Faatoaga

Tupulaga talavou ma le fiafia - Libya vine

Libya o se tasi o laʻitiiti ma e le lauiloa tele.

Ae ui i lea, ua uma ona ia mauaina le faʻaaloalogia o le tele o fai togalaau e pei o se folafolaga ma agavaa e gauai atu.

Faʻafetai i ana mea lelei, o Libya e vave ona maua le lauiloa. ma e lelei mo le tuputupu aʻe i lo latou fale taumafanafana.

Faamatalaga faʻamatalaga Libya

O Libya o se ituaiga lanu piniki o vine vine. Faʻailoa i le matagofie o le tofo ma le matagofie o fuifui vine. O vine e matua suamalie lava, ma e manaia le nutumu. O vili Velika, Romeo ma le sukalati e pei lava o mea suamalie.

Vaʻaia o vine

Eseese Libya ei ai le malosi tele o le tuputupu ae pe a tupu aʻe i ona lava aʻa. E matua lelei tele le uaina. O fugalaau bisexual e le manaʻomia ai le faʻafefeteina. O aʻa e mafua lelei ona aʻa. Mo lenei ituaiga, o le teuteuina puupuu e sili ona lelei, e tusa ma le 2-4 peepholes. O fugalaau o fugalaau e faʻaalia ai Vodogray, Finger's Manicure ma Lyan.

O se tasi o mea taua o Libya o le tele o fuifui vine, e tusa ma le 1 kg le mamafa. E matala, vaʻavaʻai, ma e masani lava le le atoatoa.

O se uiga iloga o lenei ituaiga e manatu o le eseese lanu o vine i le tasi fuifui ona o le le mafaamatalaina.

O vine i Libya e tele lava, e oʻo atu i le 13-16 grams, lapotopoto pe oval, lanu piniki. O le aano o se mea malie, lanu piniki, ma se maualuga maualuga o le suka ma sina tofo o le nutmeg. O le paʻu e matua manifinifi, faʻafefete i le gutu. I fualaau o loʻo i ai le 2-3 lauulu tele, e faigofie ona vavaeese mai le pipi.

E pei o fuifui tetele ma vine e mafai ona mitamita vagana ai le Original, Delight ma Bazhena.

Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga vine vine Libya o le taunuuga o le tele o tausaga o galuega a le tagata lauiloa Ukrainian amateur breeder V. V. Zagorulko.

Na mauaina Libya i le faagasologa o le sopoia o le laulau muamua a Arkadata ituaiga vine mama ma le lanu piniki Flamingo.

O le lima o le faʻatoʻaga e tasi o Asya, Ruta ma Viking.

O le ituaiga o Libya ua atiae talu ai nei ma ua le o toe salalau. Ua aofia ai i totonu o le Resitara o le Setete o Ukrainian i le 2011 ma ua fautuaina mo le galueaina i Moldova, Iukureini ma itu i saute o Rusia.

O Libya e le maua se maualuga o le malulu, ae i lalo o le tulaga o se fale lelei, e mafai ona tupu i se tulaga sili atu ona leaga. Faafetai i lona vaitaimi matua, o le Libya foi e faigofie ona tupu i le totonugalemu o Rusia ma Belarus.

O le vave amata o Gordey, Harold ma Pleven.

Uiga

O fua o vine o Libya o loʻo i ai i le tele o ituaiga eseese. Mai le foliga mai o uluaʻi ovaries i le matua matua o fuifui, e tusa ma le 100 aso. O lenei ituaiga e le fiafia i luga o le mamafa, ma, pe a fai e lelei le faʻatulagaga, e maua ai se fua lelei. O nei lava faailoga o loʻo faʻaalia e Muscat Dievsky, Bogatyanovsky ma Demeter.

O le isi mea e le mafaafitiaina o Libya o lona ola umi. A maeʻa ona aveese fuifui vine mai le vaomatua, latou te taofia a latou meatotino mo le sili atu ma le masina ma faʻafefe lelei le femalagaaiga.

Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le ituaiga o Libya e masani lava ona maua mai i taimi uma fua maualuga. O le mea moni, o le faʻafefe o le kiona e le ese.

E taofiofia le malulu ile -20-21С, ae le o lalo, ma e manaʻomia le afifi lelei mo le taumalulu. Ae e ui lava i lenei, ua tupu lelei i nofoaga ma se tau malulu malulu.

O le tulaga autu mo se seleselega lelei: filifili le nofoaga saʻo mo le totoina. O le Libya e tupu lelei i luga o le malamalama, i se nofoaga mafanafana, ma lelei, ma le tele o le avanoa i le susulu o le la.

Faatasi ai ma vaivaiga o lenei ituaiga tulaga ese e mafai ona matauina le maualalo o le tetee atu i ia faamaʻi e pei o le palapala ma le oumati. Ona o le maualuga o le suka i totonu o vine, e masani ona osofaia e puʻu ma manulele.

Ata




Maʻi ma faʻamaʻi

O le vine vine o le Livia e masani lava ona aʻafia i le oumati, sina itiiti ifo - mildew.

O faʻamaʻi pipisi mo Libya, e sili ona matautia le afaina. E le afaina Phylloxera.

Oidium e matautia aua e afaina ai le fale atoa. O le maʻi e amata i le foliga mai o se fulufulu hina i laulaau. Mulimuli ane, e salalau atu i luga o mea e tutupu, o laau ma vine. E sili le puipuia o le tupu mai o lenei maʻi ma faia ni puipuiga. O se anufe e mafua ai siama, i se taimi puupuu e mafai ona faʻaumatia ai le gata o fualaau aina, ae o le tovine atoa.

O le faʻamaʻi e vave ona salalau i le vevela ma le vevela o le tau. Ina ia aloese mai le faaleagaina, e tatau ona faia togafitiga puipuia o le tovine ia le itiiti ifo i le faatolu i le tausaga: faatasi ai ma le foliga mai o lau 4-6 muamua, pe a maeʻa le fuga ma i le taimi ole aluga o vine. E mafai ona e faʻaogaina le sulfur colloidal poʻo mea faʻapitoa e puipui ai meaola.

Mildew Libya vine ua aliali mai i se vaega itiiti ifo, ae e tatau ona faia togafitiga puipuia. O le tulafono faavae o le puipuia mai le palapala, o le faamautinoa lea o le togavao e lelei le faʻaleleia ma teuteu lelei ma fetogi. I le avea ai ma se puipuiga, o le togafitia o se laau toto ma le 1% Bordeaux vai e tusa ma le tolu taimi i le vaitau e fesoasoani lelei: i luma ma pe a uma ona tupu, ma aʻo lei seleseleina.

I le avea ai o se puipuiga puipui, e mafai ona e totoina ni nai moega i luga o le tovine. E faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi ma faʻaititia ai le numera o togafitiga. E talafeagai ma saʻo le faʻaaogaina o faʻamalaʻau. I le amataga lava o le tuputupu ae o laau toto e faʻaaogaina ai le suauu, ona sosoo ai lea ma naʻo le potassium-phosphorus.

Aua le galo e uiga i faʻamaʻi masani o vine e pei o anthracnose, bacteriosis, chlorosis, kanesa siama ma le rubella. O malo masani nei o vine ma e le afaina ai le faia o puipuiga e faasaga ia i latou.

O se faafitauli ogaoga pe a tupu aʻe Libya e vavae. Ona o le maualuga o le suka ma le paʻu vela o vine, o le ituaiga e masani lava ona osofaia e ni afifi ma manulele.

Mo le puipuiga, e mafai ona e faʻaogaina le fale o le vao ma se minoi manino o mea faʻapitoa polymeric pe taumafai e faʻalautele ni laina o laina fagota poʻo se vaeluaina i le va o le taʻavale.

E tatau ona aveʻese uma nofoaga o vaomatua i le nofoaga lata ane ma tuʻu ni mailei faapitoa i tafatafa o le tovine. I le avea ai ma mailei, e mafai ona e faʻaaoga pusa laulau ua tumu i le meli poo le siva ua faʻafefiloi ma se iniseti lē ola.

Fesoasoani lelei i le faʻasaoina o le seleselega ma le gaosia o ato o loʻo ofuina i le gaosia o vine.

E taua tele le siakiina ma le faʻaleleia o nei fuifui ina ia mafai ai ona aloese mai le pala.

I le faaputuputuina, e mafai ona maitauina o le vine vine o se ituaiga sili ona lelei mo le fasi fanua. E tele naua ona lelei ma o loʻo i ai se numera tele o tosina.

E matua fetaui lelei mo le galueaina i nofoaga e le o ni aganuu mo viticulture ma e le manaomia ai ni tomai faapitoa ma tomai. O le mea autu - lelei le tausiga ma le taimi e gaosi ai. Livia e matua le lelei lava ma e maualuga le maua mai, ma o fua suamalie tele ma se manogi matagofie o caramel e pei o tagata matutua ma tamaiti.