Laʻau

O le fausiaina o se alalaupapa uʻamea uamea: o se laʻasaga taʻitasi taʻitasi

E tasi le vaega o laʻu fuafuaga - o se mea e tafe mai i vaega o faatoaga. Ina ia mafai ai ona fetaui lelei i le mea moni o loo siomia ai, faapea ai foi ma le mautinoa o se fesuiaiga saogalemu, na lafoina ai se alalaupapa. Na faia i laupapa e tusa ma le 10 tausaga talu ai, o lea ua uma ona pala i le faasologa ma ua leiloa lona malosiaga muamua. E foliga mai mai fafo ma e foliga le lelei, ae ua matua fefefe e pasia. Ma tuu pea i tamaiti uma ia sili atu! O le mea lea, na ou filifili ai e aveese le alalaupapa tuai ma fausia se fou - mai le uamea. Ou te fia aumaia se auiliiliga auiliili o lenei fausaga i lou ofisa.

Na vave ona ou filifili i le mamanu o le fale fou - o le alalaupapa o le a faʻapaʻopiʻoina, faatasi ai ma uaea uamea ma laupapa fola laupapa. Na ou maua se ata talafeagai i luga o le Initaneti, ma toe faʻamafaʻailoga i mea moni. Ma, i le aluga o le ala, na suia ai isi talaaga e isi, e eseese lava le eseese. Ae o le mea lautele, o le poloketi na faʻaalia le galue ma faʻatinoina.

Alalaupapa laugatasi i le ata galue

Laasaga 1. Taliaina o avanoa ma le faʻaleleia o itu o le alalaupapa

O vaega o le fausaga na faʻatonuina mai tagata faufautua i le lotoifale. Ae paga lea, latou te le o atoatoa le tiutetauave, o lea sa tatau ai ona ou aumai ni auiliiliga i loʻu lava mafaufau. O le a ou taʻua lenei mea mulimuli ane.

O le aumaia o avanoa o elemene elemene o le alalaupapa

O lea, aumai auiliiliga, aveese. Mo lima, na ou filifilia ai le 4 arcs, o foliga sili ona tutusa. Na foliga mai e le faigofie tele - e eseese uma i latou (faafetai, i "masters"!). E leai saʻu fale faigaluega mo ia fausaga, o lea na amata ai ona ou kuka ni talipupuni i luga o se nofoaga paʻu.

Sa na o le tuʻuina atu o faʻailoga ma pusa uʻamea luga o luga, na ia maua ai le taamilosaga e ala i le tuʻuina o fasi laupapa ma plywood i lalo o latou. Na foliga mai e faigofie tele. Siaki i le tulaga o le laser, o mea uma lava e lamolemole, e leai se "fao".

Tuʻuina o lima faʻapipiʻi faʻapipiʻi (faʻamafanafana)

Sa ou sii i luga le pito muamua, ona faataatia ese lea o elemene o le itu lona lua i luga ae ma fesootai foi i le uila. O le vaega pito i lalo ole lagolago ole alalaupapa o le a lalo ifo, e le mafai ona vaaia, o lea na ou faia ai nei vaega mai le tulimanu. E tele le pefu i laʻu aʻoga, e leai se mea ou te tuʻu ai, e ese mai i le alofa tele i le faʻaaogaina o paipa mo lalo o le eleele.

Na ia faʻapipiʻiina ituaiga uma o uʻamea i ona vae ina ia sili atu le lagolago o lagolago i le sima.

O le faʻavaa mo le itu o le alalaupapa ua faʻafefiloi

I luga o fagu e faʻamaʻoina, o le "pulupulu" o uʻamea uʻamea ua faʻafefeteina

Laasaga 2. Faaleaogaina o le mea tuai

Ua oʻo i le taimi e faʻavae ai. Mo ni nai itula, na soloia ai se ala laupapa laupapa tuai, lea na faasolo ina leaga. Ua faʻamamaina le nofoaga mo le alalaupapa fou.

Ala laupapa laupapa tuai

Ua faʻaumatia le alalaupapa tuai, o le nofoaga mo le faʻatulagaga ua faʻasaʻolotoina

Laasaga 3. Fesoʻotaʻiga o puipui i le tasi mamanu

I luga o se nofoa faataamilo i le alia, na ou aumaia toetoe lava o ni itu taua ma faia ni talaaga lelei mo le fausiaina. I le mea na tuʻuina, faʻafefiloi i itu o le sikafu ma mea autu o le faʻavae o le fola. Faʻataʻoto uma mea uma, lea e masani ona maua ai le vai.

Ou te lei faasaoina ia eletise, talu ai o le lelei o le uumi o le uuina o vaega e faalagolago i le saogalemu o le agai i luga o le alalaupapa. Ou te leʻi faʻamamaina faʻailoga, na ou manatu o le a le toe vaaia lava. Ma o le galuega faaopoopo e leai se aoga.

Faʻapipiʻiina elemene mo le fola

Lua tafatafa o le alalaupapa ua faʻafefeteina i totonu o le tasi le fausaga

Mo le faʻamaʻaloga, faʻafefete i luga o itu. A o aʻu, latou te le foliga tino lelei e faasaga i le pito i tua o auala tafatafa. Toa saʻo, maoaʻi, i se tulaga masani, e le o le mea tonu na ou manaʻo ai. Ae o le malosi e manaʻomia ai le ositaulaga. Tuu pea ia i latou e totoe.

Falemaʻi e fesoasoani e faʻateleina ai le malosi o le fausaga

O vaega pito i lalo ole lagolago o le alalaupapa o le a faia i se sima, na ou ufiufi i latou i vali - mulimuli ane o le a le toe mafai ona maua.

Laasaga 4. Faatuina o le alalaupapa ma le faapaleniina o lagolago

Ona amata ai lea ona ia vavalo vaieli. Na ia aveina se puili ma lua lua pu i itu uma o le vaitafe mo le toeitiiti atoa le loloto (i le mita).

E fa ni pu na puʻe mo le alalaupapa e lagolagoina

Na ia faʻavaeina le faʻavae lagolago i totonu o pupu, faʻatulaga saʻo i luga ma le maualuga o le fale. Mo le malosi o le faʻapipiʻiina, sa ou faatumuina le avanoa avanoa i totonu o pupu ma le lapisi. O nei lagolago na tu e pei o se totigilima ma e leʻi siitia i soo se mea.

O le isi mea o le sasaʻaina o le sima. I le taimi muamua, na ou faia se faʻavaʻa vai ina ia mafai ai e le sima ona taʻe i le va o maʻa e aunoa ma ni faʻafitauli. O le isi aumalaga ua maeʻa. Ou te le iloa po o le a, i le faaiuga, o le maelega sa i ai, ae ou te mautinoa o le alalaupapa i luga o sea ituaiga fofo o le a tumau mo le tele o tausaga ae le o se mea e minoi.

Ua faʻapipiʻiina le alalaupapa, o ona lagolago o loʻo faʻapipiʻiina i pupu

Laasaga 5. Faʻamamaina o faʻaofuofu totonu ma paʻu

Muamua, na ou faʻafeiloaʻi i totonu totonu o le itu.

O le lotoifale o loʻo faʻafeiloaʻi i le itu i luga o le ala laupapa o le alalaupapa

I le va o ia mea, e tusa ai ma le fuafuaga, e tatau ona i ai ni pa puipui-palota. E tatau ona fuaina i latou i le mea ma na ona vavaeeseina - e leai se tasi e tutusa. I lea laasaga ma lea laasaga, na ou faʻafeiloaʻi uma ai palota.

E faʻapipiʻi ile palota i o latou nofoaga - i va o vaʻa totonu

Laasaga 6. Faʻasaʻoina o elemene elemene o lima

E foliga mai ua maeʻa elemene, ae e le o iai. O le tasi mea sese na faia e oʻu matai e le mafai ona tali atu o loʻo punou uʻamea na ou le malolo ai. Ou te uiga o pito i tua o lima.

O pito paʻu o lima e le mafai ona tatalia soʻo se faitioga.

Na latou foliga mai e le mautonu, o le mea lea, e aunoa ma le mafaufau faalua, na ou tipiina. Ona ou filifili ai lea e faia ia te au lava, i se sili atu ona lelei.

O pito o lima na vavaeina

E leai sau masini uʻamea, e le lelei le faia pe faʻatau mo nei faʻamoemoega. Na o le pau lava le ala na foliga mai na taliaina e aʻu o le tipiina lea o vaitusi i luga o paipa paipa ma punou le uʻamea ia i latou.

I le taimi muamua, na ou fuaina, i le amanaʻiaina o le eseesega i le va o le totonu ma fafo o le umi o arcs, o le numera o paleni ma le lautele. I luga o le paipa, na ou makaina le nofoaga o le vaitusi ma se laasaga o le 1 cm. Na ou tipiina muamua i se lio o le 1 mm, ona ou tipi (e le o se mea atoa) sina lautele - e tusa ma le 2.25 mm.

Manoa na faia i paipa

Na iʻu i fafo se mea e pei o se tapuni, lea na mafai ona punou. Na ou faia lenei mea, faatulaga i le pepa talafeagai ma faia mai fafo. Ou te lei paʻi atu i totonu, ou te lei manao e mafatia i le mafatia i se taimi mulimuli ane.

Faʻafetai i faʻaaliga, na mafai ona ou faʻaogaina le avanoa ma tuʻuina atu ia i latou foliga manaʻomia

Talu ai ona o uluaʻi avanoa o pito o lima sa ave i se itu, i le maea ai ona taumafai i lea tulaga, na vavae ese le vaega tele o paipa. O avanoa na faʻapipiʻi i lima.

Sa tonu ia te au e toe tatala foi tapuni, ina ia aua le tuu ni pusa palasitika. Latou te foliga mai o tagata ese ma taugofie i luga o le fausaga fausaga. Ina ua maeʻa le uumi, o le vaega na pipiʻi ma le faaeteete na susulu atu i se susulu. O le taunuuga e sili atu ona lelei, toetoe lava a atoatoa lelei lima!

Alalaupapa ma pito uumi o pito o lima

Mo le puipuia o faletupe mai le afaina, sa tatau ona faamalosia i latou i paipa ma laupapa. O nei faʻalauteleina faʻavae e le mafai ona vaaia, o lea ou te leʻi tauivi ai mo se lalelei faapitoa. O le mea autu o le faʻaaogaina ma le faʻalagolago.

Faʻafouina o fausaga e taofia ai faletupe mai le afaina

Laasaga 7. Putty ma atavali

Ua oʻo mai le taimi e faasaʻo ai se isi faaletonu na faia e le au gaosiga o pepa uʻamea. O nisi o talaaga o loʻo i lalo ifo, faatasi ai ma ni mea e iloagofie. E tatau ona aveesea i se itu. Car putty mo le uamea na sau i le laveai - E lua ituaiga aʻu.

Muamua, na ou faatumuina pito pito i loloto i le putty moa i le fiberglasses, sa ou faaaogaina le top putty i luga. I le taimi lava e tasi, ou te tuʻuina i le pito i luga o le pito i lalo o lima (pe a leai se mafanafana). E tatau ona ma galulue vave, talu ai le saosaoa o le putty i le taimi e tasi. Sa ou le mautonu mo sina mea laitiiti ma ua uma ona maalili mea uma, sa tatau ona ou faia se lotoa fou.

O le le mautonu ma le tootoo na ufiufi i le taavale putty

O le taimi nei ua foliga mai ua atoatoa lelei le pito i luga o le alalaupapa. E mafai ona e valivali. Sa ou filifilia le lanu lanu mo le mamanu - uliuli. O pito uma metala sa valiina i luga o le 2 laulau.

O vaega uʻamea o le fausaga o loʻo vali lanu uliuli - o se foliga ese ese!

Laasaga 8. Faʻatauina o fola laupapa

Ua oo mai le taimi e taoto ai se alalaupapa ma se laupapa. I totonu o le fale mo le tele o tausaga, sa i ai loʻu laupapa maualuga e sili ona maualuga ma se fulufulu vevela. Sa ou filifili e faaaoga.

O le laupapa e i ai se lipine mafiafia - o le fola o le fale o le a le maseesee

O le mea e leaga ai, o le tele o le mea e tasi e le lelei. Pe a faʻamago, e faʻamalolo ai meaʻai e mafai ona mago ma manua. O le fufuluina o laupapa mai le fale o manu, na ou vaaia ai o le taimi atoa o le pito i luma o le itu o le itu o le pito i luma o loʻo i ai i totonu o le fale. O le itu pito i tua na sili atu ona lelei, o lea na tonu ai e faʻaaogaina e pei o le pito i luma mo fola.

Komiti e tatau ona saunia. Sa ou togafitia i latou i se togafitiga amata - mai le pala ma ia faateleina le ola o le oloa. Na ou faʻamago. Ona ufiufi lea i le masini afi faʻaaogaina. Sa i ai se manatu e varnishia le fola, ae ou te lei fefe. Ae, o loʻo i ai se tulaga maualuga o le a tafe le varnish i tulaga susu.

Ou te lei manao e lamatia le galuega o le tele o aso. O le mea lea, na ou nofo ai i luga o vailaau faʻamaʻi ma le suauʻu - e tatau ona lava mo le tele o tausaga o le taotoga. Ae ui i lea, ou te fuafua e faʻafouina le suauʻu i tausaga taʻitasi ina ia le popole ai i ni faafitauli faʻafitauli i le pala.

Ua maeʻa poloka i se tulaga saʻo pe a maeʻa togafitiga ma le visepisi ma le suauu

Ona ou tosoina lea o laupapa i fola fola o le fola faatasi ai ma le fesoasoani o uamea. Na ia tuua sina va i le va o laupapa ina ia mafai ona tafe le vai i totonu o le vaitafe ma e le i ai i luga o le fola. Ae, o le fola laupapa e tumau pea le vaivai o le sootaga i le alalaupapa ma e tatau ai i auala uma e puipuia ai le ono paʻu i tulaga susu susu.

O le taunuuga o se alalaupapa faʻalelei lelei, e mafai ona e faʻaaogaina e aunoa ma le fefe. Ma o le a pasi e aunoa ma le galo o ou vae e mafai, ma o loʻo iai se mea teuteu.

O le vaaiga mulimuli o se alalaupapa uʻamea faʻalelei i laupapa laupapa

Ou te faʻamoemoe o le a leai se aoga o loʻu vasega matai ma e aoga i se tasi i le faʻataina ata - O le a ou fiafia lava!

Ilya O.