Laʻau

Medlar: togalaau faʻatoʻaga, totoina ma tausi

O le Medlar poʻo le laʻau e taua tele mo lona matagofie, o mea aoga o vaega uma, o le tofo o fualaau aina ma le maualuga o meaʻai o vitamini ma elemene o elemene. O lenei aganuu le lelei o se tagatanuu o Asia Tutotonu, ae na faʻaalia lelei i le Crimea, i le Caucasus. E maua i le telē tele i luga o fale o loʻo iai le sone o le afa o Urals, Siberia, ma Moscow Region. E faʻafeiloaʻi ai gutu ile--5 ° C. Ua avea Medlar ma mea teuteu matagofie o le fale o le atunuu, ua fua lelei, pe afai e te mulimuli i faʻaaliga o tekinolosi taufaatoaga.

Faamatalaga o le pine

I lalo o le natura masani, o le maualuga o le vao vao e oʻo atu i le 8 m. O le ogalaau e faʻafefeteina, o le paʻu ma papaʻu papaʻu.

O laulaau o le pine e tele, e oo i le 10 cm le umi, 6 cm le lautele. Lapoʻa, paʻu, pisi le mimiti, pipiʻi agai i le ogatotonu. O le pito i luga e lamolemole, o le pito i lalo e ufiufi i le vevela.

Fugalaau e tele. O fugalaau laiti e aoina i mea e leai ni mea, o latou lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi, o le manogi manogi manogi, melliferous. O fua e samasama-lanu mumu po o le lanumumu-enaena, mai le 3 i le 8 cm le lautele, e lapotopoto, pala, oval ma foliga paʻu. O le paluga o le tart, eleelea, pe a uma ona faʻamalo ma faʻamalosiina e avea ma suamalie, vaivai. I fua mai le tasi i le tolu fatu, e tele atu, e oo atu i le valu.

Ituaiga ma ituaiga o moa togalaau

Faatasi ai ma le tolu ituaiga o pine, e lua na sili ona faaaogaina: medina Siamani (Caucasian) ma Iapani (lokva). O loʻo faʻaleleia lelei i le ogatotonu, e oʻo atu i le 30 ituaiga. Mo le vaeluagalemu o le sone, o se laau ua paʻu i luga o le pale e oo i le 3 mita le lautele ua uma ona susu. E tupu lelei i Rusia.

E fuga mai le pine o le Caucasian i le tautotogo, ia Me-Iuni, o le tuputupu aʻe o le vaitau e tumau seia oʻo i le amataga o le tau malulu. E tele taimi e malolo ai taʻau taʻitasi. E leai ni fatu ma fatu laau e totoina i le ogatotonu.

Eseesega o le gagana SiamaniVaega o le fuaLe i ai o fatu
ApirenaLanu samasama i moli moli, lapotopoto, ala.leai
GoythTan, laitiiti.oi ai iina
Huge EvreinovaPear-shaped, lautele.leai
Monstrous e evaninovYellow-orange, pear-shaped, lautele.oi ai iina
Sweet DrachevaLanu samasama i le pulumu enaena, paʻu-tutusa.oi ai iina
SochiLanu samasama, laitiiti.leai
HwamliTaamilosaga, lanu enaena, laʻitiiti.oi ai iina

I le taimi o le autumn, e totogo ai Iapani i fualaau aina, o fua e tumau i luga o lala i le taumalulu, e amata i le amataga o le taumafanafana - ia Iuni. O le ovaries e le malepelepe i le taumalulu i na o tulaga ole itu i saute ma agavaʻa. I isi eria, o loʻo faʻalauteleina le mafaufau i totonu o fale mautotogi, greenhouses, conservatories.

Eseese o le pine a IapaniVaega o le fua
KomunMalamalama samasama, lapotopoto, lapoa.
FrostRed-brown, medium.
PalemiaYellow-orange, lapoa.
SilaLanu samasama, oval, tele.
TanakaOrange, talo, foliga.
ChampagneLanu samasama, foliga solo, lapoa.

Nofoaga o le pine i le togalaau

Medlar o se laau telefoni, mo lona totoina i totonu o le togalaau latou te filifilia le nofoaga sili ona lalata. I le tele o le pale, ia maitauina le mamao i le va o togalaau e oo i le 1.5 mita. Mo le fua tele, e lua pe tolu laau e totō latalata ane. E talia le vavalalata i currants.

E manaʻomia le vevela i se tulaga talafeagai, e le fiafia le moa i vai vavalalata, e faigofie ona aʻa. O le mamao i le alofatai e tatau ona le itiiti ifo i le 1 m. A filifilia le eleele, e tuʻuina atu i le le mautonu ma sina palaka, o le a leai se fua tele i le podzol.

O le totoina lelei ma le tausiga i le eleele avanoa o le ki lea i le lelei o le gaosiga.

Totoina o se fatu

Mo le totoina o fualaau aina, o fatu e filifilia mai fualaau aina fou; ao le taimi e teuina ai, o le germination ua matua faʻaitiitia. E na o ni laau malolosi e iai le maualuga e oʻo atu i le 30 cm e faʻafefe i le palapala.

Laupapa Algorithm:

  • se masina ao lei totoina, e saunia se lua e tulaʻi mai i le loloto o le 50 cm;
  • o le eleele na maua mai ua matala, saoloto mai vao, ona toe foi lea i le totoina o le lua;
  • ao lei totoina, eli tamai pu, 1/3 i le lapisi e sili atu nai lo le tele o le ulo na ola ai le fatu;
  • saunia le faʻafefiloi palapala: humus, oneone, peʻa, mea faʻapitoa o le faapalaga e ave i le tutusa tutusa pe maua le eleele e totō ai tamato;
  • vai tele, malepelepe, ina ia le mafai ona fausia, le faatuina o se lagolago;
  • i le aso e sosoo ai, o le liʻo vavalalata-vavae ua matala, mulumulu ma humus.

O vaega o le tausiga o le mafaufau i luga o le eleele

Medlar e le taliaina le lamala, e manaomia meaai masani. O ituaiga e le masani ai e fausia ai se pale.

Faʻasa

I le vaitau o le tele o le tuputupu ae o paranesi, e tatau ona fafagaina le masini mo le muamua 4 tausaga, e puipuia ai le magoina o le vaega lata ane-coma. I le vevela o le vaitau, o le vaitau fuga o le eleele e tatau ona susu. Mo le faia o lenei mea, o le poloka o le lio o loʻo ufiufi pe ufiufi i vaovao.

Laʻei pito sili

O le taimi muamua e faʻaaogaina ai fugalaʻau faʻasosolo i le tausaga talu ona totoina, aʻafia o aʻa i le tuputupu aʻe o le vaitau e faʻatinoina i le vaega o le tuputupu ae olaola i le 3 vaiaso, fafagaina ai tagata matutua i le 2-3 taimi i le vaitau. Faaaoga:

  • fou mullein ua fafagaina 1: 8, mausali mo se vaiaso;
  • phosphate mineral fertilizers, faia e tusa ai ma faatonuga;
  • ipu gaʻo mo le 1 tbsp. sipuni i le 10 lita o vai;
  • fafie ash i le taimi o le matua e oʻo atu i le 5 tbsp. l i le 1 m2.

I le taimi o le tuputupu ae, o le laei pito i luga ma le phosphate nitrate o loʻo faʻatinoina, muamua faʻatamaʻia e tusa ai ma faatonuga, faʻafefe i le vai 1: 1 aʻo leʻi faʻapalaina.

Teuteu

O le teuteuga mama e faia i vaipuna uma pe a uma le fagua o fatugaʻo. Mama:

  • vailaau malulu;
  • faʻatupulaia faʻatusa i le ogalaau;
  • malosi tele;
  • ola latalata i lala laʻau fua.

Pests ma faʻamaʻi o tagata mafaufau

Insecticides e faʻaaogaina mo iniseti mo apu ma pi, e fafagaina e tusa ai ma faatonuga. Mai faʻamaʻi pipisi - faʻamaʻi pipisi i le kopa. Faatasi ai ma timuga faaumiumi, ua togafitia ai le eleele ma Fitosporin ina ia le tupu ai le pala.

Faʻasolo pepe

Pe a totoina ituaiga eseese o fatu ma fatu, o uiga sili ona lelei e le o taimi uma e tuufaasolo mai ai.

O le auala aupito sili ona lelei o le fausiaina o le tipi. O aʻa malolosi e 2-tausaga le matutua e tipiina i ni vaega 12 cm le umi ina ia tofu le 2-3 ma taʻavale. Laʻau ua tupu i tulaga o le taumafanafana (susu e oo i le 80%, o le vevela e le maua lalo ifo i le +30 ° C).

O le faʻaleleia o le ea e maua e ala i le faapipiiina o koneteina e susu ai eleele ma lala. I le itu e paʻi ai, ua aveese le paʻu. O le sikiona ua faia le sikulu mo le uʻamea, paʻu, hawthorn poʻo pefu mauga.