Incubator

E faʻapefea ona faia se mea faʻapipiʻi mo fuamoa ma ou lava lima

Afai o oe o se tagata e ona le fale, o lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe i le faatulagaina o le vevela o le incubator. O le ae iloa po o fea o mea mafanafana o loʻo i ai ma pe o le a sili atu le aoga. O le a tatou taulai atu foi i mea e fai i le fale - o faatonuga auiliili mo nisi o faataitaiga o le a ofoina atu i lou mafaufau.

Faʻaauau Faamoemoega

Ina ia mafai ai e tamo masani ona fuaina mai se fuamoa masani, e tatau ona matauina nisi tulaga i totonu o le incubator. O le faʻamoemoega o le faʻavevelaina o le faia lea o ni tulaga e sili ona vavalalata ia i latou na faia e manu felelei mo lana fanau i le lumanaʻi.

O tulaga lelei e mafai ona faia na o mea lelei e filifilia e faʻaleleia. O le pasene o le hatchability e faʻatatau sao i le vevela. O le vaega autu o le mamanu, lea e maua ai tulaga sili ona lelei mo le faagasologa o le fafagaina o moa.

O le faia e aunoa ma ni elemene e toetoe lava a le mafai. I le tulaga o le faʻaleagaina, o le atinaʻeina o atigipusa o le a faʻagesegese lemu, ma e toʻatele tagata o le a feoti.

O le elemene mumu i le "hen" faʻasolosolo o se vaega ese lea e fatuina ma tausia faʻamaoniga o le vevela manaomia i le taimi atoa o le faʻaosoina.

E te iloa? Na mafai e Saina ona faʻapipiʻi se moa moa. Fansifiers ua natia o latou igoa. Peitai, sa mafai e saienitisi ona tatala le tekinolosi lea na faia ai le mea sese. O le mea lea, o le atigi na faia i le calcium carbonate, ma o mea uma e faʻaaogaina e faʻaaogaina ai meaʻai, mea lanu ma gelatin. I fafo, e matua faigata lava ona iloa se mea sese mai se fuamoa moni, ae o le tofo o le oloa e matua ese lava.

Faʻafouina o Mea Faʻapipiʻi Incubator

O ituaiga taʻitasi e faʻaalia i nisi tulaga lelei ma mea e le lelei, faʻamaonia lea e mafai ona e filifilia po o le fea e sili atu le aoga mo lou aiga.

Fufulu ata tifaga

O le vevelaina o ata tifaga vave teu le vevela ma vave vave e aunoa ma le togi. O le ata lava ia e le mafanafana ai le ea. O tekonolosi e aofia ai le faʻavevelaina o le mea o loʻo i luma o le ata, ma o le mea lava ia na teu ai le avanoa.

O le vevela o ata tifaga e tele lava ina faʻaaogaina i luga o le telefoni. O le lelei o le oloa o le faʻaaogaina o le eletise laitiiti, ae i le taimi lava lea e mafai ai ona faʻamauina le vevela i le tulaga manaomia mo se vaitaimi umi.

Afai e te manaʻo e fafaga le ata mai le paʻa, ona e manaʻomia lea ona e faʻatau se tagata talafeagai. E tatau ona tuʻuina se masini teuteu i lalo o le ata vevela. O lenei fuataga o le a mafai ai ona mafanafana le vevela i totonu o le incubator.

O le pito i tua o le vevela vevela o le faigata lea ona suia (e le mafai ona faia se tasi e aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi). O le isi mea le lelei o le tau maualuga lea o le oloa. E le gata i lea, o le ata e le faigofie tele ona maua i luga o le faʻatau.

Maea uʻu

Maea filati filati, pei o ata tifaga, vave ona piki le vevela ma vave le vave. E leai foi se mea e maua ai le vai vevela, o lea e leai se ala i le vevela. O fusi e masani ona faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o masini alamanuia.

O lenei vevela e umi lava. Pau lava le mea e mafai ona faʻaumatiaina o le faʻaaogaina o le masini i le tagata faʻamalosi, ona fai ai lea ma filo.

E ui lava i nai mea leaga laiti, o le uila vevela o se tasi o ituaiga sili ona lelei o vevela i luga o le maketi. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi saogalemu le oloa i le telefoni - o le maea e le suia tele ai le tetee, o lea o le a le toilalo.

E taua! E taua tele le faʻatusatusa saʻo o le uumi, e aunoa ma le faia o ni mea sese. A leai, o taunuuga e mafai ona sili ona le fiafia, e oo lava i le afi. O le mea lea, o le faamaapeina o loʻo faia ma le tausiga sili.

Infrared

O aso uma lava, o le vevela infrared ua faasolosolo ina lauiloa. O fua nei o se augatupulaga fou, e aunoa ma le faʻaogaina o mea e ese mai io latou tuaa. O ia faʻavevela e tetee i le susu, latou te faʻaalu i le tele o taimi itiiti ifo le eletise, faʻatagaina oe e faʻatonutonu lelei le vevela i le "tina moa".

Ae o la latou mea sili ona lelei o le latou tufatufaina atu o vevela, aʻo faʻaaluina le itiiti ifo o le eletise. O lenei mea e mafai ai ona faʻapolopolo se tele, talu ai e tatau ona faʻaauau pea le faʻavevela mo le 18-20 aso.

Pau lava le toe foi mai o le manaomia lea e teu ai isi moli, talu mai le faʻaleagaina e toetoe a le mafai ona maua ni lama talafeagai i le fale.

O le fatu o le masini e iloiloina, o le felafolafoaiga o le vevela i le va o le fuamoa ma le ea - o le vevela mai luga o le radiator ua tuusao atu i fua vevela, ma o le ea i totonu o le moa ua vevela mai fua vevela.

Tenovye

TEN le faʻamafanafanaina o se mea faʻapipiʻi e lautele foʻi. O le TEN o se tasi o auala e sili ona faʻalagolago (saogalemu) o le faʻavevelaina ma le maualalo o le eletise.

E le pei o pulu afi, o le elemene o le mafanafana e le faʻamalamalamaina i totonu o le potu faʻapipiʻi. O lapisi o loʻo i le pogisa, o lona uiga, e talitutusa ma tulaga masani (pei o lalo o le moa). I le auala, i le taimi nei, o le tele o atunuu o le EU ua uma ona latou lafoaia le faaaogaina o le vevela i totonu o le "hens".

O faʻamafanafana e faʻaliliuina le vevela i le itu i totonu ole potu. E le gata i lea, o nei masini e le tele se avanoa i totonu o le incubator.

Ae ui i lea, o le vevela ei ai le numera o mea le lelei. Muamua, o loʻo i ai le vai, e ono lamatia ona o le lamatiaga o le fufuluina o fuamoa. Lona lua, e manaʻomia le faʻamavaeina o vaega uʻamea, talu ai ona o loʻo aʻafia i latou. E le gata i lea, o le a faʻamalosia le faʻavelaina o le vevela i le tulaga o le tataʻi.

E te iloa? O nisi tagata mai le tasi ituaiga o fuamoa moa e auai i se lagona o le fefe ma le atuatuvale. O le faasaienisi igoa o lenei phobia o le ovophobia (faaliliuga moni - "fefe i mea faitino"). O mafuaʻaga mo le fausiaina o lenei fefe e leʻi maua. I le salafa o le lalolagi, e tasi le 1,000 tagata matutua e mafatia i lenei phobia. Ovophobia sa lauiloa foi "fefe le tupu" Alfred Hitchcock.

Lulu

O le tele o mea e vevela ai le vevela e sili atu ona manaʻomia i le va o tagata e ona fanua. O lenei ituaiga e lelei e faʻaaoga i ai e mafai ona faigofie ona suia pe a faʻaleagaina. Mo lenei, soʻo se isi lava molī o loʻo avanoa i totonu o le fale e fetaui.

E tusa ai ma miti - o le vevela e masani ona tufatufaina atu, e ese le eseese o le vevela. O lenei mea le lelei e faapitoa lava le maitauina pe a faʻaaoga pulu afi.

O moli uila halogene e tele foʻi mea le lelei. E faigata ona faʻaaogaina i le faatinoga ona o le faʻamalamalamaina o le vevela i se auala maʻoti. O nisi taimi e matua faigata lava ona pulea le maualuga o le vevela.

O le isi mea le lelei o le faʻaauauina pea o le malamalama, lea e le o le mataupu i le faagasologa masani o le fausiaina o moa.

Manaoga autu mo se incubator

Mo le atinaʻeina o atinaʻe ma le velaina o moa maloloina, o se microclimate faapitoa e tatau ona faʻatulagaina i se "hen" faʻapitoa. O manaʻoga autu i lenei tulaga o le vevela ma le malulu.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona filifili se masini mo fuamoa, auala e filifili saʻo ai le fale, ma ia e faamasani foi i uiga autu o mea e pei o Blitz, Layer, Cinderella, Stimulus-1000.

O le mea lea, e tatau ona mamanuina le potu e faʻaalu ai le lumanaʻi i se auala e mafai ai ona e faʻaauau pea ma mataʻituina le maualuga o le vevela ma le vevela (o lona uiga, o le masini e tatau ona faʻapipiʻiina i le telefoni).

O le faatumauina o fuamoa o le tele o ituaiga o manulele e faia i le vevela o +37.1 ° C i le +39 ° C. E le faʻatagaina le faʻamalamalamaina ma le vevela. Muamua, o fuamoa e tatau ona vevela i le maualuga e manaʻomia, faʻaalia mo se ituaiga o manulele faapitoa, ma i aso mulimuli ao lei sampling, e tatau ona faaitiitia le faailo i se mea maualalo.

O se faʻasesega i lenei tulafono o fuamoa o le salu - i le gasologa o aso e 17 o le faʻavevela, e tatau ona tumau pea le vevela i le +37.5 ° C.

O mea nei e manaʻomia mo le vevela mo ituaiga eseese o moa:

  • uuina o le vevela moa moa - + 38-39 ° С, faʻamaoniga talafeagai i aso talu ai - +37.6 ° C;
  • fuainumera i aso muamua o le matua siaki tao - +37.8 ° С, i aso e gata ai - +37.1 ° C;
  • manaomia le vevela i aso muamua o le matua fualaau goose - +38.4 ° С, i aso e gata ai - +37.4 ° С;
  • fuainumera manaomia i aso muamua o le matua fuamoa pepe - +37.6 ° С, o le faailo i aso talu ai - +37.1 ° C.

E tatau foi ona suia le suavai. Faʻapipiʻi le puleaina o le manogi ma faʻamautinoa e 40-60% le faʻamaoniga o le humidity i totonu o le potu, ma i le va o le naklev ma le taimi o le moa na tausia i le 80%.

Ma ao leʻi amataina le sampling, e tatau ona toe tuʻuina ifo le faasinomaga o le tau ile 55-60%.

Auala e fuafua ai le maualuga sili ona lelei o le incubator

O le tele o le "nofoaga e taofiofia ai" e le tatau ona fuafua muamua. O le filifilia o fuainumera e faalagolago i le tele o le gaosiga o loʻo e faʻamoemoe i ai, faʻapea foʻi le numera o fuamoa o loʻo tuʻuina i le potu i le taimi.

O meafaigaluega tetele (uumi - 45-47 cm, lautele - 30-40 cm) e mafai ona faʻaogaina le numera o loʻo mulimuli mai (tusa ma le fuainumera o fuamoa:

  • Chicken - 70 vaega;
  • pato (popo) - 55 vaega;
  • kusi - e oʻo atu i le 40 vaega;
  • salu - 200 vaega.

I le faʻaopoopoga i luga, o le tele o le faʻamalosia e aʻafia e le ituaiga o mea vevela ma le tulaga o loʻo faʻamafanafanaina moli uila. O mea e te faʻamoemoe e fausia ai se incubator e taua foi - afai o potu e tutusa lava le malosi, ole sili atu le manaia ole mamanu ole ata ole pepa pepa.

E te iloa? O nisi taimi o moa latou te faataatia fuamoa e aunoa ma ni solo.

Faataʻitaʻiga faʻapitoa o le pusaaisa

O le tulaga lona lua o le pusaaisa e lelei atoatoa mo le fausiaina o le "fausiaina" o le fale. O le avanoa i totonu o le pusaaisa e mautinoa le tausia o le vevela seti. O le isi mea faaopoopo o ia vaega ma fata o meafale fale e faigofie ona faʻaaoga i lalo o fata mo fuamoa.

I le taimi lava e tasi, o le totonugalemu o le masini e lava tele mo le faʻapipiʻiina i le vaega pito i lalo o le fesuiaiga o le fesuiaiga o le vai, lea o le a faatagaina ai le puleaina o le suavai.

Aʻo le i faia faʻatasi ma le faʻapotopotoga faʻapitoa o "hen" faʻapitoa i luga o le faavae o le pusaaisa, ia tatou nonofo i ni mea taua.

E tusa ai ma fautuaga o loʻo tuʻuina atu i vaega muamua o lenei tusiga, filifili ma faʻapipiʻi se faʻaogaina o le afi, faʻapea foʻi ma se telefoni.

E le gata i lea, ia mautinoa le faʻamalosi i luga o le taualuga ma luga o le fola o le oloa i auala uma, fai ni pu. Ina ia taofia le ea mai le ulu i totonu o le fivalassase lalo o le paʻu, faʻaofi le filotika poʻo le uamea uʻamea talafeagai i totonu o le vaʻa.

Aoao atili e uiga i le auala e faia ai se afi mai le pusaaisa i ou lava lima.

O le tulaga masani o le liliuina o le fata ma fuamoa i lenei mamanu o loʻo faia e se masini faʻapitoa, lea ua faapipiiina i lalo:

  1. Tuu le kesi i le pito i lalo o le pusaaisa.
  2. Ona tuu lea o se faavaa e faia i laupapa o le a taofia ai fata. Faapipii i latou i se auala e faamautinoa ai le faapipiiina o fata i le 60 tikeri i le itu o le faitotoa ma luga o le aofaiga tutusa i le isi itu. E tatau ona mausali le faʻaogaina o le kesi.
  3. Faapipii le puʻu i le afi i le atigi fuamoa i le isi pito o le afi.

Faʻafefea ona faia se fale mai le pusaaisa tuai: vitio

O le taimi nei e mafai ona e alu i le faʻatulagaga vave a le incubator:

  • Faʻailoa ni nai pasese mo le eletise eletise ma tasi le pasi-auala mo le faʻaleleia o le ea i le pito i luga o le pusaaisa.
  • Faʻailoa le itiiti ifo o le 3 kupita o le 1.5 cm i le fola o le mataupu.
  • Faauma puipui i totonu faatasi ma fulu.
  • Ona e manaʻomia lea e liua fasi fata tuai i fata mo fuamoa.
  • Mai le pito i fafo o le pusaaisa, faʻapipiʻi le pito i luga o le pusaaisa, ma mai le totonu o loʻo faʻapipiʻi ai le leo.
Aoao pe faapefea ona e filifilia se telefoni mo se afi, pe mafai ona e faia se mea e teu i ou lava lima.
  • Faʻatu se paipa o tamaiti laiti latalata i moli i le pito i luga o le mea pueata.
  • Tipi se tamai avanoa i le faitotoa, faamaufaailogaina i le palama palasitisi. O le a avea lenei ma mata e matamata ai.

Faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi vave

O le polystyrene ua faʻalauteleina o se tasi o mea sili ona lelei i tulaga o mea talafeagai mo le faʻapotopotoga o le "hen" fale. O le mea lauiloa e lauiloa e le gata ona o lona mafai gafatia, ae ona o le lelei tele o lona faʻaogaina. E toatele foi e tosina i le mamafa o le mamafa o le polystyrene lautele ma le faigofie o le galulue faatasi.

Incubator mai le tele o mea e maua ai: ata vitio

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. O le ufiufi o le puafiti o le a vaevaeina i ni vaega tutusa se fa; o le a faʻaaogaina mo le faʻaauau o puipui o le fausaga.
  2. O le isi laupepa na tipiina i ni vaega tutusa se lua. Otioti se tasi o ia mea i ni isi fasipepa se lua ina ia 60 cm le lautele ma le lona lua 40cm. O le faataitaiga o le 50x40 cm o le a faʻaaogaina mo le pito i lalo o le potu, ma o se fasi lapisi e 50x60 cm o lona tapuni.
  3. Otioti le 12x12 cm inisi i le lumanai ma faamaufaailogaina i se palama lakapi - o le a avea lenei ma faamalama o le lumanai.
  4. Mai i vaega tutusa na mauaina pe a maeʻa ona fai le pepa muamua, faapipii le laupepa lagolago.
  5. Ma le isi, ia faatulaga le pito i lalo. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le kelu i luga o le pito o le pepa 50x40 cm ma faʻapipiʻi ma le faaeteete le pepa i totonu o le faʻavaa.
  6. A maeʻa ona faʻapipiʻi le atigipusa, alu loa i le pipiʻi faʻapipiʻi o le tino i se mea faapipii, ona o le a maua ai le malosi e le fausaga.
  7. 'Otiʻoti faʻamalosi lua polystyrene tutusa tutusa (6x4 cm taʻitasi). Tatala vae i totonu o le potu i le pito i lalo i luga o puipui uumi.
  8. I puipui pupuu (40 cm le umi) i le maualuga o le 1 cm mai le pito i lalo o le fausaga, ia faia ni pasese se tolu ma le maualuga o le 1.2 cm e mautinoa ai le feʻaveaʻi o le lele. O le mamao i le va o vavae e tatau ona tutusa. E manaʻomia le mu uma o pu i se uʻamea soli.
  9. Ina ia mautinoa o loʻo faʻapipiʻi le tapuni i le fausaga, faapipii paʻu paʻu paʻu (2x2 poʻo le 3x3 cm) i tafatafa o pito o le tapuni. Ma ina ia mafai ona sao le faʻamalosi i le masini, o le mamao i le va oi latou ma le pito o le pepa e tatau ona tutusa ma le 5 cm.
  10. O le isi, i fafo atu o le faʻavaa, faʻapipiʻi ai le moli. Faʻasao.
  11. Tatalo le pito i luga o le ufiufi. Ma faʻapipiʻi lona leo i totonu o le incubator i le maualuga o le 1 cm mai le maualuga o fuamoa.
  12. Pe a faʻapipiʻi le fata i fuamoa, ia mautinoa o le va i le va o le fata ma puipui o le potu e 4-5 cm. E manaʻomia lenei mea e faʻamautinoa ai le lelei o le leleina o le ea.

E taua! Ina ia tumau le mafanafana mo le umi e mafai ai i totonu o le "nofoaga e tautuufua ai" le fale, ia faapipii uma puipui i totonu ma faʻamalama ai pepa.

Faataitaiga mai le pusa

O se pusa pusa pusa pepa o le taugofie lea o mea uma e ofoina mai e le fale, ae i le taimi lava lea e sili ona leaga. O le faʻataʻitaʻiga e faigofie lava - e le sili atu i le 2-3 itula e faʻaopoopo ai le oloa. O le gaosia o le ata kata i le tele o auala e foliga tutusa ma le gaosia o le tutusa o le polystyrene lautele.

Faʻapipiʻi mai le pusa kata fai oe lava: vitio

Faʻasologa o taga:

  1. Suʻe se pusa tele e le talafeagai i totonu o le aiga (mo se faataitaiga, umi - 56 cm, lautele - 47 cm, maualuga - 58 cm). I totonu, ia kelu lemu le atigipusa ma lagona pe tele ni fasi pepa.
  2. Fai i totonu o le atigipusa se toʻalua e pasi mo le telefoni. Mai totonu, ia faatulaga ni togi se tolu (25 watts taitasi). Ufiufi gaʻo totoe i le fulufulu mamoe. Pulufaʻi e tatau ona faʻatulagaina le 15 cm i luga o le fua o fuamoa.
  3. Tuʻuina le faʻaleleia o masini. Ina ia faia lenei mea, ia faia i puipui o le pusa ni nai pu laiti.
  4. Oti se faamalama e matamata ai i le pito i luga (pe tusa o le umi - 12x10 cm). E ala atu i lenei faamalama e mafai ona e siakiina mea uma e tutupu i totonu o le "nesting" fausaga. Aua nei galo e tapuni le faamalama i se palasitika palasia.
  5. Vaʻavaʻai faʻapitoa i le gaosia o fata laupapa mo fuamoa, faʻamau faʻala, o le a faʻapipiʻi fata, faʻapea foʻi ma le faitotoa.
  6. I totonu o le incubator, tuu le pito i luga e pulea ai le vevela. Ma ia faatumauina le maualuga o le faʻamamafana i le pito i lalo o le potu faʻaputu le vaa i le vai.

E taua! O le laupapa pepa "hen" e le manaomia e tuu i luga o le fola. Ina ia faʻamautinoa le faʻaleleia o le ea, e sili atu le faʻapipiʻi o le oloa i luga o faʻamau laupapa e oo i le 20 cm le tele.

O lenei ua e iloa le faʻaogaina o se fuamoa fuamoa oe lava ia. E le o se taimi e sili ona taimi e alu ai, ae ao le i faʻatulagaga e fautuaina e galue malosi i le galuega ina ia le misia avanoa e ono tulaʻi mai i le gaosiga o gaosiga.