Faatoaga faatoaga

Faʻaaogaina faʻasolosolo faatonuga

I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i ni tomai aoga se lua, e aunoa ma se mea e le mafai e le faifaatoaga ona faia. Muamua o le teuina o apaau. E le o tagata uma e manatu o lenei faiga e aoga, o le mea lea o le a tatou talanoaina pe tatau ona faia ma pe faapefea foi ona faia saʻo. O le tomai lona lua o le a fesoʻotaʻi atu i le auala e fuafua ai le tuʻuina o sens. E aoga tele lenei mea e tusa ai ma le tamaoaiga o lafumanu ma le gaosiga o lau 'oloa sulu.

Faʻaaogaina faʻasolosolo: tamaoaiga ma mea faʻatau

E iloa e tagata uma o moa o manulele, ae mo nisi mafuaaga, e masani ona fenumiai tagata fou i le faleoloa moa, i le mea moni e mafai ona lele. Ma o ia gaioiga o fagafao e mafai ona aumaia ai le tele o faafitauli i tagata e ona.

A maeʻa lele, e mafai e moa ona tuʻuina atu tapulaʻa o le moa moa ma o se taunuuga:

  • afaina ai laau i totonu o le faatoaga, i luma o togalaau;
  • mafua ai le le fiafia i ou tuaoi;
  • ia i ai i tulaga lamatia: ia feiloaʻi ma taifau, alu i luga o le auala, ia pisia i se siama mai isi meaola a isi, ma isi.

E te iloa? O moa muamua na fale i le 3,000 tausaga talu ai, ma na tupu lenei mea i luga o le teritori o Etiopia i aso nei.

Ina ia aloese mai le faʻalavelave e fesoʻotai ma moa "vaʻalele", fesoasoani i le teuteu lelei o latou apaau.

O tulaga lelei o lenei taualumaga e pei ona taʻua i lalo:

  • le saogalemu o le manulele lava ia. I le faatapulaʻaina o le gafatia o moa e felelei ai, o lea ua e vavalalata ai le tele o faafitauli faigata, lea e mafai ona latou pauu atu ona o lo latou fia iloa;
  • toa filemu Afai e te mautinoa o lau lafumanu o loʻo saogalemu, ona leai lea o se mafuaaga e popole ai.

Ae o faaletonu, o le a latou aliali mai i le tulaga o le solia o le taualumaga o le faʻasalaga.

O le le lelei o le faʻatulagaga o le faagasologa e mafua mai i:

  • faafitauli i le faʻafefe. O le saofafai i luga o fuamoa, o le moa faasolosolo taimi e liua ai i luga se apaʻau ina ia faʻamafanafanaina ai mai itu uma. O fulufulu pupuu e le faatagaina ai o ia e liliu ia fuamoa, o lona uiga e mafai ona pagatia le afifi i le malulu;
  • faʻaitiitiga o nofoaga faʻavevela. I le taimi o le pala, o le moa e foliga mai o le "salalau" i totonu o le faamoega, taumafai e mafanafana atili fuamoa ma lona tele. Lafoaʻi apaau fesoasoani ia te ia i lenei mea, ma o le pupuu o latou, o le faaitiitia o lo latou aoga;
  • popole mo manulele. Mo moa, o se aga masani le faaaluina o le po i luga o pou poo nofoaga e tuu i lalo ifo (1-1.5 mita) le maualuga. Afai i le taimi o le teuteuina o fulufulu i luga, ona le mafai ai lea e manulele ona taunuu i le nofoaga o le po;
  • faafitauli i le molimauina. O tausaga taʻitasi e moa ai e moa nisi o fulufulu tuai, ma e iai ni mea fou i lo latou nofoaga. A maeʻa ona teuteuina, o le faʻafouga o le faʻaleleia o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia ma le faigata, o nisi taimi o tagata e anaina latou lava e tauina manulele e fai se avanoa mo se fulufulu fou.

Ina ia faʻamafanafana ou neura, ma ia tipiina apaʻau e aunoa ma le faaleagaina o au meaola, sei o tatou vaʻavaʻai i mea faʻalavelave o lenei gaioiga.

Faʻaaogaina faʻasolosolo faiga

Ole faʻatonuga e le tele se taimi, pe afai e te saunia muamua mo le mataupu.

E taua! E na o uluaʻi fulufulu e maua i le peritomeina: muamua muamua apaʻau e sefulu e tutupu i le pito i luga o le apaʻau ma ese mai isi i le uumi.

Saunia aʻo leʻi teuteuina:

  • ave le meafaigaluega talafeagai: pulou lapoa, pulumu;
  • afai e te faia le taualumaga mo le taimi muamua, e sili atu le maua o se fesoasoani mo lenei pisinisi. E sili atu ona faigofie pe a uu e se tagata se manulele, ma o le lona lua e tipi ona apaau;
  • taumafai e aoina mai manufelelei uma i totonu o le peni poo le hen house - i se vaega laitiiti e sili atu ona faigofie le puʻeina o moa;
  • tuʻu sina saito i le fafaga: o le tagata ola o le a pisi i meaʻai, ma o le a e faʻafefe lemu;
  • afai o se manulele o loʻo i ai ona lima, e le mafai ona faʻalelei lona apaʻau, ona ufiufi lea o lona ulu i le mea pogisa: e le o vaʻavaʻai i mea o loʻo tutupu, o le a faʻafilemu le moa;
  • moli uila ma alofa lelei o le a fesoasoani foi i le manulele e toʻafilemu;
  • afai e mafai, pe a uma le faʻatonuga, lafo atu moa i se isi peni pe tuʻu i totonu o le fanua, ina ia aua le fenumiai ma i latou e leʻi teuteuina.

O lea la, afai o moa ua uma ona i totonu o le aviary, ua faʻamalosia le mea faigaluega, o le nofoaga mo le lauulu e filifilia, ona faʻaauau lea:

  1. Matou te puʻeina le tasi manu mai le lafu.
  2. Faʻamautu lelei. O le faia o lenei mea, o le sasaina o le matuamoa, matou te opoina ma patipati ona vae i ona pulou. Faatasi ai ma le tasi lima, uu lona tino i le fatafata, taumafai e taofi se tasi apaau e aunoa ma se isi, ma le isi e gaugau.
  3. Faʻasalalau le apaʻau e vaʻai ai fulufulu.
  4. Ia vaʻaia ma le faaeteete le peni 5 cm mai le pito.
  5. A uma ona liliu le manulele ma toe faia le faiga i le isi itu.

E taua! Mafau- fau ma le faaeteete le umi o fugalaau tipi: afai e te tipi ese nai lo mea e tatau ona i ai, ona i ai lea o se avanoa e faaleagaina ai le ea ma toto o le manulele.

O nisi o manulele e tali malosi tele i le puʻeina, taofi, leai ni togafiti e fesoasoani latou te faʻafilemu ai. I ia tulaga, ua lava le teuteu o se apaʻau ma faʻasaʻo le moa. O le a le mafai ona toe alu ese, o le a "lofituina" i le itu, ae i le taimi lava lea o le a avea ai le vaaiga ma mea e le mafaamatalaina.

Tui ai apaau i moa. Vitio

E faʻafefea ona vaeluaina fulufulu i totonu o moa, manino manino i le vitio:

Metotia mo le fuafuaina o moa fua

O le tele o faifaatoaga moa e maua ni moa e na o le maua o fuamoa. O le gaosiga o le gaosiga o se meatotino e uiga i tagata talavou, ma ua matua matutua, ma le itiiti ifo latou te fiafia io latou tagata e ona.

O ia fuamoa moa e pei o le brahma, legbar, o le manulele moravian, levorn lanu, paʻu, hamburg, maualuga-laina, ma le fou hampshire eseese i le gaosiga o fuamoa.

O le mea lea, e taua le mafai ona fuafua le tausaga o manulele ina ia iloa ai po o fea sui o le lafu ua matua tele mo lenei pisinisi.

E le gata i lea, o lenei aoga aoga e aoga ia te oe i le taimi o le faatauina o manu laiti, aua e masani ona faʻatau faʻatau faʻatau faatasi ma moa matutua ma faʻatau manu felelei.

E te iloa? Ina ia ave se fuamoa, e manaʻomia e le moa se malamalama. E tusa lava pe ua matua le fuamoa i le po, ae o loʻo tilotilo pea le moa mo le vaveao poʻo ua moli le moli, aʻo le i oʻo i ai.

E mafai e faifaatoaga faʻapitoa ona faʻamaonia saʻo le matutua o tagata taitoatasi pe a maeʻa a latou asiasiga. E taʻitaʻia e le tele o taʻiala.

Faʻatonuina o le tino

Muamua lava, faʻalogo lelei i le manava o le manulele, lagona lemu. Faatasi ai ma le matua, o moa ua faasolosolo ina faalumaina, ua le o toe gaoioi, o lea latou te fausia ai ni gaʻo taua tele, faamaaa i le taimi.

Afai oi lalo o tamatamailima o loʻo i ai se ie tele, o lona uiga o le manulele ua matua. O se moa moa ei ai lona gaʻo, o le manava vaivai, ma le manulele lava ia o le a gaoioi malosi, faʻanofo.

Valivali lanu ma ula

O le isi faailoga o se talavou i le moa o le lanu enaena mumu o le selu ma taligalu. I le paʻi, o nei vaega e mafanafana, aua o manu laiti e sili atu le malosi o le toto. O manu matutua atu o loʻo i ai ni meaʻai ma pale paʻu, faʻafefe, pe a paʻi, o le a malulu.

E taua! Ae o nisi ituaiga e ese mai i lenei tulafono, o lea e sili ai le amata i uiga o ituaiga, ona iloilo lea.

Pauna

O se faʻataʻitaʻiga e sili ona taua, e faʻalagolago i le ituaiga o moa. I le masani ai, e talitonuina o tagata talavou, malolosi e itiiti ifo nai lo le matutua, e le o ni mea e faʻaogaina.

Pulu ma vae

O se auala faatuatuaina e siaki ai le matua o moa o le a avea ma asiasiga oa latou paʻu ma le pi. I manu felelei, e mama, e laʻitiiti lanu samasama. E ui lava i tagata matutua, o le stratum corneum e laʻititi, ua i ai se lanu enaena.

O le isi eseʻesega o loʻo i totonu o le lau, foliga o paʻu:

  • tuputupu aʻe, natoptysh, faʻamatalaga manino o fua, o le i ai o vavave i luga o le moli e faʻaalia ai manulele tuai;
  • i faʻataʻitaʻiga talavou, o vae e faʻamalosi, lamolemole, e oʻo lava i lanu.

Fugalaau

E sili atu le tautala o fulufulu o le pi e uiga i le matutua o latou tagata faʻaogaina i le taimi o le moliaga, ae ia gauai foi i ai i fafo atu o lenei vaitau:

  • mama, lamolemole, susulu i fulufulu o le la e aofia ai manu felelei. Afai e te sii aʻe luga le papaʻe luga, ona mafai lea ona e vaʻavaʻai i se vai vaivai i luga o le paʻu;
  • i totonu o moa matutua, o fulu e fesuisuiaʻi, e le lanu, lanu.

Auala e iloa ai po o fea le moa ua faanatinati. Vitio

E faʻapefea ona fuafua le tausaga o le faataatiaina o manulele ma se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e mafai ona e tilotilo i le vitio:

Matou te faʻamoemoe o le a le faʻapogaia e au puaa soʻo se mea e faʻalavelave ai i la latou vaalele, ma o le a faigofie foi ona e iloa le fea o moa ua leiloloa ona fausaga.