Faatoaga faatoaga

E mafai ona tuʻuina atu le garlic i moa

Tausiga o le tausiga, meaʻai lelei ma le tausiga o moa e mafai ai ona faʻapupulaina fua o manu felelei. Ina ia maua le tele o mea, o le a saili e faifaatoaga moa e faaopoopo ni mea faaopoopo, o laʻau, ma fualaʻau i a latou meaai. O le mafuaaga lena e taua ai le le naʻo le iloa o mea e mafai ona tuʻuina i moa, ae ia malamalama foi i le ituaiga o aogā o le a aumaia.

E mafai ona tuʻuina atu le garlic i moa

O laumei e masani lava i tagata faʻamuamua e pei o se antiseptic, antiparasitic, anthelmintic ma antiscorbutic. E talafeagai foi i le faʻamautuina o le gastrointestinal tract ma le muscle fatu.

O le gafatia o le kalama e fasi ai siama na faamaonia i le seneturi lona 19 e le tagata lauiloa French microbiologist ma chemist Louis Pasteur. Aʻau e fasi ai E. coli, Staphylococcus aureus, salmonella ma le galala Candida.

E matau e faifaatoaga faifaatoaga le matafaioi a le garlic i le puipuia o coccidiosis ma osofaiga o le helminthic. O lenei meatotino e mafua ona o lona gafatia e faʻaleleia ai le gaioiga o le gagocytes, T-lymphocytes, macrophages ma kopa. E mafai ona tuʻuina lauusiusi mata e pei lava o moa. O lapisi e talafeagai mo moa o tausaga uma:

  1. E mafai ona tuʻuina atu laulaʻau mata i moa mai le 1 masina. I a latou mea e 'ai, o le masani o greens e tatau ona tusa ma le 25 kalama, o le lanu lanumeamata e 1-2 kalama.
  2. I le matua o le 30-60 aso, o le tele o garlic e le mafai ona sili atu i le 20%, o le 3-5 g; 60-90 aso - 5 g.
  3. I le taumafa a le matua matutua o moa o aano o manufasi ma fuamoa e mafai ona avea ma 6-8 g ma le fua o le lanu meamata e tusa ma le 38-42 g.

E taua! Garlic e faʻaleleia ai le manaʻo. O le mea lea, e le mafai ona faʻaofiina i le taumafa a le matua o loʻo mafatia i le mamafa.

Mea aoga

O meatotino aoga o vaega o le kalaka i le taumafa o moa o:

  • antibacterial;
  • immunomodulatory;
  • antioxidant;
  • faʻamamāina;
  • antiparasitic;
  • anti-sclerotic;
  • fofo;
  • puipuia.

Faitau atili e uiga i le auala e lelei ai le kalama mo le tino o le tagata.

Contraindications ma le afaina

E leai se maliega e uiga i le aʻafiaga o le garlic i luga o le intestinal microflora, lea e mafai ai e nisi tagata suʻesuʻe ona fautuaina atu le lamatiaga o le kalama i le tino. E iloa o aniani ma galala e afaina i taifau ma pusi. Ae na faʻamaonia e le saienitisi faʻamatalaga e uiga i lamatiaga o kaloka mo le tino o manulele e le oi ai.

E te iloa? O le aai Amerika o Chicago e faaigoaina i le aisi o le kalaka. O lona igoa i le faaliliuga mai Initia o lona uiga o le kalama vao.

O le a se isi mea e mafai ona fafaga ai moa

O le faavae o le moa moa o le cereals. Soʻo se mea e le faʻaaogaina i le cereals atonu o le a iai i meaai i le tasi tikeri pe afai e aoga:

  1. O meaola o manu e mafua mai i anufe, fao, amphibians, lea e mafai ona maua e manulele pe a latou savavali saʻo. Afai o loʻo alu na o le hens i le aviary, e manaʻomia ona faʻaopopo i le taumafataga faatasi ai ma nei puipuiga. O iʻa falalaina o le a faamalieina atoatoa lenei manaʻoga o moa.
  2. O fualaau o le fualaʻau i le tele o mea o loʻo i totonu o pi - o le mea lea ua aofia ai i le taumafa a manufelelei.
  3. O palu laʻau e mitamita i luga o le gaʻo maualuga. Carbohydrates - o oloa autu o le malosi i le tino. O le taloina o le vao e faʻaaluina i le 40% o le aso o le malosi na maua ile fuamoa. Afai e maualalo le tau aogā o le fafaga, ona tutusa lea o fua o fuamoa fuamoa. O meaʻai e maua mai ai gaʻo mea e manaʻomia mo le lelei o le mamafa.
  4. O le mea lanu meamata o le taumafa o fualaau. E mafai e oe, i le mea moni, ona filifili so o se afu, ma o le a filifili e le hens mai ia i latou le mea sao. Ae ui lava i lea, o fualaau aoga e fautuaina - alfalfa, uʻamea, fusi, plantain, tarelion, nettle, quinoa.

Potatoes

O pateta o ni mea e feteenai. O fili o le faaopoopoina o pateta i le taumafa o moa e faailoa ai le i ai o le solanine i totonu, lea e mafai ona mafua ai le oona. Solanine o se mea oona o fualaau toto; lanumeamata lanumeamata faʻaalia lona auai i pateta. O le totō o le patato e sili ona taua i le solanine i le taimi o le fugalaau. O le mea lea, e le tatau ona tuʻuina ni moa i luga o pateta ma fufulu pateta.

Matou te fautua atu ia iloa pe mafai ona fafagaina o le hens i falaoa.

A o le tipiina o pateta, o loʻo mauʻoa i gaʻo (16 g mo le 100 g o pateta), e talafeagai mo mea e gaʻo ai meaʻai ma meaola moa. Amata ona tuʻuina le pateta o pateta mo 15-20 aso o moa. Faaopopo lemu malie le oloa, e amata i le 3-5 g E oʻo atu i le faaiuga o le masina lona tolu e oʻo atu ile 100 g. O paluga pateta e tatau ona fufulu mama i vai mama.

E le mafai ona faʻaaogaina le vai lea na teu ai. Ua sasaaina, aua o le vai i le faaiuga o le kuka o se vaifofo o mea e leai se aoga aoga i le totoga o manulele.

Iʻa

O iʻa e tele i le calcium, lea e talafeagai mo le fausiaina o atigi ma fesoasoani e lagolago le gaosia o fuamoa i se tulaga tumau. E pei lava o le tele o isi oloa, e le tatau ona tuʻuina atu iʻa i moa i le tino poʻo le salima. E matautia le iʻa ma le i ai o anufe, ma faʻafefe - e tele le masima, talu ai e le tatau ona sili atu i le 1 g i le aso. E tatau ona kuka ma gaʻo iʻaʻai.

Atonu o le a aoga mo oe le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona fausia se pusa pia mo moa i le fale.

Le fua o le iʻa i le taumafataga - e le silia le 10 g i le vaiaso. O le mea lea, e tatau ona aofia i le taumafataga, talepe le dose 1-2 taimi i le vaiaso.

Kapisi

O le kapisi paepae o se punavai o vitamini ma microelements. O le anotusi o le vitamini C i le kapisi talavou e 10 taimi maualuga atu nai lo lemoni. Vitamini C, U faʻaosofia le faagasologa o le faʻafouina i totonu o siama. E le gata i lea, kapisi:

  • faaleleia le gaoioiga o le gastrointestinal tract;
  • puipuia le puipuiga;
  • aveese faʻamaʻi ma toxins mai le tino.

VITIO: TALAFAASOLOPITO MO TALAFAASOLOPITO - NOFOAGA O VITAMINS E masani lava o le kāpeti e tuʻuina atu i moa moa i le fua o le 1 ulu o kapisi i vaiaso taitasi mo le faitau aofaʻi o le 5-8 moa. I totonu o fale nofoia, o le ulu o kapeti e faʻamaloloina i totonu o se falemoa ma veleina e manulele pe a manaʻomia.

E le fautuaina le fafagaina o moa mai pusa poʻo le fola. Matou te fautua atu ia te oe e fausia se tasi o nei ituaiga o fafaga mo moa: suauu pusa, taʻavale poʻo PVC.

Peni

O pini e aofia ai le aofaʻi aupito maualuga o protein o fualaau faisua (7 g mo le 100 g o pi). O le kesi ma le magnesium i lona tuufaatasiga e aʻafia ai le faʻavaeina o le ponaivi ma e tatau i le taumafataga o le tuʻuina o laumei. Fiber oi ai i totonu:

  • fesoasoani i le faagasologa o le 'aina o meaʻai;
  • faamama le tino;
  • aveese mea leaga.
E pei o le pateta, e tatau ona aofia ai pi i totonu o le meaai o loʻo afifiina. E mafai ona e tuʻu tasi i le vaiaso i le fua o le 10-20 g i le 1 moa.

E te iloa? O le au failotu o le medieval Iapani o ni tafaiga sili ona lauiloa. I fafo, latou te foliga mai o moa masani, ae ui i lea, o loʻo i ai se uiga uigaese - o latou fulufulu suʻu e mafai ona tupu pea i le taimi atoa o le manulele atoa. O mataupu na faamaumauina pe a oʻo atu le siʻu i le 10-13 mita i manulele e 10-tausaga.

Mai soʻo se elemene o loʻo e faia ai le meaai, ia manatua - o mea uma e lelei i le faʻalelei. E le mafai ona suia le fua o le saito ma le fualaʻau lanumeamata. O le vaega fou ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga lemu. Ia mautinoa lelei mea o aʻafiaga e aʻafia lelei ai uiga lelei o au moa - teuina se tusi faʻataʻitaʻi o le mamafa poʻo le fua o fuamoa.

Faʻamatalaga

I le natura, e maua e le manulele le avanoa e togafitia ai na o ia lava ... ma iloa le ... ma le puipuiga o le tino e sili atu le maualuga nai lo o le aiga-tupu. Atonu o se sipisi vao lea o loʻo togafitia :) O le mea lea, e tatau ai ona fatu se tagata - pe faapefea ona fesoasoani i le manulele. Ou te manatu o le kiliata e le sau ... ae ia manatua o le garlic ma aniani ua faamamaina soo se mea toto, e aofia ai fesoasoani i faʻamaʻi viral, fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi vailaau. E leai se tasi o le a suia le saito i le aniani, ae mo faamoemoega puipuia ma nisi taimi ... aisea e le faʻaaoga ai ... O le mea moni lenei, o loʻu manatu ...
Olga
//forum.canaria.msk.ru/viewtopic.php?f=52&t=7669&sid=da7d14617f1bf2b888337ba46282192a&start=25#p152435