Faatoaga faatoaga

Metotia faʻaleaganuʻu o le faʻaumatiaina o le moa moa

E tatau ona iloa lelei e le fili. O le mea moni, o laumei moa e fai si laʻititi e iloa ai o latou foliga, o lea ia tatou muamua taumafai e malamalama i le mea. I le taulimaina o mamanu ma le mafuaʻaga latou te aliali mai ai, e mafai ona e faʻaumatia i latou i le tele o metotia faʻamaonia.

E faʻapefea ona iloa ni lice i totonu o se moa moa

O lick chicks e taʻua o meaola, lea e aofia i le pupuʻu (o le igoa saʻo o Malofagi). O lea ua faaigoa ai i latou aua latou te fafagaina i lalo ma fulufulu o le 'au e nonofo ai. E le gata i lea, aua le faʻaleagaina ma paʻu le tino. O le iloa o latou o se faʻafitauli, ona o le tele o le tasi tagata e le sili atu i le 2 mm.

Faitau atili pe aisea e pala ai moa.

O le tino o le lanu samasama-lanu enaena, ua vaevaeina i ni vaega e ala i pogisa po o mea lanu. O le umi o le ulu e sili atu le telē nai lo le tino, o le iai o antennae ma papa e ono i ni manoa, lea e mafai ai ona latou nofo i luga o le fale, e matauina foi.

E taua! O le tasi o le ulugalii matua o malophages e maua ai le 90-100 afe o fuamoa. O le mea lea, a itiiti ifo ma le masina, o le numera e faateleina i se numera tele. E mafua ona o le maualuga o le toe gaosia e talafeagai ai le faia o ni auala e faʻaaogaina ai le parasite i le taimi lava e maeʻa ai ona latou iloa.

O fuamoa mama a tamaitai e mafai ona faapipii i lalo, fulufulu ma tino. O fuamoa e gaogao, ma sili atu i mea uma e mafai ona latou vaaia i se tioata tetele. E leai se sili atu i le 18 aso e tatau ai mo le alova ia avea faapei o se tagata matua. Latou te avea ma tagata matutua pe a uma ona latou faʻamaligiina o latou paʻu i le tolu taimi. Mo lenei mea latou te le manaomia ni sili atu i le tolu vaiaso.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga ile auala e aveese ai siaki, anufe, fuʻa ma peroda i moa.

O faʻamaoniga autu o le suamalie o le suamalie i le falemoa:

  1. E fefefe pou, faʻaleagaina i latou lava (faʻi fulufulu i se taumafaiga e puʻe pusi).
  2. Faailoga o le leai o se meaʻai.
  3. Paʻu mamafa o manu felelei.
  4. O manulele latou te fuaina fuamoa i ni aofaiga laiti.
  5. I fafo o pulu e lua (o le mea lea e mafai ai e le palatini ona uia lo latou auala).
  6. E faasolosolo lemu le taulealea
  7. O le faʻaleagaina e aliali i luga o le paʻu i mata.
  8. Ole manu e le mafai ona moe atoatoa.

Afai e te matauina se tasi poʻo le sili atu mafuaaga mai le lisi - o le taimi lea pe afai e te le ilia le faʻamalo, ona e iloa ai lea pe i ai ni manoa o manulele.

Mafuaaga o lice

Fai mai tagata popoto faapea Malofagi lagona sili ona lelei uma. Lulu mai le +25 i le +30 ° C e sili ona lelei mo i latou. Afai i le taimi lava e tasi o loʻo i ai foi le susu i le maualuga e oo atu i le 78%, o ia tulaga mo a latou gaioiga taua e avea ma mea lelei.

Aoao atili e uiga i faʻamaʻi moa ma le auala e togafitia ai.

Aʻo tuʻuina atu i luga, matou te faʻamafaʻailogaina mafuaaga autu o faʻamaʻi pipisi moa:

  • palapala (afai e le faʻamamāina lelei le moa moa, o le a lamatia le lamatia o pamu);
  • vaapiapi (o le vavalalata o manufelelei o le tasi i le isi, o le liki e faigofie ona alu ese mai le tasi fale talimalo i le isi);
  • faʻafesoʻotaʻi ma manu felelei (atonu e le gata o moa, ae o se moa foi, o se ulu poʻo se lupe, lea e mafai e se tagata ona faʻafesoʻotaʻi i le taimi o se savaliga);
  • maualalo le puipuiga (mai mea leaga ma le le atoatoa o aiaiga o le taofia);
  • toʻi (latou te tauaveina le tele o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le maunu).
E te iloa? I le avea ai o se tulafono, e sili atu nai lo moa ia mafatiaga mai nei iniseti. O le mafuaʻaga o lenei mea, o le tamaʻitaʻi e popole e uiga i le tumama i se tulaga e sili atu ona itiiti, o le mafuaʻaga lea ua sili atu ai ona vevela meaʻai mo le lice.

Afai o tausia manu felelei e tusa ai ma tulafono, e faʻamapulaʻa mai le faʻafesoʻotaʻi ma manu mamaʻi, o le aʻafiaga o siama e itiiti.

E mafai ona lamatia tagata i laumei moa?

Mo se tagata, o le moa moa e sili atu ona matautia:

  • latou te le fafaga i le toto, ae maise lava le tagata;
  • ona o eseesega i le fausaga o fulufulumanu ma lauulu, e tusa lava pe o iai le parasaite, o le a faʻafeiloaʻi vave ma vave faʻafeiloaʻi.

E ui lava e le o soʻo. E le mafai e se tagata ona lagona le saogalemu i le 100%, ona o le lice ua gase, ma tiga tele. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamaumauga faʻamaonia o allergies i ia ituaiga o manu.

E le o le taʻua lea o le mea moni o le malophagi, pei o le tele o parasite, o loʻo faʻapogai i ituaiga uma o faʻamaʻi pipisi, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • encephalitis;
  • salmonellosis;
  • brucellosis;
  • anufe.
E manaʻomia e se tagata ona 'ai le aano o se manulele afaina poʻo se fuamoa ina ia mafai ai ona afaina i faʻamaʻi ua taʻua muamua.

Auala lauiloa e taulimaina ai le maunu

E iai fualaau oona e mafai ona maua mai Malofagov. I faatoaga tumaoti latou te le o taimi uma. E le gata i lea, o nei mea faigaluega e tatau ona matua faʻaeteete, aua e le gata ina latou faʻaumatia meaʻai, ae mafai foi ona afaina ai manu felelei ma tagata.

Sei o tatou mafaufau i togafitiga sili ona lelei o tagata saogalemu e mafai mo tagata uma sei vagana ai le paʻu. E taua le manatuaina a oʻo ina faʻapupulaina nei paluga e manaʻomia ona galue i ni luma se lua:

  • o le muamua o le gaosia o manulele. Le vave ona sili atu. I le faʻaopoopoga, e tatau ona faʻatautaia uma le chicken coop i le taimi lava e tasi, talu ai o le tasi tagata na pisia e faʻamaonia e lava mo tagata uma ona toe maofa;
E te iloa? I le Vaitau Tutotonu, o le tumama sa i ai i se tulaga sili ona taua. I totonu o Europa, o le ulu o le tagata na uuina le igoa fatu solo "penina a le Atua", ao faatumulia i latou i le toto o Kerisiano. O le mea lea, i Suetena, o palota mo le tofi lautele na faia faatasi ma le fesoasoani a se tasi le tagi. Na talitonuina i luga o lona ava o se iniseti na aʻei luga, o le isi o le a avea ma sulufaʻi.
  • ma le lona lua o se maeʻa maeʻaeʻa o le coop. E ui lava o le valea ma e taʻitaʻia ai se ala faʻa-parasite, ae i fafo atu o le 'au e mafai ona ola e oʻo i le fa, ma i nisi tulaga e oʻo atu i le valu aso.
Vitio: Chicken Coop Processing O le mea lea, o le fuafuaga faʻavae o le a faapenei:
  1. Faʻasao le coop mai lafumanu. O manu uma, e aunoa ma se tuusaunoaga, e tatau ona siitia atu i se isi nofoaga.
  2. E tatau ona amata i le mafuaaga, e taʻua o le palapala. E talafeagai le faʻamamaina o le moa mai le otaota ma otaota o manufelelei.
  3. E tatau foi ona e faʻaogaina ia manulele taʻitasi. O iinei tatou te tilotilo ai i filifiliga e tuʻuina mai e vailaʻau faʻapitoa ia i tatou, aua o meaola iniseti e lamatia ai tagata ma manulele.

O le pipii atu ma le faʻaeteete i nei laasaga uma e tatau, o lea la o le mea itiiti lava e mafai ona faʻaleagaina uma taumafaiga, ma e tatau ona toe amataina.

Faaaogaina o le kerosene

Kerosene - fesoasoani muamua i le tau faasaga i le moa moa. Ona o le mea moni e saogalemu mo moa, e mafai ma tatau ai ona faʻaaogaina le moa moa ma le kerosene. E tatau ona faia lenei mea ia le itiiti ifo ile tasi i le vaiaso. Ma le isi, e mafai ona latou taulima fulufulu o manulele. O le aʻafiaga o le kerosene i malofgov o le fasiotia lea o tagata matutua. Ae o le tele, iinei o lana gaioiga e faasino atu ia latou chitin (o le puipui puipui o le pito i luga o le lice). Afai e faʻaumatia, e mate le aloa. Ae ui i lea, pe a togafitia le moa ma le kerosene, e tatau i se tasi ona faaeteete ia aua neʻi afaina i vaega leaga o paʻu (manuʻa), pe afai ei ai.

Faaaogaina o le vineta

O le mea sili e le mafaamatalaina ma le faʻaaogaina o le vineta o lona manogi lea. E le mafai ona faʻafitia mo le lice. E le tatau ona tatou faʻaaogaina le pisukalo mama ina ia le faaleagaina le paʻu o manulele. Fufulu le vineta i vai i se fua faatatau 1: 2.

E mafai ona togafitia lenei fofo ma le moa moa, ma o manu taʻitasi uma. O le mea moni, e tatau ona faʻamautinoa e le pa'ū le fofo i luga o manulele mucous ma lē o loʻo galue i le gaosiga.

Aveesea ma le amonia ma kerosene

Amonaia - lua i le tasi. O le vailaʻau faʻasolosolo e galue saʻo i luga o le malophages. E le gata i lea, o le manogi e le fiafia i ai e pei o le manogi o le vineka. Latou te le faʻaaogaina le ammonia vai, na o le paluga ma le kerosene. Faʻatulagaina o loʻo faʻatinoina i le auala tutusa e pei ona i ai i le mataupu muamua.

O le a aoga mo oe le faitau e uiga i le auala e filifili ai se moa moa pe a faʻatau, pe faapefea ona fai se moa moa mai se kiona, pe faapefea ona faʻaauupegaina, auala e faia ai le ea i totonu o le coop, ma pe faapefea ona sili le vevela o le coop i le taumalulu.

Laʻau paʻu palapala

Afai e te faʻafefiloi le oneone ma le pefu i le fua faatatau o le 1: 1, o le a le maua ei tatou se manogi manogi. Ae peitaʻi, afai e te tuʻuina se atigipusa e faʻapipiʻi i le moa, o le a fiafia manu felelei e fufuluina i latou lava, lea e fesoasoani e aveesea ai le laumei. O le auala sili ona faigofie ma le saogalemu e tetee atu ai i le lice, ae sili atu le taimi nai lo filifiliga muamua.

Faatasi ai ma le fesoasoani a laau

O le mea sili ona saogalemu mo moa o le faʻaaoga lea o laʻau poʻo o latou suauu. O iinei le wormwood, rosemary vao, tansy, rosemary, tola ma mea manogi e talafeagai. A maeʻa maeʻa le fufulu o le moa, ona lava lea e na o le faʻasalalauina o na laau.

E pei o laʻau mo le moa moa, o laau e pei o celandine, paluga, jaundice, hemlock, toeaina, solofanua solofanua ma le hellebore e le mafai ona faʻaaoga, aua e lamatia i moa.

O lo latou sosogi o le a faʻaleagaina ai le meaʻai, ae o le a le afaina ai manu felelei. O le metotia e sili atu ona faʻaolaina ona o lona aafiaga lelei.

Faamolemole ia matau o soʻo se auala e manaʻomia ai le faʻamamaina maeʻaeʻa o le moa moa. Ma o lenei sei tatou mafaufau i mea e manaʻomia ona faia e puipuia ai le faʻaalia o moa moa i le tamaoaiga.

Lisi Prevention Policy

A maeʻa ona foia faafitauli ma pala, e taua le faia o se faasologa o faiga e puipuia ai foliga vaaia mulimuli ane.

  1. Vaʻaia ma le faʻaeteete le moa moa. Afai e te vaʻaia ni pu na faia e ni anufe poʻo ni moa, e tatau ona vave faʻaleleia e puipuia ai moa mai le faʻafesoʻotaʻi o toʻi.
  2. I luga aʻe o le nofoaga e felelei ai manulele, e tatau ona faʻamalosi le upega e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le felafolafoaʻiina o lela mai manuʻa, piʻo po o lupe.
  3. O lau falemoa fale e tatau ona mama. E le tatau ona faatagaina e faʻaleagaina.
  4. Avanoa - o manu felelei e le mafai ona vavao. O le mea lea, e tatau, i le mafai e mafai ai, ona faateleina lo latou nofoaga tumau tumau.
  5. O fualaau e le gata ina faʻafefe ai le lice, ae tuʻuina atu foi i le moa moa se manogi sili atu ona matagofie.
  6. Iloiloga masani. O le vave lava ona iloa o se faafitauli, o le saoasaoa o le a tumau. Ma o se faamaoniga lenei o le saogalemu o moa, o lona uiga o latou fuamoa ma aano o manu.

O le mea lea, o le mama ma le tausiga taimi o le manulele o le a fesoasoani e aloese ai mai le aʻafiaga o le faʻaumatiaina o iniseti faʻamaʻi ma faʻamaʻi o manulele. Aua nei galo e sili atu le puipuia o le tupu mai o nei iniseti nai lo le faasaoina mulimuli ane o manulele mai lenei sasa.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Faʻasolo le pusa, faʻapipiʻi faʻatumu le fola o le moa moa faʻavavevave, tuʻu se atigipusa ma le fafie. moa "fufuluina" i totonu ma e tuusaunoa mai lice ma isi parasite. E mafai ona e lalagaina puipui o le aiga hen ma le lime fou. Aua nei faatagaina le pala.
al_com
//www.lynix.biz/forum/kak-izbavitsya-ot-vshei-ūkurei#comment-251131

Leai, e le tatau ona faʻatumu le moa moa ma le lime fefiloi; e mafai e moa ona pipii atu i ai, ae o le falemoa e tatau ona faʻamaeʻaina! Ma o le efuefu o se vailaau lelei. O le faafitauli e fofoina lelei i lenei auala faigofie. E mafai foi ona fesoasoani le manua ma le tansy. Afai e auina atu lenei mutia i luga o le fola o le moa moa, o le a alu ese le parasite. Mo i latou, o le manogi o nei laau afaina e mate. Oi seoli. O nei mea e naʻo ni solo masani. E le leaga i le manulele. ae e tau atu i taunuuga le lelei. O pou e mafai ona pala, ma o le a avea le manoa ma mea e sili atu ona leaga, pe afai e le taofi.
natasha1986
//www.lynix.biz/forum/kak-izbavitsya-ot-vshei-ūkurei#comment-251137