Fua o le gaosiga

O le a le mea lelei, pe faapefea ona aoga ma pe faʻapefea ona kuka

Ole tama, gombo, Bhindi, "tamaʻitaʻi tamatamailima", okra poo okra - e le o ni mea manaia, e tutusa lelei i le vine vine, pe o se vali lanu, pe atonu e foliga mai o se isi mea? O le a le mea e sili ona manaia, ae ua avea nei ma tagata e sili atu ona masani i tagata Europa, o fualaau vao o le aiga o Malvova. O lona lauʻeleʻele atonu o Aferika, e ui o nisi tagata suʻesuʻe e talitonu o India, e pei o se fualaau faisua i le natura e masani lava ona masani ai iina.

E te iloa? O Okra e foliga matagofie ma faigofie, e pei o manulele, umi, o tamaʻitaʻi e teuteuina lelei - o le mea lea o se tasi o igoa.

O le fua o le okra o se pata faʻaaogaina i le kuka. O soupeti, saladi, meaʻai, sau sauʻai mai ai, e mafai foi ona mafai ona taofi, mago ma malulu. E lelei le Okra i iʻa, aano o manufasi, meaʻai, iʻa o le sami, fuela, legumes, cereals, ma fualaau faisua. E faʻapefea le manogi o le okra? O le mea sili, o lona tofo e pei o le asparagus.

Kalori, tuʻufaʻatasia ma le taua o le okra

I le 100 g o le fua o le bambia - 32 kcal. O meaʻai: 100 g ei ai palatini - 2 g, gaʻo - 0.1 g, carbohydrates - 3, 8 g, uʻamea - 0, 6 g, vai - 90.2 g O fua o le Okra o loʻo iai vitamini B6, K, C, A, calcium, iron, potassium.

E taua! E na o tamaʻi tama talavou e mafai ona taumafa i totonu o le okra. I meaai, o fualaau aina e le sili atu nai lo le 5 aso.

O fatu ma fatu o le okra pods atoatoa ua faʻaaogaina e fai ma sui o le kafe. Latou, e pei o pi pi, 'ua faʻamamaina, eleele ma faʻaigoa. Okra kuka ma fualaau faisua po o alalaupapa e kuka i totonu o le vai, poo aano o aano o manu ma iʻa e maualalo-kalori ma maloloina.

O le a le aoga o le okra

O le taua o le okra o lona tulaga maualuga o le vitamini-mineral complex ma le fiva lanu, lea e sili atu ona taua mo le tino nai lo le fiva vaivai. Vitamini ma minerale e puipuia ai le avitaminosis, faʻateleina le puipuiga, faʻamalositino, ma fusi faʻamalosi e faʻaleleia ai le motumotu o le intestinal, faʻafefe ma faʻaitiitia le toxins ma mea faʻaleaga mea leaga.

O fua o le okra e fautuaina mo le tele o faʻamaʻi gase - o le pulou faʻalilolilo ia i latou e faʻasaʻo ai le mumū, teutusi, puipui puipui o le manava; mo le maʻisuka - maualalo toto maualuga o le suka; mo i latou o loʻo tauivi ma le mamafa - latou te saofagā i le mamafa o le paʻu. Latou te aoga mo le faʻamalosia o capillaries vevela, puipuia o le atherosclerosis, ma le vaivai faifai pea, faʻavauvau.

E i ai le faʻamaoniga o le faʻaaogaina lelei o le okra i le togafitiga o faʻataʻitaʻiga, fomaʻi, kanesa. Okra - e aoga i le tino i taimi uma, ma o le afaina ai e mafai ona na o le le lava o se tasi o le tino o le fualaʻau, mafua ai le tele o gasegase.

E te iloa? O fatu o okra e oʻo atu i le 41% o suauu, lea e tosoina mai fatu o fua o fua ma fua i le kuka.

Auala e filifili ai fua o okra pe a faʻatau

O pulu e tatau ona lamolemole, lanu lanumeamata i le lanu, e le sili atu i le 9-11 cm le uumi ma ia maua sina laititi. E sili atu le lanu, lapopoa ma umi atu fualaau aina - e leai se mea e mafai ai.

Auala e teu ai okra

O le ola o le okra i totonu o le pusaaisa mo 2-3 aso. O se isi mea lelei i le malulu malulu o le aisa. O palu uma ma le fasi pepa - i luga, i liʻo, kupita ua malulu.

E te iloa? O le okra pods i luga o le tipi e pei o se fugalaau ma se paʻepaʻe paʻepaʻe ma petals e faʻafeagai ma le lanu meamata.

Faaaoga i le kuka: auala e kuka ai okra

O le Okra o se fualaau suamalie, ma o ana fua e sili ona eseese. E mafai ona e faʻaaoga recipes mo le faia o le zucini, eggplant, asparagus, kāpeti paepae, faʻapipiʻi okura ma meaʻai uma e te fiafia i ai ma le faʻaaogaina o mea manogi e te fiafia i ai. Sauniuni sao vave - 20-25 minute.

E taua! O nisi taimi o loʻo i ai ni laʻau manogi, o loʻo mu i le pusa; O lenei mea e tatau ona mafaufau i ai pe a kuka ma tuʻuina, mo se faʻataʻitaʻiga, itiiti mea manogi. Ae afai e kuka tele le okra, e pei o se tulafono, o le tofo malosi i le aofaiga atoa o le ipu e le mafaamatalaina.

Faʻaaogaina i le cosmetology

I le cosmetology, o le okra pods e faʻaaogaina e sauniuni ai le faʻamamaina, faʻafouina ma masini mo le foliga ma le tino; faamalosi faafomaʻi faafomai mo lauulu.

O fualaau suamalie matala e faʻaaogaina i foliga faʻamamaina pe paluga faʻapipiʻi seia oʻo mai le kulimi, ona faaopoopoina lea o le lemon, o le kāroti, fuamoa moa, faʻafefiloi ma faʻaaogaina i le paʻu ua saunia.

Lulu maso masima - 4-5 fualaau o le avola i totonu o sina vaega itiiti o le vai seia oʻo ina fausia le sulugatiti matafiafia, malulu, faʻamago, faaopoopo i ai nai mataua o le sua o le lemoni i le pulou, faʻaosooso ma faʻaoga i le lauulu mo le 20-30 minute. Ona fufulu lea i le vai mafanafana.

Contraindications ma aʻafiaga aʻafiaga

O aʻafiaga e mafai ona maua i le gaosia o fualaau faisua - faʻafitauli o le gastrointestinal tract (manava, o nisi taimi e vomiting). Ma o le faʻaaoga lelei, o le 300-400 g o le okra i le aso o le a lava lea mo se tagata matua - o le a leai se mea e faʻaleagaina. Okra e leai se faʻailogaina - o le mea sili, e le o iloa i le aso. Naʻo le mea lava, e pei ona taʻua i luga, o le faʻatasi ai ma le faʻalepale, le okra ua vavaeeseina atoa mai le lisi.

O le faʻatauvaʻa ma le okra o se mafuaaga sili lea e faʻapipiʻi ai le lisi masani e ala i le faʻaopopoina o se oloa aoga fou.