Laʻau

O afea e eli ai leffodils pe a uma ona tupu

Aʻo oʻo mai le mafanafana o le tautotogo, ua fuga mai le daffodils i togalaau, susulu samasama, lanu sinasina ma se nofoaga samasama. O le narcissus e aʻafia i le aiga Amaryllis, lea e toetoe lava 60 ituaiga. Faatoaga i Europa, Saina, Iapani sa na o le 20 ituaiga o mea na ola. Mo le tele o tagata, o le fugalaau lanu samasama e taua o se talisman: o tala fatu na fatuina e uiga i ai, sa faia aso malolo e faamamalu ai, sa faia sauniga masani.

Narcissus (Narcissus) - o se laau laʻau e toe gaosia ai le sipisi. O le taimi e teli ai tulip ma daffodils pe a uma ona tupu i le faʻatoʻaga - o loʻo talanoaina atili i le tusiga.

Laulelei laffodil

Narcissus Characteristic

O le pulu muamua o loʻo i ai se foliga ovoid ma o loʻo ufiufi i le lanu enaena. O se fugalaau ua ola i se nofoaga e tasi mo le silia ma le tasi le tausaga. O tamaiti o loo siomia o ia, o nei mea uma e vave lava ona avea o se laau tutoʻatasi. O lau o le fugalaau e ola mai aʻa, e umi ma vaapiapi i se lanu-lanumeamata. Ia Aperila - Me, o le daffodil e liliuina se uumi umi, i le pito i luga o se fugalaau e aliali mai, e oʻo atu i le maualuga o le 4-6 cm. Ua toto le laau mo le lua vaiaso.

Mo faʻamatalaga! Na taʻua Narcissus o se vailaʻau faʻamaʻi. O fugalaau e aofia ai suauu taua, i pulufana - alkaloids. O nei vaega o loʻo faʻaaogaina i mea manogi ma vailaʻau masani.

Vaega o le tuputupu aʻe o daffodils

Le taimi e teli ai tuli tulipi pe a uma ona fuga

Narcissus o se aganuu le lelei, ae ao le i totoina se fugalaau, e tatau ona e filifilia se nofoaga lanu, puipuia mai le lafo.

Taua! E le mafai ona totōina le laau i le mea na tupu aʻe ai isi pulupuʻu po o vao. Ae o le taupulepulega pe a uma kukama, e manatu le kuluma e lelei.

E uiga i tapenaga o le eleele

O se eleele e le faaituau e talafeagai mo fugalaau lanu, lea na fafagaina ma humus i le tausaga ae lei totoina. Afai o le palapala o le eleele, ona tatau loa lea ona sasaa le falaoamata i luga o le saite (200 g o sauniuniga mo le 1 mita ole a manaomia). O eleele faʻaleagaina e faʻaseseina i le fafie (1 cup i le 1 mita). E faʻapipiʻi le paʻu ma le oneone i eleele palapala, ma le chernozem ma le faʻasusu i oneone oneone.

Faʻalogo lelei! E tatau ona matala ma vevela le nofoaga e faʻaleleia ai le eleele, o le sili atu o le susu e mafua ai le salalau o maʻi faʻaleaga.

Lua avanoa e tulaʻi mai ai

O le tele o fai togalaau latou te fesili pe o afea e eli ai pulu ma totō aiffodils. E mafai ona totō Daffodils i taimi eseese o le tausaga:

  • i le taimi o le totoina o le tautotogo, o fale ua saunia e eli i le nofoaga ua saunia. E talitonu le Faatoaga o le loloto o le lua e tatau ona fetaui i le tolu mita o le pulu. I le pito i lalo o le pu e tatau ona sasaa i ai le fafie, tuu le riki iina, tuufaʻi tumu ile eleele ua fefiloi ma le faapalaga, sasaa, faatumu ile palapala ile pito i luga, mamoe poʻa;
  • O le amataina o le Autumn e amata i le eliina o le saite ma le faaaogaina o fomaʻi - superphosphate, peat, fugalaau mo laau toto. E tatau ona totoina e pei o le tautotogo, ae na o le suāsusu e tatau ona faʻalelei. Bulbous aʻa aʻa i le vevela o le 5-7 ° C.

Totoina o daffodils

Daffodil Care

Faʻamatalaga ile fugalaau amata mai le taimi na aliaʻe ai elela:

  • fugalaau e tatau ona tatalaina, otaota matutu e aveeseina;
  • e manaʻomia le fafagaina o le laau i se fugalaau faʻalavelave, lea e aofia ai le calcium, phosphorus ma le sodium;
  • pe a uma ona aliali mai ni lapisi, o le isi laʻei pito i luga o loʻo i ai faʻamalositino ma mea faʻapena e fai, o le mea mulimuli o se ofutino pito i luga pe a maeʻa fugalaau;
  • o le eleele e tatau ona tatalaina, vao mai vao leaga;
  • afai ei ai se tautotogo matutu, e tatau ona e mafaufau e uiga i le susu.

O afea e eli ai (i le tautotogo poʻo le pa'ū) daffodils?

Taua! A maeʻa le fugalaau ona faʻagogo, e tatau ona vavae ese uma fasi laau. Afai e te fuafua e faʻapipiʻi lefiffodils, ona tatau lea ona e eli i fafo pusa.

Lelei taimi e eli ai leffodils pe a uma ona tupu

O le taimi e eli ai i luga o le papa i le maeʻa o le fuga

O se tagata poto masani e fuafuaina le taimi o le totoina o se taffodil e fugalaau. Afai e le telē tele fugalaau, ona oʻo loa lea i le taimi e faʻapipiʻi ai le togavao. E tatau ona faʻatino le kilivaina i le vevela o le tau. Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga, pe faapefea ona faia mea uma lelei:

  1. Ua aveese le vao mai le eleele ma faamama.
  2. O le asiasia o mea totō o loʻo faʻatinoina ma faʻaleagaina mea ua vavaeese.
  3. Ma le isi, e tatau ona e vaevaeina le kolone o pusi, filifili le mea atoa ma tuu i luga.

O le a le taimi e teli ai lafodil bulbs? Faʻamatalaga faigofie i le tasi nofoaga mo le 5-7 tausaga. A o leʻi oʻo i lenei taimi, aua nei faʻalavelaveina le laau. O ituaiga eseese e ese i le tele o fugalaau tetele, o se lanu e le masani ai (Ice King, Dinky, Androels, Atol Palace, Christmas Mass, Berkeley Court) e manaomia ai se tulaga maualuga o faatoaga mo le totoina, o lea e fautuaina ai ina ia toto i tausaga uma.

Terry Daffodils

E faʻapefea ona teuina ni togi leffodil i le fale

O afea e eli ai le gafa pe a uma ona tupu ma pe faapefea ona teuina seʻia oʻo ina totoina

E toatele foi e fiafia i auala e teuina ai gutu o primrose-daffodils. O laffodil tubers ua faataatia mo le tele o itula i le ea, ae le o le la, o vevela vevela e mafai ona mafua ai mumu. Ina ua amata ona malepelepe le eleele mai aʻa, e mafai ona latou siitia atu i se fale e lelei ona lelei, o le vevela e le sili atu i le 20 ° C. I se nofoaga faapea, e mafai ona e faʻafanoina lelei mea e te totoina ai. Faʻatau e le Faatoaga isi auala e teu ai:

  • i lalo o le potu i totonu o le vateatea. E mafai ona e tuʻuina i luga o laupepa, ae manaʻomia le vavaeeseina i pepa o nusipepa;
  • mafai ona faʻapipiʻi pulu i totonu o se taga tapoleni (tulle poʻo le nylon);
  • afai ei ai ni nai daffodils, ona mafai lea ona totoina i le eleele, ave ni fagu fugalaau mo lenei mea. Ona manaia lea o fugalaau e tuu i totonu o le fogafale lalo mo le taumalulu, ma i le tautotogo na ona fesiitai atu i latou i pu sauni;
  • o loʻo faʻataʻitaʻi e fale o le taumafanafana le tuʻuina o fatu i luga o le faletupe. Mo le teuina o le taumalulu, e le talafeagai lenei auala;
  • E le fautuaina e teuina i totonu o le pusaaisa mo ni mafuaaga: e le taliaina e le pulufana le pala, ma afai e tuu i totonu o se ato tapuni, o le a latou afaina, ona o le a faʻaputuina e le kuluma faapitoa na tuʻuina e tubers.

Faʻalogo lelei! E le mafai ona e teuina ni taffodils mo le sili atu ma le 3-4 masina, o lea i le tautoulu, ao lei amataina le kiona, e tatau ona e maua le taimi e toto ai pulu i luga o le eleele.

Togafitiga o fatu mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Daffodils, e pei o isi laʻau pupuʻu, e ono aʻafia i ituaiga faʻaleagaina faʻaleagaina:

  • pala o lalo - Fusarium. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le maʻi e ulu atu i aʻa. Laʻau lanu samasama, ona liu enaena ma mago. Afai e te paʻi i le pulufana, ona vaivai lea. O nisi taimi e le faapipiiina e le fai togalaau soʻo se taua i lenei mea ma totō puʻu vaivai i autafa o isi, lea e mafua ai le salalau atu o le taulaiga o le maʻi. Afai e te gauai atu i le paʻepaʻe paʻepaʻe i le va o paleni lanu uliuli, e mafai ona e puipuia le tupuga o le maʻi;
  • E mafai foi ona atiae le faamai ona o le le talafeagai o fua o faatoaga: i le vevela o le taumafanafana, e faia ai e le fai togalaau togalaau o le daffodil ma gase maualuga o le nitrogen ma fugalaau fomu, e mafai ona tulai mai siama pe afai e le o tausia ni tulaga tau femalagaiga;
  • botidis (e taʻua e tagata lenei faʻamaʻi e pei o se fuga lauulu). E faigata ona maitauina le faʻaalia o le faʻamaʻi i luga o le tubers: o siʻomatua uliuli e natia i lalo o le fua, lea e aliali manino mai i luga o laulaau ao faagasolo le tuputupu ae. Pupu, e mafai e fugalaau ona pala. Faʻafefete le lauulu e pala i totonu o le eleele ma afaina maʻi. O timuga faʻaleleia e fesoasoani i le salalau. O le pulu pisia o le a le tuuina mai ai ni laau totino ma o le a afaina ai se isi laau, o le mea lea, i le tau o le autumn, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le mea e totoina ai;

Mafodil Infected Bulb

  • siklerotiniosis (fula o le sclerotic), e pei o le lanu enaena, e amata i foliga vaaia o togitogi uliuli i tumutumu o loʻo siomia ai se paʻu paʻepaʻe (fai e le fai togalaau o le fuga). Pulu afaina e le totogo ma pala. O le autu autu o le faʻaleleia o le togavao i taimi uumi e aunoa ma le toe totoina. O le anufe o lo o lafoina i taimi o le teuina lelei o mea totō;
  • penisillin rot e mafai ona iloa e le lanu lanumeamata i luga o le pusa. E le o teuina fatuga maʻi, e pala. E mafai ona tupu le afaina pe afai o le timu mamafa po o le totoina o mea e teuina i le maualalo o le vevela. Tuʻu atu i le atinaʻeina o le galo ma le faʻaaogaina o masini.

Taua! Ina ia aloese mai le faaleagaina o le pala, e manaʻomia e le fai togalaau ona faʻaaoga ni metotia talafeagai. Aʻo leʻi tuʻuina mea e teu ai, e tatau ona faʻamaʻi. Ua faʻamalūina vaʻai laulaʻau ma ua faʻafefete i luga o le vailaupapa i se vaivaiga vaivai o le manganese mo le 20-30 minute.

Ole togafitiga ole tubers e faia aʻo lei totoina:

Faʻi / faʻamaʻiFautuaina fualaau faasainaPe a faʻaaoga
faasaga i faʻamaʻi faʻaleagainatautoto le paluga ao le i totoina mo le 30 minute.
faasaga i faʻamaʻi umaBordeaux vaifufulu vave pe a aliali mai lau muamua
mai le taffodil lelevai vevela i le 43.5 ° Cae leʻi tulaʻi
e faasaga i mataiCarbation, Nemafosgaosia o fatu, laau toto
e faasaga i le taffodil lelemai le taffodil lelegaosia o fatu, laau toto

Taua! E tatau i tagata taʻitasi fai togalaau ona amanaia e faapea o pest ma faʻamaʻi o laau pupuʻu e mafai ona pulea i na o fua maʻa.

Spring primes

<

Maʻi ma Puipuiga Pest

O le puipuiga o le a fesoasoani foi e laveai ai pusa o meaola:

  • O se sauniuniga mo meaʻai laau toto e tatau ona saunia lelei e tusa ai ma faatonuga. O le tele o fugalaau ma le eletise o loʻo faʻaosofia ai le atinaʻeina o le Fusarium, ma faʻamaʻi faʻamalositino e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi;
  • afai o le tautoulu o le a tupu mai ai le leaga o le pala na matauina, ona tatau ai lea ona siitia le moega fugalaau o daffodils i se isi nofoaga;
  • pe a uma le tuputupu ae o le vaitau i daffodils ua e pasia, e tatau ona e faʻamamaina ma susunu moli mamago;
  • Aʻo leʻi faia ni pulu mo le teuina, e tatau ona vaʻaia le nofoaga ma pusa;
  • o le tausia o tulaga e teuina ai e taua foi;
  • na o fualaau maloloina e manaʻomia ona totoina.

O le tausisia o nei auala tatau o le a mafai ai e oe ona fiafia i le mutia o fugalaau taffodils i tausaga uma.

Daffodils o ni mataʻitusi matagofie ia e matua taua i totonu o se faʻafefiloi. Faʻatasi ma tulip, hyacinths ma irises, e mafai ona e fatuina ni fatuga matagofie. Peitai, ina ia mafai ona faamemelo i le matagofie o fuga laau i tausaga taitasi, e tatau ai ona mulimulitai i tulafono o meaola e fesootai ma le totoina ma le tausiga.