Laʻau i totonu

Vanda Orchid: auala e faʻafefe ai, faʻamamaina, toe toto

Vaavaaia o se fugalaau e pei orchid which, vave vave ona e alofa ia te ia.

E susulu ma tosoina mata i lona matagofie matagofie.

Afai e te manaʻo e foia lenei fugalaau uiga ese i lou fale, e tatau ona e iloa uma auiliiliga o le tausiga o ia.

E te iloa? Orchid Wanda Miss Joachim talu mai le 1981 o le fugalaau a le atunuu o Sigapoa.

Orchid Vanda: uiga o le tausiga

E mafai ona tupu aʻe kulupu e le gata i vaega faʻapitoa, ae faapena foi i le fale. E taua le malamalama e mafua ona o le "aʻafiaga o le vevela" o Wanda e tausia i le fale e manaʻomia ai le tele o taumafaiga.

Ina ia ausia le manuia i le tuputupu ae o se fugalaau, e tatau ona e fatuina ni numera o tulaga ma tausia i latou: vevela, susu, fugalaau, moli.

E taua! O le vaega autu o le tupuina o se Vail orchid o le malamalama lelei. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, ua faʻalavelaveina ai metabolic process of the plant.

O ituaiga autu ma ituaiga o togi

O le Vaka orchid o se laau e oo i le 90 cm le maualuga, o laulaau e pei o le fusi, e oʻo i le 20 cm le umi. I le taimi muamua latou te laiti ma pala, ma a mavae ni nai aso latou te matua ma susulu.

O le mea autu o lenei ituaiga o orchid o aʻa malolosi ua faʻalauteleina (e mafai ona oʻo i le lua mita le umi). O le Vanda Flower Orchid e tusa ma le 50 ituaiga ma e na o le fa ituaiga. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga oa ituaiga o Wanda.

Chess Wanda. O lenei ituaiga o laau e taatele i Asia i Sautesasae. E i ai le epiphytic (e le manaomia le palapala) maualuga o aʻa, o le lanu o le fugalaau o le samasama auro, o laulaʻau o le meli, o le paʻu foliga.

Wanda keke. O le fanau mai o lenei fugalaau o le Filipaina. E ola i vaomatua i vaomatua ma timuga tetele. O laulaau e lautele, o le maualuga o le mama e 40 cm. O fugalaau e ola mai le ogatotonu tutotonu, o le lanu samasama-lanu enaena, o le fugalaau e maualuga le 3 cm.

Tricolor Wanda. O loʻo i ai se tulaga e oʻo atu i le 1.5 m, o laulaau e faʻapipii i le fusipaʻu ma se fausaga paʻu. O se uiga iloga o lenei ituaiga o faʻapuʻupuʻu puupuu ma fugalaau tetele, lea e mafai ona oʻo ile sefulu. Lanu - lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi ile lanu enaena.

O Calyx ma petals o lago, fuamoa, mafolafola lautele. O le laugutu e tolu-lobed, e tutusa tutusa ma fugalaau. O lobes i fafo e laiti, o le totonugalemu e tele, lanu viole po o le piniki, i le foliga o se kitara.

Valkovaya Wanda. Togafitiga tele tala. O le uumi o le uumi o le maualuga e oʻo i le lua mita, e tu i se malosi malosi, e mafai ona fetolofi. Valkovatye lau - umi ma vaapiapi.

O le ponuncle e oʻo atu i le tino e ono o le fomaʻi o le vali piniki poʻo le mumu. O le laugutu e tolu ona lanu lanu: o le totonugalemu e lanu violē ma o laasaga e samasama ma lanu mumu.

E te iloa? E le o mea uma lava e iai se manogi. O manogi oona e na o ni manogi manogi.

Mea uma e uiga i le sau i Wanda

E pei ona manino, e le totoina le laau ile eleele. Afai, mo mafuaaga matagofie, oe filifili pea e tupu se togi Vanda i totonu o se ulo, e tatau ona e mafaufau o le palapala e tatau ona vave faʻamago.

I totonu o le ulo e tatau ona e faia ni tele o pupuni mo le avanoa atoa i le ea i aʻa. Mo le alualu i luma alualu i luma, e tatau ona e totoina lelei le laau ma faia ni tulaga mafanafana mo ia.

Fetuunaiga mo le alualu i luma alualu i luma

Le mea e sili ona taua pe a tupu aʻe orchids Wanda o le tau. Talu ai ona o le eseesega o le vevela e fesoasoani i le fuga. A e faʻatau se laau, ia mautinoa ia e iloa po o le a le tulaga o le vevela e tatau ona e mulimuli ai.

Ona o le mea moni o ituaiga eseese e mai i nofoaga eseese, o la latou vevela e ese foi. Mo laau toto mai laufanua valevalenoa, o le vevela o le 35ºC e le matautia. O totoga e afua mai i luga o mauga e manaʻomia ai le maualuga o le vevela ma e le faʻafefe ai le vevela.

O le maualuga o le vevela o le vevela o le + 22 ... +27 ºOM i le taimi o le tuputupu ae o le vaitau ma e le laʻititi ifo i le +14 º i le vaitaimi o totoe (autumn-winter).

O le fuga o le fomai e fesoasoani i le fesuiaiga i le ao ma le po o le maualuga o le 5 tikeri. Afai o le vevela o le potu e sili atu i le lanu faatagaina, e tatau ona faamautinoa le malulu lelei o le ea o le 70-80%.

E te iloa? O se sailiga malosi mo se fugalaau na mafua ai le faʻaumatia o le tele o ituaiga.

Fuga o togalaau a Orchid

Talu ai o lenei laau toto e epiphytic, ua tupu i ni auala se tolu:

  • faʻaaogā pito. Auā o le mea sili e sili ona lelei le paina o paina poo le pine i le faʻaopoopoga o sphagnum. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻatau se mea e saunia i le faleoloa. E tatau ona sili atu ona ave le ipu ina ia leai ni aʻa, ma e tele ni pu i totonu e maua ai le savili;
  • tuputupu ae i ipu tioata. O le fagu e tatau ona mausali ma e le maualuga tele. E tatau ona fetaui na o aʻa, o le vaega lanumeamata o le laau e tatau ona alu i tala atu o le fagu (e pei ona manaomia e le fugalaau le tele o le malamalama, ma o le tioata e susulu ai ave o le la);
  • tuputupu ae ma leai ni aʻa. Ina ia faia lenei mea, faigofie lava ona tuu le toso a Wanda i le ato ma tautau i luga o le faamalama.
E taua! Manatua o le Vanda Orchid o se laau e mafanafana ma malamalama-alofa, o le mea lea o matagi e feagai ma saute ma sisifo o le mea sili lea mo le totoina. I le taumafanafana e lelei tele le totoina o laau.

Auala e tausi ai se laau i le fale

Mo le manuia o le galueaiina o le orchid Vanda i le fale, e tatau ona tuʻuina atu ia te ia ma le tausiga atoa. Faatasi ai ma faʻaaliga uma o le laau e oʻo lava ina faʻateleina.

E faʻafefea ona faʻaleleia se fugalaau

O le toga o le irrigation a Orchid e faʻalagolago i tulaga o loʻo tupu ai le fugalaau. Pe a tupu aʻe i totonu o se meaʻai, o le suāsusu e na o le taimi lava e faʻamago ai le meaʻai, ae faʻamago atoa. O le masani ona inu susu e mafai ona tau atu aʻa ola.

Afai e ola le laau i totonu o se fagu vailaʻau poo totonu o se ato tautau, vai vai i le vaiaso, ma i le vaitaimi o le tautotogo-taumafanafana - tasi taimi i aso uma e tolu. O le fugalaau e ave i le faletaele, ua tapunia faitotoa ma faʻafeinu i se vevela vevela mo ni nai minute (vevela o le vai e 35-40 ºC).

Ona tuu lea o le Vanda pe a ma le 30 minute seia uma ona vele, ma toe foi i le nofoaga. I le tasi taimi i vaiaso uma, e fautuaina e fufuluina aʻa, ma faatofuina i le pelvis mo le 20-30 minute.

E taua! Na o aʻa e tatau ona aau i totonu o le vai. O le fugalaau e mama tele i le suavai.

Faʻailoga faigata a Wanda

A o tupu le fugalaau e aunoa ma le eleele, e tulaʻi mai faafitauli ma le faʻaofiina o ofu. O le laau e matua faigata lava ona faʻapala. Orchid Vanda e tatau ona fafaga tasi i le vaiaso.

O loʻo faia e ala i le pulupuluina poʻo le soloina o lālā ma se vaifofo faʻapitoa o le faʻavasegaina o laʻau ma le vai (faʻaaogaina le vai mama) i le aofaiga o le 1/6 o lea na faʻaalia ile pusa.

E taua foi le amanaia o le mea moni o le laau e manaomia le fafagaina naʻo le taimi o le tuputupu aʻe sauā, i le taimi malolo, o le numera o laei e faʻaitiitia. O susu foi e faguina e ala i le pulupulu mai se fagu sulu.

O le a le taimi ma pe faʻapefea ona faʻatulagaina se laau

Talu ai o le laau e ola e aunoa ma le palapala, e le manaʻomia ai le totoina. Afai e te filifili e toto se fugalaau i totonu o se ipu, e tatau ona suia le sui i tausaga uma e tolu: ona o le maualalo o le malamalama, o le aʻa ua pala.

O le faailo mo le totoina o laau o le foliga mai o pimples i lalo o le fugalaau - o aʻa fou nei. A o leʻi tupu, ua totoina le laau. Pe a tupu aʻe aʻa i le lua pe sili atu senetimita, ona atili ai lea ona pala ma e mafai ona malepe pe a suia.

E te iloa? O Orchid Vanda e taua o le masiofo o taʻivaisi.

Wanda Orchid Faʻatulaga Tulafono i le Fale

E masani ona tatou fesiligia i tatou lava: pe faapefea ona ola i le fale. Faʻalagolago i le auala e tausi ai lenei fugalaau, o le Vanda orchid e le gata na fuga, ae faʻapupula foi.

O laau tetele i le au o lau e foliga mai o aʻa, e tatau ona e tipi le pito i luga o le fugalaau ma aʻa. Faʻapipiʻu tipi ma le kinnamona poʻo le gaʻo faʻaalia.

O le gasegase lalo o le togalaau ua totoina i totonu o se fagu ma se meaʻai, ua faia se mea malolo, o le aʻa ua faʻasaʻo lemu. Lafoaʻi vave o le auʻau o le pala. O le tele o faʻataʻitaʻi e amata mai i le faʻaalia o le tuputupu ae malosi o le totogo.

Faamai ma meaola faalafua o le fugalaau

O faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le tosoke o Wanda:

- mealybug O le tino o se tagata matutua e oʻo atu i le 3-4 mm, o le foliga o le tino e ova, lanu piniki po o le moli. Iniseti e ufiufi i fuga papaʻe (ato o fuamoa).

Mealybugs e faapotopoto i 'au nofo i lalo ifo o laulaʻau po o luga o le moto o vine, o le inu ava mai le fugalaau. Latou te taoto a latou fanau i totonu o paʻu papaʻe paʻepaʻe, ma o le fugalaau na taia e latou, e avea e pei o le kiona e leai ni fulufulu mamoe.

O le au peleti e matua faatamaia laau totő: o le tuputupu ae o pupuu ua faagesegese, o laulaau ua lanu samasama ma ua pala. E mafai ona aliali mai se lanu uliuli i luga o le kulupu na faia e anufe.

O fuamoa vevela ua aveeseina mai le fugalaau ma se totoa o le cotton po o se omomi pamu. Ona fufulu lea o le maʻi pipisi ma se omomi i totonu o le vai fasimoli poo le ava malosi i vai poo vodka. Afai o le fugalaau e matua aʻafia lava i iniseti, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le fugalaau i iniseti mamanu;

- moli vaʻaia. O le tele o le siaki e eseese mai le 0.3 i le 0.5 mm, tamaitai - lanu viole-ulaula, alii - mumu lanumumu. O fale vevela mafanafana e avea o se siosiomaga lelei mo lona nofoaga masani. E matautia i le tausaga atoa.

Laʻau o se laau faʻamaʻi pipisi i le apogaleveleve e lanu samasama ma mamago. O pest i luga o le pepa. O le pine e fai ma faʻalavelave i lena mea, pe afai o tulaga le lelei mo le toe gaosia o le a tupu, e mafai e le fafine ona paʻu i le eleele ma pa'ū i se tulaga malolo ao lei amataina tulaga talafeagai mo le olaga.

E tasi le tasi o fualaʻau e faʻamau ai le 150 fuamoa i le taimi. Afai e le aʻafia tele le fugalaau, e mafai ona e fufuluina ona mama ma laʻau ma se vaifofo o vai manogi, o le laʻau o le keleka. I le tulaga o le faaleagaina ogaoga, faʻaoga insecticides poo le colloidal sulfur;

- shieldovka. O se faailoga o le afaina o le fugalaau ma se talipupuni o le foliga mai o togitogi samasama i luga o le ogalaau ma lau, lea e iu lava ina faateleina le lapoa. Ona tilotilo lea o laulaau, lanu ma pauu. O le faʻapipiʻiina o nei mea faʻavevela e tupu ai le tafe o le ea

Pe a faʻapipiʻi i se laulaʻau poʻo se mea faʻapipiʻi, e foliga mai o ni fua poʻo se tuputupu aʻe. O aʻafiaga o faʻamaʻi ma le talipupuni o se faʻavavevave o le tuputupu aʻe, paʻu'ū lau, ma o le mea na tupu ua mate le fale.

Sa aveese le Shchitovok mai le laau, solo o laulaau taʻitasi i itu uma e lua, o togitogi ma e oo lava i le mea o loʻo siomia ai le ulo e faʻafefiloi i se vaifofo ma se omomi;

Fusarium. I le pito i lalo o le pepa e foliga mai o ni mea pogisa. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e mafai ona faaleagaina i laulaʻau poʻo aʻa. I le avea ai o se puipuiga, o aʻa ma aʻa lanu samasama e masani ona aveeseina.

Afai e maʻi le fale, e tatau ona vavae ese le vaega ua faaleagaina, ma le nofoaga o le tipi e togafitia ma le malala ua maeʻa, ona sosolo lea i se fugalaau "Fundazol";

- siama siama. I le maualuga o le vevela ma le vevela, o aʻa o le laau e amata ona pala ma avea ma mea e sili ona manaia. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi, o le faʻatoʻaga faʻatasi ma se ipu e faʻaofuina i se fofo o le "Fundazole" poʻo le "Topsina".

Talu ai ona o le Vanda orchid e manaʻonaʻo e tausi (e masani ona fufuluina), e seasea afaina ai meaola faalafua. Ona o le sili atu o le susu, e tatau ona sili atu le taulai atu i le puipuia o faamaʻi afaina.