Lafumanu

White Species

Rabbits o mammals o le lagup family. O latou fulufulu e masani lava o enaena, enaena poʻo le samasama. O lapeti papaʻe i le natura, e pei o isi meaola o lenei lanu, e seasea lava, ma e matua tele lava o latou tupuaga o le fagu sinasina. Mo le laulu o le itu, o le lanu paʻepaʻe o le fulufulu e sili ona taua - e mafai ona faʻaaoga i le lanu moni pe toe faʻapaina i soo se isi lava lanu. O le manaʻoga mo ia i le gaosiga o oloa fugalaau o le a tumau pea le maualuga. Mafaufau i ituaiga e sili ona lauiloa o lapiti ma laʻei paʻepaʻe paʻepaʻe.

Niu Sila White

Faʻasologa o talafaasolopito

O lenei ituaiga na fafagaina i Kalefonia, e foliga mai, mai manu na faʻalauiloa mai Niu Sila. Faʻatulagaina i Amerika i le 1916. Foha giants ma Belgian hares na auai i lona foafoaga. Lanu paʻepaʻe na maua i le 1917 e William Preshow e ala i le filifilia o tagata paʻepaʻe mai le laumei o lapiti lanu mumu Niu Sila.

Faʻaaliga

O se mea iloga o lapiti a Niu Sila o se paʻu lanumumu po o le paʻu lanu paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le isu. O le meaʻai tele o sui o le fatu o le kiona-papaʻe, umi ma le mafiafia, i luga o taliga - puupuu.

O Niu Sila ei ai se lauulu vavalalata ma musika. Mata o lanu lanu. O lago e laʻitiiti, lautele, tu i luga. O le manu e lapotopoto lona tino, lapopoʻa, uumi uʻamea umi ma laʻititi, puʻupuʻu pito i luma luma.

E manaia le faamasani ma le aoina o ituaiga lapiti: teuteu, fulufulu ma lalo.

Tinaʻitaʻi - tagata e maua le saula. O se fulufulu faapitoa o fulufulu i lalo o le auvae o loʻo teuina gaʻo, lea o le a faʻaaogaina o se punavai faaopoopo o le malosi ao maʻitaga ma le lactation.

Gaoioiga aoga

Tusia Niu Sila mo paʻu ma aano o manufasi. O le mamafa o le tane e 4-4.5 kilokalama. O le mamafa o le tamaʻitaʻi e laʻititi laitiiti - e tusa ma le 5 kilokalama. O le umi o le fulufulu o le tane e 47 cm, o tamaitai e 49 cm. I le 7 masina, o lapiti e oʻo atu i le mamafa o le 5 kg. E amata le fasioti tagata i le 4 masina. O le aano o manu i lenei vaitau e 51.9%. I le faateleina o le mamafa, o le a siitia le galuega i le 5-7%. O lapisi e matua fua tele lava. I totonu o le tasi tafaoga latou te fanauina ai le 8-9 tamaiti.

E te iloa? E tali atu rabbiti i faʻamaʻi i le auala e tasi e pei o tagata. I falemaʻi falemaʻi i totonu o Amerika, o lapeti Niu Sila e masani ona faʻaaogaina. O loʻo aʻafia i latou i le atinaʻeina o fualaau oona mo le maʻisuka, gasegase, diphtheria ma isi faʻamaʻi.

White woman (giant)

Faʻasologa o talafaasolopito

Fausia i Siamani i le 20 seneturi. E faavae i lapisi lapoa o Flanders, o se tasi o mea aupito sili ona tuai ma aʻano i Europa (fafaga i Flanders i le XVI senituri).

O le faʻamoemoe o le filifiliga o le maua lea o lapiti ma le paʻu paʻepaʻe atoatoa. Albinoes na filifilia mai le lafumanu a Flandrov ma e fetaui ma chinchillas ma tagata lanu gutu. O le taunuuga o se faʻatoʻaga faʻatasi ai ma fulufulu paʻepaʻe matagofie ma uiga lelei o manu.

Aoao atili e uiga i lapisi papaʻe papaʻe.

Faʻaaliga

O le paʻepaʻe paʻepaʻe e iloga i le mafiafia, matagofie le kiona-fulufulu paʻepaʻe. O se lapoa lapoa ma se laulu iloga e teuteuina ma ni taliga tetele. O lo latou umi e tutusa ma ¼ le umi o le lapiti. I foliga, e lautele ma pito i luga. O mata e mumu, laiti. O le tino e tele, faʻaloloa. O le pito i tua e saʻo, lautele, croup ua valiina i se musika ua tupu, o le ogaumu o le pusa ma se tamai saula. Paws e mamana, o le umi o le uumi. I tamaʻitaʻi, e mafai ona fai se uʻamea lona lua - o se uiga masani o tagata papaʻe papaʻe. O le faʻaipoipo fafine e sili atu le lautele nai lo le tane.

Gaoioiga aoga

Lauga lapopoa e faatatau i aano o manu ma manu. O le mamafa o le tane - 4.8-5.8 kilokalama, e fuafua i le vasega, e mafai ona oʻo i le 7 kilokalama. O le mamafa o le fafine e toetoe lava a itiiti ifo i le mamafa o le tane ma e 5-5.5 kilokalama. O le umi o le tino e oʻo atu ile 60 cm. O le fasiotia mo aano o manufasi e amata i le 5 masina le matutua pe a oʻo atu manu i le 80% o le mamafa o tagata matutua. O aano o manufasi e 46-48%. O lapisi o ni tina lelei tele oe tausia lelei a latou fanau. Mo le 1 le taimi e aumai ai e le lapiti 7-9 pepe.

E te iloa? O le ituaiga o tagata Flemish i lo latou atunuu ei ai le tele o igoa tauvalaau: "matua agamalu" (mo le tele o fetuunaiga) ma le "lapiti lautele" (mo le tele o faamoemoega mo lona faaaogaina).

Paʻu papaʻe

Faʻasologa o talafaasolopito

O le paʻepaʻe paʻepaʻe na fafagaina i Hanikeri i le 1988. O sui o aano o aano o manufasi ua avea o se faavae - o le lapiti lanu Niu Sila, o le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le lapiti Kalefonia. O le faʻamoemoe o le filifiliga o le maua mai lea o se papa paepae. O le mea e tupu mai ai, o paʻepaʻe paʻepaʻe, e oʻo i le mamafa o le 2.3 kilokalama i le vaiaso 10.

Faʻaaliga

O le lauulu o le pannona e paʻepaʻe, mafiafia, e malu i le tino. O se uiga iloga o le uila - o se tino ua tutusa ma vae malosi ma pito i luma. Ulu ile ulu. O taliga e tetele, lapotopoto foliga, tu. Lanu lanu o le mumu.

Gaoioiga aoga

Paʻu papaʻe e faatatau i ituaiga o manu. O le mamafa o le lapisi matua e 4.5-5 kilokalama. Pannonov e vaʻaia le lauiloa. Pe tusa ma le 3 masina o le manu e oʻo i le mamafa o le 3 kilokalama. E talitonuina e mafai ona amata le fasia pe a oʻo i le mamafa o le 3.5 kilokalama, tusa lava po o le a le matua. O ponaivi vaivai e mafai ai ona e maua se fua tele o aano o manu pe a fasia - e oo atu i le 59-62%.

O lenei kulupu o loʻo i ai se faʻaleleia lelei. O le tamaʻitaʻi ua sauni e paʻu i le 90 tausaga. O le tausaga e mafai ona oʻo mai i le 7 litters, o ia mea uma o le a oʻo atu i le 8-9 pepe.

E taua! O le fulufulu mamoe o soʻo se meaola e toetoe lava o aofia uma i le keratin protein. Ina ia faatumauina i se tulaga lelei, e te manaʻomia se aofaiga tele o polotini. E taua tele lenei mea mo lapisi lapisi.

Viennese paʻepaʻe

Faʻasologa o talafaasolopito

O le ituaiga na amataina i le 1907 e le Austrian railroad worker Wilhelm Mook. O le faʻamoemoe o le filifiliga o le maua lea o se laʻau papaʻe laititi e leai ni lanu mumu. Ina ia ausia le sini, na sopoia lapiti Dutch, e aofia ai ma le famu lapopoa ma le loli Dutch. O le taunuuga o le lapiti ma ona mata lanumoana ma susu susu o le aso nei o se tasi o lauiloa sili i Europa.

Faʻaaliga

O se uiga iloga o sui o le Viennese e lanu moana - mata lanumoana. Afai o tamaiti uma e toʻalua e aofia i lapisi Vienna, o le a lanu lanumoana o latou mata. Rabbits, lea e na o le toatasi le matua e aʻafia i le ituaiga Viennese, e ono iai ni lanu po o ni lanumoana.

Faitau foi e uiga i le ituaiga lapiti Viennese blue.

Viennese e mafua i le ogatotonu. E i ai a latou 'ie matagofie mafuʻe ma se paʻu palapala. O le peleue e susulu, paepae. O le fulufulu o le fulufulu o foliga o le tino ma foliga o le musculature. Paws e mamana, o le umi o le uumi. O taʻavale faʻataʻamilosaga, umi, faʻavae. E tele le ulu, ua pupuu le ua, toetoe lava a le mafai ona iloa i se tulaga o le nofo.

Gaoioiga aoga

Vaʻaia e faatatau i aano ma manu. Faʻailoa ona sui mai le 3 i le 5 kilokalama. O le fasi mo aano o manufasi e amata mai le 4 masina. Fua o le ai - 51-55%. E ala i le fausiaina, o tagata mama Viennese e le o setiina ni faamaumauga faapitoa. O le fafine e aumaia le 6-7 lapiti i le tasi laʻau, ma e mafai ona ia toe fanauina fanau 6-7 taimi i le tausaga.

E taua! Ona o le vevela o le mafanafana, e mafai ai e tama ona faʻamaʻi atoatoa. O a latou gaioiga faʻatinoina o le a toe faʻaleleia pe a oʻo i le tau malulu.

Thermon paʻepaʻe

Faʻasologa o talafaasolopito

Thermon white poʻo French thermon e mafua mai i le faʻasologa o XIX ma le XX seneturi i Peleseuma. Pe a pasia, o loʻo iai le lapoa paʻepaʻe ma le lapiti papaʻe Niu Sila. O le mea e tupu mai ai le fusi e faatatau i le aano o manu.

Faʻaaliga

O se uiga iloga o le French thermons o se peleue laititi, e mau i le tino, e aunoa ma se lanu. O manu e tele tele. O le ulu e lapotopoto, lapoa, i luga o le ua umi. E sili atu le lapoa - e oʻo i le 16 cm le uumi. O mata e mumu. O le tino e umi, foliga o le ogatotonu ma maso mamana. E lautele ma lapotopoto le kopa.

O tamaitai e sili atu le alofa nai lo alii. O le lapiti ei ai le fogafale maualuga, lea e le o iai i alii.

Gaoioiga aoga

O le maʻamae ula e iloga i faʻamaoniga lautele. O lo latou mamafa e oʻo atu i le 5 kilokalama. I le 4-4.5 masina, o sui o le ituaiga e fua le 4.1-4.2 kilokalama. I le masina o le tausia o manu e tusa ma le 600-700 g o le mamafa. O le fasioti tagata e mafai ona faʻatinoina mai le 4 masina. Fua o le ai - 48-51%.

Vaʻalele vave - o fafine ua saunia mo le matutua i le tolu tausaga. O le tele o le lapoa e 7-8 lapiti, ma o latou numera i le tausaga e mafai ona oʻo atu i le 7.

Aoao uma e uiga i le fanauina o lapiti i le fale, aemaise lava, e uiga i le faʻateleina o le lapiti o se pisinisi, faʻapea foʻi ma mea aoga o le lapisi a le lapiti.

Paʻepaʻe i lalo (faʻalelei, teuteu)

Faʻasologa o talafaasolopito

O le ituaiga na fafaga i le USSR i le faatoaga o le fagafao "Solntsevsky" o le vaega o Kursk. Na faʻamaonia le tulaga faʻamaonia i le 1957. O lapiti papaʻe Angora ma tagata Kursk na faʻaaogaina mo le fausiaina. O le taimi nei o le fatuga e lua ona o le tino - Kursk ma Kirov lapiti. O le galuega o le filifilia o le faʻaleleia atili lea o uiga lelei o le faʻalapotopotoga i le lotoifale.

Faʻaaliga

Faʻafaʻi manu feʻai, lanu eseese: ulu ulu i luga o se tino. O lago e tele-siʻitia, faʻaloloa, e aunoa ma ni fagu. O mata e mumu. O le peleue e mafiafia, ma se mea lelei lalo ifo.

O le lalo e eseese i le faigofie ma le vaivai. O le faʻatupulaia o lalo mai le tasi tagata e 300-500 g i le tausaga. O lona umi e 5-7 cm, i nisi o tagata e oʻo atu i le 15 cm. O le maualuga o le lalo o sea lapiti e le maualalo ifo i le fulufulu o mamoe mamoe.

O tamavae papaʻe e le o iai ni vao. Paws malosi, muscular.

Gaoioiga aoga

Maʻa ma fafine e tusa ma le 4-4.5 kilokalama. E le o le tele, ae e lava togi maualalo. O le umi o le tino e 54 cm. E mafai e tamaitai ona oʻo atu i le matua matua e le muamua atu i le 8 masina. O tamaʻitaʻi papaʻe paʻepaʻe e taofia mo le toe gaosia. O le vaega o totoe e fasia mo aano o manu i le 6-7 masina. O le aano o manu o le 45%.

E mafai ona aoina Pooh mai le 2 masina. O le umi o le umi o le faʻaaogaina o tamaitai e 5-6 tausaga. Rabbits mo le 1 okrol aumai 6-7 lapiti.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i meaʻai o lapiti: o le a le ituaiga mutia e mafai ona e fafagaina lapiti, anufe, vao, otaota leaga, togavao o le lapiti, fai vaovao mo lapiti.

Faʻaleleia o le aano o manu ma lapisi o le tasi lea o vaega tāua o meaʻai manu. O le vaʻaiga o ituaiga o lapiti papaʻe e mafai ona avea ma se pisinisi e sili ona aoga, talu ai o lenei lanu o meaola o manu e sili atu le taua nai lo isi mea uma.