Laʻau

Hydrangea Tulaga Ese (Tulaga Ese) pe tulaga ese - faʻamatalaga

O le mea sili lea ona totoina le hydrangea. O le laau e sili ona lelei i togalaau ma paka, teuteuina soo se fugalaau, o loʻo i ai se tulaga tulaga ese i le malulu.

O lenei laau e maua ai le lagona o le mama, o se laau laitiiti po o se laau. Faʻatasi i le aiga Gortenziev. O nisi taimi e maua ai liana-pei o laau. O ituaiga uma o Unix hydrangeas e ofi atu i fugalaau matagofie.

Amataga

Mo le taimi muamua, na faʻauuina ai Hydicus Unic i le 1950 i Peleseuma. I le 1993, na maua ai e le Royal Society of Gardeners le ituaiga o laau.

Hydrangea Tulaga Ese

Faʻamatalaga o fuga o le hydrangea Faʻatasi

Faʻalumaina Hydrangea Grandiflora (Grandiflora) - faʻamatalaga

E fiafia tagata faifaatoʻaga i le faʻamatalaga o Unik. O lenei laau toto laau toto e oʻo i le 2 mita le maualuga ma le 5 mita i le lautele. E tupu pe tusa ma le 20 cm i le tausaga. E ese mai i le malosi, malosi, mafolafola saʻo, mumu-lanu enaena. O le paʻu e faigofie lava, e lanu enaena. E i ai le tele o aʻa ma malolosi.

O laulaau o lenei mea totino e vaʻavaʻalo, vevesi. O o latou pito e faʻamalosi. O le faʻatulagaina o lau o loʻo faʻafeagai. O le umi e oʻo i le 14 cm, lautele e oʻo atu i le 8 cm.

O le fugalaau e amata i le faaiuga o Iulai ma faʻaauau seia oʻo i le faaiuga o Setema. O mea e le lelei, e oʻo i le 30 cm. O fugalaau e paʻepaʻe, i le faaiuga o le fuga, latou te mauaina se lanu piniki.

Vaʻaia Hydrangea Unique

A maeʻa ona maua se laau, e tatau ona totoina i totonu o le eleele. Ina ia mafai ona mauaʻa, e tatau ona usitai i le tele o tulafono.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Hydrangea Tardiva (Tardiva) - faʻamatalaga eseese

Muamua, e tatau ona e saunia le eleele. E tatau ona fai siʻonaʻi pe faʻamalolo. E le tatau ona avea le lime. O le eleele o lenei laau e fiafia tele, faʻafefe.

Faʻalogo lelei! O le tausaga sili ona lelei mo le totoina mai le 2 i le 3 tausaga. Atonu e le maua aʻa aʻa laiti.

Tulaga sili ona lelei

O le laau e vevela, o lea e sili ai le filifilia o ni vaega malulu paʻu. E ui lava i le mea moni o le laulauina o le lamala, e tatau ona faia le tausiga ina ia mautinoa ai ua lava le susu i le nofoaga e tulaʻi mai ai.

Taua! O le nofoaga o le a tupu ai le suavai e tatau ona puipuia mai matagi malolosi ma malulu.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O le faʻaleleia o eleele e faia i le tautoulu po o le tautotogo. O le faasologa o gaioiga i le taimi o le totoina o le hydrangea e faapenei:

  1. Muamua e tatau ona e saunia se pu faʻalelei. O lona telē e ese, faʻalagolago i le ituaiga palapala. Afai o le palapala e mama, o lona telē e 40x40 cm le umi ma lautele ma 50 cm le loloto. O le lautele ma le umi o le lua i luga o le eleele vaivai o le 50 cm, o le loloto e 60 cm. Afai o le palapala e mamafa, omea, e tatau ona e eli se lua i se loloto o le 70 cm, 60 cm le uumi ma lautele.
  2. I le pito i lalo o le lua, o se paluga o piliki piliki poʻo ni tamai iliili e tuʻuina e pei o se alavai - e le sili atu i le 10 cm. Ona sasaa lea o le peat.
  3. O aʻa o le laau e salalau i luga o le vaega atoa o le fossa, o le ua o aʻa o loʻo i le maualuga o le palapala.
  4. E tatau ona faʻafefe le laau. O le masani o le aofaiga o le vai e mai le 10 lita mo eleele mama ma e oo atu i le 25 lita mo le mamafa o le ele.
  5. O le vao e mulimulita ma le humus poʻo le peat.

Hydrangea totoina

Afai o le tau e matagi pe malulu i le taimi o le totoina, ua fautuaina e sulu le laau.

Hydrangea faʻalautele

Panicle Hydrangea Candlelight - Faʻamatalaga

O lenei laau e mafai ona faʻaleleia e ala i vavae, vaevaeina o le vao pe tupu mai fatu.

Laʻau

O seleselega e mafai ona ave mai ia Aperila ia Iuni. O le faia o lenei mea, mai le pale e te manaʻomia e filifili ai lauulu lanumeamata taʻitasi ma se umi o le 10 cm le umi. E tatau ona tipi i le maualuga o le 90 tikeri. I le vaega pito i lalo o le au, e tatau ona e aveese laulaau ma togafitia i se tuputupu aʻe tuputupu ae.

Ona totō lea o le fatu i se paluga o le eleele aʻo lei saunia muamua i totonu o se kiona. Ma, a uma ona totōina ile palapala, ona ufiufi lea o le laau.

Hydrangea faʻalauteleina e ala i le vaʻaia

I ituaiga lapopoa o le panicled hydrangea Unik, e mafai ona faia ni tafaoga i le taumalulu. Ia Oketopa, o le tina ua totoina ma toto i totonu o se ipu. O le vevela i totonu o le potu o loʻo i ai le hydrangea e fesuiaʻi e tusa ma le 2 tikeri. E oʻo atu i le amataga o Ianuari, e siitia i le tusa ma le 10 tikeri.

Ia Fepuari, sa vevela ai lau o laau. E selesele mai ia mea.

Taua! I le vavaeina e tatau ona 2 internodes.

Ua aveeseina laulaau pito i lalo o le tipi, i luga o laulaau pito i luga na o le afa o le lau laulau o totoe. O vaega mai laʻau maualalo e tatau ona togafitiga ma se faʻamalosi tuputupu aʻe mo laau. Ona totō lea o le fatu i totonu o se ulo ma le eleele. E tatau ona ufiufi i se fagu poo se fagu palasitika.

Vaevaega o se vaomatua, taoto

O le Hydicia Unicum e faʻavae i le vaevaeina o le vao i le tautoulu poʻo le tautotogo. E tatau ona eliina, vaevaeina i ni vaega, ina ia tofu tagata uma ma fatuga. Ona totoina lea. O le faʻaaogaina o tekonolosi e talitutusa lava ma le mea na maua.

Pe a faʻaleleia e ala i le taoto, o le a paʻu i lalo ifo o le 1 tausaga le matua e punou ma tanumia ai. I luga o le fogaeleele e tatau ona e alu e tusa ma le 20 cm o le fana. I le tautotogo po o le autumn mo le isi tausaga, e vavae ese le pia mai le vao vao ma toe totoina.

Fatuina o fatu

O fatu e totō saʻo ile eleele.

Tuputupuina o hydrangea mai fatu

A o lei faia lenei mea, ua toe eli le moega. O fatu e tatau ona faʻataʻapeʻapeʻa, solia ma fufui i le oneone.

Hydrangea Care Unic

2 taimi i le tausaga e tatau ona matala le eleele. O le loloto o le seleselega e tusa ma le 5 cm.

Trimming e tatau ona faia i taimi uma. Hydrangea Tulaga ese e taliaina lelei. Ina ia totogo lelei le laau, e tatau ona e tipi tipi mama i le amataga o le tautotogo (pe a uma ona faia ni pulumu). O laau tuai e manaʻomia ona tipi i le 2/3.

Tulaga faʻatau

E tatau ona faʻatinoina le taʻi 5 taimi ile vaitau. O le taamilo e sili atu ona umi, e manaʻomia ona e faʻafeinu mai lea taimi i lea taimi ma se vaivaiga vaivai o le potassium. O le taimi lelei mo le fafagaina o le taeao po o le afiafi.

Faʻalogo lelei! I le taimi o le suavai, e le talafeagai le faatagaina o laʻau vai e paʻu i luga o pulupulu ma fugalaau.

A faʻafeinu, e tatau ona e faʻamautinoa e le sili atu le aloaʻia o le vai i le 5.6. Mo le faʻaaogaina o vai e faʻaaogaina ai le vai mafanafana. E le mafai ona faʻaaogā le suavai mai le tapuni - o le chlorine o loʻo i ai e mafua ai maʻi o le laulaʻau. Mai vai malulu, o aʻa e mafai ona pala.

Laʻei pito sili

I le amataga o le fugalaau, e tatau ona e fafagaina le laau i le manua po o le mineral fertilizers. E tatau ona faia lea mea i le taimi o le fatuina o tumutumu ma le tele o taimi i le taimi o le taumafanafana.

I le taimi o le fuga

I le taimi o le fuga, e manaʻomia e le fale tele le faʻamafa. E tatau ona tuʻuina atu ia te ia se paolo malu malu, ona tele ai lea o fugalaau.

Panicle hydrangea

<

E lelei tele le fafagaina o le laau i le superphosphate i le amataga o le fuga. Nitrofoska faʻaateleina le umi o le tupu. O le sili ona lelei o le faʻasaina - 1 tbsp. i luga o se pakete (10 l) o le vai.

I le taimi malologa

A maeʻa ona toto, e mafai ona tuʻuina le laau i le faʻafefiloi o eleele. O le aʻa o le aʻa i le faagasologa o le faʻaaogaina o loʻo faʻasaʻo.

A o lei tupu le vaitau, e tatau ona e aveeseina tuai tuai, ma totoe na o le malosi.

Sauniga o le taumalulu

Mo le taumalulu, e tatau ona e faʻatinoina le puipuiga o le laau. I lenei tulaga, e puipuia ai fugalaau. Afai e te ufiufi le laau i lenei auala, o le isi tausaga o le a vave ona totogo.

I le autumn, e manaʻomia le fafaga. Latou te fesoasoani i le laau ia saunia mo le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, 1 tbsp. potassium sulfate ma superphosphate ua soloia i le 10 lita o vai. Mo laau taʻitasi - e tusa ma le 7 lita o le faʻala. Mo luga o laei, pi, humus poʻo le faʻapalapala o loʻo faatagaina.

Panicle Hydrangea Tulaga ese - o se laau o le a teuteu ai soʻo se togalaau. O le tausisia o tulafono faigofie o le tausiga o le a mafai ai e oe ona faʻaauau pea le vavalalata taimi.