Faʻaleleia e tipi

Vaega o le totoina o vine i Saina i le latou fale mafanafana

O le toatele oi tatou ua sili atu ma le tasi ona faalogo i le igoa o le juniper, ae le o tagata uma e iloa le ituaiga o laau ma o le a le itu o lona totoina. Afai e te manaʻo e tuʻuina atu lau fale mafanafana o se mea manaia manaia o le lalolagi, e mafai ona e faʻaaogaina le totoina o le laʻau Saina. O le siosiomaga o Sasae e alu i le igoa. O Juniper o le a foliga fiafia i fanua, i totonu o togalaau, faʻavave. O le laau e matua tele lava e mafai ona tuʻuina atu i ai soʻo se foliga, fetuunai i se mamanu faʻafanua.

E te iloa? E oo lava i taimi o Aikupito anamua, sa manatu le vaomatua o se ituaiga o le ea faamama.

Saina vine: ituaiga faʻamatalaga

Sa iai le faʻamatalaga o loʻo i lalo o le fualaau aina. O lenei laau e afua mai Northeast China, Manchuria. Laʻau po o laau o le juniper Saina e mafai ona nofo toʻatasi ma bisexual. O le maualuga o le toto e oo i le 25 mita. O le palealii o laau, e fuafua i le eseesega, atonu o le kolin, vaapiapi pe lautele lautele.

O vaovao o loʻo i ai se pale fusi, lapopoʻa poʻo le pyramidal. Ua totoina lala o le laau, ua i ai se lanu uliuli lanu meamata. O le mafiafia o pupu e oʻo atu i le 2.5 mm. O le paʻu o loʻo i ai se lanu uliuli lanu-mumu, o le pupuʻu. O nila o laau matala (laau) e mafai ona avea ma ni nila-pei o se mea matala. O Cones e mafai ona faʻailo, e faʻaloloa pe faʻaauau. O fualaau aina suamalie e ufiufi i le fuga o le fua. Aʻo faʻataunuʻu le sami, o la latou lanu e suia mai le lanumeamata i le lanumoana, lanumoana poʻo le uliuli. E le sili atu i le 9 mm le fua o le fua. I totonu o pusi o ni tafa tolu tafatafa o lanu enaena. Cones na tupu i totonu o le lua tausaga. Sa matua faigofie tele le vaomatua Saina e tupu. O tagata matutua e ola malie, ona faateleina lea o le tuputupu ae. O le togalaau a Saina e aʻafia i le malulu, o laʻau e puipuia ai le lāmala lea e faigofie ona maua le maualuga o asu ma gas i le ea. I le avea ai o se fugalaau potu, ua totoina le laʻau Saina Stricta i totonu o koneteina, ua faʻaalia ai foliga o le talo poʻo le faia o se paʻu mai se laau.

E taua! O le tuputupu aʻe o le laʻau Saina i tulaga o potu, 'aua nei galo i le taumalulu e tatau ona faʻamalolo soo.

Vaega o le totoina o le togalaau Saina i le togalaau

A o tuputupu ae le vaetogo ma laau afu po o laau uumi, o se nofoaga mo le totoina e tatau ona fetaui i ai. Filifilia se fuafuaga o le a tuputupu ae ai le laau, e tatau ona e mafaufau pe o le a le tele o avanoa, pe o le a faʻalavelave ai i le taimi nei o loʻo ola ae ai laumei lanumeamata.

Auala e filifili ai le eleele mo le totoina

Talu ai o le maota o laau toto ma laau o le laʻau Saina o se steppe ma vaomatua-steppe, e le o se mea e uiga i le fua o le eleele. O le tele o taimi mo le totoina o fatu e saunia ai se meaʻai o le peat, oneone ma oneone masusu i le fua faatatau 2: 1: 1. Ona o uiga o ituaiga, o le fua faatatau o vaega o le sui ua suia. E le tatau ona faʻaituau le eleele.

Filifilia o se nofoaga mo le totoina o le vine saina

O le mea e ola ai le lili e tatau ona malamalama lelei. Faatasi ai ma lenei mea E le talia e le laau le susulu o le la i se taimi umi, o lona uiga o le nofoaga o le totoina o se vao (laau) e tatau ona ufiufi. E le mafai e le laau ona faapalepale i le paolo atoa ma ua leai sona foliga teuteu: ua pala le pamu, o le a faʻapalapala le nila.

E te iloa? O le vaitau o le juniper e tusa ma le 600 tausaga.

E faʻapefea ona totoina le laʻau Saina

E mafai ona totoina le vine i Sapalai i totonu o se atigi pusa poʻo le totōina ile laufanua. O le auala e amata ai se laau talatala i luga o lau 'upega tafaʻilagi e oʻo atu ia te oe. E tele auala e faʻaleleia ai vine vine: fatu, tipi, laau toto. Sei o tatou tilotilo totoa ia i latou taitoatasi.

Toe gaosia o fatu o le Juniper Saina

Afai e te fiafia e faʻataʻitaʻi ma faʻasese i fatu, ona fetaui lea o oe i le auala o le vaomatua. A o leʻi auina atu fatu i le palapala, e manaʻomia ona e faʻamalosiioe. mo se masina, ua fefiloi ma le oneone susu, e teuina i totonu o se potu ma le vevela o le ea e le itiiti ifo i le +20 ºC, ona mo le isi fa masina o tausia i le 15ºC.

Tui fatu i le masina o Me, muamua le faasaolotoina mai le atigi ma talepeina le pito i luga i le faatoaga o le fossa. Mo le atinaʻe sili ona lelei o le siama i totonu o se lua ma le loloto e le sili atu i le 3 cm, e tatau ona tuu le palapala mai lalo o le vao po o le vine. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le faasalalauina o mycorrhiza, e aunoa ma se mea e le atoatoa ai le atinaʻe o le aʻa o le aʻa. Ua maeʻa le faʻatagaina.

Ia i ai nei le onosaʻi, aua o le a amata mai le fuʻa muamua i totonu o le 1-3 tausaga. I le tulaʻi mai o tiliva e tatau ai ona mulumuli se vao i laau. Vaitaimi vai vai i le vaitaimi, faʻamalo le eleele ma faʻasao fualaau mai weeds. E sili atu ona sili atu le lua o taamilosaga e lua mo le lua - tolu vaiaso e teu ai, ina ia aua nei totogo laau. I le oʻo atu i fua o le tolu tausaga le matua, e auina atu i latou e latalata-clod i lo latou nofoaga mulimuli.

Totoina o toga

Sa fiafia le laʻau Juniper e totō i totonu o le togalaau e tusa ai ma faila uma. E sili ona lelei le totoina o laau o le conifers i le tautotogo, i le taimi o le amataga o le tafe o le suavai, po o le tuai o le autumn. E tatau ona susu le tau mo le tulaueleele. Talu ai ona o laau totō tutupu e faigata ona faʻafeiloaʻi le gaosia, e tatau ona faʻasaoina le amio saʻo o aʻa. I le tulaga o le solia o le amio saʻo o aʻa, e sili atu le togafitiga o aʻa i le biostimulator. I le pito i lalo o le faʻaleleia o le lua e faʻafefe ai le palapala faʻavaivai e oʻo atu i le 15 cm o maʻa poʻo piliki. O le fatuga o loʻo tuʻuina i totonu o le toto toto, o lona loloto e le sili atu ma le 70 cm, ina ia oʻo i le pito o le totōina o le aʻa i le 10 cm. Lafoaʻi le omea i le vai i le taimi muamua (seia oʻo i le lua itula).

E taua! E mafai ona faʻatau sau laau i totonu o koneteina, aua i fafo o le vaʻa e mate ai le aʻa o le juniper i totonu o le itula.

Vaʻaina o le vine vine Saina

O le tipiina o se faʻavavevave vave ma sili atu le lelei o le faʻasolosoloina o gaioiga nai lo le fausiaina ma le fesoasoani a fatu. O le isi itu lelei o lenei faagasologa o le fuainumera o fualaau aina, lea e mafai ona e fetuunai e faalagolago i ou manaoga. O mea mo mea e seleseleina o le a vavaeina ia Fepuari mai le faʻataʻitaʻiina o tamaʻi faʻasoa. E le tatau ona i ai ni puupuu i le 7 cm ma le lua inumaga. O le isi itu taua tele o le vavaeina e le seleseleina ma fagu, ma lemu ese. I le pito i lalo o le tipi e tatau ona avea ma vaega o le paʻu mai le sola ese o matua.

Ua totoina laʻau i le "Kornevin" ma tuu i totonu o se mea teuteu sauni (1: 1: 1 o le oneone, peat, manure), lea ua sosolo i le pito i luga ma se vaega o le oneone e 3-4 cm. O le fatuina o le fatuina o le fatu e oʻo i le 2 cm. E tatau ona malamalama lelei le faʻaleleia o laufanua mo le totoina o mea. Seia vagana ua totoina lelei laau, e tatau ona faʻafefe i taimi uma. Seʻi oʻo i le amataga o Setema, e aʻafia aʻa. Sui i shkolki e leʻi muamua atu i le lua tausaga.

Saina vine: tausi

E leai se mea e fiafia i ai le laʻau Saina, ae e taua lava le iloa pe faapefea ona tausia o ia. Ae e te lei mauaina lenei fale matagofie, e tatau ona e faamasani i ni vaega o lona totoina. O le mea sili e tausi ai o le puipuia lea o le tautotogo o le tautotogo, aloese mai faʻamaʻi faʻamaʻi, ma maua le tausiga atoa o le taumalulu.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

O le vaipanui Saina e avea o se aganuu teuteu e mafai ona tupu na o le saunia ma le atoatoa tausiga. I le taimi muamua, seia oʻo ina ua tupu aʻa ma ua le mafai ona maua atoa vai mai le eleele, e tatau ona masani ona fafaga. I le taimi o se lāmala, e faʻafa ona faʻafefeteina faʻasalalau talavou i le masina. Mo le puipuia o le susu i totonu o le palapala, o le launi aʻa o le vine e mulched with sawdust or straw. E le sili atu ma le tasi i le masina ona faʻafeinuina ai laau matutua. A maeʻa le faʻaleleia o le vai, o le eleele o le poloka poloka o loʻo faʻafefeteina. Talu ai e le mafai e le juniper Saina ona talia le mago o le vanimonimo, i le tau vevela e tatau ona faʻamalo le laau i le vai pe a ma le tasi i le vaiaso i le afiafi.

Saina vine i totonu o le togalaau, e manaʻomia togafiti puipuia i le tautotogo. I le taufaʻaiuga o Aperila - amataga o Me, o laau poʻo laau toto o loʻo sosoloina i se vaifofo o le fungicide (1% mixtures Bordeaux). Laʻau faʻamaina ua togafitia i iniseti.

E te iloa? Ua maua e saienitisi i le tuufaatasiga o vine vine, e faaopoopo atu i resins ma suauu taua, e faapena foi i le vailaau oona, malic ma foliga oona.

Fertilizer ma laei

Pe a tupu aʻe i luga o le eleele lafulemu lelei e le talafeagai. I isi tulaga tuputupu ae, i le tautotogo (Aperila - Me), ua fafagaina ai laau, faaaoga pe tusa o le 40 g / m² o le nitroammophos po o fugalaau faʻapitoa i le palapala. I le taumafanafana, aua le fafaga. I le taumalulu (Oketopa - Novema) faʻamaʻaina i fugalaʻau.

Tipi ma teuteuina le pale

E manaʻomia e le launi Saina le teuteuina i tausaga taʻitasi. O le amataina o le vaomatua e amata i le na o le tasi le tausaga talu ona faʻaulu i luga o le eleele. Talu ai o le juniper o se fale teuteu, e mafai ona i ai se ulu ulu.

O le teuteuina o vao ma laau e faia mai Mati ia Oketopa. O le averesi o aso taitasi e tatau ona le itiiti ifo ma le fa tikeri. O le fausiaina o lauulu mata e faalua i le tausaga. O le mea muamua na faia ia Fepuari-Mati, seia oo ina amataina le vaitau, o le lona lua - ia Aokuso, o lea na totoina ai le totoga seia oo i le amataga o le taumalulu. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le atuatuvale ma faia se pale paleni, i le vaeluaina o le vavae ese le tolu o le umi o le fana mai le faateleina mo le taimi nei. O lala o loʻo misi ai nilala ua vavae ese foi. Fai le siaki, ia mautinoa e faʻapipiʻi le biostimulator tuputupu aʻe o le pale.

E pei ona e iloa, e le talafeagai le teuteuina o le lili Saina. E i ai ituaiga e mafai ona faigofie ona tuʻuina atu le fomu manaʻomia ma le fesoasoani o lagolago faʻamau po o le tipi pine i le eleele.

E taua! E tatau ona galulue faatasi ma le vaipuni i totigilima, aua o le laau oona.

Vaʻaia togafitiga mo le laʻau Saina i le taumalulu

Saina laʻau Saina, o se togalaau, e le tatau ona taofi i le taumalulu. I le maeʻa o le tautotogo, e tatau ona aveese mai lala laau mago, lapisi ma le lelei. O lenei mea e sosoo ai ma le faʻamamaina o le eleele lata ane ma se vaifofo faʻamaʻi pipisi a le Bordeaux. O le laau o le malulu, e le manaʻomia ai se malutaga mo le taumalulu, e ui lava o le tauleʻaleʻa mo le taumalulu e lilofia i vao. O ogalaau matutua ma laau e afifi ma nonoa ma se maea. O vaega o le laau lea na faia i le faʻasagaga e tatau ona ufiufi e aloese ai mai la latou faʻaogaina i lalo o le mafiafia o le kiona. I le taumalulu, i le vaitau o le tele o le kiona, e tatau ona luluina.