Faatoaga faatoaga

O le a le umi e nofo ai se moa i luga o fuamoa mo le vele

Mo soʻo se manu ma manulele, o le faagasologa o le gaosia o fanau e masani lava. Ma e ui lava e foliga mai e leai se mea e faigofie nai lo le nofo i lalo o se moa e taofi le pipiiina, o loʻo i ai pea le tele o nuances ma faʻalavelave i lenei pisinisi, lea o le a tatou talanoaina i lenei tusiga. O le a matou talanoa pe faapefea ona faatulaga se nofoaga mo se matuamoa, o le fea auala e filifilia ai fuamoa o le a sili atu le faamanuiaina, o tulaga e tatau ona faia mo le moa i le taimi o le faʻaosoina. O lea, ia tatou malamalama.

Faʻafefea ona faatulaga ma fea e tuʻu ai le faamoega mo le moa

O se tasi o tulafono faʻavae i le tuʻuina o se faamoega mo se moa o le aloese lea mai se tulaga faigata i se moa e ono tulaʻi mai ona o se suiga faafuasei o le nofoaga e nofo ai, ona o nisi faifaatoaga na tuʻuina se potu avanoa mo le moa e ese mai le mea sa i ai muamua. O se suiga maoae i le tulaga e mafai ona faʻafefe ai le moa ma fai ai ni mea valea, e pei o le feanu o fuamoa.

Aoao pe faapefea ona vele le moa e taofi ai fuamoa.

O le isi itu taua o le vavalalata sootaga. E le mafai e le tasi ona pisapisao i tafatafa o le moa vao, e tatau ona lagona le saogalemu. E tatau ona faʻaeteete e leai se susulu tuusao o le a paʻu i luga o le faamoega. O lenei nofoaga e tatau ona vevesi ma faʻafefe lelei.

O le faʻaleleia o le faamoega e tatau ona suia faʻavaitaimi ina ia le amata ona pepese ma solo.

O se fagu vai e tatau ona tuʻu i autafa o le faamoega ina ia mafai e le manulele ona faafouina i soo se taimi, i se faʻaopoopoga, o se pusa e fesoasoani i le faʻamautuina o le malulu o le ea. Afai e maualuga tele le vevela o le ea, e mafai ona e fufuluina le fola ile fale o le hen ma le vai ina ia le vevela le moa.

Ae o le mea e faʻaogaina ai le faamoega, ona tatau lea ona lelei mea uma: fafie, pine, vaomago, vaovao, lala laau, ma isi mea. O se atigi fafie po o se ato wicker, ua ufiufi i vaovao fou poo vaomatua, o le a faia.

E taua! E faʻataunuʻu le tele o avanoa avanoa i totonu o le faamoega e suia ai le tulaga i lea taimi ma lea taimi. O le mea lea, e tatau ona faʻapipiʻi tele, pe a ma le 5-7 cm i le va o moa ma itu. O le maualuga fautuaina o le faamoega e 45x35 cm.
O le pito i lalo o se pusa e tatau ona ufiufi i le sawdust po o le efuefu, ma ua uma ona taoto ai vao. O le gaogao po o le efuefu o le a aveesea le tele o le susu mai le paʻu. A faʻapipiʻi se faamoega i vaovao, e tatau ona faia se foliga o le ipu, faʻalauteleina le nofoaga tutotonu ma sii aʻe itu ina ia teuina ai fuamoa i se faaputuga ma aua nei paʻu ese mai le ofaga.

Faia se nusi: vitio

O nisi taimi e tupu ai le moa lava ia o le nofoaga e sili ona fiafia iai i lē e ona. I lenei tulaga, e tatau ona e mafaufau i lenei mea moni ma faaauupega le faamoega i le nofoaga ua faailoa mai e le tina i le lumanaʻi.

Afai oi ai ni nai moa, e tatau ona e pa puipui mai le tasi ma le isi i ni paʻu o le plywood ina ia le iloa e le moa pe faʻanofo le tasi i le isi. O lea e le o ese mai manulele mai le faamoega, e tatau ona e tuʻuina le 'ava ma le fafaga mo i latou taʻitoʻatasi ma latalata i le faamoega.

Aʻoaʻoina pe faapefea ona faʻaaogaina fuamoa moa, faʻapea foʻi ma uiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi "AI-48", "Ryabushka 70", "TGB 140", "Sovatutto 24", "Sovatutto 108", "Nest 100", "Layer", " hen "," Cinderella "," Titan "," Blitz "," Neptune "," Kvochka "

E faʻafefea ona filifili fuamoa i lalo o le moa

O le filifilia o fuamoa mo le faʻaaogaina o le a avea ma se laasaga tāua, lea o le a fuafua ai le alualu i luma o le galuega i le numera o chicks ua uma ona puʻeina. Lalo o se lisi o fautuaga faʻavae mo le sao o le filifilia o faʻataʻitaʻiga talafeagai mo le faʻaaogaina mulimuli ane:

  • pe a asiasia fuamoa, e le faʻamavae, palapala, laʻititi ma telē tele;
  • Faia se suʻesuʻega o vaega taʻitasi taʻitasi i luga o le ovosopop ma vaʻavaʻai i latou pe a "krasuks" (o loʻo iai faʻamalosi ma yolks) poʻo "paffs" (o loʻo aofia ai turbid, pouliuli ma opaque) na faʻaalia;
  • E mafai ona e naʻo ni fuamoa fou poʻo ni mea na teuina i lalo ole tulaga talafeagai (i totonu o se potu pogisa e leai se maualuga o le ea e le maualuga atu nai lo le 12 ° C ma le maualuga ile 75%).

Afai ei ai se manaʻoga, e mafai ona e maka fuamoa o le ituaiga e tasi pe o le isi foi, o lea e le tupu mulimuli ane le fenumiai.

E tatau foi ona tatou gauai atu e le gata i le filifilia o fuamoa, ae faapea foi i na manulele ua sauni e avea ma moa. I le avea ai o se tulafono, faatasi ai ma le taunuu mai o le tautotogo, o nisi moa e amata amata ona atiina ae le atinaʻe pepe. E mafai ona iloa lenei mea mai le tele o itu, e aofia ai:

  • gaioiga faʻamalosi;
  • sili atu le mausali i totonu o le faamoega ma le le naunau e tuua;
  • fueina o fulufulu moa ma tuu i totonu o le faamoega.
E te iloa? E mafai ona siaki le moa mo le i ai o moa moa faʻatasi ma le fesoasoani o taufaasese - soo se fuamoa po o mea faʻalelei. Afai o le moa o le a nofo ma le faʻaeteete i luga o se fusi faʻailoga mo le sili atu ma le 3 aso i le laina, ona mafai lea ona manatu e talia ma sui le pipii faʻailoga ma se mea moni. O nisi taimi o sea siaki e faʻaalia pe a maeʻa le aso poʻo le lua, o le moa e alu ese mai le faamoega. E le mafai ona faʻaaogaina se moa.

E faʻafefea ma pe fia fuamoa oe mafai ona tuʻu i lalo o le moa e tasi

O le tali i lenei fesili o le maualuga pito maualuga lea e mafai ona ufiufi e le moa ma lona tino.

E le tatau ona e faatagaina sea ituaiga tulaga, pe a oʻo i se vaega o fuamoa ogaoga e lua afa mai lalo o le moa. O nei fuamoa o le a le lava se vevela, ma, o le mea lea, o le a le mafai e moa ona maua le atinaʻe lelei ma o le a le fanau mai.

O le moa lava ia e mafai ona ia fuaina le numera o fuamoa e mafai ona puʻeina. Ina ia faia lenei mea, tuu se ulugalii ni fuamoa i totonu o le faamoega e sosoo ma le moa fono. O le a amata ona ia tosoina i lalo o lona gutu, ma ia maua ai le aofaiga saʻo. O faʻataʻitaʻiga le talafeagai poʻo i latou e leʻi ufiufiina lona tino e tatau ona aveeseina.

E taua foi le faamamafa atu o fuamoa e tatau ona tuu i na o le tasi le papa. I le averesi, e oʻo i le 15 fuamoa e mafai ona tuʻuina i lalo o le moa se tasi.

E te iloa? O le moa o se manulele tulaga ese, ona o lona atinaʻeina o lona tinā ua faʻapenaina e mafai ai ona faʻailo e le gata o moa, ae faʻapea foi le siʻi, salu, pato ma fuamoa o le vaomatua, ave mo latou lava. O le mea lea, o le moa e mafai ona faʻaaogaina e avea o se moa lelei e faʻaleleia ituaiga uma o moa fuamoa.

Auala e tausi ai se matuamoa i le taimi o le vavao

E masani lava o le tina o le moa o le a galo ai ia te ia lava ma nofo i totonu o le faamoega i taimi uma, e le tuua ai o ia, e tineia lona fiainu ma fiaai. O sea tulaga e ono i ai se aafiaga le lelei i le soifua maloloina o le hen, lea e oʻo lava i le oti.

Ole manoa e tatau ona tulieseina i taimi taʻitasi mai le faamoega mo le fafagaina.

Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e faʻaaogaina le faiga sauā o le fafaga. E tatau ona aveese le moa mai le ofaga ma ave i le nofoaga e maua ai meaai ma vai. Ae e tatau i se tasi ona amanaʻia le mea moni e faapea, pe a uma ona faʻamalosi le manulele atonu e le manaʻo e toe foʻi i le faamoega.

I lenei tulaga, e tatau ona faʻailoa ma faʻamalosia e nofo i totonu o se faamoega. I le aluga o taimi, o le a ofoina atu e le matuamoa se mea faʻapitoa, ma o le a tutoatasi mai le faamoega, toe foi atu i ai i se taimi puupuu. I le taimi e toesea ai, o le ae mafai ona suitulaga i le palapala ma siaki le atinaʻeina o atigipusa.

E taua! O se atinaʻe tatau ona atinaʻe tatau e le tatau ona iloa e ala i le atigi, ona o loʻo siomia e se apa o le porotini. Afai, pe a siaki fuamoa, ona e maua ai lea o se masini moa i le lata ane o le atigi (e mafai ona vaaia mai le ata pogisa), e tatau ona suia se fuamoa, talu ai e le sao le atinaʻeina o le tamaititi i lenei tulaga. Siaki siaki i totonu o le faamoega e tatau ona uma le vaiaso muamua o le faʻasili.
I le mea e te maua ai se fuamoa moa, e tatau ona e aveese loa ma toe sui le otaota palapala.

Ma aʻo tuua e le moa le faamoega, o fuamoa o totoe e tatau ona ufiufi i se mea e aloese mai le pa'ū o le vevela. E pei o na mea, e mafai ona faʻaaogaina vao, vaomago poʻo se vaega o se palanikeke tuai, lea e tatau ona faʻaaogaina pe a toe foʻi le hen i ona matua.

A amata ona fanau mai moa, e tatau ona vave aveeseina i luga o le faamoega, ona o lona mata e puipuia ai liona mai le nofo i totonu o le faamoega ma mafua ai ona latou sosola ese mai le vave.

Aoao pe faʻapefea ona tausia le moa pe a uma le tuʻuina.

E fia aso e nofo ai se moa i fuamoa?

O le averesi ua taʻua o le taimi o le faʻavevesi i le 21 aso. A o faagasolo lenei vaitau, ua fautuaina e mataʻituina le faagasologa o le atinaʻe o le pepe i le tolu taimi e faʻaaoga ai se ovoscope. I le taimi o ia asiasiga, e tatau ona iloa le tulaga lelei o atigipusa ma, afai e tatau ai, fetuutuunai tulaga faʻafefe.

Ovoskopirovaniya moa fuamoa i le aso

O aso sili ona lelei o siakiina o le fitu, sefulutasi ma le sefulu valu aso mai le taimi o le faailoga tusi.

  1. I le taimi o le asiasiga muamua, e le tatau ona e iloa se atigipusa latalata i le atigi. Faʻatagaina lona ata lafoia ma le atinaʻeina o toto i totonu o le isu. Afai e le saʻo le atinaʻeina o le pepe, ona toeitiiti lava auliuli ma faʻatulagaina i totonu o se mama. O lenei mea moni o le a faʻaalia ai le maliu o le pepe. O fuamoa e leʻi faʻafefeteina o le a faʻaalia foi i le taimi o lenei asiasiga, aua o le a matua susulu lava, e pei o se fuamoa masani.
  2. I le taimi o le asiasiga lona lua, o le a e iloa ai ua faateleina le ata lafoia o le masini ma ua iai nei le tusa ma le kuata o le fuamoa atoa. O le fesoʻotaiga o toto toto i le taimi e tasi o le a sili atu ona mamafa ma malosi le atinaʻe.
  3. Ae i le suʻega lona tolu, o le a uma ona e vaʻavaʻai i le gaioiga o le pepe mai le pito o le fuamoa o le fuamoa. O le faʻaogaina o le a nofo latalata ane i lona avanoa i totonu ma saunia e fanau mai.

Aoao pe faapefea ona fafaga moa, auala e togafitia ai le manava o moa, pe faapefea ona maua se moa mo le savali.

E mafai e uluaʻi moa ona malepe le atigi i le aso 19. Ma o le atoaga o le a tupu i le 20-21 aso. Aua e te fefe pe a fai o pepe moa na fai sina taimi muamua pe, i se isi itu, i se taimi mulimuli ane. O nei mea masani, masani masani, o le suiga lea e fuafua i luga o tuutuuga na teuina ai fuamoa aʻo leʻi faʻaulu.

Pe a moa le moa, e tatau ona tuu mo ni nai itula i tafatafa o le tina ma faʻamago, ona faʻapipiʻiina lea i totonu o se ato poʻo se atigipusa e tuʻuina atu i mea vaivai (o le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaaoga lea o le mafanafana ma le mafiafia poʻo le pepa).

E fautuaina ina ia tausia pepe moa fou i le vevela o +35 ° C, ma faʻaitiitia faʻaititia i le 2 tikeri i aso uma 5, ma ia aumaia le aofaiga i +20 ° C. I le avea ai o se mea muamua, e mafai ona e faʻaaogaina se molī maualalo.

E te iloa? O le fuainumera o feusuaiga i moa ole 50/50.

O le tausia o le moa ma le tamaʻi tamaʻi oloa e aofia ai lo latou fafagaina vave, fafagaina ma mataʻituina tulaga talafeagai o le vevela.

O lenei ua e iloa le auala e maua mai ai le faagasologa atoa o le fafagaina o moa: mai le taimi o le faʻaogaina o le faamoega ma le filifilia o fuamoa i le laasaga mulimuli, pe a tulaʻi mai samurai samasama laiti.

I le taʻitaʻia e tulafono ma fautuaga ua tuʻuina mai ia matou tusiga, o le a mafai ona e faʻatoʻa faamanuiaina se tupulaga fou o moa, ma o le a maua e le tina moa mea uma e te manaʻomia e faʻamautinoa ai o le faagasologa uumi umi e faia i se tulaga faigofie pe a mafai ai.

Faʻapipiʻi mo se moa: vitio

Auala e tausi ai le matuamoa: iloiloga

vintik, auala e tausia ai le moa

Auala e tausi ai le moa vao moa; tausi le moa i le taimi o le tau e fuafua ai iuga o le vevela. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faʻamautinoa o le moa faʻavaomalo, 1-2 taimi i le aso, lafoaʻi le faamoega mo le fafagaina, faʻafeinu ma savali. o le mea lea, afai e le alu ese le moa i lona lava itu, e tatau ona aveese, e tatau ona tapuni le faamoega, ma e tatau ona tuu ese le manulele e savali. o le moa ua tuʻuina atu mo le 15-20 minute. afai e le toe foi atu o ia i le faamoega, e faamalosia o ia e toe foi atu iina. pe a tuua e le manulele le faamoega, e sili atu le ufiufi o fuamoa ina ia taofia ai mai le malulu.

fafaga kulupu e mafai ona fafaga ma fatuga atoa. e tatau foi ona e fafagaina i latou fualaau faisua eseese ma lau.

latalata i le faamoega, sina mamao mai ia mea, mo le fala, e tatau ona e tuu se meaʻai i se paluga o le cereal (o le falaoamata atoa po o le karite, o povi po o sana), o se fafaga faʻatasi ma le iliili ma le malala ma le mama mama.

I aso vevela, e masani ona tuu vai e le faifaatoaga i se ipu mafolafola, ina ia mafai ai e le moa, pe a manaomia, ona fufulu o latou fulu. latalata i le faamoega, i le mamao o le 1.5-2 m, e tatau ona e faʻamama le palapala (o se atigi pusa ma le oneone ma le oneone) lea e mafai ai e le moa ona "taele". E aoga tele lenei mea pe a faʻafefe ai manufelelei mai iniseti.

mo se savaliga o masaniga masani masani ona tuua le faʻologa i le vaveao. aʻo savali o ia ma fafagaina, e tatau i le faifaatoʻaga manu ona siaki le faamoega. afai e aliali mai o le moa ua faaleagaina le faʻaologa pe ua nutimomoia le fuamoa, e tatau ona fufulu ma le faaeteete, sui le mea faʻapipiʻi. o fuamoa eleelea e tatau ona fufuluina ma le faʻaeteete i le vai mafanafana, ae le soloia, aua o le a faʻaumatia ai le ata nadkorlupny (e sili atu le le fufuluina o le fuamoa atoa, ae na o le vaega na faaleagaina).

I le aso muamua, e le tatau ona faʻanoanoa le moa, e tusa lava pe le alu e savali: tuu ia nofo o ia, faʻaaoga i le faamoega. ae i le aso lona lua (ma i aso mulimuli ane) o le moa faʻavavevave e nofo i luga o fuamoa e tatau ona aveeseina mai le faamoega pe a le alu e savali. e talafeagai le aveeseina o le matuamoa mai le faamoega ma le faaeteete: o se faifaatoʻaga faʻatoʻaga faʻatasi ma se moa e mafai ona sii aʻe se fuamoa (i ni tulaga faapena e togiina i lalo o le apa o le hen, ona pau ai lea ma momotu).

e tatau ona matauina pe faapefea ona savali le moa, pe na te 'ai meaai, inu vai, pe afai na alu ese ma pe o le a le vave e toe foi ai i le faamoega. masani lava i aso muamua o le moa e savali i le 8-12 minute (lea e masani lava), ma ua uma 15-20 minute (seia oo i le 25-30 minute i aso mafanafana). afai e "galo" le matuamoa e uiga i le faamoega, o le ae totoina ai iina, ae e le tatau ona e faanatinati, ae maise lava ile aso mafanafana.

i le amataga o le felafolafoaʻi (2-3 aso muamua) ma i le faaiuga, i le taimi o le moa moa, e le tatau i se tasi ona faʻalavelave le liona ma faʻamalosia i latou e o ese mai le faamoega. i le vaitaimi lea, o le manava ma le faaumiumi o le malulu o fuamoa e le manaomia. i le faaiuga o le afaina, aʻo leʻi puʻeina moa, o loʻo nofo faʻamafaʻatasi tamoʻamea i luga o le faamoega, ae o nisi taimi e tupu ai nisi e tuʻu ai. i lenei tulaga, o tamaʻi moa o loʻo teuina i totonu o le faamoega, ufiufi i se ato poʻo isi masini.

I le taimi o le pulou, o le popole o le hens e mafai ona mafua ai le fuamoa mai fuamoa o le vevela, o lea e tatau ai ona aveeseina i taimi uma mai le faamoega.

E i ai le vevela i totonu o le moa moa mai le +5 i -5 (i gutu malulu) O aso nei o moa o loʻo i le aso lima, latou te savavali mai moa ma 'ai, pe a malulu, aʻe i totonu, e leai ni moli e manaʻomia, pe a maualuga le vevela, o le susu, ma moa e le lelei. I aso muamua o le moa o le moa, e le mafai ona latou ala e ai, inu, aveese a tatou meaʻai mai le faamoega i lea aso ma lea aso, ma mafanafana, pe a maeʻa le lima po o le ono aso, ona tulaʻi lea. e le mafai e le matuamoa ona ala i luga ma 'ai ma inu, na ia taloina moa ma ma o le a le umi se taimi i le aso (e masani ona 2-3 le lapoa le fua o le fuamoa) i le aso 4-5, ua tulaʻi ma savavali i totonu o le fale ma i latou, i luga o le fola o le pamu ua i ai vaomago, o latou i le taimi o le malologa
DIKIJ
//www.pticevody.ru/t903-topic#9882