Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona saunia, faʻaaoga ma le aoga aʻa devyasila

Ua faʻaaogaina e fomaʻi masani i la latou faiga o le taupou mai taimi o Roma Anamua, Ancient Greece ma Tibet.

O le mana faamalolo o laau na iloa fomaʻi i aso nei mai le lalolagi atoa. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i mea taua o le lanu samasama, faʻalautele i lalo o le eleele, ma faʻavasega ai nisi o fua.

Vaovao o le elecampane: faʻamatalaga faʻailoga

Nine po o le samasama (Inula) - ituaiga o mutia masani o le aiga o Astrovye. O se ogalaau umi, e oʻo i le 1.5-2 mita le maualuga. O aʻafiaga faʻatele e tele e alu ese mai le rhizomes mafiafia. O le au e saʻo, e sili ona paʻu, e ufiufi i togalaau. O laulaau e foliga lelei - e lapoa, mamao, tusi i pito. O le itu pito i lalo o le lau o le laʻau e matua paʻu, ma o le pito i luga e toetoe lava a leai. Fugalaau e pikiina i ato lapoa 7-8 cm le lautele, e fai ai ni pulumu lapisi poʻo ni talita. O le paolo o fugalaau e fesuisuiai mai le lanu enaena ma samasama samasama. O le uiga masani ma le lanu o mea e le mafai ai ona iloa le laau i le vaomatua e aunoa ma le fenumiai ma isi faʻataʻitaʻiga.

E te iloa? O le igoa tonu lava "devyasil" i tagata na filifili e fegalegaleai ma le taua o le iva o malosiaga o laulaau po o le iva foi o maʻi (i aso anamua na faaaogaina "faasaga i le iva maʻi"). Taualoa foi e taua o le sola o le vao. O le mutia lauolaola e foliga tutusa lava ma le la - o lona maualuga ma le lanu samasama lanu samasama ma ni gaʻo tetele ma umi. E tele nisi igoa o tagata fiailoa: o le taliga o se urosa, samasama lanu manu muti, Hamanu, Oman, laufanua, atamai, iva-malosi, Toto, devysilnik, samasama samasama.

O le vaega o fuālaʻau malosi e tupu mai ia Iulai-Setema, a maeʻa ona suia lea o fugalaau fugalaau - o lauulu lanu enaena-enaena ma se'ulu '. Fetau umi - 3-5 mm. Faʻasalalauga tufatufa i Europa, Asia ma Aferika. I totonu o le vaomatua, e ola le mutia i soo se mea - i luga o le pito i lalo o vao ma pine, i luga o laufanua ma suavai lelei, luga o auvai, vaituloto ma vaitafe, i totonu o vao, i fanua, lata ane i vai, faapea foi i nofoaga e tutupu ai le vai. E le gata i lea, o le laau e mafai ona maua i vaomatua-steppe ma vaomatua i luga o le maualuga e oo i le 2000 mita.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i mea tau vailaau, o le aoina ma le faʻaaogaina o aʻa o le seleselega, o le sunflower, Kalgan, burdock, vaituloto.

Le tuufaatasiga o aʻa ma rhizomes

O le vaega eleele lalo o le sunflower vao o loʻo i ai inulin (e oo atu i le 44%), inulenin ma isi polysaccharides, vailaʻau oona, suauu taua (e oʻo i le 4.5%), saponins, resins, gum, gaucus. O le suauu taua, e mafua mai i aʻa o le vaovao, ei ai lona gaioiga maualuga ma e fuafua ai le faʻaaogaina o vailaʻau. O le suauu taua e aofia ai le alanelacone (proazanene, gelenin), resins, kulupu, dihydroalantholacone, saolotoelin, stigmastern, phytomelan, pectin, wax, gum, vitamini E. Alantolactone ma mea taua o loʻo i ai le vaega autu o le aʻafiaga o aʻa.

I le faaopoopo atu i mea ua taua i luga, i ni vaega laiti i mea faʻamalolo faʻamalolo ua maua:

  • alkaloids, flavonoids, gelenin;
  • vailaʻau faʻasaina (acetic acid, benzoic acid ma isi);
  • vitamini (phylloquinone ma le acid ascorbic);
  • micro-ma macronutrients (manganese, magnesium, potassium, calcium, iron).

O le faleteuoloa o togafitiga masani e aofia ai le tele o fualaau e faaaoga ai laau eseese: Celandine, wortwood St. John's, wotwood, wormwood (oona, vailaau, masani), tina matua, tina-ma-tina, lovage, Lyonian, Chervil, burdock, plantain, chicory, yarrow, calendula

O aoga o le samasama

O vailaʻau e faʻavae i luga o le suauʻu taua samasama e maualuga le antiflogistichesky, bactericidal, antifungal, antispasmodic, sedative, hemostatic, antiallergic ma le tele o isi gaioiga. O le suauu taua e maua mai aʻa e lelei lona aʻafiaga i le faʻamalositino o le intestinal, faʻaitiitia le afaina ma le faʻamalosia o tulaga lautele. Faʻafefe o le sunflower e faʻamautuina ai galuega o le faʻaogaina o meaʻai. I le tagata maʻi, o le taulaʻi o le mumu i le manava e faʻaitiitia, fia faʻaleleia, o le aofaʻi o le suasusu oona e faʻaitiitia, ma o le a faʻaitiitia le eletise. I totonu o le falemaʻi falemaʻi, ua faʻamalolo mai se fualaau faasaina e faavae i aʻa o Oman ua mamago. O le meafaigaluega e taua o le "Alanton" ma e aoga i le togafitiga o maʻi gasegase ma le tui.

Ina ia faʻaumatia otaota (parasites), o le vailaʻau o le alantolactone, e faia foi mai aʻa o devyasilnik, e gaosia.

Faailoga foi afaina ma le antihelminthic aafiaga fualaau faasaina mai le aʻa o deviacilla. E faʻaalia ai se aafiaga o le biliary ma le diuretic. O le suauu taua e leaga mo nisi o anufe. Ona o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o mea faʻapitoa.

Aoao atili e uiga i aoga ma le sauniuniga o fualaau mai elecampane.

Ua leva ona faaaoga le rhizome lanu samasama i togafitiga maʻi catarrhal. O le suamalie o le suauu mata i le bronchi, decoctions ma infusions na fesoasoani e ausia ai se faʻamoemoe. I lenei itu, o le mea faʻaaoga e faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei. O le seleseleina mai aʻa o deviacela, laisene ma le lavalava althea ua togafitia mo gasegase ogaoga ma gasegase o le tumutumu o le respiratory tract. I totonu o tagata faʻapitoa, o aʻa o lenei togavao e nofoia se tasi o nofoaga mamalu i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi. E faaopoopo atu i le gastrointestinal sphere, o teuteuga o aʻa ua faatonuina mo maualuga maualuga, i faʻamaʻi fafine, i faʻamaʻi o gaʻo ma isi totoga o totonu. O aʻa foi e faʻaaogaina e avea o se sui o fafo: o le vai ma le ava malosi e fesoasoani i le mumu o le gaʻo, faatasi ai ma liona eseese o le paʻu.

Mo le soifua maloloina o tamaitai, taga tupe a le leoleo mamoe, siaki vaovao, oregano, medunitsa, kalanchoe, lavender, chamomile e aoga.

Sauniuniga ma le teuina o vailaʻau faʻasaina

I le asō, o le taupou o loʻo faʻateleina ona galueaiina i togalaau ma luma o togalaau. Mo togafitiga faafomaʻi, e masani ona aoina ma seleseleina le rhizome maualuga maualuga, e seasea lava - Iapani.

O afea ma pe faapefea ona aoina le laau

O aʻa e seleseleina mai le aso o Aukuso i Setema (aofia ai). Filifili ni uʻamea maualuga i se lautele, saʻo saʻo ma fua tele. O le vao e tatau ona avea ma tausaga lona lua o le olaga ma le matua. O aʻa o ia ituaiga laau totino e sili ona taua - o lo oi ai o latou uiga aupito sili ona faamaloloina. O le tele o taimi, o mea gaosi e seleseleina i le amataga o le tautotogo, i le taimi lava e uma ai foliga o lau muamua i luga o le ata. I lenei tulaga, o le aoina o aʻa e sili ona lelei i le gaosia mai laau o le tolu tausaga o le olaga ma le matua, talu ai e le oi ai se numera tele o meatotino aoga.

E taua! Ina ia aoina le lanu samasama, filifili nofoaga e fiafia i le siosiomaga. E le o fautuaina le aoina mai o aʻa e latalata i faleoloa, alavai, auala pisi, faatoaga lafumanu, lafumanu o povi ma isi meaola.

Ina ia maua aʻa mai le eleele, ia eli i lalo le aʻa i totonu o le radius 20 cm mai le fana i le loloto o le 35-40 cm ma toso malie le gutu i luga.

Vitio: auala e aoina ai le root devyasila

Seleseleina ma le faʻamagoina o aʻa ma rhizomes

Mo le faʻaaoga atili, e tatau ona lulu aʻa i luga o toega o le eleele, tipi ese maʻau ma lala laiti uma i le aʻa. Mai le aofaʻi atoa, filifili naʻo faʻataʻitaʻiga tuʻufaʻatasia. O lanu uliuli, oti, vaivai ma pala, e tatau ona aveeseina. Fufulu mama mea na filifilia i lalo ole vai malulu. Afai o aʻa taʻitasi e lautele ma malulu, e tatau ona tipiina i ni vaega e 10-15 cm le umi. Faʻasalalauina le meaʻai mata o le fualaau faisua i le tasi laulau i luga o le pepa ma tuʻu ai e momoe i le ea i lalo o ave o le la mo le 2-3 aso muamua. O aʻa e tatau ona maeʻa maeʻa.

Mo le faia o lenei mea, soʻo le mea e faʻaaogaina i totonu o se potu malulu, potu mafanafana, poo lalo o se faʻavaa, poʻo se mea faʻagogo i le vevela o + 30-35 ° C. E manaʻomia le lafoaʻi o le ogaumu, a leai o le a faʻaumatia uma le faʻamalologa o le laau. E mafai ona iloa lelei le gaʻo lanu meamata e le lanu uliuli-lanu enaena i fafo ma pale samasama i le tipi. E le gata i lea, o aʻa e tatau ona faigofie ona vaeluaina.

Faitau foi e uiga i le faʻamalolo o mea totino o laau totō: aʻa faʻapitoa, martin aʻa, aʻa auro, aʻa mumu, togafiti aʻa, Atamu aʻa.

Tulaga o le teuina

E tatau ona teuina ia meaʻai vailaau faʻasaina i taga pepa, ato pepa, tioata poʻo atigipusa laupapa. Tausi aʻa e tatau ona i totonu o se pogisa, matagogo, gaosia mai le la i totonu.

Laʻau faʻamago lelei taofi o latou fale faamalolo mo le 3 tausaga.

Faaaogaina o aʻa o elecampane

Ma le isi, o le ae iloa pe faʻapefea ona kuka se mea e faʻamalosi ai e faʻasaoina lona mana faamalolo uma. I le fale, o vailaʻau eseese o vailaʻau faʻasolosolo i totonu ma fafo e faia mai aʻago o Deviacilla. O nei fualaau faasaina ua fuafua e fuafua i le faafitauli o le soifua maloloina.

Atagofie

Mo le suʻiina o le suka 15-20 g o mea matago matago, sasaa 200-250 ml o le vai. Tapala le paluga mo le 10 minute, ona aʻafia ai lea. Faʻafofoga tautala i foliga o vevela, 1-2 tbsp. l 3-4 taimi i le aso, afa itula ao le i taumafa. O lenei teuteuga e aoga i le matafaioi o le anthelmintic, biliary ma le diuretic, faapea foi ma le moe faatalitalia.

I le avea ai o se sui anti-inflammatory, o le togalaau o le 100 g o aʻa ma le 1 lita o le suavai, na kuka i luga o le 4 itula, ua faʻaaogaina mo le soloina pe faaopoopo i le taele. E faʻaaogaina foi mo le faʻamalosi ma lotions e faʻamalolo ai manuʻa.

E te iloa? E tusa ai ma le tala, e faʻafetai tele i faʻalavelave faavavega o le devyala na mafai ai e Ilya o Murom ona tulaʻi i luga pe a mavae le 33 tausaga o taoto i lalo. I lona tofo i se paluga faamalolo, na oso ese ai le toa lauiloa mai le moega. Ua lauiloa foi o Ninja ua faʻaaogaina ma le faʻaogaina le manino. Sa talitonuina afai e teu le laau, o le a fesoasoani e fagua ai le malosi faaleagaga.

Faʻatau

Le saunia o le fua i se auala e le masani ai - e ala i le "afu malulu." Mo lenei, 1 tbsp. l magogo rhizomes ua sasaa suamalie 250 ml o vai sa muaʻi tunu ma suamalie. Umi o le faʻasologa - 8-10 itula. I le faaiuga o le gaioiga, faʻafefe le vai. Ave le fusi i totonu mo le 25 minute ao lei faia se taumafataga, 50 50 taimi i le aso. O loʻo faʻamatalaina se vaifofo mo gasegase gastrointestinal (ulia, gastritis ma le maualalo o le gaʻo ma le colitis), faʻamaʻi o gaʻo ma le vevela, manava, gaʻo, maualuga le mamafa. O le meafaigaluega e faʻaleleia ai le faʻamoemoega, fesoasoani i le bronchitis ma le gasegase. Matou te tuuina atu foi se fua mo le afaina aoga mo le faaaogaina i fafo i togafitiga o stomatitis, tonsillitis. Faʻafefiloi 10 g o aʻa ma le 200 g vai inu ma tuu mo le 20 minute i totonu o se vai vai. Ona liligi lea i totonu o le vai inu ina ia faia ai se uluai voluma. Faʻafiafia ma fufulu faʻamau i le tolu taimi i le aso.

E te iloa? O se tasi o tala anamua a Eleni o loo taʻu mai ai le lanu samasama na tupu mai i loimata o Helen le Laulelei, lea na faoa e Paris. Talu mai lena taimi, o Oman e lauiloa e igoa o le Elenina vao ma ua manatu e le gata o se laau faʻamalositino, ae o se auala foi e puipuia ai ma puipuia le matagofie o tamaitai.

Tincture

Le auala e sauniuni ai le vodka: 1 tbsp. l fualaau mamago mamago sasaaina 0.5 lita o vodka. Taofi seia oʻo ina liua samasama. Faʻafofo faʻafofoga 4 taimi i le aso. Tasi fua - 25 togi. Tofia i le tiga i le manava.

I fafo, o lenei tincture e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le tele o faʻamaʻi paʻu, e aofia ai parasitic (scabies, lichen, ma isi).

Faamasani oe lava i fualaau mo le faʻaleleia atili o le soifua maloloina: sabelnik, solofanua solofanua, lilac, aconite, propolis.

Vitio: virgin wine tincture

Uu manogi

Ina ia saunia le suauʻu, faʻafefiloi 1 tbsp. l aʻa mago mago ma 4-5 tbsp. l suauʻu moa e leʻi faʻaalia. Taʻu le masini e mafua ai le vevela vevela mo le 15 minute, ona faʻamalo lea e ala i le susu (e le tatau ona vavao).

Lubini le suauʻu i le suauʻu maeʻa. Toe fai le taualumaga 1 le taimi i le aso seia oʻo ina faʻaleleia le faʻaleleia, ona 2-3 2-3 aso lea, e tatau ona fufulu vaipanoa o loʻo aʻafia i le vai mafanafana (vaai le fua o loʻo i luga).

O le suauu e tatau ona faia i ni vaega laiti ma teuina i totonu o le pusaaisa. O le meafaigaluega e faʻaumatia ai le mu, faʻamalolo manuʻa, faʻaitiitia faʻamaʻi na faia i le taimi o le faamalologa, ma fesoasoani i maʻi paʻu.

E taua! Matou te faamanatu atu ia te oe e le saogalemu le tagata lava ia mo lou tino. Aʻo leʻi faʻaaogaina le aʻa, faʻafesoʻotai lau fomaʻi.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

E ui lava i le tele o faʻamalolo o meatotino, e mautinoa lava faʻasutonu mo le aʻafia o aʻae uiga i mea e tatau ona e iloa:

  • tasi le le faapalepale i vaega o le suauu taua;
  • i le vaitau o le aveina o se tamaititi (e mafai ona mafua ai le faʻanoanoa);
  • ao faagasolo le faʻasolosolo (e mafai ona matua faateleina le toto);
  • ogaoga o gasegase fatu, aemaise lava, atherosclerosis;
  • gastritis ma le faʻaitiitia o le eletise;
  • Nephritis ma isi mea e leai se afaina;
  • afaina o le manava ma se faailoga o le tumutumu;
  • maualuga le viscosity o le toto.

I le togafitiga o le devyasilom ma fualaau faasaina, lea o ia o se vaega, e tatau ona matua usitai i faatonuga ae aua nei sili atu i le metotia.

Faʻaleagaina e mafua ai le oona ma aʻafiaga e aʻafia ai:

  • afaina o le tino;
  • vaivaiga;
  • loto vaivai
  • tigā;
  • afu ma le vomiting;
  • tiga o le manava;
  • faatele le manava;
  • faateleina le pala.

E taua! I sina tulaga leaga teena le togafitiga ma, afai e tatau ai, faʻatalanoa se fomaʻi.

Faʻaaogaina aʻa o le elecampane: iloiloga

Tina, e tatau ona ou valaau vave o le o ma ni uo i se isi aai i nofoaafi, ou te le fia alu i le nofoaafi i masina taitasi. Sa ou aʻe i luga, faitau e uiga i le patty. Ua ou faatauina muamua le aʻa devyasila i se fale talavai (16 rubles. 80 kopeka.). 300 ml o vai inu ua ufiufi 1 tbsp. root devyasila (faʻaeteete pe ae moe, toe faʻafefete le vai), faʻafefete mo isi 5 minute, afifi ma faʻaauau pea isi 25 minute. ona toilalo ai lea. Sa ou inu e tusa ma le 100-150 ml. teuteu (o le tofo o se mea e sili ona inosia, e ui lava pe afai e totoe mo se aso o le a faasolo ina maua se lanu uliuli ma lanu meamata ma oona o le a alu ese). i le aso lava e tasi, e leʻi alu le masina, sa ou mafaufau lava "e le o fesoasoani mea uma," ae o le aso na sosoo ai na latou o mai ai, o mea uma lava ua faatulagaina lelei. O lea ia inu teine ​​teine. Na fesoasoani ia te au.
Nomra
//www.woman.ru/health/woman-health/thread/4108382/1/#m35228634

Na ou faʻaaogaina le masini ma isi meaola e avea o se diuretic, ma aveese le edema i ou vae. O le teuteuga ua saunia i le fua faatatau: 1 teaspoon o aʻago mamago fusi i se ipu vai inu ma tumau ai i le 15 minute, ma faʻaaoga le 2-3 tablespoons 1-2 taimi i le aso.
Amicus2010
//chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=72&t=2413

Na ou tosoina le aʻa o le elecampane mo ni nai teasusu i le taeao ma le afiafi mo le masina - Na ou maʻitaga i le vave lava ona uma le inu o le 2 teaspoons o aʻa o le elecampane, sasaa vai suavai i le 200 ml ma tumau i le 3 itula talu ona matou faamamaina ma faʻaaogaina - faleoloa i se nofoaga malulu ma pouliuli - lelei i totonu o le pusaaisa) Le fiafia uma)
Yanochka
//www.baby.ru/community/view/22621/forum/post/13558994/

E tusa ai ma mea ua taua i luga, o aoga o le sunflower vao mo le soifua maloloina o tagata e le tatau ona masalosalo. Ae ui i lea, e oo lava i le foliga mai e le mama, aʻa laau e manaomia ai le lapataiga i le talosaga ma le tausisia o le metotia. O faʻatalatalanoaga muamua ma se tagata tomai faapitoa o le a puipuia oe mai faafitauli le talafeagai.