Faatoaga faatoaga

Fuafua mamanu moa moa, auala e fausia ai

O se moa moa o se nofoaga e moa ai moa, moe, lafi mai le tau. O le mea moni, o le fale moa e tatau ona faʻalelei ma mafanafana mo le moa. Ae mo tagata o le mea matagofie i le tausiga o manulele a le aiga e taua foi. O le matagofie o le laʻau puipui e fiafia i mata, faʻatonuina se tagata i le malosi ma lelei.

I le faatoaga tumaʻoti, e masani ona 5-15 moa, ona o lona fale tumau o loʻo i ai se fale faʻatoʻaga o loʻo faʻatulagaina pe o loʻo fausiaina se fale fou moa. O le tele o faʻataʻitaʻiga e mafai ai e oe ona filifili se filifiliga e fetaui ma manaoga o manulele ma manaʻoga o tagata e ona.

Foafoaina o moa moa

Fale faʻatau o le taumafanafana ma le taumalulu. Afai e te maua se togi laʻititi i le tautotogo ina ia maua ai se meaʻai suamalie lelei seia oʻo i le autumn, e leai se manaʻoga e fausia se fale vela mafanafana ma faʻamalama ma le faʻaleleia o masini.

Aoao pe faʻapefea ona faia le palama malamalama i le taumalulu ma pe aisea e te manaʻomia ai le lele i totonu o le coop.

O le mama mama o le a teuina le paketi ma o le a taliaina mo manulele i le taimi mafanafana. O se taavale tuai, o se fale e leʻi faʻaaogaina, o se falala tele ma isi fausaga e mafai ona avea ma fale o le taumafanafana.

O le chicken coop o le tau mālūlūina o se faʻamafanafanaga mo le ola tumau o moa. E lata ane i le fale e faʻapipiʻi le gasologa o upega.

Aoao pe faapefea ona fausia ma faʻapalapala se moa moa mo le taumalulu.

I totonu o ituaiga eseese o loʻo i ai foi le moa moa feaveaʻi faʻapipiʻiina ma uili faʻapitoa ma taulima mo le feoai solo i le 'upega tafaʻilagi.

Winter hut

O se moa manaia matagofie ma le aoga, e pei o se fale faʻailoa, e faia i mea fafie masani - laupapa laupapa, laupapa - ma ufiufi i paʻu uʻamea. O le laau o le mea pito sili lea ona fiafia i le siosiomaga.

E tumau le vevela i totonu o le fale ma puipuia ai moa mai tulaga leaga o le tau. Ina ia faʻaitiitia le tafe o le ea malulu, e lua ni faitotoa e tuʻuina i totonu o le aiga hen: o se mea lapoa - mo le tausia lelei o le fale ma aoina fuamoa, ma sina mea itiiti - mo manulele, e tau atu i se fale puipui vavalalata.

Faʻaaoga

O se fale tuai tuai e mafai ona avea ma se nofoaga vevela mo le 3-5 hens. O fata muamua na liua i nusi ma perches, i luga o le fola o se fale tele o se fafaga fafaga ma se fagu.

O le a aoga foi mo oe le iloa pe faapefea ona fai lau lava pusa ipu vai ma fafaga mo moa, auala e fai ai se taʻavale, pe faʻapefea ona faia lelei se faamoega.

Le tuʻuina atu o le faʻataʻitaʻiga i le malamalama masani, ua vaevaeina le faitotoa i le 2 halves.

O le pito i luga, faʻapipiʻiina ma se faʻaoga, e maua ai le avanoa i le malamalama ma le ea fou i totonu o le fale.

O le le lelei o le faʻataʻitaʻiga o lona vaivai ma le mea moni o le a le mafai ona tuʻuina le paluga o le pefu mo manufelelei poʻo le tane i le penisina, tamai iliili.

Laʻau tele

O se kulini e faia mai se fagu lapoa lapopoa poʻo se vaieli o le a avea ma uluai nofoaga mafanafana mo le 5 hens.

O le tuʻuina atu o le filemu, o le falala ua faʻalauteleina i le eleele. Perches ma nofoaga e faʻapipiʻiina i se tasi o puipui, o le fola o loʻo faia i le tulaga o se faʻavae laupapa.

E faʻapipiʻi tagata inu ma mea inu i le fola. O le faitotoa autu o le ulufale atu i se fale faapea ei ai se tamai faitotoa mo le susuga i lalo ifo. Ina ia maua le malamalama, e mafai ona e tipiina se faamalama i luga o le paʻu ma faʻamalosi i se faʻaoga.

E taua! Mo togafiti masani e afua mai Asia, Saina ma isi atunuu ma se mafanafana o le tau, o le tele o le moa moa e tatau ona amanaʻia le mea moni e faapea i le taumalulu o le a le mafai ona tuua e moa.

I luga o uili

O le faavaa o le taavale tuai, e ufiufi i le manoa, e mafai ona faʻaaogaina o se laufanua savali mo se lafu laititi. I luga o le fola o le fausaga ua faʻapipiʻiina le pusa pusa ma le fafaga. I tua o le taavale e mafai ona tuu ai se faamoega.

Pyramid

O le faʻatautaia o le taumafanafana i le foliga o se pyramid e faʻapipiʻiina ai se moa ma se savali. O le vaega pito i luga o le pyramid ua faʻapipiʻiina ma se uʻamea ma 2 faʻaoga. O le fola o le laupapa ua faʻapipiʻiina ma se apefai mo le ulu i totonu o le olo o le vateatea. Ina ia aveese fuamoa mai le fale, ua lava lea e sii ai le pito o le pyramid.

E te iloa? O le momoe faʻatasi ma le faʻamalositino i luga o le fale o le moa vao e faʻaaogaina uma le manulele ma faʻafefe ai slush latalata i le tagata inu. O lenei fofo fou o le biotechnology e faamalosia ai le puipuiga o manulele ma aveesea ai siama e siitia ai le manava, lea e taofia ai le faamalolo.

O le faʻapotopotoga e faia ma faʻatalanoa e le tagata lava ia, o lona uiga la, o le fausaga, pe a tatau ai, o le a vavae ese i ni paneta eseese ma mafai ona teuina seia toe manaʻomia.

Growth Coop

O se tamai fale, e potopoto mai fausaga ma faʻataʻafi i totonu o le palasitisi, e mafai ona avea uma ma se taumafanafana ma se pou moa. Mo le faʻaaoga tumau o le a manaʻomia ona e faʻapipiʻi puipui i le fulufulu moa po o isi faʻasusu. E sosoo atu ma le fale o loʻo puipui i luga o le papa.

E taua! E tusa ai ma tulafono masani ma tulafono faatonutonu i le fuafuaina ma le atinaʻeina o fale maualalo, o le mamao mai le fale ma meaola i le nofoaga lata ane e tatau ona le itiiti ifo ma le 4 m, ma i fale nofoia- e le itiiti ifo ile 1 m.

Fairytale fale

O le fale faiva-fale o se fale moa tuusao, ua saunia i totonu ma mea uma e tatau ai, e aofia ai masini e faʻaleleia ai le afi, moli ma le vevela. O fafo o mea teuteu o tamaʻi manulele o moa po o tagata fai talatala ma lanu susulu i le mamanu.

O le tapuni mo le savali o loʻo faia i le vevela ma teuteu teuteu, valiina i le paʻepaʻe.

Mini fale

O le fale o le taumafataga o le taumafanafana o se faʻapipiʻi poloka. O le faʻavaa o le faʻataʻitaʻiga o le mafanafana e sau i le faʻaaogaina o panini ma lima. Ina ia aveese fuamoa, ia na o le tatalaina o le vaega manaomia i autafa o le ofaga. E sosoo atu ma le coop o se tamai savali-i le lotoa, lea o loʻo moa ai moa i luga o se ala laupapa maualuga.

O le taualuga o le taua e puipuia ai le malulu mai le timu. O le malamalama faalenatura ua faatulagaina e ala i le faitotoa i le nofoaga savali ma tamai faamalama i lalo o le taualuga.

Treehouse

Mo tagata taitoatasi e fananau mai e fiafia i le ofaga i laau ma felelei lelei, e mafai ona e faʻapipiʻi se moa moa moa i se pou maualuga. E mafai e poukini ona ulu atu i le moa ile laasaga. Mea gaosia - plywood, faʻaoga ma mea e faʻaoloa ai.

Togalaau

O le telefoni feaveai o le fale mafanafana e mafai ona avea ma se moa moa ma se laʻau maualuga. I totonu o se pusa e lua, e tasi le vaega o se faʻaologa e ufiufi i itu i puipui laupapa, ma le lona lua o le ogaumu.

Ua teuteu le taualuga i se pusa uamea-moega. O se fale telefoni feaveaʻi o se teuteuga sili ona matagofie.

Laʻau fafie

O le fale laupapa, e pei o se fale mataʻina ma se fale, e faia i laupapa ma laupapa, ae o le vevela o le fale o le hen. O le 'olo o se fausaga e lua-faʻalelei, faʻatasi ma nifo ma perches i luga ma se savali i le pito i lalo o le fale.

Afai e te filifili e faalautele le vaega o le savaliga, ona mafai loa lea ona e faʻapipiʻi se atigi fugalaau. Mo le faigofie o le lūlūina ma le faʻamamāina mai le fata, o loʻo tatala puipui i le olo. Ona o le siʻosiʻomaga i totonu, tagata fafaga ma mea inu inu ua tuʻuina i le nofoaga savali.

E taua! I le faʻamalamalamaina o le moa moa e faʻaaoga ituaiga eseese o moli. E tatau ona manatuaina o le faʻamalosia o le ultraviolet e faʻapupulaina ai le metabolism, faʻaleleia ai le faʻatinoga o le tino faʻamalolo, ma fesoasoani i se tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻe o le manulele.

Fale faʻamafanafana

O le aso muamua o le taumafanafana o le fale e tuʻuina i luga o se fola. I le fausiaina o panini sandwich ma se fola fale faʻapolofesa ua faʻaaogaina. Afai e tuu le faamoe i le pito i lalo o le fale, e te maua se fale mafanafana mo pato ma isi vaifili.

O le ae fiafia foi e aoao pe faʻapefea ona fai lau lava vai mo geese ma pato.

E mafai ona aveese laumei e ala i le siiina o le pito i luga o le ofaga, ma mo le faamamaina o se faitotoa masani.

Muamua na faia le malamalama faalenatura o le fale. O faʻamalama pito i luga e maua ai le malamalama lautele, ma o pito i lalo e ufiufi i se pulou, lea e lelei mo laulau, pe a latou manaʻomia le malamalama mumulu.

Aʻo faʻatasi i latou i le atunuu ma o latou lava lima

A e fausia se moa vao, e tatau ona e mafaufau:

  • nofoaga faʻatulagaina;
  • nofoaga ola mo le 1 manulele;
  • meafaitino o le a faia ai le fausaga;
  • le manaʻoga mo le fausiaina o faʻamalosi;
  • foliga vaaia o le moa vao;
  • le i ai o le malamalama faanatura ma le faanatinati;
  • meafaigaluega faatasi ai ma le ea ma le faʻavevelaina o masini;
  • meafaigaluega e ala i nusi, perches, ipu inu, fafagaina o otaota, paluga o le palapala, ma isi.

O le ae fiafia e iloa le auala e filifili ai le sao o le moa chicken, pe faapefea ona fausia se moa moa ma pe faʻapefea ona e faʻavasega au lava.

Faʻavaa

O le moa moa e mafai ona avea piliki, laupapa, laupapa. Mo laupapa ma fausaga laupapa, ua fausia ai se faavaa o laau, ona tosoina lea i paneta o mea autu ma le faʻamalama. O loʻo faʻatulagaina le faʻavae i luga o le faavae.

E te iloa? O fale talitane na faʻaaogaina e tagata o Kanata ma isi atunuu i mātū i le faʻatulagaina o fale mo moa. Faʻatutuina ia fausaga i luga o pou, faaputuga.

Paulo

Mo le fausia o piliki, ua faʻapipiʻi le fola i luga o le faavae ma ua faia i le foliga o se sanuisi e faia i lalo o le eleele, faʻamalama ma maeʻa le fola. Ina ia taofia le fesoʻotaʻi ma le susu, faʻaaogaina le uila ma le le susu.

I le avea ai ma se faʻavevela e faʻaaogaina le claydite, o le fulufulu moa, o le puao, o le fofo polystyrene. Polyethylene film po o isi ituaiga o le faʻamamaina e faʻaaoga e puipui ai le susu.

Mo le fausiaina o laupapa, ua faia le fola e faʻaaoga ai le tekinolosi tutusa, ae tatau ona i ai avanoa avanoa i le va o le fola ma le faavae mo le fesuiaiga o le ea.

Taualuga

O le taualuga e mafai ona nofo toatasi pe faalua, faatasi pe leai foi. E masani lava o le taualuga o se faʻavaa e faʻapipiina i fafie laupapa, ua faʻafefiloi ma ufiufi i paʻu, fale uʻamea poʻo fola fola.

Atonu e aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona e faʻasaga le taualuga o le taualuga ma le ondulin, pe faapefea ona fai se taualuga pala, pe faapefea ona fai se taualuga o le mansard ma ia vavalo, pe faapefea ona ufiufi le taualuga ma se uamea, pe faapefea ona fai se taualuga o le taualuga.

Afai e te le mafanafana i le taualuga, o le a toese le coop i le 30% o le vevela i le taumalulu.

O le a le mea e tuʻu i totonu

I totonu o le fale o le hen, o fale e tatau ona faaauupegaina. O le faamoega e mafai ona i ai i le tulaga o se tamai fausaga poʻo se pusa. O loʻo faʻatauina i se maualuga o le 1.4 m luga aʻe o le fola. 1 manulele e manaʻomia ile 0.25 m perch. Faʻaopoopoga faʻatumuina le apefaʻi atoa mo le siitia o manulele.

O faʻamoega e seti i le fua o le 1 faʻaologa mo 3-4 hens. E mafai ona e fausia mai pusa paʻu po o pusa laupapa, sasaa vaovao poo vaomago i totonu.

O fafaga mo fatu ma susu susu o loʻo faʻapipiʻi i luga o le fola, faʻapea foʻi ma se pesini vai. O le fafaga e tatau ona umi ma vaapiapi ina ia le faasalalauina e manufelelei le fafaga faatasi ma o latou lima. O le tagata inu e mafai ona faia mai soʻo se pusa e pei o se ipu tele.

Vaʻaia le pusa ma le oneone ma le pefu. Faʻatasi ai, o moa ua puipuia mai faʻamaʻi - fuʻa ma le lice.

O lea la, e mafai ona e faia se moa feaveaʻi pe faʻaaogaina moa mai soʻo se mea - laupapa, piliki, mea faʻaaoga faʻaonapo nei. O le mea autu iinei o le fatuina o se microclimate lelei mo manufelelei, ma le maualuga e le sili atu nai lo le 70% ma o se mafanafana o le malulu o le ea e le itiiti ifo i le 14 ° C.

Laʻau fafagaina lelei i tulaga lelei e sili atu ona lelei ma e itiiti le faʻafitauli i faʻamaʻi.