Fualaau aina

O ai o loʻo lele lele?

I le natura, e tele ituaiga o vao. O le mea lea, o tagata laiti lanu mumu e nonofo i totonu o fale ma fale tumaoti, lea e masani ona maua i luga o le laulau umukuka pe lata ane i oloa. E masani ona ola i luga o laau ma laau talatala, ma e iloga mai isi mai le mea moni, latou te maua mai aphids i ni aofaiga tele, fafaga i luga o ana mea faalilolilo. Ae o le tele o taimi i le tausaga i luga o le auala o loʻo i ai le anoanoai o vaʻa lele. Ma o latou sili atu ona vaʻaia lelei.

Faʻamatalaga:

E lata i vavae ma apaʻau

E tatau ona maitauina i le natura e leai se ituaiga eseese o iniseti e pei pulu ma apaau. Ae ui i lea, o mea olaola uma lava e foliga mai o tagata taitoatasi ei ai apaau - o tamaitai ma tama, oe mafai ona felelei.

E tupu i le tautotogo po o le mafanafana, i le taimi o le amataga o le vaitau mating i vavae. Seʻia oʻo i le mating, o nei iniseti o loʻo nonofo i totonu o a latou anthills, i luga o le fale ma tagata faigaluega masani e leai ni apaau mai le fanau mai. A maeʻa faʻasosoʻo, ona feosofi ai lea o fafine mai o latou apaau.

O le a le ituaiga o ituaiga o meaola o loʻo faʻafeiloaʻiina i le apaʻau e mafai ona fuafua i lona lanu. O le tele o taimi i le natura e te mafaia feiloai i mumu, lanu uliuli po o mumu mumu. I se faaopoopoga, o se taʻiala lelei o le telē - uliuli uliuli sili ona telē uma, ma o mūmū mūmū e sili ona itiiti. O nisi tagata e fenumiai ia vaalele feaveaʻi ma vaitaimi. Ae ui i lea, e le saʻo lenei mea - o le mea mulimuli e leai se vaega o le tui, ae o le tino ua manino le vaevaeina i ni vaega se tolu - le ulu, pusa ma le manava.

I le taimi o mating tamaʻitaʻi e faʻafeiloaʻi i tamaʻitaʻi faʻafeusuaʻiga tamaʻi teine, lea na ia faʻaaogaina lona ola atoa. A maeʻa lenei mea, o le a felelei ese tamaitai mai a latou 'āiga faʻapitoa ma e le toe foʻii ai - o loʻo latou sailia se nofoaga mo i latou lava e maua ai o latou lava faamoega.

FESOASOANI! E le o tamaitai uma e manuia - o nisi e mate i le taimi o le suʻega mo se nofoaga, o isi e le mafai ona aumaia le uluaʻi fanau, o isi e le mafai ona afaina le uluaʻi fanau, o isi ua maliliu mai tulaga leaga o le siosiomaga lea na latou filifili ai e faʻavae se mea faʻaleaga.

I se televise na faia faapitoa, o le fafine na fanaua lana uluaʻi fanau - o nei mea e masani lava o tagata faigaluega, ma vavaeeseina ona apaau e pei o se mea e sili ona leaga.

E pei o lea, o vaalele felelei aua le tauaveina se taufaamatau. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le fafine pe a maeʻa le faʻasosolo ona leiloloa ona apaʻau ma avea ma masiofo, o le masiofo o lona fou fou. O latou olaga uma, lea e mafai ona faalagolago i ai mai ituaiga e oʻo atu i le 28 tausaga, toetoe lava a leai se fanau, mai i mea uma o loʻo galulue ma tamaitai fou ma alii. O nei mea e taua i totonu o le nuu faʻapitonuʻu mo na o le toe gaosia, ma a uma ona faia a latou galuega, a le o le a latou oti poʻo le au faigaluega e fasioti ia i latou e le aoga mo le faʻaauau pea o le vailaau.

Ae i le tau faasaga i vavae lele e tatau ona manatuainae pei lava o isi iniseti o lenei ituaiga, latou te puipuia i latou lava pe a latou taumafai e osofaia i latou. E mafai ona e maua ni tiga tiga, e mafua ai le vevela tiga ma e oʻo lava i se faʻafefe o le maʻi.

TAITAI! E leai se aoga e tuli ai iniseti lele ile mailei poʻo vaalele faʻapitoa.

O le mea lea, o le taua i nei ituaiga o mea e sili ona lelei aʻo le i faʻaluaina (e masani lava, o lenei faiga e le tupu i totonu o le fale - latou te manaʻomia le avanoa i le vaalele), poʻo le maeʻa ai foi, ina ia taofia le faavae o se fou fou. Mo lenei mafuaʻaga, o auala masani o loʻo faʻaaogaina e faʻafefete ai siama, e sau mai vaʻaia ma paʻu oona, i tagata tomai faapitoa i le faʻaumatia o iniseti.

Pulu uila - e le o se ituaiga eseese o iniseti, ae o ni tagata faapitoa apaʻau, fafine ma tane, o loʻo aliali i le tautotogo ma le taumafanafana mo le faʻamoemoega o le toe gaosia. A maeʻa le vaʻai, e oti tane, ma tamaitai, faʻaaoga o latou apaʻau, lele lele e suʻe se nofoaga mo se fou fou. E le o tagata uma na ausia la latou sini, ae o ē manuia na fanauina a latou ulumatua ma gase ese o latou apaʻau. O tagata ulavavale e le o se mea matautia, ae ui i lea, e mafai mulimuli ane ona mafua ai se tele o vaovao fou. E mafai ona e tauina i latou i ala masani, faatasi ai ma le fesoasoani o vailaau faʻasolosolo poʻo le valaʻauina o se auaunaga faʻapitoa.

Ata

O le isi mea e te vaʻaia se ata o fusi anufe:

Mea aoga

Ona mafai lea ona e faamasani i tala e ono aoga ma e manaia ia te oe:

  • Faʻaoʻo faʻasalaga:
    1. E faʻafefea ona aveese faʻamaunuʻu mumu i totonu o le fale?
    2. Boric acids ma borax mai vao
    3. Fofo faʻapitoa mo vavae i totonu o le fale ma le fale
    4. Faʻatinoina le aoga o sisi i totonu o le fale
    5. Aneti tuai
  • Aneti i le togalaau:
    1. Vailaʻau o vao
    2. E faʻafefea ona momoe moa?
    3. O ai le pipi?
    4. O le a le mea e 'ai e ia?
    5. Le taua o le papa i le natura
    6. Tausiga o vao: o le tupu o le ant ma le faʻavaega o foliga o le ant galue
    7. E faʻafefea ona maua mai pusi?
    8. Vaovao vao ma togalaau, faʻapea foʻi ma le ant reaper
    9. E faʻafefea ona tiaʻi ese vao i totonu o le togalaau?