Fua o le gaosiga

E faʻafefea, pe afea ma pe faʻapefea ona fafagaina pepa i totonu o le kiona?

O le pepa o se aganuu e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le tele o le fafaga i le mea e te manaʻo ai e selesele se fualaau mataʻina o lea mea. E oo lava i le tuputupu ae i totonu o greenhouses e le faasaoina ai oe mai le manaʻomia mo le faʻaleleia faifaipea o lenei laau. O lenei tusiga e aofia ai faʻamatalaga faʻamalosi e uiga i le fafagaina o le paluga i totonu o le fale koli, ma pe o le a le mea e faʻaaogaina ai le fugalaau ma le taimi e faʻaaoga.

Manaomia o le eleele

Mo le seleseleina o lau pepa e faʻamalieina oe, e tatau ona muamua aʻo leʻi totoina ni fatu laau e maua ai se seti o sauniuniga sauniuni e faʻaleleia ai le fua o le eleele.

I le faaopoopo atu i ai, o le a fesoasoani i le faʻaleleia o le lelei o le faʻaleleia atili o le pepa i totonu o le kiona pe a uma ona totoina. O mea nei o loʻo faʻafeiloaʻi i totonu o le eleele lauʻeleʻele i sikuea mita:

  • 1 tbsp. sipuni superphosphate;
  • 1 tsp. Sulphate potassium;
  • afa pakete o le faapalaga poo le humus;
  • 1 ipu fafie fafie.

Afai e te le maua le avanoa e faʻaaoga ai mea o loʻo i luga, o le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamalosi faʻapitoa e leʻo faʻamavaeina, lea e tatau ona totogi i le fua o le 1-2 tbsp. sipuni i le 1 mita sikuea.

E te iloa? E taua le suʻesuʻeina ma le totoʻa o le tuufaatasiga o meaʻai faʻamalosi aʻo leʻi faʻaaogaina. Afai latou te aofia ai le tele o le chlorine - e sili ona lelei e le faʻaaogaina, aua e le faʻafefeina e le pepa le vailaʻau.
A maeʻa le faʻamaʻi, faʻamalo le palapala pe eli luga le eleele i le loloto o le ½ bayonet, ona faʻafefe lea i le vai mafanafana ma ufiufi le eleele i se moli mama-faʻasaga ata.

I totonu o sea setete, o le fanua ua saunia mo le totoina e tatau ona tuu mo ni nai aso, seia oʻo i le taimi atofaina mo le totoina o pepa. E tatau ona totō ile vavae i le eleele pe tusa ma le + 15 ° C, ae leʻi muamua atu i le 55 aso mai le taimi na latou gaosia ai.

O le moega, lea e faia ai le totoga, e tatau ona tu i se mamao e le itiiti ifo ma le mita mai le tasi ma le isi, ma o le mamao i le va o laau i le laina e tasi e mafai ona ese mai le 30 i le 70 cm, e fuafua i le ituaiga pepa.

Fertilizer types

Mo le fafagaina o le pepa i totonu o le kiona, e tele naua fesuisuiai - o meaola uma ma minerale. Ae ui i lea, e le tatau ona e nofo i luga o se tasi o ituaiga o fomaʻi, talu ai na o le faʻaofiina o se faʻalavelave tele o meaʻai eseese o le a mafai ai e oe ona ausia le iuga sili ona lelei.

Organic

O fualaau faʻatoʻa e matua tatau lava mo le tuputupu ae masani o lenei laau, talu ai o latou o se tasi o tulaga autu mo le atiina ae o se siosiomaga lelei o le ola mai i siama eseese ma mea ola i totonu o le eleele.

E taua! Aua le faʻasalaina le eleele i le manurela tele, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le tuputupu ae o le vao, lea o le a aʻafia ai aʻafiaga.

O le taimi aupito sili ona lelei mo le faʻaaogaina o lenei ituaiga o faʻamalosiga o le taimi lea o loʻo i ai se tuputupu ae olaola o le vaega o loʻo i luga o le eleele o vao.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le vaitau lea e manaomia ai e le laau talavou le tele o le tele o le eletise, lea e taʻalo ai se vaega taua i le gaioiga malosi o vao.

Mai fugalaau faʻapitoa e fetaui lelei: togafiti (e le o le fou, aua e mafai ona susunuina aʻa aʻa o le laau), humus ma le faapalaga. E tatau ona faʻaaogaina le otaota o manulele ma le faʻaeteete, ona o loʻo i ai se siosiomaga faʻamalosi malosi. E fautuaina ia faʻaitiitia i le fua o le 1:10.

Minerale

I le vaitau o le tuputupu aʻe malosi o le pepa, ua fautuaina e faʻaaoga fugalaʻau e aofia ai le tele o le nitrogen, mo se faataitaiga, vai o le ammonia. Ae ui i lea, aua le faʻaaogaina, aua o le faʻamamaina o le eleele ma le gaʻo e mafai ona afaina tele ai le gaʻo.

E mafai ona faʻapipiʻi fuālaʻau i le faagasologa atoa o le tuputupu ae - o lenei mea e le faʻaleagaina ai le laau i soo se auala. E i ai se aafiaga lelei i le atinaʻeina o aʻa o pepa, lea e mafua ai le saoasaoa o faagasologa o le alualu i luma ma le tele ma le saoasaoa o le fausia ma le atinaeina o fua.

E taua! Afai e te faʻaaoga fugalaʻau faʻalaʻau, e le tatau ona e faʻaaoga i le taimi lava e tasi ia fugalaisa o loʻo mauʻoa i le gaosiolosi, aua o mea o meaola ua matua tumu tele i lenei elemene.

Faatasi ai ma fugalaʻau, o pepa e mafai ona faʻamaʻaina i mea e aofia ai le calcium ma le magnesium. Peitai, e tusa ai ma popo o le potassium, ona tatau lea ona fetuunai lona faʻaogaina i le eleele e faʻatatau i le tau. I le vevela o le tau, e tatau ona faʻaitiitia le aofai, ma i le timu ma timuga - faʻalauteleina.

Malamalama

O lenei ituaiga o fuālaʻau o le meaai sili lea ona lelei mo le pepa i le fale. O loʻo i ai ni mea faʻapitoa e aoina ai mea e talafeagai mo le faʻatupulaia o lenei laau toto.

E paleni lelei lelei, o le maualuga o mea o loʻo i ai o loʻo filifilia i se auala ina ia mafai ai ona faʻamautinoa oe sili ona lelei i le tau maualalo.

Ae e taua le manatuaina o le tele o faʻatulagaga fautuaina e mafai ona aʻafia ai le fua o le seleselega, suʻesuʻe ma le totoa le faʻamatalaga i le faʻamaʻiina aʻo leʻi faʻaaogaina saʻo.

Fautuaga lautele ma togafiti (mo laei)

I le aotelega, ia maua ni laei se lua ma se aofaiga e le mautonu o le foliar: e faalagolago i manaoga o le laau. E fautuaina e fai laupepa lautusi e le silia ma le tasi i le lua vaiaso.

O vailaʻau mo laei e tatau ona faʻavaivai i le fesoasoani o le vaeluaina o le vai, lea e latalata i le vevela i le palapala lea e ola ai pepa (masani lava e tusa ma le 25 ° C). Aʻo leʻi faʻamautuina, faʻafefe lau pepa ina ia aloese mai le faaleagaina o aʻa.

A uma ona maeʻa le faʻaofuina o laʻei ma le susu o le susu i totonu o le eleele, e aoga le faia o se paʻu papaʻu o le eleele faʻataʻamilo i laau taʻitasi, pe afai e le mulimulu. Mo faʻamanuiaga aupito sili, e sili atu le aoga o fesuisuiaʻi o meaola ma minerale.

O afea e fafaga ai?

I le lautele, e lua ni mea faaopoopo e tatau mo le pepa: tasi - o sina taimi pe a uma ona totō, ma le isi - i le faagasologa o le faia o ovaries ma fua. O le lona tolu ma isi uma fomaʻi mulimuli ane e tatau ona faia faʻatasi ma le mata i le tulaga o laau totõ ma lau lava togalaau faʻapitoa.

E te iloa? I aso nei i le lalolagi e tusa ma le 1000 ituaiga o pepa.

Afai e te filifili e fai lau lafumanu, ia manatua e tatau ona faia pe a uma le la pe vave i le taeao, ona o le fegalegaleaiga o le vaifofo vai ma le la e mafai ona afaina ai vaega o le laau.

A maeʻa le gafa

A maeʻa le 14-15 aso pe a uma le faʻavasegaina, ona amata lea ona fai e le pepa muamua fugalaau muamua. O se faailoga lea ua oʻo i le taimi e fai ai le fafaga muamua.

Ina ia faia lenei mea, e fautuaina le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina, mo se faʻataʻitaʻiga, soʻo se fofo o afu manu manulele na tauanau mo le itiiti ifo i le 7 aso i le maualuga o le 1: 10-15, poʻo se vai mullein solution i le fua o le 1:10, lea e faʻamalosi mo le vaiaso.

Afai e le mafai ona e faʻaaogaina mea faʻalaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina le 40 g o le ammonium nitrate ma superphosphate, 20 g o le sulfate sulfate, ma faʻamafola uma nei mea i totonu o se pakete vai faʻafefe mafanafana.

I le taimi o le faatulagaina o ovaries

Pe a ma le lua vaiaso talu ona maeʻa muamua le fefaʻasoaʻiga, o le a amata ona fai au pepa i lau pepa. O lenei mea e fai ma faailoilo ua oʻo mai le taimi mo le fafaga faalua. Afai o le laei muamua sa faia i le fesoasoani o mea o minerale, ona sosoo ai lea ma le lona lua e mafai ona e ave le afa afa o manulele manu, 1 ipu Urea, 1 pakete o le tausaga o le tausaga talu ai, faaopoopo uma i le paʻu o se fagu, sasaa vai ma le sua mo le vaiaso.

Ona mafai lea ona e faʻaaoga le paluga i le fua faatatau o 5-6 lita i le 1 mita sikuea.

I le taimi o le fugalaau ma fualaau aina

I nei vaitau, e fautuaina le laei o laei, o lona uiga o le totoina o vaega eleele o le laau ma se fana fana.

Latou te le taua mo le tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻeina o le laau, ma o le mea lea e mafai ona aloese mai ai pe afai, i lou manatu, o faagasologa uma lava e faia lelei.

Afai e te vaʻavaʻai e le o vave ona maua le laau vegetative i le televave ma le mautinoa, e mafai ona e paluina se vaifofo o Uro (1 tsp. 10 lita o le vai).

A e vaʻaia ua amata ona faʻaleleia fugalaau ma ovaries, o le a maua ai le acid supplementation i le laveai (1 tsp. 10 lita o vai). I le tulaga o le le lelei o le fuaina o fua, e fautuaina e faaaoga togafitiga ma le superphosphate (2 tsp i le 10 l). O lea la, matou te faʻamoemoe o lenei tusiga ua fesoasoani ia te oe e malamalama ai o le fafagaina o pepa, i so o se kiona e tupu ai - mai le polycarbonate, mai le vailaau vaʻavaʻa poʻo le palasitika - e matua talafeagai lava. I le faʻaaogaina o fautuaga mai lenei tusiga, e mafai ona e mauaina se fua tele o lenei fualaau faisua.