Laʻau i totonu

E faʻapefea ona ola i dracaena totonu, aemaise lava le tausiga o se laau toto

O Dracaena o se tasi o laau e sili ona le lelei i totonu o totonu. O lona lauʻeleʻele - Canary Islands ma vaomatua o Asia ma Aferika.

I le taimi nei e tusa ma le luaselau ituaiga o nei fugalaau, e pei o le pama, o lona igoa e le masani ai mo o tatou taliga.

I le tele o tulaga, ei ai se ogalaau, elafola, e seasea lava lau ovalu, e aoina i se fusi.

E te iloa? Faaliliu mai le Elekana dracaena - "tarako fafine". O le mea lea, o le laau ua taʻua o se faailoga o fafine na fananau i le tausaga o le tara.

Tausia le vaitau o le tarako i le fale

Malamalama

Mo nei fugalaau fale e foliga mai o le pama, o le nofoaga i totonu o le malu puipuia e talia lelei, ae ui i lea, e fautuaina e tuu i totonu o vaega susulu o le potu, ae aunoa ma le susulu o le la.

O fesuiaiga ma lau lanu lanu eseese e manaʻomia le sili atu o le malamalama nai lo laau ma lau lanu meamata. O le leai o se inisiua ei ai sona aafiaga leaga i le tuputupu ae o dracaena..

O le mea e sili ona lelei mo le galueaina o le itu i sasaʻe poʻo sisifo, lea e le amanaia le faamalama.

Lave malulu ma le susu

E ui lava o Dracaena ma e sau mai itu mafanafana, ae o lenei laau e le fiafia i le vevela, ea malulu. O le a tupu atoatoa le laau i le taumafanafana i le vevela o le 20-25 ° C, ma i le taumalulu i le 15-18 ° C. E taua foi le faatumauina o le vevela o le ea e ala i le tuʻuina o se pusa i tafatafa o le vai poʻo le faʻaleleia o dracaena i le vaiaso.

E te iloa? O le laau e aoga i le tele o alamanuia: mai le dracaena ma le solofanua, pulumu, vai, ma le resin e faʻaaoga mo togafitiga. O le laau lava ia ei ai sona aafiaga lelei i luga o le tino, ma aumaia ai le filemu ma lagona lelei.

E faʻafefea ona vai le dracaena

Ina ia mafai e le laau ona fiafia i ona foliga vaaia maloloina ma le lanu lauusiusi, e tatau ona lelei le vai. Ole taimi ole fafaga e faalagolago i le ituaiga, ae o loʻo iai fautuaga lautele.

Tafaoga faʻamafanafana

O le tuputupu ae e masani ona tupu i le taumafanafana, o lea e tatau ai ona e faʻafeinu i lenei vaitau i ni aofaiga tele. Ae peitai, o loʻo i ai le faʻaalia - ole suāvai e tatau ona faia pe'ā maeʻa le palapala ile palapala ile 2-3 cm. E masani lava ona tupu i le 8-10 aso pe a maeʻa le vaʻaia muamua.

Faʻafefea ona faʻafefe vai dracaena i le taumalulu

Ua i ai i le tautotogo, o le palapala e matua lemu, dracaena i le vaitau lea ma seia oo i le faaiuga o le malulu malulu malolo. E tusa ai ma lea, o le suāsusu e manaʻomia tele le tele. O lona faalua o le tasi taimi i le masina. E tatau ona e taulai i le magoina o le eleele, aua e mafai e le laau ona tu latalata i le vevela, o lona uiga o le susu o le a sili atu ona manaomia.

E tatau ona manatuaina e le mafai e lau fugalaau ile alo ona faʻafeinu i taimi uma, aua latou te taʻitaʻia ai le vai ma le pala o aʻa, o lea aua le faia se mea sese i le tausiga.

Laʻei pito i luga ma le tausiga o le eleele

O loʻo i ai se faʻalavelave faʻapitoa, o loʻo fuafua faapitoa mo totonu o laau ma ua faʻatau atu i faleoloa. E sili ona lelei mo laau toto e faʻafefiloi i totonu o le vai. E tatau ona faʻaaoga i le vai mo le faʻavaivai. E tatau ona manatua i le mafaufau e sili atu ona lelei le faia o lenei mea i le taimi o le tuputupu aʻe ola, o lona uiga, i le tautotogo ma le taumafanafana.

O le toatele o tagata fiafia i totonu o alofilima, ma le fugalaau, e fiafia i lo latou tuputupu ae, o lea latou te mananao ai e tausia lelei i latou.

O se fesili taua pe faʻapefea ona faʻamafanafana le fatu o le tarako mo le vave ona tupu.

O lenei laau e manaʻomia ai elemene nei: nitrogen, phosphorus, potassium i le fua faʻatatau o le 3: 1: 3. O le mea lea, filifili le suauu manaʻomia, e faʻavae i luga o le i ai i lona tuufaatasiga o nei mea.

E taua! I le tau mafanafana, o le tarako e fafagaina faʻatasi i le vaiaso, ma i le taumalulu, pe a faʻatonu le fale, e sili atu ona le sili atu ma le tasi i le masina ona faia lenei mea.

O le eleele e taua tele mo le dracaena: e sili ona lelei ma lelei le gaʻo. E mafai ona e faʻatau le eleele ua saunia i totonu o le faleoloa, o loʻo i ai ni faʻafefiloi faapitoa mo lenei ituaiga o laau toto. Afai e te filifili e saunia le palapala ia oe lava, ona e manaʻomia lea e tutusa le vaega o le: laupapa, laupapa, humus, eleele vavao ma peat.

Tulafono mo le teuteuina o dracaena

O le tipiina o le dracaena e mafai ona faia i mataupu e puipuia ai le salalau o le faamai pe ina ia suia ai foliga o le laau.

O le vailaʻau o dracaena o loʻo i ai i le vaitaimi o totoe, o lona uiga, i le taumalulu. Ia mautinoa e vaʻaia meafaigaluega mo le teuteuina, ma le nofoaga o le tipi e tatau ona palu i le malala po o le fafie. E mafai ona e tipi le pito i luga o le ogalaau autu, mulimuli ane o le a amata ona ola le taamilo i le dracaena.

E faʻapefea ona vaʻaia dracaena?

Afai ua e faatauina talu ai nei le dracaena, ona manaʻomia lea o se mea e teu ai. E faʻafia ona faʻapipiʻi dracaena? E manaʻomia le toe faʻaleleia o se laʻititi talavou ma ola malosi - e tasi i le tausaga, ma o le tarako matutua e sili atu ona faʻapipiʻi faʻatasi i le lua pe tolu tausaga. O le taimi sili mo le faʻaaogaina o se vaitau o le alu malie mai le malologa: o le faaiuga o le taumalulu o le amataga o le tautotogo.

Ia mautinoa e tuu se alavai i le pito i lalo o se tane fou. Ole maualuga o le paʻu lava ia e tatau ona 2-3 cm le maualuga nai lo le muamua.. O le totoina o togalaau e maua i le fesiitaiina o se paluga eleele ma aʻa o le dracaena. E tatau ona faia lenei mea ma le faaeteete ina ia le faʻaleagaina le aʻa.

A maeʻa ona faʻaopopo le aofaʻiga o le palapala, e tatau ona faʻafefe le palapala ma tuʻu i totonu o se fale paolo. A maeʻa lemu, e mafai ona e faʻaopopo nisi eleele, pe a manaʻomia.

E te iloa? E seasea lava ona vaʻaia le fuga o le dracaena i le fale. O mea leaga o lenei laau e laiti, o fugalaau e papaʻe pe kulimi-lanumeamata.

Vaʻaia faʻatoʻa

Afai e te manaʻo e totoina nei fugalaau teuteu matagofie oe e pei o le pama ma maua le igoa Dracaena, ona e faia lea i auala eseese. O le mea sili ona faigata ia i latou o fatu.

Fatu fua

O loʻo i ai fatu dracaena i luga o le faʻatau, o le mea lea, e mafai ona e totoina lenei laau mai le vevesi. A maeʻa ona e suʻesuʻeina nisi o tulafono, o le ae iloa pe faʻafefea ona totoina le tarako mai fatu.

A o leʻi lūlūina, e tatau ona faʻafefete fatu i le vai i le vevela o le 26-30 ° C mo le tusa o le aso. A maeʻa lena mea, e tatau ona e faia se malologa i le eleele ua uma ona saunia, tuu fatu i ai, sasaa i le eleele, ufiufi i se ata ma tuu i se nofoaga mafanafana.

Malamalama e tatau ona lava. E manaʻomia mai lea taimi i lea taimi le vai ma le ea o fatu. O pi muamua o le a foliga mai e tusa ma le 1.5-2 masina, ma pe a oʻo atu pine i le maualuga o le 6-7 cm, e mafai ona toe totoina i totonu o potopoto tumau.

O le mea lautele, o le totoina o dracaena mai fatu e tusa ma le 2 tausaga.

Laʻau faʻamalosi

Mo lenei metotia, e tatau ona e na o ni solo malolosi e tusa ma le 4 cm le umi. O le tipiina o le vaega talafeagai ma se vailaʻau faʻamaʻi, e aʻafia i le eleele ua saunia, saunia le faʻamaʻi ma le faʻaleleia. E sili atu le faia o se tamai lanu meamata ma se pusa palasitika.

O le taina ma le oso mai o le toto muamua na tutupu i le 1-1.5 masina.

E taua! E le fiafia le laau i le inu malosi, o lona uiga e tatau ona i ai se alavai lelei i lona fagu.

Faʻaleleia e ala i le taoto

O le auala sili ona faigofie e manatu o le toe gaosia e ala i le taoto. Mo i latou e fiafia i auala e ola ai dracaenum e faʻaaoga ai lenei metotia, matou te taʻu atu ia te oe e te manaʻomia se pito i luga o le laau. E tatau ona tipi i se naifi malosi: o le umi o le vaega mai laulaau i le pito o le tipi e tatau ona tusa ma le 15 cm.

A maeʻa maeʻa le palapala, e tatau ona e tuʻuina i totonu o se atigi pusa i vai mafanafana, faʻapipiʻi le gaʻo gaoioi poʻo le fafie laupapa i le vai mo le faʻamaʻi.

E tatau ona tuueseese le vai, e tatau ona faaopoopo pe a manaomia. O le tuʻufaʻatasiga e tatau ona mafanafana ma malamalama. A mavae le lua masina, o le a aliaʻe aʻa, ma o le dracaena e mafai ona totoina i totonu o se fagu masani ma eleele.

O le mea autu i le faʻaleleia o dracaena, pe o le a lava le auala e te filifilia, o le tausiga saʻo mulimuli lea.

O tulafono faavae ia o le tausiga o le tarako i le fale ma tuʻuina atu i ai tulaga talafeagai mo le atinaʻeina atoatoa. O lenei laau ona o lona matagofie e mafai ona avea ma faamaualuga o soo se aiga.