e toe foi atu i lo latou faamoega. O lenei gafatia na amata ona faʻaaoga e maua mai ai faʻamatalaga mai faʻailoga, auala vaʻavave ma malaga faʻasao. I le lalolagi faʻaonaponei, o le meli meli ua le toe aoga i le taimi nei, ma o le mafai ona toe foi atu i lona fale o le amataga lea o le galuega tau taʻaloga a le au muamua.

E talitonu le aufaileti pigeon na amata mai i le 2,000 tausaga talu ai tauvaga lupe i totonu o lo latou atunuu, ae na maliliu i latou, ma o le fou o le fiafia i lenei taaloga na tulai mai i le faaiuga o le senituri XIX ma le XX.

Faitau le faʻamatalaga o ituaiga ma meaola o lupe, faʻapea foʻi ma aʻafiaga o lupe e aofia ai le aano o manufasi, i le taua, i le mamalu, i le pou.

Talu mai le 1900, o nei taʻaloga o se tasi lea o taʻaloga a le Olimipeka lē aloaia. Le mamao o le taʻavale e mafai ona mai le 100 i le 1000 kilomita i se laina sao poʻo faʻamaʻi. I le fausiaina o le auala, o le lavelave o le auala ma matagi o loʻo aʻafia i le vailaau vaʻavaʻa ua amanaʻia.

O taʻaloga e mafai ona faia i lalo o auspices o club clubs golubevodstva, i le tulaga o le atunuʻu, faʻapea foʻi i le lalolagi. O lenei taaloga e maualuga tele le tekonolosi: o le lupe ua faʻapipiʻiina i se masini faapitoa - o se matamata ma se galuega eletise eletise e mafai ai ona e siakiina i luga o le auala. E mafai ona iloa le taʻavale e ala ile ola i luga o upega tafaʻilagi O le taimi o le toe foi mai o manulele taʻitasi i lana vasega pepe e faʻatulaga e masini eletonika, lea e faʻamalamalama ai le faʻamaoniga o le manumalo. E i ai lava mo tagata taaalo solo, 'au ma kene.

E te iloa? E tusa ai ma le saoasaoa o le saoasaoa, o le lupe e fa lona fa i le lalolagi pe a maeʻa le faʻailoa o le manulele, tafe ma folo. Ae o le lupe e na o le tasi lea e toetoe a mautinoa e lele i lona faamoega.

O a aʻafiaga e aofia ai

O le taimi nei o le fausiaina o manulele mo le fausiaina o ni siamupini o taʻaloga ua mavae. E tausia uma e vasega pepe faamaumauga a latou uarota.

O le mea lea, o le lomiga faaeletoroni o le lisi o le keli a le Golubevodov o loo faaalia uma ai falemai i Saina ma fafo atu, tuuina atu faamatalaga e uiga i auala e aafia ai, vavaeina o paga, tulaga o tauvaga na auai ai nei manulele, faamatalaga e uiga i mamao na latou malaga ai, faapea foi faamatalaga faafesootai mo tagata o le vasega pepe.

Peleni Falemeli

Peleseuma o le tuaa o le osofaʻiga o lupe faʻaonapo nei. O uluai tauvaga na faia i le 1840 ma le mamao e 320 km. Fai mai le tala na vaʻaia e le au faifaatoaga a le Peleti le lupe ma le mango mo le lelei tele o le vaalele.

O tagata suesue Belgian latou te talitonu o latou pigeons o le taunuuga o le sopoia o tagata taitoatasi na aumaia mai i tafega.

E taua! I le taimi o le vaalele, o mata o le lupe e faʻaalia i le ea malosi, o le mea lea o manu felelei e le mafai ona auai i tauvaga. O le mea lelei sili o le a maua ai se manulele o loʻo pupula lelei ona mata e le laumata, faʻapea foʻi ma tupuga faʻapitoa o le paʻu.

O le manulele o le ituaiga o faʻataʻitaʻiga e tutusa lona lapopoa, e foliga tutusa ma le lauulu masani, ma apaau o le paolo malu nai lo le tino. O vae e le paʻu. O nei manulele o faamaumauga o nei ona po e aofia ai le saoasaoa o le vaalele ma le tau o le pepa lava ia.

Igilisi Faʻamatalaga

O augatama o le galuega Peretania e mafaufau i le Baghdad o le paʻu ma le galuega Asia, e afua mai i le toto o Peresia anamua. O se uiga iloga o nei manulele o se uumi umi, saʻo ma se pale pale. E tele naua, faatasi ai ma se umi, manifinifi, toetoe lava i luga o le tino, e eseese lanu.

O le ituaiga faʻataʻitaʻiga na faamaonia na o lanu lanu e tolu:

  • paʻepaʻe;
  • uliuli
  • enaena enaena.

Moscow monk

O le amataga o le igoa o le ituaiga atonu o le a toe foi i le faiga o le lele - o nei manufelelei e lele ma fafaga na o ia, pe mai se lanu e pei o le lanu. O se paʻu paʻepaʻe e iai sona siʻosiʻomaga ese ma se pulou i luga o lona ulu.

Faʻasalalau ma le pulou e mafai ona:

  • uliuli
  • kofe;
  • samasama

E te iloa? I le 1870 na faigaluega ai le ofisa o le lupe faʻapitoa i Pale.

O le ulu foi ua teuteuina i se tamai kesi. O le tulafono faavae e tutusa lelei, o le tulaueleele e maualuga-maualuga, o le tino e fai si laʻititi, o le laumei e mafiafia ma pala. I le vaitau o le taua, o le filifilia o faipule a Moscow na taʻitaʻia ai le faʻaleleia o faʻamatalaga mai fafo ma le faʻaitiitia o uiga taufetuli.

Tape Turman

Muamua na faʻamatalaina le aso fanau mai le 1687 tausaga. Faleland tape turman - Rzhev. Valivali e mafai ona i ai, ae o le uiga iloga o le fatuga o se lipine lapoa i le siʻusiʻu.

O manulele e lapoa, ma foliga foliga o le ulu ma se sulufaʻiga tutusa. I totonu o le ituaiga o ituaiga eseese e iai ma e aunoa ma se tu. Ua faʻamaonia e tagata Turmania i latou lava e le gata i le aso ae faapena foi i le po.

E te iloa? O le lupe lupe e le o se isi ituaiga, ae o lona uiga o se vaega o ituaiga na faaaoga i le pou o le lupe: English Quarry, Brussels, Antwerp, Lyuttikh.

O le igoa Peretania o le tagata tafafao maimoa o se rolle, e maua mai ona o lona gafatia e faia le tele o osofaʻiga i le vaalele. O manu felelei nei ma le matagofie o le vaalele ma le teuteuina o uiga lelei. I le taimi o le Taua Lona II a le Lalolagi, na tele naua le faitau aofai o tagata, ma o loʻo galue nei le galuega e toe faʻaleleia le lafumanu.

Tamaseko

O 'au lupe faʻauʻu mai Suria poʻo Turkey. Fai mai nisi tagata suʻesuʻe, o le fanau na iloa e Farao anamua 5,000 tausaga talu ai. O le igoa tutusa o le manulele o le lupe lea a Ierusalema.

O le isi, o le itu i sasae o le ituaiga o le lupe a Mohammed, ma o le igoa "Tamaseko" na pipii ona o le mea moni na aumai nei manulele i Egelani mai Tamaseko.

Faʻasalaʻau ia oe lava i mea taua o le tausia i le fale o ituaiga laumei masani e pei o dutysh, oso maualuga a Nikolaev, Turki tau, Baku tau, Turkmen feteenai, Uzbek, Volga tape, tapplers, Armavir, Kasan, pea kukupa.

O le tino e faʻatusatusa, sikuea, e oso ese mai le pusa, ma le fatuina o maso, o le siʻusiʻu o le uumi o le uumi, e le o faʻamalosi paʻu. O le manulele e lapoa lona ulu ma se puʻu pupuu. Le lanu o le lupe o se mea muamua lava - o se lanu sinasina lanu paepae i luga o apaau ua liua i le pogisa, toetoe o fulufulu uliuli. O le pito i luga o le siʻu ua teuteuina i se lautele lanu uliuli.

Tula hot turman

O se vaega o lenei ituaiga o le fulufulu - o lona lanu e taʻua o le peleni. O pito o le fulu o le siʻu ua teuteuina i se paʻepaʻei paʻepaʻe ma paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o fulufulu apa. I le sosola, o le laumei e susulu mafiafia ona lanu meamata ma le lilac, lea na maua ai e ia se tala - "vevela".

E taua! I le taimi o le faʻaosoina, e manaʻomia e le fafine ona faʻamautinoa le maualuga o le malologa. O le lupe e fafaga i lenei vaitau e tatau ona 60% o karite.

E tusa ai ma nisi o faamatalaga, na aveesea le Tula turman mai le Tape turman i le senituri lona 17. O manu felelei nei. O le ulu o le lupe ua teuteuina i se paʻu. E le tele le ulu, o le ua e umi, tutusa. Ua atiae e le manulele maso, pupuu e le o ni paʻu.

Fale

Caloth o se ituaiga o lupe. Latou te le faia ni faamaumauga mo vaalele, ae na faʻaaogaina e vaʻaia ai "fafo." Pelu e lele i vaega i le maualuga. O le manulele e laʻititi, o lona sulu e tutusa, tutusa, ma susu uma.

O le pito i luga ole pito i lalo o le sloping foliga ua avea ma seusua lush. E masani ona paʻepaʻe le fulufulu o nei lupe.

Siamani Elster

Siamani Elsters o ni fatuga teuteu. O le lanu e lua-tone na mafua ai se isi igoa - o le Carapace, talu ai o le fulufulu o le ulu ma le susu e mafai ona fai ma pogisa uli - kofe, lanu moana-ma isi.

Le lanu ua tumu, e aunoa ma ni lanu e leai ni mea. O le tino e tele, e tutusa. O le ulu e laʻitiiti, vaapiapi, ma se uumi laititi umi. O apaau e masani, lautele, e ufiufi ai le tino. O le siʻusiʻu e vaapiapi. I le amataga o le faʻamaumauga o faʻamaumauga e le maua.

Laumei lupe

O le tifaga o le lupe o se mea taʻaloga lea e tatau ona felelei ai manulele mai le tasi itu, ma, pe a uma ona lele se auala e alu ai, toe foʻi i le fale. O le taimi e taunuu ai i le nusi faʻapitonuʻu e faʻatulaga e se masini eletonika i luga o le paʻu o le manulele.

Mai le umi o le auala ma le taimi o le vaalele ua fuafuaina e le saoasaoa. O le lupe sili ona vave ua taʻuina atu o le manumalo.

E te iloa? O le lolomiina o le "Globe" i aso uma i le lolomiina o se tusiga e uiga i lupe na fautua mai ai o fesoʻotaiga i aso nei, e le faʻamaonia ai le faalilolilo uma o faʻamatalaga taua, e mafai ona maua ai le meli le lua fanau mai.

E mafai e tamaiti laiti ona auai i tauvaga mai le 6 masina, ma amata ona aoaoina o ia mai le 2 masina. Manulele ola mo le tusa ma le 20 tausaga, ae o se matata taalo e na o le 5 tausaga. E le gata i lea, o taʻitaʻi o ituaiga e faʻaaogaina mo na o le fanauina o fanau ma le faʻaleleia o uiga masani.

O nuʻu e lauiloa

O taʻaloga e faia i le tele o atunuu. O taʻitaʻi o Belgium, Peretania, Farani, Amerika, Taiuani, Saina.

Faʻafefea ituaiga?

I luga o le tu ma aganuu masani, ua faamauina tagata tauva, latou te faia ni numera numera faapitoa ma masini faaeletonika o le a faamaumauina le taunuu mai i le dovecot. Faʻafetai i le GPS navigation system, o le tuuga e mafai ona mataituina e ala ile Initaneti i le initaneti.

O tagata tauva e aumai i le amataga i taavale faʻapitoa ma faʻasaʻolotoina. O le felelei o manulele e lele atu i le itu tau taunuu.

O tauvaga e mafai ona faia uma i totonu o le tasi atunuu ma maua ai tulaga faʻavaomalo. O le uumi o le auala e mafai ona mai le 100 i le 1000 kilomita ma avea o se vaega saʻo o le auala pe i ai ni faʻalavelave, mo se faʻataʻitaʻiga, le English Channel. I Saina, fale i le tele o tagata tauvaga o lupe. E le gata i lea, o le tupe faʻasoa i totonu o le taʻavale a China e matua maualuga lava, lea e faʻaolaina ai le atinaʻega o lenei taʻaloga.

O le mea lea, o Saina mo tala sili ona fou i le faiga taʻaloga:

  • tasi goloderomy;
  • sosoʻo tuʻufaʻatasia mo ni 'au;
  • faiga faʻaeletoroni eletise;
  • faʻaleleia o galuega e faʻaleleia ai le faʻasologa o faailo o pigeons.

Auala e teu ai lupe

O mea e aofia ai meaʻai, tausiga ma faamalositino. E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo tagata taʻaalo. O fuataga e aofia ai saito saito, karite, oats, millet, faʻaaoga foi meaai faʻanoanoa.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona tausia lelei lupe i le fale, pe faapefea ona fafaga pigeons, pe o le a le mea e 'ai e le lupe i le fale, le auala e teu ai lupe i le taumalulu.

O fualaau matagogo e faʻaaogaina e fai ma se meaʻai. Fafaga e mafai ona mago ma susu. Ia mautinoa e faʻaaoga fualaau faʻamaʻi ma fualaau faʻasolo. O meaai e tatau ona faatolu. Vaʻalele pigeons ua faʻasalaina i se tusi faapitoa, aʻo maua e le manulele se numera, ma tuʻuina se faailoga faapitoa i luga o lona apaʻau, lea e faʻaluaina i luga o se mama, tuʻu i le lima agavale.

I le taimi muamua, pe a uma ona fausiaina, e matua leai lava se aoga o moa, ma o latou matua e fafaga i latou. I le aso 35, o tamaiti laiti o loʻo teuina i totonu o se isi laupepa. I lenei laasaga, e tatau ona latou manatuaina le fale ma lē e ona, a faʻapea o le manulele e ono leiloloa ma e le toe foʻi atu i le faamoega.

E te iloa? E talitonuina o le aiga o Rothschild o lo latou tamaoaiga i le lupe. Faʻafetai i lenei manulele, na maua ai e Nathan Rothschild le tala o le taua o le Taua o Waterloo (1814) i le 2 aso na muamua atu, lea na mafai ai e ia ona tauivi ma le saogalemu, ma na aumaia ai le Paron 40 miliona pauna pele.

A maeʻa lena, ua aʻoaʻoina i latou e toe foʻi atu i le fale lupe, o taimi taʻitasi e faʻalautele ai le mamao. I le tausaga muamua o se matata, o le lupe e mafai ona auai i tauvaga mo sina mamao, ma i se mamao mamao - leai muamua atu i le 5 tausaga talu ona amataina se matata taalo. E fautuaina e toleniina alii ma tamaitai eseese.

Faamaumauga

O le auai o lupe lupe i tauvaga ma le lafoina o tusi e fatuina ai faamaumauga tulaga ese:

  1. O le televave o le talafaasolopito na tusia i le 1939 e pei o se lupe ao faagasolo le faigamalaga mai Vietnam i Falani. O le manulele e 11265 kilomita i le 8 aso.
  2. I le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi, o le lupe numera 888 na tuuina atu i le taʻitaʻiʻau.
  3. O le numera maualuga o tauvaga lupe sa faia i Taiuani - e tusa ma le 100 i le vaiaso.
  4. O le maualuga o le maila na lele mai le lupe e igoa ia Brazil Beauty. O lona ata e 41,000 kilomita.
  5. O le maualuga o lupe e oʻo atu i le 1500 mita.
  6. O le saoasaoa o le saoasaoa e 70 km / h, aua o taʻaloga e tusa ma le 100 km / h.
O manulele o loʻo iai uiga maualuga o le vaʻalele na faia e ala i le fausiaina mai aso anamua. Le faʻaleleia atili o faʻaleiga e tupu io tatou aso. O le faʻaleleia o taaloga pigeons mo taʻavaga poʻo ni mea teuteu mo le faʻaalia e mafai ona avea ma se fiafiaga tele ma pisinisi lelei.