Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona faʻaumatia faʻaupuʻelevele i luga o kukama

E masani ona togafitia e le Faatoaga ituaiga o meaola faalafua ma faamai.

E toʻatele ua faitioina latou te aʻafia ai fualaau faisua ma taʻitaʻi atu i le faʻatoʻaga. I a tatou tusiga o le a tatou faʻamatalaina mea e aofia ai apogaleveleve mite i luga o kukama ma auala e taulimaina ai.

E faʻapefea ona foliga

O le anufe o se mea taufaamatau e le gata i kukama, ae faapea foi i le tele o isi laau. E mafai ona maua i mea totō e tutupu i totonu ma fafo.

Faatasi ai ma se ituaiga meaola faalafua e faigata tele ona tau, o lea e taua ai le iloa i le taimi.

E taua! O le togavao e fautuaina ina ia faia i le afiafi, e pei ona i lalo o le malosi o le susulu o le la o le a faʻavavevave faʻamaʻi vave ma o le a le mafai ona faʻaleaga faʻamaʻi manu.
O le mite o loʻo faʻaalia i le matua tele. O le fafine e le sili atu i le 0.5 mm, ma le tane - 0.3 mm. Ae maise lava o tagata vavalalata ua latou maua meaai talafeagai mo i latou lava, mo se faataitaiga, o le sua o le kukama, e mafai ona ola e oʻo i le 2 mm.

O le foliga o le tino o le pest e faʻaloloa, elliptical. O tamaitai e valiina i lanu lanumumu lanumumu, e maualuga tele.

I le vaitau, o le tasi tamaitai e mafai ona taoto pe a ma le 8000 fuamoa. Maturation vave vave ona tupu - i ni nai aso e avea ai le fuamoa ma tagata matua. Afai e te le faanatinati ma le faʻaaogaina o metotia e faʻafefe ai manuʻapala, e mafai ona e alu e aunoa ma se fua.

Aoao foi i le auala e aveese ai meaʻai i kukama.

O le a le mea matautia

O le miti vavave e mafua ai le tele o mea leaga. Sufuluina o mea o loʻo i totonu o kulume kukumba, na te aumaia malie le oti o le laau. E le gata i lea, e mafai e le pest ona faʻaaogaina le vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi, e salalau siama siama siama. O lenei mea e mafua ai le leai o se faʻamaʻiina o le laau ma ono ono aʻafia ai i isi faʻamaʻi.

E toatele e fiafia i le fesili: o le apogaleveleve e sili ona leaga i tagata? I lenei tulaga, e mafai ona e toʻafilemu: naʻo le afaina (e ese mai i le gau o le seleselega) e mafai ona faia e se meaʻai, o neura na faʻaaluina i luga o le poto masani.

O le Spider mite e afaina ai le tele o laau toto, e pei o pi, melon, tamato, chrysanthemums, dahlias, rosa, Roses, gooseberries, Roses, Spruce, Juniper ma apple.

Faailoga o le leaga o le kukumba

O faailoga autu o le faʻaumatia o kukama e aofia ai:

  • o foliga vaaia o lanu paepae i kukama;
  • lanu paʻepaʻe papaʻe;
  • ufiufi uma le laau atoa ma se upega tafailagi, i luga o le pito i luga o mea e maua ai pusa.

E te iloa? I le taumalulu, ona o le leai o se meaʻai, o le meaʻai e suia lona lanu. O le valivali o tamaitai e avea ma mumu mumu po o le lanu enaena.
E masani lava o le apogaleveleve mite o loʻo i luga ifo o le laʻau, o lea e taua ai le faʻalogo atili i ai. O se upega tafaʻilagi e totoina laau totō e avea o se punavai mo mea vevela i luga o le lau. O aganuu ua faaleagaina ua faaitiitia ai lo latou alualu i luma, ma o laulaau e le i faaleagaina o latou lanu samasama.

Puipuiga

I le vavave moa e le faatoilaloina cucumbers, e talafeagai le ave o le pulea autu - puipuiga:

  • E taua tele le aveeseina o vailaʻau mai greenhouses, aua o latou o se nofoaga mo faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Ia mautinoa e eli le eleele - o le a fesoasoani e ave le siaki i pito loloto o le eleele, lea e le mafai ona ola ai o ia.
  • E tatau ona aveese ma le faʻaeteete uma vao vao, e pei ona mafai ona latou faʻaleleia le gaosia o le mite.
  • A o le lūlūina fatu, e tatau ona palu le palapala ile 70% o le vaifofo o le sulfur colloidal.
  • E taua le mataʻituina e le aunoa le foliga o le laau. Afai na amata ona aliali mai togitogi samasama i luga o le pito i lalo o le laʻau, e tatau ona vavae ese ma susunuina.
  • E fautuaina le sui o le totoina o kukama ma tamato poo kapisi.
  • A maeʻa le seleselega, e tatau ona e aveese le vaega eleele mai le fasi fanua ma susunuina.

E taua! Afai, pe a uma le gaioiga, e le mafai ona foia le vaʻavavelevele, e tatau ona velaina ma susunuina laau totole ina ia taofia le salalau o le pusi.
O le mataituina o mea e puipuia ai, e mafai ona e puipuia au fua mai le osofaʻiga a le apogaleveleve.

Metotia o tauiviga

O le mea e lelei ai, i le aso e tele auala e taʻu mai ai pe faapefea ona faʻaumatia faʻaupuʻelevele i luga o kukama. O nisi o fai togalaau e sili ona latou faʻaaoga metotia faafaʻasolopito mo lenei mea, ma o nisi e sili ona fiafia i le "vaʻaia mamafa" - vailaʻau. I soʻo se tulaga, e tatau ona manatuaina pe a fai e gaosia le togalaau e tatau ona mataʻituina le saogalemu ma ia mulimulitai i faatonuga.

Vailaau Mataʻutia

Afai e te filifili e faʻasoa malosi i le aveeseina o meaola faalafua, e manaʻomia lou faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e aʻafia ai miti. O le sili ona aoga ma taatele e aofia ai:

  • "Etisso". O se meafaigaluega faʻapitoa lea e tele se ituaiga o gaioiga, e sili ona aoga i le tau faasaga i ticks ma aphids. Faʻailoa i ni fasi laau, lea e tatau ona tanumia i totonu o le eleele i tafatafa o pulou totoma taitasi. Pe a faʻafeusuaʻi le susu o le a fesoasoani i le faʻagaoioia o mea e tatau ai lea e faasolosolo malie lava e solo ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma faʻafitauli pipisi, o le fualaau faasaina o le a maua ai le 100% le aveeseina o siaki.
E te iloa? O le vaʻa apogaleveleve e fefe i le manogi o le kalaiki: e mafai ona e fefefe mai faʻamaʻi pipisi e ala i le tuʻuina o se fagu o le kalakeke poʻo le suʻeina i autafa o le laau.
  • Plant Plant. O le mataupu faavae o le gaioiga o fualaau faasaina e tutusa lava ma le "Ethißo". O le eseesega o loʻo taoto i le mea galue malosi. O le pine o Plant Pine e faʻafeiloaʻi ai ticks faʻafetai i le butoxycarboxyme, ma o Ethisso e tau ma le dimono.
  • "Actellic". E masani ona faʻaaogaina i le tau faasaga i togalaau faʻatoʻaga. E i ai le maualuga o le vevela, o lona uiga o le gaioiga o laau totino e tatau ona faia i totigilima ma se masini puipui. Tuuina atu pepa - ampoules. O mea o loʻo i totonu o le 5-ml ampoule e tatau ona faʻafefiloi ma le 1.5 lita o le vai. O le faʻafefiloi e tatau ona faʻafefiloi ma amata vave ona gaosia. I le faʻaaogaina o se fagu vali, e tatau ai ona pamu laau.

O le mea e leaga ai, o le apogaleveleve e mafai ona vave faʻafetaui i fualaau oona, o lea e lelei ai le faia o se faʻataʻatiaga malosi e faasagatau ai i manu.

Fofo faʻapitoa

O nisi tagata fai togalaau e sili atu le faʻaaoga togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻafefe ai miti vaʻavave. Matou te ofoina atu ia te oe e faamasani i nisi o fualaau.

E taua! I le tulaga o le ogaoga o le lamala po o le maualuga o le vevela o le ea, o le togafitiga o laau ma fualaau faasaina e tatau ona faia soo.

  1. Fuataga e faavae i luga o le parsnip povi vevela. Mo le sauniuniga o le faʻafefe, lea o le a toe faʻaleleia kukama, e te manaʻo e faʻaaoga lau lau vevela, aʻa ma faʻapipiʻi o le fufusi. O le faʻafefiloi mago ua tumu i le vai ma faʻaoga mo le 24 itula. E fautuaina e faʻaaoga se vaega: 1 kilokalama o le faʻafefiloi i le 10 lita o le vai.
  2. Fuataga e faavae i luga o le Hogweed fou. O le lanu lanumeamata o le laau e tatau ona ulaina i se mashy state. Ona e manaʻomia lea e faʻaopopo le vai (mo le 1 kilokalama o le faʻafefiloi o le a manaʻomia le 2 lita o le vai). A maeʻa lena mea, e tatau ona tui le vaega o le suavai ma le mea e totoe o le sosolo e sasaa ai le 15 lita o le vai. E tatau ona faʻaosooso le tali pe a ma le 10 itula. A maeʻa lena mea, toe faʻaopopo, e tatau ona e filifilia le vaega o le vai ma faʻafesoʻotaʻi ma le mea na paʻu muamua.
  3. Fua i luga o le faavae o le oona fetolofi. Mai lenei mea totino e tatau foi ona saunia ni fofo e mafai ona e tau ai ma se siaki: 120 g o le oona oona oona e tatau ona sasaaina ile 1 lita o vai. A maeʻa lena mea, e tatau ona faʻauʻu le vaega o le vai ma toe faʻafefe le vai i le vai.

I le faaopoopo atu, ua fautuaina:

  • fufuluina laau i vai manogi;
  • toto laau ola i tafatafa o kukama;
  • e faʻapipiʻi le 'upega tafaʻilagi ma le musika o le Ajarian entomoftor mushroom.

E masani ona totō le kulumu i tafatafa o kukama. I le taimi o le fugalaau, o le a tosina ai pepe, lea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le atinaʻe o aphids ma mites.

E te iloa? Togi - e le o se iniseti. E faatatau i araknids. O le faʻamaoniga e fuafuaina e le numera o lima: o iniseti e tolu paʻu, ma mites - fa.

O le Spider mite e aʻafia i le faʻalapotopotoga o faʻamaʻi pipisi. Afai e te manaʻo e puipuia le seleselega mai ia mea, e tatau ona e tausisia ia togafitiga, ma afai o le osofaʻiga ua uma ona osofaia kukama, E talafeagai i se taimi vave lava e amata ai le gaosia o togalaau ma sauniuniga faʻapitoa.