Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona faʻavaivaia ma le faʻalagolago le lupe mai le faapaologa

Aʻai laumei e masani ona avea ma tagata soifua. Ae o sea ituaiga tuaoi e le o le fiafia i tagata uma.

Faʻafefea ona faʻaumatia tuaoi e leʻi manaʻoina, o auala e sili atu ona lelei le galue - o le a talanoaina atili.

Aisea e tulia ai i latou

I le faaopoopo atu i le mea moni o lupe e faaleagaina ai o latou nofoaga ma liliu ai se faapaologa i totonu o se fale vela eleelea, o manu felelei foi ave faʻataʻitaʻiga o meaola leaga ma iniseti. I totonu o la latou mea e tafe ai o loʻo i ai le tele o meaʻai o meaola eseese - fuʻa, siaki, anufe. Faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ai ma le faʻasolosolo taimi e mafai ona faʻamaʻi i le maningitis, toxoplasmosis ma isi faʻamaʻi matautia. Manulele manulele o se mea e fafaga ma vete mea uma e maua. Ma afai na filifili e lupe se paletini mo i latou lava, o mea uma lava oi ai o le a faaleagaina i luga.

Saili po oa faʻamaʻi e mafai ona e maua mai lupe.

E le o tagata uma e fiafia ma lupe lupe. O lo latou ulaula, fufulu o latou apaau ma pipiʻi i luga o le faamalama ma le faapaologa o le faapaologa o le a mafua ai le le fiafia i soo se tagata, aemaise i le vaveao.

O le mea lea, o le laasaga muamua o le tasi ma le taofi uma o le fafagaina o lupe latalata i lou fale. O le masani a le aʻoga o le faia o manulele manu o le a avea ma se faʻalavelave mo tagata ma manulele. I totonu o lupe, ua leiloloa le ola o le ola, latou te felelei fiafia e malamalama i meaʻai ma lafoaia auala masani o le mauaina o meaai. Tagata e liliu ese palapala ma microbes. E le o se paaga sili ona lelei e liliu ese. O le laasaga lona lua o le faʻapipiʻiina lea o tagata faʻatau: faʻaonaponei pe faia i le lima i le fale.

Auala faʻaaogaina o le faʻaumatia o lupe i luga o le pusa

Ua faʻamaonia e le au failauga o aso nei i latou lava ma ua i ai se mataupu faʻavae faasaienisi. Ae na tele na latou taugata, o lea mo le amataga tatou te fautuaina oe e taumafai mea faigofie mai mea tusi.

Talu ai nei lava, o le meli meli o le auala pito i sili ona vave ma sili ona vave o fesootaiga.

Foil

Soo se manulele e fefe ma e le fiafia i mea susulu ma pisa. O le auala sili ona faigofie ma le paketi e faʻafefe ai pigeons tautau i luga o le faapaologa le pepa na tipi i fasipepa. O faʻamaʻi pipisi o le a atagia mai ai le malamalama ma susulu atu i le la, ma o le a gaosia ai le leo e le fiafia ai le lupe. Mo le gaosiga o le faʻatau e fetaui i le masani masani o meaʻai. E tatau ona tipi le laupepa i fasi pepa lautele 4-5 cm, faapipii i se masini, laau laau poʻo se isi faʻavae. Faʻapipiʻi le tautau i luga o le faapaleni i nofoaga na filifilia e lupe. E sili le lelei ona fai 2-3 oloa.

E te iloa? E mafai ona e faʻaaogā faʻamatalaga fagu o le yogurt, kulimi oona, faʻafefiloi vave. Ua faʻapipiʻi faʻamau i luga o se maea ma faʻaloloa i luga o le fogafale.

CD

CD e le manaʻomia, tautau i luga o le faapaologa, galue i luga o le mataupu faavae e tasi o le fufuluina o manulele ma le pisapisao ma malamalama susulu o le malamalama. E manaʻomia ona tautau i luga o le faapaologa ina ia mafai ai ona latou paʻi atu i le isi itu, le itu susulu o le auala. I lalo o le mānava a le matagi, o le a vevela ma feʻaveaʻi solo, faʻavevesi leotele ma teena mea taua.

Aʻoaʻo atili e uiga i lupe: o fea e natia e le lupe, pe fia puaʻa o loʻo nonofo i le vao ma i le fale, e faʻapefea ona e iloa le fola o se lupe ma le lupe.

Komiti ma fao

O le laupapa faʻatasi i fao o se filifiliga fale faletusi faʻalauteleina. I le gaosiga, e faigofie ma aoga i ana gaioiga.

O laupapa ua maeʻa e tatau ona tuʻuina i na nofoaga o loʻo nonofo ai manulele i luga o le faapaologa - nofoaafi, mea, meafale. E le o toe mamao, ae o le a iloa e lupe le taimi nei o le a le mafai ona latou nonofo i luga o lenei faapaologa ma o le a lele ese.

E taua! Pe a faʻaaogaina sea tagata faʻatau, e maualuga le tulaga o le manua i tamaiti ma fagafao i fao manoa.

Sikotata tape

Afai e te faapipiiina ia uila, nofoaafi, o le pito i lalo o le laei ma isi nofoaga ma le mea faapipii, o le a le mafai e manu felelei ona nofo i luga ia i latou, aua o le a tafe ese o latou paʻu mai luga o le lamolemole.

E mafai foi ona maua se aafiaga talitutusa e ala i le susuluina o paʻu paʻu i le suauu suauu, masini mitiina o masini po o isi mea e taatele ma masei faapena.

Mock manogi

O lupe o se mea faitino mo le tulimanu mo manulele manuʻa - faga, uʻamea. O le mea lea, o le tuʻuina o se manu ola i luga o le faletala, e mafai ona e fefefe i lupe, aua latou te fefefe e latalata i le mea o loʻo nofo ai le tumutumu. O le faʻataʻitaʻiga e tatau ona foliga saʻo e pei o le lanu ma le tele.

E taua! O taimi taʻitasi, e manaʻomia le faʻanoanoa o le manua, a leai o le a le toe fefefe le lupe i le nofoaafi e le mautonu.

Lafaiva faiva

O se laina o loʻo faʻalautele i le tele o laina o le a le mafai ai e manulele ona tulaʻi i luga o le latou nofoaga e fiafia i ai Tenisi maualuga - 5-10 cm.

Pepa

O se auala lelei e faatupuina ai le le toʻa mo manufelelei o le faʻasalalauina lea i luga o le faapaologa, i nofoaga e tafe ai manulele, susunuina pepa poʻo isi mea faʻamalolo ma mumu. E fai ma filifiliga - faʻaopoopo moli vaʻalele moli faʻatasi ma se manogi manogilea o le a faʻafefe ai manufelelei. E le gata i lea, o se mea e faʻaaogaina pe a faʻamalosia e mafua ai se leo malosi, lea latou te ono le fiafia i ai.

O le le lelei o le auala o lona vaivai i lalo o le malosi o le matagi ma le vaʻaia. O le mea lea, o le togafitiga e tatau ona faia soo seʻia oʻo ina tuʻu ese uma e le manulele le faapaologa.

Faamasani oe i fautuaga i luga o le fafagaina o lupe lupe: fafaga pigeons ma lupe, fausiaina o le lupe, tausia pigeons i le taumalulu.

Cat

O se pusi o se tagata e sili ona lelei manu. E tusa lava pe na te le puʻeina le tagata e leʻi valaʻauina, o mea na faia e le manu o le a faʻaeteete ai lupe ma e seasea oʻo mai i le teritori o le pusi.

E taua! O le pusi, i le vevela o le tuliga, e mafai ona galo e uiga i le lapataiga ma pa'ū mai le faapaologa. Saunia euhe manaʻomia le puipuia o le faapaleni ina ia le paʻu faʻafuaseʻi le manu.

Auala e aveʻesea ai lupe: faʻalavelave faʻaonapo nei

Pe a le faʻaalia e tagata ma faʻaleleia auala i manulele, ma o le puleʻaga o manulele e telē tele, e tatau ona alu i auupega o le faʻaleagaina o manulele. O nei mea e aofia ai tagata faʻatau oloa e faʻavae i mataupu eseese. O ia ituaiga masini e sili atu le taugata ma sili atu ona fetaui mo galuega i ni vaega tetele.

Faatulagaga

O nei tagata e faʻaaogaina le ultrasonic eletise latou te faʻaalia lelei i latou i le taua ma pigeons. O ia ituaiga masini e maua ai galu o le ea lea e le taliaina e manufelelei ma manunuʻu. Le leai o se ituaiga masini - meaola e tali atu i le ultrasound. O le mea lea, o lenei auala e le manaʻomia e faʻaoga i luga o le faletotolo i fale mautotogi, ina ia aua neʻi faʻailogaina ai meaola a le 'aʻai. I le isi itu, e mafai ona e faʻatau se masini ma se masini faʻapipiʻi o le mea e faʻaaoga, lea o le a naʻo le masini pe afai e iloa ai le auala o manu.

Bioacoustics

O faʻamalosi faʻamalosi e faʻaleleia e ala i failauga leo pueina o manulele manuʻa - hawk, falcon. Latou te aofia ai foʻi le masini, faʻalogo i taimi uma se leo malosi ma le leotele - o se fana, o se faʻalavelave. O le tuʻuina atu o ia mea i luga o le faletusi o le mea mulimuli lea. O le tagi faifaipea o se aeto poʻo se uila poʻo le leo o faʻalavelave manino o le a le fiafia i tuaoi, ma o tagata e ona le faapaologa o le a fefefe ma ita.

E le gata i lea, o le a iu lava ina faʻaogaina lupe i le leo ma, o le iloa e leai se tagata taufaasese iinei, o le a toe foi mai.

O nisi ituaiga o lupe e aofia ai aano o manufasi.

Lafoaʻi masini laser

O le toe faʻaolaina o le meafaigaluega a le laser - saoasaoa vave o le lanu lanumeamata i luga o le taamilosaga lata ane. O le uila e tusa ai ma se polokalama ua tuʻuina atu ma e maua ai se malamalama e faʻafefe ai le lupe. O le masini e sili atu le tutoʻatasi, ma na o le tagata e manaʻomia e faʻapipiʻi ma liliu le masini. O le tele o taimi, o ia ituaiga masini e faʻapipiʻiina ma se faʻamatalaga olaola ma se mea faʻanatura faʻaluaina e maua - o se malamalama susulu ma tagi a tagata faomea.

Paʻu

Afai o auala vaivai e fefefe ai, e le galue manu, ma e le mafai ona onosaia le puleaina o lupe, e tatau ona e faaaogaina metotia taua ma tau e faʻaumatia le fili. E tele mea leaga ma mea e afaina ai manu felelei.

E taua! O le faʻamaʻiina o le auala pito sili ona ogaoga o le taulimaina o manulele. Ae maise pe a iai tamaiti i totonu o le fale. E sili atu le faʻaogaina o mea sili atu.

"Diazinon"

"Diazinon" - o se iniseti e faʻatau i faleoloa faapitoa. O le paʻu oona mo lupe e faia i le togafitia o le saito i lenei nofoaga. I se taimi i le maeʻa ai o le fatuina o le sana, e mate ai le manulele. E tatau ona susunuina tino maliu i le taimi nei ina ia le faʻafefe ai manu.

Mo tagata, "Diazinon" e saogalemu, ae e tatau ona e galulue faatasi ma le faʻaaogaina o mea e puipuia ai le tagata lava ia ma aloese mai le mauaina o vailaʻau i luga o le paʻu poʻo mucous membranes.

Faitau foi e uiga i ituaiga o lupe: laʻau, Nikolaev, taulelea lupe (Armavir, Baku, Takla, Uzbek, Agaran, Kasan).

Sawdust

Lime pigeons e mafai ona aunoa ma se mea oona - ua faʻafefiloi faʻatasi ai ma le vao. I le tasi lava taimi i le fetolofi o le manulele, o le a sosolo le aisa i lalo o le faatosina o le susu ma poloka le namu o le lupe. Meaʻai, e le paʻu i le manava, o le a amata ona pala, ma o le manulele o le a mate i le fiaai poʻo le ona o le toxins.

Taitai

O le taʻitaʻi o se mea vevela vevela, faʻaleagaina i mea ola uma, e faʻapupulaina i le tino ma toetoe lava a le faʻamalosi. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei mea oona e mafai ona i ai le oona ma lupe.

Ua lava lea e faaopoopo ai paluga taʻitaʻia i le fagu po o le manulele manu. I le tino, o le a tumau pea le pellet ma o le a faʻaʻai ai le manu. E faigofie le mea faigaluega aua e le manaʻomia ni tupe faʻaalu faapitoa, e faigofie ona faʻaoga, aoga ma matua aafia ai le manulele. O manu felelei e tatau ona vave susunuina e puipuia ai mea oona mai le alu atu i a latou fagafao.

E te iloa? Soo se vailaau faʻasaʻo i luga maualuluga o loʻo i ai lona aafiaga oona. O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e mafai ai foʻi ona e faʻaumatia laumei.

Vaʻaiga faʻapitoa

E leai se afaina o tagata i le gaosiga o le potassium, ae o le lupe e oti mai ai. O le fofo o le paluga o le potassium o le auala lelei lea e maua ai manulele mai le faapaologa. O le vaifofo ua saunia i le fua faatatau o le: 2 g o le potassium i luga o le 1 kilokalama o le mamafa o manulele (faaopoopo i meaai).

Aoao pe faʻapefea ona faʻaaoga le potassium i le togalaau ma totonu o le togalaau.

Suamalie

O meaʻai malosi mo le lupe o se mea oona. Ole meafaigaluega e le vave galue, ae e faigofie ona faʻaogaina ma saogalemu mo tagata ma manu feʻai. E naʻo le tatau ona fafagaina manu felelei i le saito, mutia poʻo soʻo se isi mea manulele e fefiloi ma se masima tele. O meaai e tatau ona susu e tuu le masima i totonu.

Manatu faaalia mo fofo faafitauli

Sa ou faʻaogaina le leai o se mea e tatau ai. E te faʻapipiʻiina ni nai mea i luga o le faletupe, latou te feosofi ma felafoaʻi i le matagi. Glare ma le vaʻaia o mea faʻafefe.
Edward
//www.razgovory.com/en/forum/viewtopic.php?p=1204563&sid=49e0e3b2291f7e97f2bb617343301b7c#p1204563

O aʻu o se tagata sili ona ita i le vevesi o le tino - aua e le faia e se manulele se mea ia te oe e tatau ai i se faasalaga mamafa ... E i ai sou faleoloa nofo (i le uiga o le tuʻuina) pe leai? Ae o le mea moni o le ave lea o se fasi plywood, fao fao i laasaga o le 2 ... 3 cm ma tuu i luga o le fola. O le a le fiafia ia lupe ma o le a latou lele ese. I la matou togalaau, o lupe e ola i lalo o le taualuga o le faapaologa o tuaoi. E le oi tatou poʻo i latou e popole. E ui o le taʻavale i luga o le taualuga o le uʻamea e matua leotele lava.
Vcoder
//forum.cofe.ru/showthread.php?t=105753&p=3219871&viewfull=1#post3219871

E tutusa lava. Na ou faia. Tuʻu i luga o le faamalama sill millet. Sa faia e ia se polosolo mai se filo, ma faapipii se maea i totonu o se laula o le faamalama. Loto natura o fua o le sillet. Sa ou tu i tua o le ie puipui ma faatalitali. O le taimi lava na paʻu ai e le lupe le manoa, na togi ai. O le laina pito i lalo o le 100% puʻe. A uma, o le maea faʻatasi ma se matasele e alu i luga. O le pisa ma le tagi mai le lupe e mautinoa lava o le tele. Sa ou tosoina le fale, aveese le faaseʻe, uu le lupe i oʻu lima mo ni nai minute, seia oo ina ou ... O le a le mea e fai? Ona faasaolotoina lea. Na faapena foi 2.3 taimi. Ou te le iloa po oa manatu na maua e isi lupe, ae na mou atu e pei o se lima. Ou te lei toe mauaina.
SergeyN
//www.odnopolchane.net/forum/showthread.php?t=3995&s=1315970d2c6c09c981949dba1722c713&p=5476&viewfull=1#post5476

Sa ou nofo i luga o le fola o le eleele, ma o se paipa paipa na tamoe i luga o le faamalama i luga ae o faamalama. Parataiso mo lupe. O tioata e toetoe o taimi uma lava i vaitafe ma vaitafe. E ese mai loʻu alu ese mai le galuega, ma o tagata fau fale lata ane ua tuua se apefai o le maualuga manaomia. Sa ou tamoe i le fale, sui ofu, piki i luga o faasitepu, lolovaia i loʻu fale. I le pito i lalo sa ou maua ai ni plywood tetele se lua, o le uaea foi e le o se faafitauli e maua. O se fao na nonoa 4 pu i le plywood, e lua mai pito taʻitasi, pe tusa o le laina ogatotonu, o le mamao i le va o pu o le maualuga o le paipa i mata. Sa ou tuuina le uaea i totonu oi latou. Sa ia aʻe i le faasitepu ma faapipii i latou ina ia latou tapunia le paipa. Sa ou alu i le fale ma fufulu pupuni. E le toe taofia aʻu e manulele mai le ola.
Glock_Kuzdra
//www.e1.ru/talk/forum/go_to_message.php?f=67&t=11499102&i=11500493

E mafai ona e faoa ese lupe i le tele o auala: e le gata i le tagata ma le faigata. Ae o le meafaigaluega aupito sili lava o le atoaga o le tioata o le faapaologa.