Palufela

E faʻapefea ona saunia le kalapu faiva mo le taumalulu

O le fualaau sili ona lalelei i totonu o la matou togalaau o le failaʻau. O lana fugalaau o le a teuteu ai se ipu, aemaise lava pe a fetaui ma le broccoli. Ma e le aoga foi le talanoa e uiga i le tofo ma le lelei o lenei fualaau aina, aua e tele taimi e sili atu ona aoga nai lo lona aiga. O le mauaina o se seleselega lelei, ou te manaʻo e tausia i le umi e mafai ai. O le mea lea, o se aganuʻu le faʻafefe o le faila, faila, fuga, pi ma le piko mo le taumalulu. Ae pe faʻapefea ona lelei le seleseleina, taʻu mai a matou fautuaga aoga.

E faʻafefea ona filifili le kukalaʻau

Aʻo leʻi amataina le seleselega, e manaʻomia ona e filifilia le oloa saʻo - kalapu vavalalata. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona filifili naʻo ni faʻafitauli filifilia ua leai ni mea e le tatau ai, e aunoa ma ni faʻamaʻi ma o latou uiga. E le gata i lea, o le fualaau faisua e tatau ona pula, faʻatasi ma lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi.

E taua! Afai o lenei sui o le aiga kapisi ei ai se lanu samasama, o lona uiga, atonu o se mea e sili atu.

Aʻo le i faʻasaoina, o le a vavae ulu i ni vaega laiti pe na o le tatalaina e le lima.

E te iloa? O le kukalalapi e aofia ai se mea e pei o allicin. E fesoasoani tele i le faʻaitiitia o le cholesterol, e puipuia ai le taʻavale ma lagolago ai le masini cardiovascular.

Mea gaosi fua

I le avea ai o se tulafono, o le kāpeti paepae e le o le aisa mo le taumalulu, ae o le falesa e faʻafefe lelei le vaieli ma e le maumau ona aoga aoga poʻo le tofo sili.

Fou

E mafai ona e togiina lenei fualaau faisua pe faʻapitoa pe faʻamalositina. Ina ia mafai ona faʻafefe ia mea fou, e faʻapuupuu i totonu o le vai faʻamalu ina ia mafai ai e laumei ma caterpilla ona faʻamautu i luga o le ulu.

A maeʻa le taimi, ona fufulu lea o meaʻai i le vai tafe, faʻasasili i ni fasipepa ma tuʻu i luga o se solo solo ina ia faʻamago. A maeʻa lena, ona tuʻuina lea o laʻau i totonu o se ato poʻo se pusa faʻapitoa ma tuu i totonu o se pusaaisa.

Suauu

E mafai ona e faʻapipiʻiina le meaʻai i le vai faʻamamafa aʻo leʻi faʻamago (15 g o le citric acids mo le tolu lita o vai).

O le ae fiafia foi e aoao e uiga i aoga ma mea lamatia o le faisuala.
O lenei suavai ua kuka, tuu i lalo mo le 3-5 minute vaega o fualaau faisua ma lafoina i totonu o se meaʻai. A maeʻa ona faʻamaligiina le suavai, ona tuʻuina lea i lalo o taga ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

O lenei ituaiga o aiga a Roma ua tuufaatasia lelei ma teuina faatasi ma isi fualaau faisua (broccoli, pi, asparagus).

Faʻailoga

E mafai ona e faʻaogaina lenei metotia o le faasaoina o fugalaau fugalaau mo le taumalulu, e pei o le teu. Ma faapena ona selesele fualaau faisua e foliga tutusa ma le tofo o pulou. Fua o fuainumera 1. Mo le faʻatauina o manaʻoga:

  • fagu faila;
  • uliuli pepa-peas - 6 pcs.
  • allspice - 6 pi;
  • Fugalaau fugalaau - 2-3 pcs.
  • chilli (Bulgarian) pepa - 1 pc.
  • suamalie mumu - 1 pc. (o le tau e faalagolago i le malosi o le oloa mulimuli);
  • ogo mago - 2 totoa;
  • bay leaf - 1-2 pcs.;
  • garlic - 2 cloves;
  • masima - 2 tsp;
  • Lisi vine - 2 tsp;
  • sugar granulated - o se sipuni sipuni.
E tatau ona e saunia vave le atigipusa - faletupe ma faʻavaa. Latou te manaʻomia le fufuluina lelei, ufiufi i vai inu ma faʻatagaina ona faʻagogo. I le pito i lalo o fagu taitasi latou te lafoina ai le opu, faga laʻau ma peppercorns.

E tipi le afa ma tuu i totonu o se fagu. E tuʻuina foi le pepa pepa i totonu.

E taua! O fualaau faisua uma ua lelei ma fufulu ma faʻagogo aʻo leʻi faʻafefe.
Faʻasalaga meaʻai i le vavao, tipi i totonu o le mama mama Bulgarian pepa ma tuʻu nei mea e fai ai, isi mea e fai.

O nei mea uma ua sasaaina ai le vai tafe ma tuu mo le 10 minute e faamafanafana ai pupu. Ona sasaa lea o le vai i totonu o se fagu, faʻafefe ma toe sasaa i totonu o fagu. Toe alu mo le 10 minute ma sasaa i totonu o le apa. I mea totoe e aunoa ma se vai, faaopoopo le 2 tsp o le vineta ma amata ona sauni le faapaologa. Ina ia faia lenei mea, ave se sipuni sipuni (e aunoa ma se paʻu) o le masima ma le suka i le lita o le vai ma faʻaopopo i totonu o se fagu i vai faʻafefe, aumai i se faʻala.

E taua! O le ie e tatau ona matua manaia ina ia mafai ai ona malu lemu. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le a faʻalavelaveina le faletupe i taimi o teuina.
A maeʻa le masima ma le suka, sasaa fualaau faisua ma lenei sami moana ma ia tapuni le tapuni.

Faletupe ese faletupe ma ufiufi i se ie mafiafia.

Fua o le fua 2. Faasaoina o le Pink. O le mea moni, o lenei fua e faigofie lava, ma o le malulu matagofie o le fualaau aina e mafua mai i beets. Mo le faasaoina o le a manaʻomia:

  • toharite laʻau kelu (700-800 g);
  • tamai beets;
  • bay leaf - 1 pc;
  • uliuli pepa-peas - 5 pcs.;
  • mea uma - 5 peas;
  • fatu coriander - 1 pinch;
  • 9% vaifofo o le acetic acid - 2 tbsp. sipuni;
  • vai - 1 l;
  • 1 tbsp. sipuni o masima ma suka.
Ua fufulu ese tui ma solo i totonu o ni meaʻai, togi i le vai inu mo le 1 minute ma tuu i totonu o vai vai. E faʻamaʻapeina beets ma tipiina i ni fasipepa (kuka mo le kāroti Korea). I totonu o pusa uamea, e oʻo i le pito i luga e salalau le beets ma le kapisi. Ma muamua laupepa muamua ma mulimuli - beets. Lent agai i le sauniuniga o le suauu.

Suga, mea manogi, masima ua faaopoopoina i le vai ma tuʻu i luga le afi e solo ai le masima ma le suka. I le faaiuga faʻaopoopo le kulimi.

Aoao foi e uiga i le seleseleina o le kapisi lanu mumu, lanikuni lanumeamata, pepa, sisiina, tamato, greens, zucchini ma parsnip mo le taumalulu.
O le suamalie e mafua ai le sasaaina o fualaau faisua, ufiufi ma se tapuni, faapaleniina mo le 15-20 minute ma taamilo. A maeʻa lena, faʻafeiloaʻi faletupe, afifi i se ie ma tuʻu ai e faʻamalolo lelei.

Tausia le mea faigaluega i se nofoaga malulu (sili atu - i le pito i lalo). Ma afai e fulafula le fagu, e mafai ona e tuʻuina i totonu o le pusaaisa pe tatala, faʻafeu le faapaleʻele, faʻafei ma toe taʻavale.

Pickle

O le kāpeti vevela o le puipuiga lelei lea mo le taumalulu. Ma e tele suʻega mo auala e tofo ai fualaʻau manogi i le ogatotonu o se tau malulu. Matou te faamatalaina na o le sili ona lauiloa.

  • Fua fua fua 1. O le faigofie. Meaʻai: ulu ulu uluulu; 1000 ml o vai; 3 tbsp. sipuni masima, vinika.
O le ulu o le eletise autu e mulumulu lelei, vaevaeina i pips ma togi mo le 5-7 minute i totonu o le vai vevela ma le vinika. A maeʻa lena mea, ona toso ese lea o le fualaau faisua, faʻalelei ma tuʻu i luga o faletupe.

Ua faaopoopo le masima i totonu o se fagu i vai ma le vineta ma tuu i luga o le afi seia oo ina faataapeina. A maeʻa lena, aveese mai le vevela ma le malulu. O faletupe e sasaa atu i lenei masini ma tuʻu i luga o le tui. A maeʻa le 2 aso, toe faia le tui. Teuina i se nofoaga malulu malulu.

  • Totoga Nu. 2. Meaʻai: kalapu faisuala - 3 kilokalama; karuti - 500 g; vai - 1 l; masima - 50 g; uliuli pepa-peas - 5 pcs.; seleni, laulaʻau, lau o le fuamini uliuli ma vine - ia tofo.
Faʻesea mea leaga, faʻamama lelei i lalo o le vai tafe ma alu e faʻamalo. Otioti kokoti i fasi pepa. Tuu lau o currants ma vine i le pito i lalo o le fagu, ona tuu lea o fualaau faisua. Lapoʻa pito i luga e ufiufi i greens ma sasaa suamalie.

Faletupe e ufiufi i pepa paʻu, ua nonoa le ua ma auina atu i se nofoaga malulu.

Sauerkraut

O se filifiliga matagofie mo se laulau i le taumalulu o le sauerkraut. E le gata i lea, o le lanu e le itiiti ifo i le tofo i paʻepaʻe.

  • Fua o le fua 1. O oloa: 1.5-2 kilokalama o le failaʻau; tamai beets; karioti masani; 2-3 cloves o le kalaka; 4-7 paʻu uliuli ma 3 peppercorn suamalie; 1.5 lita o le vai, 100 g masima ma le 0.5 ipu suka gaosia.
O le elemene autu e vaetofia ma fufulu. E faʻamamaina beets ma kāloti ma faʻauʻu i luga o se mea tele. O fualaau faisua uma e tuʻuina i totonu o se fagu, faʻapipiʻiina le keleka ma faʻasaʻo mea uma i le vevela vevela.
E taua! Afai e sasaaina i le vaimasama malulu, ona oʻo lea i le 7-10 aso o le fermentation.
A maeʻa lena, ona ave lea o faletupe i se nofoaga pogisa mo ni nai aso (pei o le tulafono, 3-4 aso e lava). A maeʻa ona fufuluina fualaau faisua, ona ufiufi lea o pusa i se pulou ufiufi ma tuu i totonu o se pusaaisa poʻo se fale.

  • Fua le fuainumera 2. O le filifiliga sili ona faigofie mo i latou e le fiafia i mea manogi ma e naʻo le tofo o lenei sui faipisi. O oloa: kalapu faila - 10 kilokalama; vai - 5 l; masima - 400 g; vineta - 400 g
O vavae ua vaevaeina i ni afu, fufulu ma tuʻu i totonu o fagu.

Brine ua saunia mai le masima, vineka ma vai ma ua maeʻa.

Ua sasaa mai i totonu o nei masini le meaʻai, ma ua tuʻuina ipu i le vevela o le potu mo le lua vaiaso mo le tagata amata. A maeʻa na faʻamamaina i se nofoaga malulu.

Mo le tofo, 100 kalama o lapisi paʻu e mafai ona faʻaopoopoina i le tagata amata.

Sala

Afai e te fiafia i le faʻasaoina, ona e saunia lea o se salati matagofie o le fualaʻau suamalie mo le taumalulu, lea o le a fiafia ai soʻo se tasi e fiafia i lenei fualaau faisua.

  • Totoga Nu. 1. Meaʻai: 1.5 kilokalama (poʻo le 2 vavae) palufasi; 1 kg o tamato; karioti masani; 50 g masima; 200 ml o lean (sili ona lelei le suauʻu); Bulgarian pepa; 100 kalama o le vineta; 100 g gaʻo, pasisa, kalaka.
O fuālaʻau taʻitasi e fufulu ma faʻamago. O le ulu ua vaevaeina i ni manoa, lea o loʻo kuka i totonu o le vai faʻafefe mo le 5 minute ma nofo i totonu o se paluga.

E tiʻetiʻosiʻoti Karoti i fasi vela poʻo pusa, ma le Bulgarian pepa - fasi pepa.

Tomato scroll e ala i se fai meaʻai, meaʻai ma le pasili. O fualaau faisua uma, sei vagana ai tipu, o loʻo tuʻuina atu i totonu o se lapisi tele, suauʻu, masima, suka gaosia, vailaau ua faaopoopo ma tuʻu uma mea i luga o le afi. A uma le kuka, tuʻu le kapisi i totonu o le apa ma faʻafefe mo le 15 minute.

O le seleselega e seleseleina, o loʻo salalau solo i totonu o fagu ua faʻafeiloaʻiina, o loʻo fuli, fuli, afifi i ie ma tuʻuina i se mea pogisa seia maeʻa maeʻa.

  • Fua o le fua 2. O oloa: fululaʻau, kāloti, eletise citric. E mafai ona ave fualaʻau i soo se aofaiga.
O le vaovao e le o gatasi i luga o pulupulu, sasaa le vai inu ma tuu i totonu o se fagu lautele. Kāreti e kukaina i luga o se kāra Korea ma faaopoopo i le kapisi. O mea uma e faʻafefiloi, faʻafefiloi ma tuʻu i totonu o fagu, lea e sasaa ai le vai, ma tuʻuina uma nei mea i le faʻasaina mo le 15 minute. A o leʻi faataavaleina le salatisi sapalai mo le taumalulu, faaopoopo le tasi vaetolu o le sipuniti o le citric acid i fagu, ona fuli lea i luga, fuli i luga, ufiufi i se palanikeke ma tuu ai latou e malulu atoa.

I le taumalulu, e mafai ona e faaopoopo le kālati ma le mayonnaise i lenei salati.

E te iloa? O le faʻaauau ona faʻaaogaina le kalapu vavalalata e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa. E lava le naʻo le 100 g i le aso.

O fualaau faisua e aoga ma lelei i le tausisia o tulafono o le seleselega mo le taumalulu, lea o loo taʻua i fualaau faasaʻo, o le a faamanatu atu ia te oe le taumafanafana talu ai i le malulu malulu. Ma o le ae maua pea se mea e faʻafiafia ai oe pele ia te oe.