Faatoaga faatoaga

O le a le aso e tatau ona i ai i le falemoa

O fesuisuiai o taimi o le ao e mafai ona faʻaaogaina ai le pulega poʻo le taofi foi o le faagasologa o le faataatia o fuamoa. Ina ia aloese mai faafitauli, e sili atu le vave ona masani ona masani manufelelei, mo se faataitaiga, a itiiti mai o le 14 itula. O fea o moli ma faʻalaiga mo le faʻaogaina o le la e sili atu le lelei e faʻaaoga - toe mafaufau atili.

Vaega o le ao mo moa

E masani ona e amata mai i le amataga, talu ai o susu o le fuamoa o pepe ua amata ona fufulu ese mai le 4 - 4.5 masina, ma aano o manufasi na tupu i le 6 - 6.5 masina. I le taimi lava e tasi o le tausia i latou i le malamalama susulu o se mea sese tele.

O le umi o le malamalama i le tuʻuina atu o laʻau e aafia ai faiga nei:

  • fuainumera o le gaosiga o le gaosiga o fuamoa;
  • maoaʻe lelei, e aofia ai: le mamafa o le fuamoa, le tele ma le mafiafia o le atigi;
  • le tuputupu ae ma le maturation process of chick chick.
  • malologa atoa o le manulele;
  • tiga o meaola, faiga faʻavae;
  • lapisi o le moa moa.

Malamalama talafeagai i totonu o le falemoa

Ole malosi ole masani ole fale olemoa e tatau ona 6 W / m 2, ma e tatau ona faasoasoa ile vaega atoa o le potu. E fautuaina e tuʻu le moli i le maualuga o le 1.8 - 2.2 m mai le fola. I le "vaitau o le vaitau", e taua le fuliina o moli ma liliu ese i se taimi mulimuli ane, e oʻo atu i le 14 itula o le moli pea.

Ma o aso susulu ma le la, e tatau ai ona paolo le chicken coop, talu ai o le tele o le malamalama e le gata ina faaitiitia ai le gaosiga o fuamoa, ae o loo i ai foi tulaga o le fuamoa, o le togafiti i manulele, osofaiga ma le faateleina o le vevela. O le malamalama i totonu o le potu e nonofo ai tagata taʻumatuaina e tatau ona i ai i le 10 i le 15 suites, i totonu o lafu a matua - e le itiiti ifo i le 15 suites, i lenei malamalama, o loʻo faʻaalia ai e le au taʻavale le gaioiga maloloina. Ae o le upega tafailagi i luga o le lux 20 e matautia e faʻaosofia ai amioga faʻamalosi.

E te iloa? O suʻega o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le luminance na faʻaaoga e le International System of Units (SI). E tutusa ma le aofaiga o le malamalama i luga o le 1m2 e tutusa ma le 1 lm.
O le liliuina ma le moli o le malamalama e tatau ona aunoa ma se faʻafuaseʻi faʻafefe, o le mea lea e faʻatautaia ai manu ma le ala, ma o latou faiga faʻavaomalo ua faʻatuina i totonu o le faʻavae o se faatulagaga mo le suiga o le aso ma le po.

O a lamepa e talafeagai mo se moa moa

O le matauina ma le faʻataʻitaʻiga i auala mama ma lamepa eseese, na maitauina:

  • faʻaaogaina o le moli lanumoana lanumoana o loʻo i ai se lagona filemu i luga o lafumanu ma faʻaitiitia ai le osofaʻiga i amioga;
  • lanumeamata lanu meamata e fesoasoani tele i le matua matuia o talavou (moa);
  • moli - faʻavavevaveina lo latou lauiloa;
  • moli lanumumu fesoasoani i le faʻaitiitia o le osofaʻiga ma le faʻafefe, ae faʻaititia ai foi le fua o le fuamoa o le manu.
E te iloa? Ua mamanuina le natura ina ia le iloa lelei le moa i le pogisa, ae e faalagolago tele i le malosi o le vevela, e sili atu ona maaleale nai lo mamame. Mauaina o se faailo e uiga i le malosi o le malamalama, e auina atu e le faiʻai faailoga i ituaiga uma ma okeni, faatonutonuina o le moe, fia ai, tuputupu aʻe, foafoaga. O lona uiga, o le tele o auala masani o le moa e mafai ona fetuunai ma taitaia e le malamalama.
O le tele o taimi, o faifaatoaga faʻapitoa ma faʻatoʻaga e faʻaaogaina molī ma malamalama papaʻe ma le manaia, e le sili atu i le 26,000 Hz (sili atu - e afaina ai mata o le hens). O punaoa malamalama e tatau ona tuu i le mamao lava e tasi mai le isi, mo le tutusa lava o le malamalama o le eria. 60 O lamepa o le filifiliga aupito sili lea.

E i ai se mea lelei o le faʻaaogaina o moli suauu. O le uiga ese o ia punaoa malamalama e faapea o lo latou malosi e itiiti ifo ma le 50 W ma faʻaagaoioia i latou e tutusa pe ese foi. Ma o sea paʻu vaivai o le malamalama e masani ona le aofia ai le pogisa, le gatasi ma tulimanu. Sodium lamp I le taimi e faia ai fesoʻotaʻiga, e manaʻomia le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le uaea, talu ai masima susu ma isi mea e mafai ona mafua ai se vaʻavavega puupuu, ma o se mea lamatia lenei i le ola i lafumanu. Laulau i fafo o fale mo manufelelei. O lea la e le manua manu, e masani ona ufitia ata o le laumei.

Faʻasolosolo le gaosia o se moa moa i lou fale mafanafana, faʻavasegaina, faia se mamanu matagofie, faʻalelei, fola ma faʻamalama.

Aso faʻatulaga mo le gaosiga o fuamoa

Ua uma ona matou matauina o le faʻaauau pea o le faʻatautaia o le faʻavavevaveina o le laumei o le lafu ma, o le mea lea, o le fuamoa o le fuamoa e amata vave. O le malosi o le malamalama e mafai ona amataina pe a uma ona oʻo le tama / moa i le mamafa o le 1.27 kilokalama. Afai e te amata muamua, o le tele ma tulaga faatonuina o fuamoa, faapea foi ma o latou ola ola o le a le fetaui ma tulaga faatonuina. O lona uiga, i le tasi itu, o le ao ma faʻavaveina le amataga o le taimi aoga, i le isi itu, o le matua masani masani o le a le manuia, e leʻo i tua o le faʻaleleia o le tino. O le iʻuga, o le lafoaʻi o fuamoa atonu e laʻititi pe leai foi se atigi.

E te iloa? D. Tupu ua atiae se polokalame o le moli pea i totonu o tapuni tapuni o moa. Faafetai ia te ia, na mafai ona ia tausia le fuamoa o fualaau oona i le 60 fuamoa i le ulu i le tausaga. - O se taunuuga vave faapena e le mafai ona ausia se polokalame o le fanauina o pepe i le taimi atoa o le talafaasolopito o le faatoaga meaola manu.
E oʻo atu i le 10 tausaga le matua, e leai se aoga o suiga i luga o le pullet. Taimi mataʻutia o le faʻapipiʻiina o launi mai le 10 i le 16 vaiaso. E taua tele le mataʻituina o le laugatasia o le taimi faʻamaonia.

Faʻavaʻa faʻafefe mo le tuʻuina o lens

O le faʻasalalauga faʻapitoa e manatu lelei e aoga ma tamaoaiga. O lenei ituaiga ua faʻaaogaina lautele i totonu o le faleoloa moa. E fesoasoani i le faateleina o le gaosiga o fuamoa, faʻaʻumiʻumi le taimi faʻatupulaia o le moa, ma ausia e le fuamoa tulaga faatonuina, e aofia ai le mamafa ma le malosi o le atigi. I le taimi lava e tasi, o tau o le malosi, lafu ma le tele o fafaga fafaga ua faaitiitia. E talafeagai mo ituaiga uma o moa. E ui lava afai e masani ona faʻaaogaina le taimi o le tamaititi, ona tatau loa lea ona faʻaaoga. E le faʻavaeina le faʻaogaina o le taimi ole taimi ole taimi e mumu ai le moli, ae i le taimi o loʻo faʻaauau pea le malamalama. I lenei tulaga, ua vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  1. tutusa;
  2. foliga tutusa.
E taua! D. Tupu sa faia ni suesuega i ni auala e le muta ai le malamalama ma na maua ai le masani o lenei ituaiga o le faalauteleina o le aso - e taua le le o le tele o le moli o le afi, ae o le malamalama faifaipea o le tino o le hen, e amata mai i le taimi o le moa ma le toesea ona o le iuga o le taimi o le manu.

O le mimiti e faʻafefeteina ai

O le faigamalo tutusa e mafai ona iloa e le lafu manu e fai ma suiga masani o le ao ma le po, pe a iai se tuaoi manino. O le mea lea, i le tulaga o faʻalavelave tutupu faʻafuaseʻi o le malamalama, e le pa'ū le manulele ma e le moe. E tupu mea uma i le taimi. I lenei tulaga, o le lelei o le hens ma le aofaʻi o fafaga fafagaina, o le faʻaopoopoina o le fuamoa o le lafu mamoe atoa, o lona uiga, pe a ma le 80% o fuamoa e faʻaumatia i le taimi e taʻua o le aso.

O lenei filifiliga o le faʻamalamalamaina manino o loʻo faʻapupulaina lona faʻaaogaina i le gaosia o fuamoa. E tatau ona fai se mea e uiga i le fafaga. Faʻatasi ma le faʻaogaina o le malamalama 40-50% o le aofaiga atoa o taumafa fafaga i le pogisa. Talu ai e masani lava e le o faʻamalosia le hens, latou te salalau fafaga, ma o meaai e sili atu ona lelei. O le mea lea, o se mea tatau le seti o le 25-30% o le fafagaina o manu aʻo leʻi momoe. O le kesi i totonu o le fafaga e faʻafefe 12 itula. Afai e te tuʻuina mai i le ao - ona oʻo lea i le 2:00 i le taeao (o le taimi lea e fai ai le atigi i totonu o le atigi pusa), o le a uma ona faʻasaina ma fafaga.

Malamalama faʻasalaga faʻafefe

O le ituaiga lona lua e leai se faʻamalamalama manino o le laʻau. O le faagasologa o le gaosia o fuamoa e na o le 24 itula, e faʻaitiitia ai le gaosia o le lafu, ae faʻaleleia lelei ai faʻamaoniga lelei o le oloa i fafo atu o fuamoa. Ma o le faaitiitia o le gaosiga o oloa i le laina o fuamoa fuamoa e fesoasoani sao lava i le faateleina o le mamafa o le tino o le moa. O lenei filifiliga e faʻaaoga lelei i le aano o manu ma le fuamoa i le totoina o moa.

E taua! Mo le faʻatauina o le gaosiga, o le filifiliga aupito sili ona lelei e tatau ona faʻasalalau le umi mai le 14 i le 16 itula.

Auala e faaliliu ai i le moli faʻasalalau

E mafai ona faʻaliliu i se taimi e le masani ai o aso faʻagata i so o se laasaga o le taimi aoga o le faitau aofaʻi. O le mea autu o le matauina o le faiga: a maeʻa le pogisa, o le suiga muamua o le moli e tatau ona sili atu nai lo le faʻamalamalama pea, ma sili atu - 2-3 itula muamua. Fafaga faʻailoga ao leʻi oʻo i le afiafi. Ua faateleina le malamalama, ma ua taapeape solo le fafaga. Ole lapisi o fuamoa o fuamoa, lea na faia mai le calcium, na maua mai se punavai fafaga. Faatasi ai ma le le lava o le konateko i totonu o le tino o le moa, e faʻaogaina ai le calcium mai le ivi o le vao. Mo le fausiaina o manulele, o loʻo tausia i luga o le fola o le fola, e le talafeagai le faʻamalamalamaina ole laumei - e le faʻaaogaina ni manoa ile nase, ma o le tele o fuamoa e eleelea. Ae mo nofoaga e vevela le vevela - o le faʻavavega o taimi o le aoauli o se atua. I le taimi pito sili ona manaia o le aso, fafagaina meaai, ma, o le taunuuga, o le gaosiga o fuamoa ua faʻaitiitia. O le malamalama i le afiafi ma le po e fesoasoani e faʻalelei ai le eseesega i aʻafiaga leaga o le vevela.

Saili pe aisea e leaga ai moa ma pe faapefea ona faateleina le gaosiga o moa i le taumalulu.

O se tagata taʻitasi e faʻasalalau moli e filifilia mo tulaga taʻitasi, sini ma le tau. E leai se tasi oi latou e mafai ona lautele, e pei o le tele o isi mea e aafia ai le faatinoga. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le moli uila, ua faʻamaonia i le faʻatinoina o le auala e faateleina ai le gaosiga o se 'eleʻele. Latou te ave fua i aso uma poʻo isi aso uma, ma o latou vaitaimi aoga e mafai ona faʻaolaina i le tausaga atoa.

Vitio: aso umi mo moa