Tomato ituaiga

E faʻapefea ona tupu le tomato "Yamal": o tulafono o le totoina ma le tausiga

Faatasi ai ma ituaiga Tomatoes, lea e vave ona ola i le malae, "Yamal" e ave se tasi o avanoa muamua. E fiafia o ia e faʻaleleia le amataga ma le au fai togalaau. Ma i lima o tagata uma, e amio lelei o ia, e maua ai le maualuga o fua.

E te iloa? Tomato i totonu o tatou latitudes mai vaomatua o Amerika i Saute. O laau muamua na totoina iinei i le XVIII seneturi, ma ua maeʻa ona salalau solo i le teritori atoa.

Uiga o tamato "Yamal"

Ina ia faamasani i le eseesega, tatou te tuuina muamua atu lona faamatalaga puupuu.

Faamatalaga o le vao

Tomato "Yamal" e maualalo le vao; o le faitauina o le faʻamatalaga o le ituaiga, e mafai ona e maua se maualuga e le sili atu ma le 50 cm. E matua faigofie lava mo le totoina o tomato i moega, aua o ia vao e le manaʻomia le teu, faapea pasynkovaniya. E le gata i lea, o malosi o loʻo i luga o le vao e malosi tele, o lea o le a le pagatia i fua maualuga. O nei mea uma e faʻaitiitia ai le taimi na faʻaalu i le tausiga o le laau.

O le vailaʻau o loʻo i ai se laʻau faʻapipiʻi masani o lau lanu lanumeamata. E saʻo, e sili atu nai lo isi ituaiga.

E taua! Le lelei atili o le fua o le laau tolu O laʻau pito i lalo o le vao e fautuaina e aveese.

Fualaau Faʻamatalaga

Tomato "Yamal" taugata mo ona fua, uiga o le tofo lea e maualuga tele. E i ai se laʻei lapotopoto ma se tamai pu ile pito. O fua e toetoe lava a lamolemole, e vaivai le lipine. Muamua, ei ai la latou lanumeamata lanu meamata, e pei o laulaau, ma ao latou matutua, latou te faasolosolo lava ona tumu i se lanu mumu lanu mumu.

O le mamafa o fualaau aina e le tutusa. O i latou e matua tupu muamua e ola tele - sili atu ma le 100 g i le tasi. E tele foʻi faʻataʻitaʻiga tele. O fualaʻau uma nei e sili atu ona lapoa - e le sili atu i le 80 g.

Tuuina atu

Tomato "Yamal" e le iloga i le maualuga o le gaosiga, ae e le mafai ona e taʻua ia maualalo. Faatasi ai ma le tasi togavao mo le vaitau e mafai ona aoina mai le 5 i le 17 kilokalama fualaau aina e fuafua i tulaga o loʻo tutupu ai. O le totoina o lenei ituaiga e mafai ona i ai i totonu o le kiona, lea e tupu atili ai le salalau ma le mafiafia o le vao. Ae o le mea lava lea na fuafuaina e Yamal togavao i fafo.

Eseesega e faatatau i le vave ona matua. O le uluai seleselega ua aveesea i le amataga o le taumafanafana, o le taimi o le fua o fualaau aina - 110 aso i le averesi. Afai e te totoina i totonu o se fale kesi - e le silia le 97 aso.

Faʻafitauli i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le faigofie o le tausiga o le ituaiga e le gata i lona tulaga le lelei, ae faapena foi i le tetee atu i meaola faalafua. O le vaega pito sili ona lelei, o le vailaʻau e teteʻe i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi i tamato - faʻamaʻi paʻu.

O le "Yamal" e le o se mea sili ona manaia mo meaola faalafua, o lea e mafai ai ona tupu e aunoa ma se tulaga lamatia i totonu o le sone o se faatoaga matautia, i luga o le eleele e toetoe lava o soo se tuufaatasiga, pe afai e masani ona i ai ni laei.

Faʻaaogaina o laʻei pito i luga e pei o: malala, paluga o le potassium, lefete, Ammophos, Kemira, Kristalon ma le Signor Tomato fertilizers, o au laau o le a avatu ia te oe se seleselega lelei.

Faaaogaina o

Tomato "Yamal" e aoina ni iloiloga sili mo o latou uiga. O ona fua ei ai se paʻu paʻu e fesoasoani ia i latou ia teuina lelei i taimi o felauaiga. E sili ona lelei ma latou amio pe a mafai ona fai. E faigofie ona gaugau fualaau laiti e tusa lava pe i totonu o tamai fagu. O le paʻu o le paʻu i le taimi o le vevela o togafitiga e tumau ai lona amiosaʻo, e le ova.

"Yamal" na ia faaalia atoatoa i ia ituaiga sauniuniga e pei o le paluga tomato, sua, ketchups, snacks, lecho. Lenei ituaiga eseese E lelei tele i isi oloa, aua e maua ai sala lelei.

Faʻatauga ma meaʻai eseese

Tomatoes "Yamal" e iai a latou pou ma gaogao pe a matutua ma faʻaaogaina. Faatasi ai ma le lelei o le eseese o le tulaga o le vao, lea e faigofie ai ona tausia.

O le vailaʻau e faʻafefe ai le fesuiaiga o le vevela, e oʻo lava ile tuai o fulu. E teteʻe i le tuai o le pala, vetex ma le aʻa. E mafai ona e tupuina uma i totonu o le fale lauʻeleʻele ma i le malae vaʻavaʻai, aua e te popole i le mea moni na galo oe pe leʻi maua se taimi e inu ai. O le ituaiga o le vave ona tupu ma i le taimi e tasi e fua mai seia oʻo ia Setema. O fuālaau suamalie o se mea e mafai ona vaʻaia e mafai ona faʻaaoga uma i salakeke, ma mo le gaosiga.

Ae mo le au miti o le ituaiga, latou te lei mauaina i soo se toe manatuaina o le au faifaatoaga.

E faʻafefea ona filifili togavao maloloina

O le totōina ma le totoina o tamato o lenei ituaiga o loʻo faia i totonu o le eleele. O fualaau e totoina i le matua o le 1.5 masinape a oso ese e ia pulumu fugalaau muamua.

A oʻo muamua i le tusa ma le 10 aso, o le a saunia ia laau toto mo le totoina. E le mafai ona taofiofi fatu, pe a le o lea o le a le toe maua fua, aua o le totogo pe a tupu le fugalaau o le a tumau i le tuputupu ae ma e oo foi i le malae vaalele o le a le toe atiina ae. E mafai ona e puipuia lenei mea i le aveesea o le fugalaau fugalaau. Ona e toeitiiti atoa lea o se vaiaso seia oʻo mai se mea fou.

E te iloa? E totoina le ituaiga laau vevela. Ma lulu fatu E mafai ona e vave alu i ni moega muamua. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o fua o le a oʻo mai ma sili atu le tele - e tusa ma le 30 aso pe sili atu. O le mea lea, o lenei metotia e sili ona faʻaaoga i se tau malie.

Afai e te totoina muamua muamua i le fale, ona mafai ai lea ona e maua se mea e gaosi ai fatu malosi, e tatau ona e faia ni mea se lua o lona gaioiga.

Lua vaiaso ao le i totoina i le eleele avanoa, e manaomia e laau ital: ia e alu i luga o le auala i le tau lelei mo ni nai itula, ma a maeʻa aso e lima e mafai ona e alu mo se aso.

O fualaau ola maloloina e iai aʻa malolosi, laulaʻau lapopoa, malosi malosi, atiina aʻe ai aʻa. E tatau ona i ai le 6-8 laʻau ma le maualuga e le maua lalo ifo i le 20 cm.

Filifilia se nofoaga mo le totoina o tamato

O le nofoaga e totoina ai tamato e tatau ona susulu ma puipuia mai le matagi. E manaʻomia le itu i saute. Omoni, kukama, zucini, kapisi e faatagaina mai i latou muamua i le saite. Afai o le pateta, pepa poo le isalaʻelu sa ola i luga o le eleele muamua, e sili atu le aua nei totoina tomato iinei. E mafai ona e totoina i latou i na nofoaga na toto muamua ai tamato, e oo lava i isi ituaiga.

I lau fuafuaga e mafai foi ona e totoina fatuga o ituaiga nei: "Maryina Grove", "Katya", "Pink Honey", Golden Apples, "Dubrava", "Liana", "Bobcat".
E mafai ona e faia lenei mea mo ni nai tausaga. Ua lava le na o le faʻapalapalaina o le palapala i mea faʻalelaʻau, talu ai o tamato e matua faʻaleagaina.

E mafai ona totōina i totonu o le fale lauʻeleʻele, ae talu ai e laʻititi lava vao, e sili atu le totoina o laau i luga o moega i le avanoa, e ufiufi i afifi.

Totoina o tomato toto "Yamal" i luga o le saite

Talu mai le tautoulu, latou te amata sauniuni le fanua mo le tulaueleele. Afai ua faateleina le eletise, e tatau ona tuu i lalo. Ina ia faia lenei mea, eli i lalo le palapala ma le lime, humus ma le superphosphate, ave mea e fa ma le mita 500 g, 6 kilokalama ma le 50 g, i le faasologa. I le tautotogo, o le 40 g o le faʻamaʻi faʻamalolo ma le 20 g o fugalaau faʻasusu e faʻaaogaina mo le eli.

Faʻamataina ile amataina o le toe foʻi mai o frosts - i le faaiuga o Me. I nofoaga mafanafana, o le ogatotonu o le masina e faatagaina. E taua tele i le taimi nei o loʻo lelei le mafanafana o le eleele.

Faʻamasinoga faʻalelei - 50-60 i le 60-70 cm Pe a oʻo mai i le auala e faʻafefeteina ai, e taua le taumafai e aua le faʻaleaga aʻa o le laau. O le pito i lalo o le lua e mafai ona faʻafefiloi ma faʻamaʻi faʻamalosi, ma i luga o laau totō o loʻo sausau i le eleele matutu ma faʻafeinu.

Tausia ma le totoina o tamato "Yamal"

O le tali i le fesili ile auala e tausia ai tamato i le avanoa, o le a le mafua ai ni faigata e oʻo lava i se fai togalaau. I se tulaga lautele, o tulafono o tausiga mo le ituaiga e tutusa ma isi ituaiga o tamato. O se laʻititi laʻititi o le vailaʻau e le manaʻomia ai se pine ma se pa.

Faʻasusu ma veleina

E masani lava, o tamato e manaʻomia le lava o le susu, fafagaina masani, fafagaina ma veleina. O ituaiga eseese o Yamal e manaʻomia tutusa, ae o ni faʻaaliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e gafatia le le lava o le susu. O le mea lea, aua e te popole pe a galo ia te oe le vai i le taimi - fua o le a le mafai ona afaina ai.

Ae i vaitau matutu e tatau ona matauina le masani ai o le susu o le palapala. E faʻataʻavaleina le suavai i lalo o le aʻa o le laau. E manaʻomia le Tomatoes masani veleina ma fafagaina, lea e faia e tusa ai ma tulafono lautele mo tamato.

Tatalo ma le maupuʻepuʻe

A uma ona faʻamalosi, e tatau ona tatala le palapala ile vao ina ia tumau ai le susu i totonu ma ia faʻaleleia le tafe o le ea i aʻa.

O le taimi muamua e faʻatinoina ai le faʻatinoga i le taimi lava e tulaʻi ai, le lua - auala lua vaiaso, ae le o tapunia laina o fualaau. Ona e manaʻomia lea e faʻamalosi pe a aliali mai vao. E faia i luga o le mauga i lea taimi ma lea taimi ina ia mafai ai ona iai ni aʻafiaga i le vaega pito i lalo o le aʻa. O lenei mea o le a faʻamalosia ai le fale ma faʻateleina ai fua.

E faʻataunuʻu mauga i luga o le palapala susu. O le taimi muamua e faʻatinoina ai le taualumaga 2-3 vaiaso pe a uma ona toe faimalaga, toe - i isi vaiaso e lua.

E taua! Le faʻaleleia o le aʻafiaga o le laau toto ma tatala i le taimi e tasi.

O le matafaioi a mulch

O moega o laau totō ua tupu i le lauʻeleʻele avanoa, ua fautuaina e mulch. Mulch fesoasoani e puipuia le eleele mai le afaina, pe a faʻafeinu vai, e le faatagaina vao e tupu, e puipuia ai le susu.

Pe a faʻaaoga le mulch, o le tele o le palapala e mafai ona faʻaitiitia. E tutusa foi le faaaogaina i le fausiaina. E pei o se mulch mo tamato mafai ona faʻaaoga:

  • fagu;
  • faʻasalaga;
  • ata tifaga;
  • meafaitino e leai ni meaola;
  • fafie laupapa po o le vao;
  • afu laau;
  • pau paʻu;
  • nila;
  • compost;
  • vaomago;
  • moa vao.

E taua! Afai e te filifili e fufuluina tamato i se ata tifaga, e sili atu ona faʻaaoga se mea mumu. E taua le le faʻatagaina o le moli, faʻavave ma e mafai ona faʻaauau, tumau ma faʻamalosi i le eleele. - o le a le mafai ona vaeluaina vao. Manatua i lalo o le ata, o le vevela o le eleele e tulaʻi pe a ma le lua tikeri.

O se faʻatoʻaga faʻatasi ma soʻo se poto masani, i le taimi muamua na taumafai e tupu Yamal, atonu e le mafai ona teena lona auai i lana togalaau i le lumanaʻi.

Faʻaola e sili atu le faigofie nai lo isi ituaiga o tamato. "Yamal" e le mautonu i le tausiga, o se mea itiiti lava i le faimalaga ma faʻamaʻi.

E i ai ni fualaau suamalie ma suamalie e faigofie ona faʻaaogaina fou ma faʻafefiloi. E le gata i lea, latou te taliaina le femalagaaʻi ma le teuina.