Laʻau

Vaʻaia: faʻamatalaga, ituaiga, tausi fale

O le malu-alofa, ma le matagofie o le totoina o le laau o le vine alsobia o le aiga o Gesneriev. Faletusi o le Mexico, Pasila, Costa Rica.

Faamatalaga o Alsobia

I le taimi muamua, o le laau na mafua mai i le ituaiga o Asia, ae i le 1978 na iloa ai o se tasi e tasi. Laʻau - o se vevela o le eseesega o lanu lanumeamata ma laumei iloga na aoina i luga o se paʻu 15cm leai. Fugalaau - lanu paʻepaʻe ma se lauusiusi, e amata mai ia Aperila e oo i le faaiuga o Aukuso.

Lanu o ituaiga e lua: vaʻaiga laititi ma le vaapiapi (musele). O lenei ituaiga o laau fetolofi e maua mai se rosette e mafai ona aʻafia.

Eseesega o Alsobia

E pei o laau i totonu, e lua ituaiga o meaola ua ola: fugalaau-fuga ma fuga, faapea foi ma ituaiga o laau.

Vaʻai, vasegaFaʻamatalagaLeaFugalaau
Faʻailoga (dianesiflora)Laititi. Laʻau malosi ma faʻamalosi.O le vaeluaga o le oval.Paʻepaʻe papaʻe ma fusi. E foliga mai o cloves.
Spot (speckled, punctate)Faʻailoga i le faʻavave ona tupu.
Faiva.
Faʻamalo, le lanu o le mutia vao.Milky hue ma togitogi lilac ma se faaili samasama, olo i pito.
Saini (tamaʻi swan)Mauaina e ala i le sopoia o cloves ma togitogi.Ava, tele, sosola, dentate, lanumeamata lanumeamata.Snow-paʻepaʻe, i luga o petala taʻitasi se fasi togitogi piniki, faʻasolo i autafa o pito.
ChiapsBush. Le eseesega ituaiga.E manaia tele, lanumama lanumeamata, elongated-oval, faailoga.Laʻau o le susu tunu ma le nofoaga tutotonu o lemoni ma togitogi mumu.

Faʻaleleia totonu o le matagofie o le vevela

I totonu o le faʻaleleia o totonu, e faʻaaogaina le laau e pei o le ampel.

O tausiga ile aiga, atinaʻe ma fuālaʻau e mafai ona faʻamautinoa e ala i le mulimuli i tulafono:

FactorTausaga taʻitasi
Poto / taumafanafanaPau / taumalulu
Nofoaga / MalamalamaSasaʻe, matagi sasaʻe sasaʻe. Latou te susulu atu i isi, a leai o le a le fuga le laau. Puipui mai le la.
Lulu+ 19 ... +25 ° C. O faʻataʻitaʻiga ma vevela vevela vevela e faʻasaina. Aua le faatagaina le vevela o le eleele e paʻu ifo i lalo +17 ° C
TotogiMaualuluga. Aua e te pamu. Faʻapipiʻi i luga o se palatusi faʻatasi ma laʻau susu, moa.
FaʻasaTusa, lanu. A maeʻa le mago o le pito i luga, i totonu o le palapala e tatau ona susu.
SuigaAʻo tutupu aʻa. Ia agamalū, tuʻu le eleele tuai i luga o aʻa vaivai, faʻaopoopo i ai se mea fou.
PotE sili atu le papaʻu. Alavai.
SooSauniuniga a le tagata lava ia: pepa, humus, fanua paʻu, oneone lapoʻa (2: 1: 1: 1). O se vaega itiiti o moa, niu niu, malala ua faaopoopoina. Lena - muamua mo saintpoly.
Laʻei pito sili1 le taimi i le 2 vaiaso ma le fugalaau mo le totoina o laau i totonu (0.5 dose), violets (1 le fua).Aua le saofaga.
TeuteuPipi e le aunoa, tipi ese laʻau tele. Faatonutonu le numera o atinaʻe fou.

Tofiga

O le faʻaaogaina o se laau talavou e 3 auala: afafine, tipi, fatu. E le o vavaeina faʻamau i le fugalaau a le tina, ma ua mauaʻa i totonu o se ipu e latalata ane ile palapala, pe a uma ona faʻaalia aʻa o vavae ese.


A faʻapipiʻiina, o laulaʻau ma luga e faʻaaogaina e avea ma mea e toto ai. Ua vavae ese, ua faaleagaina nofoaga e togafitia i le koale. Na vave totoina i le palapala susu. Kuni le ipu i se ipu fagu. A maeʻa le faʻavaeina o aʻa (1 masina) e faʻapipiʻi ese.

O le faʻaleleia o fatu e le lauiloa, talu ai e mafai ona leiloloa uiga eseese.

Faʻailoa ia Ianuari poʻo le taumafanafana. O loʻo tuʻuina i luga o le maualuga o se mea susu susu e aunoa ma le faʻalauteleina poʻo le faʻasusuina i le eleele. Ufiufi ma se ata. E i ai i le vevela i luga +20 ° C. Pe a aliali mai pepa muamua (2-3 vaiaso), o loʻo nonofo i latou.

Faamai, meaola faalafua

Vaʻaia foi e teteʻe tele i faʻamaʻi ma faʻalavelave iniseti. Afai e vevela le ea, e ono aliali mai se moli vaʻaia. O osofaiga o iniseti ma inisodes e seasea mafai. Ina ia aveeseina, o le a suʻeina i iniseti (Actellic, Fitoverm).