Laʻau

Citrus Inside Plants - Fale tausi

Ua aʻoaʻoina tagata e ola i laau aina i totonu o fale mo se taimi umi. Latou te atinaʻe lelei i totonu o fale, ola vave, tuu i totonu o le fesuiaiga, fuga ma fiafia i latou e ona ia fua suamalie. O se tasi o lauiloa e sili ona lauiloa o totonu o vao.

O laau o le Citrus e tutupu i Initia, Ausetalia, Saina, Iapani, i luga o le vevela po o le vateatea. I totonu o nei itulagi, ia mafanafana ma faʻaleleia le ea, ia lava le susulu o le la i le tausaga atoa. Fualaau aina suamalie ma suamalie e ola i luga o laau ma laau talatala. O laau i lalo o le natura masani e ola e oʻo i le 12 mita le maualuga.

O foliga o le ola o laau gaosi suamalie e aofia ai lo latou tuputupu aʻe le tupu: o le tuputupu aʻe faʻafuaseʻi o aʻafiaga laiti e sui faʻatasi ma se taimi umi.

Tafuna fale

O fualaau o le Citrus e masani lava ona toe faaleleia laau totō, e mafai ona maua fua i le tele o taimi i le tausaga.

Ina ia maua ni fua, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o ni vine poʻo ni aʻa o Citrus.

O fugalaau e faʻapitoa.

E ui lava o le tele o fua o le Citrus o le a aafia ai le tagata lava ia, ae fautuaina e le au faifaatoaga fugalaau eleelea. O lenei mea o le a faateleina ai le fua o le fua.

O le fua o le fua e amata mai i le 5 i le 9 masina.

O le faʻalauteleina o laau e faia i le faʻaaogaina o fatu, faʻapea foi ma le tipi ma le faapipiiina.

Ituaiga o Citrus mo le Fale

O totonu e tupu tele le tele o ituaiga o citrus. O le mea taatele o:

  • citrus
  • lemoni;
  • tangerine po o citrus mesh;
  • kumquat po o le vaalele;
  • calamondine poo citrofortunella;
  • lemoni
  • vine.

Citrus Diseases

Laʻau i totonu: Vaitafe Arabica cafe i le fale

O faʻamaʻi e mafai ona fesootaʻi ma faʻafitauli o le tino e mafua mai i le le lava poʻo, i se isi itu, o le tele o elemene.

O nisi o faʻailoga o le tele po o le leai o ni elemene taua:

  • O lau matutua matutua e lanu ma samasama. E mafua ona o le le lava o le vevela. Afai e matauina vave le tuputupu ae o laʻau laiti, o le a gaosia le laau ma e le fuga, ona mafai lea ona sili atu le tele o le eletise i le palapala.
  • Lea lanu samasama ma vaivai, o le fugalaau e vaivai. Masalo o le leai o se fuamoa i le palapala. Faatasi ai ma le tele o elemene, o le laau e tupu le lelei ma tupu;
  • O le laulau laʻau e faʻamaʻapeʻa, e iai ni lua i luga o le laulaʻau, e aliali mai i luga o le lau i luga o veins, o nisi lala e mate, o le laʻau i le taimi o le vavao. E mafai lenei mea ona o le le lava o le pasala. Faatasi ai ma le tele o le pasela, e mumu mai i luga pito o le laʻau mea mu mumu eleelea;

Laʻau o le laʻau ma le leai o le paluka

  • O le tuputupu ae o laulaau vaivai laiti, o le oti o le tuputupu ae e mafua ona o le le lava o le calcium ma le pulu;
  • Faʻatasi ai ma le leai o se uʻamea, manganese, zinc poʻo le sulfur, e mataituina le chlorosis (o vela lanumeamata e manino lava ona iloa i lanu lanu samasama), ua mate le taameni.

O le faʻamaʻi o le Citrus e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi. E aofia ai:

  • siaki ma mea sese (o foliga mai o pusa vao i lau ma lala);
  • mealybug (o foliga mai o paʻepaʻe paʻepaʻe i totonu o laʻau);
  • aphids (i luga o weni laʻititi se faaputuga o pepe iniseti uliuli laiti);
  • spider mite (lanu samasama samasama i luga o laulaau, o se paʻu paepae o loʻo faʻaalia i lalo).

O faʻamaʻi faʻamaʻi e aofia ai:

  • malseko (e liu paʻu lala, ona amata lea ona faʻamago);
  • iloagofie o le gum (o foliga mai o le vai mai le manua i luga o lala ma le ogalaau);

Gum detection

  • (anthractosis (o foliga mai o ni mea susu i se laupepa, lea e iu lava ina fusia i le tasi);
  • paʻu paʻu (paʻu paʻepaʻe luga o lau).

Afai e maua se faamai, e tatau ona fetuutuunai le fafaga ma le pito i luga luga o le laau. I faʻamaʻi faʻaleagaina, faʻamaʻiina lala ua faʻamaʻaʻaina ma o loʻo faʻasalalau fuluʻi.

Totonu Citrus Care

Ina ia mafai ona ola lelei le sima i totonu ma fua mai, e tatau ona faatulaga lelei le suāsusu, susulu, ma ia maua ai le maualuga o le vevela ma le susu.

Tulaga faʻatau

Guzmania: totoina o toto ma togafitiga ile fale

O le faʻasusuina o laau e tatau ona faʻalelei ma masani. Latou te le fiafia i le lāmala, ae e le taliaina foi e le suavai. O le faailoilo mo le faʻaleleia o le vai o le lauʻeleʻele faʻamamago palapala. I le tau mafanafana, e faʻafeinu vai i aso uma, i le taumalulu - pe a manaʻomia, o le mea autu o le eleele e le mago.

Faʻalogo! A maeʻa ona faʻafeinu lelei, o se vaega o le vai e tatau ona faʻafefe i totonu o le apa.

Lafoga ma le susu

Mo le atinaʻe masani ma le fuaina o laau, o le vevela o le vevela e tatau ona iai i le laina mai +18 i le 22 ° C. Le maualuga ma le maualalo o le taʻitaʻia o le atinaʻeina o se faʻatoʻaga fale.

I le tautotogo ma le taumafanafana, e mafai ona ave le ulo fugalaau i luga o le loggia poʻo le pusa.

E taua foi le faatumauina o le susu o le tusa ma le 70%. Mo le faia o lenei mea, i le taumafanafana, solo fasi laulaau ma se laumei susulu, faʻapipiʻi se mea e faʻaalu mea faʻalelei i autafa o le fagu fugalaau poʻo faʻasaina le laau ile vai malulu.

Laʻei pito sili

O fualaau faʻaaoga e naʻo le taimi o le tuputupu ae e faʻaaoga ai. O luga o laei e faia i le muaʻi susu.

Mo le tausia o le microflora aoga e faʻaaoga le vailaʻau o le Baikal poʻo East EM-1.

E mafai ona e fafagaina faʻamaʻi faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, ave le fusi o le solofanua solo i le fua faatatau o le 100 g i le 1 lita o le vai. Fafaga le meaʻai mo le 2 vaiaso.

E mafai ona e faʻaaoga se fusi o le moa moa po o le povi povi i se vaega e 40 g i le 1 lita o le vai.

Faʻalogo lelei! O le faʻaaogaina o mineral fertilizers e faʻaaogaina ai fomaʻi faapitoa faʻapitoa mo fualaau suamalie.

O minerale ma fugalaʻau faʻaaogaina e faʻaaogaina soo se 10 aso.

E le faʻaaogā faʻamalosi meaʻai i le taimi o le fugalaau. A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia e le falemalama le moli ma le calcium.

Toa vao

I le taumalulu, e tatau ona tuu i lalo le vevela o le ea. Afai e mafanafana le potu, o lona uiga o le a sili atu le manaia o auala o le laau. Talu ai o le photosynthesis o le citrus o loʻo tuai i lenei vaitau, e le maua e le laau le malosi. O se taunuuga, o le a faʻaumatia le laau, e mafai ona oʻo atu ai i lona oti.

O le taimi lenei ua taua o le vaitaimi o totoe. E amata mai ia Novema ia Fepuari. Ona pala lea o le fafie i totonu o le lapisi, e le totoina ai lala laau.

O le vevela o le ea i lenei vaitau e faʻalagolago i le ituaiga citrus. Ina ia faatumauina le 12 itula o le malamalama o le aso mo le taʻavale e faʻatautaia ai le moli.

Paina Orange i le Fale

Laʻau i totonu mo potu pogisa ma potu

E mafai ona tupu se laau moli i le fale mai le fatu o se moli na faatauina i totonu o se faleoloa. Ae ui i lea, i lenei tulaga o le a le toe tupu muamua nai lo le 7-10 tausaga. I totonu o se ulo, e mafai ona ausia le 3 mita le maualuga.

Orange lau

Afai e te manaʻo e vave faʻaleleia le togalaau, e sili atu le totoina o se moli poo le faʻaaogaina foi o le faʻaaogaina o meaʻai. A maeʻa le tui pe a uma ona totoina le va, e ono fuga le laau ile 3-4 tausaga.

Tulaga mo le totoina o se fatu moli

Ina ia mafai ona totoina se fatu laau, e tatau ona e mulimuli i le laasaga nei e ala i lea laasaga:

  1. Sauniuniga o meafaitino;
  2. Sauniuniga eleele ma pusa mo le totoina o laau;
  3. Toe totoina fatu;
  4. Fafagaina o togalaau;
  5. Fufulu ma toe faʻapipiʻi le fatuina ua maeʻa.

E sili atu le totoina o se moli i le amataga o le tautotogo ina ia lava le malamalama masani mo fualaʻau.

Auala e filifili ai le fua o le matua matua manaomia ma vavae ese le ponaivi

Ina ia maua ni fatu, e tatau ona e 'aina fua lelei, e aunoa ma le faaleagaina ma le pala. O manogi suamalie o loʻo i ai se manogi taua tele, latou te mamafa i le mamafa. O le fua e tatau ona valivali ma e leai se saʻo mai stains.

O fatu e filifilia le lapotopoto, lapoa ma tino atoa. E vave ona faʻasaʻolotoina mai le pulupulu, fufuluina i le vai ma faʻamalulu mo le 12-24 itula i le vai poʻo se vaifofo o Epin po o isi tuputupu aʻe e faʻaolaina. O le suamalie o le a faamaluluina ai le atigi pito i fafo o fatu, lea o le a mafai ai e fatu ona ola vave.

Faʻalogo! O fualaau mamago mo le germination e le o faʻaaogaina, e pei o se pelisi e puipuia ai le faʻamaʻi.

Sauniuniga o le faʻafefiloi palapala ma le filifiliga o le fagu

O le eleele mo le totoina e mafai ona faʻatau i le faleoloa, e mafai ona e faia oe lava ia. Mo le sauniuniga o le faʻafefiloi o le eleele e faʻaaoga ai le palapala oneone, oneone ma le peʻa, faʻaaoga i le aofaiga tutusa, poʻo le pepa palapala ma le peʻa.

Mo le lūlūina, e mafai ona e faʻaaogaina ni atigipusa laiti ma puʻe vai.

Laasaga Sauniuniga o le Fanau

I le pito i lalo o le fagu o loʻo taatia ai se alavai faʻavaivai o le uamea faateleina, vermiculite, ma isi. E sasaa le palapala ile luga ma toe faʻafefeteina.

Toto ma totoina fatu

E tatau ona totō fatu ile fatu, i le loloto 1-1.5 cm.

O ipu saunia ua tuʻuina i se nofoaga mafanafana. O le malamalama i lenei laasaga e leai se vaega. Ina ia faia le aʻafiaga o se kiona, latou te ufiufi mai luga ma se fasi polyethylene poʻo se fagu paʻu paʻu.

E mafai ona e vave totoina fatu. Ina ia faia lenei mea, tuʻu se ie i totonu o le atigipusa, lea e faʻamamaina. Ua tuu ai fatu, lea e ufiufi i se ie susū. Faatulaga se fale koli. A maeʻa ni nai vaiaso, o le a tupu fatu. A maeʻa, ona tuʻuina atu lea o laʻau i se nofoaga e malamalama lelei.

Pe a oʻo mai le 2 laʻau, e manaʻomia ona totogo laau toto, pe a aliali mai lau lau 4, faʻafeiloaʻiina i le fesiitaiga i se nofoaga tumau.

Laʻau lanumeamata

Pots ma tipu o loʻo tuʻuina i luga o le itu i sasaʻe poʻo le itu i sauté sisifo.

Faʻasaina o le faʻatulagaina mo le ponaivi ma le totogo

Pe a totoina se fatu, e le tatau ona fufulu ma faamama le eleele. O le mea lea, o taimi uma e sosolo ai le eleele i le vai mai se fana fana. A maeʻa, e tatau foi ona lelei le susu o le eleele.

Citrofortunella tausi fale (Calamondin)

Kalamandin po o le a

O le isi laumei vao e totōina i se igoa matagofie--lalamondin citrus. Na foliga mai o se taunuuga o le sopoia o kuki ma mandarin. E taua foi o le tanini Saina ma le moli auro. Toto i totonu o potu, faapea foi togalaau taumalulu. E mafai ona tuʻuina atu i se tulaga faʻapitoa poʻo i le tulaga o le tulafono.

Bonsai calamondin

I le vivo, e tupu mai i le 3 i le 7 mita le maualuga, i le fale - mai le 0.6 i le 1.5 m.

O fugalaau e paʻepaʻe, faʻafeiloaʻi ia te ia lava.

O fualaau laʻau e moli le lanu, lapotopoto, faʻalelei i luga ma lalo, e oʻo i le 4.5 cm le lapopoa. O le aano o le suka, e aofia ai le 6-8 fasi keke, e ufiufi i se paʻu manogi paʻu.

Tausiga

Citrofortunella e tupu lelei i totonu. O le tausiga o Calamondine o le fatuina lea o tulaga lelei mo le atinaʻeina ma le fuaina o le laau.

Malamalama

O se tasi o manaʻoga mo le tausiga o calamondine i le fale o le faʻavaeina o moli. O itula o le ao e le tatau ona itiiti ifo ma le 12 itula, o le mea lea i le taumalulu o loʻo i ai se manaʻoga mo le faʻamalamalamaina. I le tau mafanafana, e fautuaina e tuu se paʻu o le arasi i totonu o le togalaau. O le nofoaga e tatau ona fai sina siʻitia ina ia aua nei pau le la i luga o le laau.

Tulaga o le vevela

I le vaitau o le tuputupu ae, e tatau ona i ai le vevela o le vevela mai le +18 i le 27 ° C. Afai e maualuga le vevela, o le a leai se fua o le laau.

Fualaau aina Calamondin

I le taimi o le malologa, o le vevela o le vevela e faʻaititia i le + 10-15 ° C.

E faʻafefea vai

O le eleele i totonu o le ulo e tatau ona faʻaleleia lelei. Suafa le laau i le taumafanafana i aso uma, i le taumalulu - e le silia le 1 taimi i le 1-2 vaiaso.

Mo le faʻafeinu, e tatau ona faʻamamafana le vai ma vevela potu. A uma ona faʻafeinu, o le vai ua sasaa i totonu o le apa ua aveeseina. Afai o le ea e matutu, ona faʻapipiʻi lea o le pale.

Laʻei pito sili

E faʻaaogaina le fuga i le taimi o le tuputupu ae 1 le taimi i le 7-10 aso. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga fugalaau faʻapitoa mo fualaau suamalie.

Faʻalogo! I le taimi o le malolo, e le faia le laei pito i luga.

Faʻafefiloi o le lalolagi

E le faʻaituau le eleele. E mafai ona e ave se mea faapitoa faapitoa mo le galo. Ina ia saunia na o le eleele, ave ni vaega se lua o le eleele ma 1 le vaega o le mutia ma le oneone.

E faʻapefea ona tausia se laʻau o lemoni i le fale

O le tausiga o le laʻau, e pei lava o soʻo se isi citrus, e aofia ai le faʻatulagaina saʻo o tuutuuga mo lona atinaʻeina. O ituaiga sili ona talafeagai mo le ola i fale o Pavlovsky, Eureka ma Maykop.

Lemon

Malamalama

O itula o le ao mo le lemon o le laau e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 itula. O nofoaga e sili ona talafeagai o matafaga sasaʻe ma saute sisifo.

Faʻasaga le susulu o le la e le tatau ona faatagaina e paʻu i lau o le laau. Afai o le fagu fugalaau e tu i luga o le faamalama i saute, ona oʻo lea i le tau vevela e tatau ona e kukaina le citrus. I le taumalulu, e faʻalauteleina le malamalama i itula o afiafi.

Tulaga o le vevela

I le taimi o le fugalaau, e tatau ona faatumauina le vevela mimita e le sili atu nai lo le 20 ° C, o le maualuga o le vevela o le a mafua ai ona paʻu fugalaau.

I le taumalulu, o le vevela mai le +14 i le + 16 ° C o le a sili ona lelei mo lemoni.

E faʻafefea vai

E faʻatatau i le vevela ma le vevela o le ea, o le suavai e faia i aso uma i le taumafanafana poʻo le tasi i aso uma, i le taumalulu - 2 taimi i le masina.

Taua! Ina ia puipuia le aʻa o le aʻa, o le vai o totoe i totonu o le apa pe a uma ona faʻafeinu.

E fautuaina e fufulu laulaau mai le efuefu ma le palapala ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le masina. O lenei mea o le a fesoasoani e faaleleia atili ai le gaosiga o laau.

Laʻei pito sili

Mo le atinaʻeina masani o le laau, ua fautuaina e faia le lalaga pito i luga ma le mineral tuufaatasia 1 taimi i le 2 vaiaso ao tuputupu aʻe (mai ia Mati e oo i le Setema). E faʻaaogaina le fugalaau pe'ā uma ona faʻamafa. E mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefeteina o le povi povi ma le faʻafefeteina o fafie. Fertilizers e sili ona lelei.

Faʻafefiloi o le lalolagi

A oʻo i le totoina o lemoni, faʻaaogā se paluga faʻapipiʻi o le eleele pe fai foi ia oe. O le faia o lenei mea, peʻa, turf ma le lau o le eleele, e faʻafefiloi oneone i le tutusa tutusa.

Mandarin: faʻatoʻaga ma le tausiga o aiga

O le isi lenei sosoʻo e atiaʻe lelei i totonu o le fale ma tuʻuina atu fualaau suamalie ma fuamalie.

Malamalama

O le nofoaga sili ona talafeagai mo le laau o le itu i saute, saute sasaʻe poʻo le itu i saute sisifo. I le vaitau o le tuputupu ae, e taua le puipuia o le mandarin mai le susulu o le la. Mo le puipuiga, e mafai ona ufiufi le faamalama i le suka. I le taumalulu taumalulu-taumalulu e manaʻomia ai faʻamalamalamaga faʻamalosi faaopoopo.

Tangerine laau

<

Tulaga o le vevela

O le maualuga o le taumafanafana mo le atinaʻeina o le mandarin e + 20 ° C. Mo le alualu i luma manuia, e sili atu le seti o le vevela ile potu + 16-18 ° C. Mo le taumalulu, e manaomia e le citrus se vevela o + 14-16 ° C.

E faʻafefea vai

E faia faʻataʻitaʻiga i le mafanafana mafanafana i le taumafanafana i aso uma, i le taumalulu - tasi taimi i vaiaso uma. O le palapala e tatau ona faʻaleleia lelei.

Laʻei pito sili

Fafaga le laau ia Aperila ma faaiuina ia Setema-Oketopa. I le taimi o le taotoga, e le o fafagaina le tangerines. Afai e te le fausiaina, o le a oona fua.

Faʻafefiloi o le lalolagi

Mo le faʻatoʻaga e faʻaaoga ai le eleele faapitoa mo le sima. Mo le sauniuniga ile eleele tutoatasi e alu i le 2 vaega o laʻau laʻau, 1 vaega o le humus, oneone ma eleele eleele.

Fatu i le fale

E pei lava o fualaau o le citrus, o le a ola le 'ulu ma fua mai fua pe afai e mataʻituina tulaga lelei o atinaʻe mo lea.

Malamalama

O itula o le ao e tatau ona tumau i le 10-12 itula. I le taumalulu, latou te faʻatulaga faʻamalamalama i le afiafi, pe a fai o le aso e le aofaʻi - i le aso atoa.

Fualaau aina mo aiga

<

Tulaga o le vevela

I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, e tatau ona i ai le vevela i le + 20-27 ° C, i le taumalulu - + 4-8 ° C.

E faʻafefea vai

O le eleele e tatau ona susu, ae le faʻafefe. I le tau mafanafana, o le suavai e faia i aso uma, i le taumalulu - 1 taimi i le afa masina.

Laʻei pito sili

Faʻamuʻu le laau 1 taimi i totonu o le lua vaiaso i le vaitau mai ia Aperila e oʻo i Setema. I le taumalulu, o luga o laei e le o faia.

Faʻafefiloi o le lalolagi

E pei o so o se lapisi, e sili ona lelei le faʻaaoga o le suka. Mo le sauniuniga a le tagata lava ia, latou te ave i le vaega tutusa le palapala eleʻele ma le humus, lua vaega o le eleele lanu ma le ½ vaega o le oneone.

O le matauina o tulafono faigofie o le tausiga o fualaau suamalie, e mafai ona e ola i taimi uma i ni laau matagofie i le fale o le a fiafia ai i 'au o fualaau suamalie ma manogi.