Laʻau

Monsterra fugalaau - o le a le mea e foliga mai ai le laau ma le lau

Monstera o se laau toto mai le aiga o Aroid. O lona igoa mai le upu "Monstrum", o lona uiga o le "monster" i le faaliliuga. Faʻamafaʻiina e le Faatoaga o le fugalaau e matagofie lona matagofie. O togalaau e taua o mea taua, o loʻo i ai ni gaʻo lapoa, o vaomatua mafiafia ma se tasi fugalaau e foliga mai o sana o loʻo faia i lalo o se ofu paepae. Pe a fuga le fugalaau, ona tupu ai lea i luga o se meaʻai. O lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina le auala e tausia lelei ai se meaola, o ituaiga ma ituaiga o laau e sili ona lauiloa i aso nei, ma faʻamatalaina ai foi faafitauli e ono amataina e tagata fai togalaau.

Monstera Flower: All About Liana

Ua ola Monstera i vaovao o Mekisiko ma Pasila. I le 18 senituri sa aumai o ia i Asia i Saute, i le mea na matua aʻafia ai le laau. I totonu o le natura masani o se monstera, o se vine matua tele ma lapoa lapoa ua pauu i lalo, e pei o se tagata tele.

O foliga mai o se fale o le monstera

I tulaga o fale, e masani lava ona tupu mai se mea e sili ona manaia, e le afaina ma e le afaina ai le soifua maloloina o tagata, e le pei oi latou e ola i le vao. E mafai ona faʻaleleia le laau e ala i le vavaeina ma fatu.

O lenei laau e mai i le ituaiga o vine tele vevela faatasi ai ma laʻau tipi, o loʻo i luga o pou, o le aiga Araceae. O le nofoaga o le tuputupu aʻe ola e tu i le pito i luga o le fana.

O le mea lautele, e matua faigofie lava ona tausia lelei laau toto, o le tuputupu ae e faigofie tele, o le mafuaʻaga lea ua avea ai nei fugalaau matagofie ma le matagofie ma le matagofie o laʻau matamata mafiafia o lanu eseese, ua avea ma fale lauiloa ma fale o ofisa.

Taua! Ae e tatau ona e manatuaina e tusa lava pe i totonu o le fale, o nei fugalaau e ola i le tele o mita, o lea e fautuaina ai e toto i latou i fale malulu ma fale tetele, alalaupapa ma fale puipui. E mafai ona faʻaaogaina mo le ufiufi (pei o fugalaau fugalaau) ma mo le faʻamalosi.

O le a se mea e foliga mai i se pepa faʻataʻavale?

E foliga mai o le laau o le monstera e pei o se laʻau faʻapena, ma lapisi lapoa ma laulaʻau lapopoa, ma o loʻo tipi ai foliga o latou tuputupu aʻe. O lau laititi e tupu olaola, i luga o le tele o tausaga pupu i luga ia i latou, ma i le matua o latou matutua latou te vavalalata faatasi ma i latou. I le fale, o laulaau o le laau e ola i le tusa ma le 35 cm le umi, ae o nisi taimi e tele atu.

Maʻeu le fulafula o le monousra

I le fale, o le fuga o le monstera e faia i tausaga taʻitasi. E mafai ona gaosia ai vine ogatotonu masani e tofo ma sogisogi e pei o pineapa. O fugalaau o le laau e matagofie tele ma e talitutusa ma taliga samasama, e afifi i se palanikeke paʻepaʻe papaʻe. O inflorescences e masani ona fausia i lalo o le fugalaau.

Mo faʻamatalaga! O nisi vailaʻau masani e le mafai ona fuga i le fale.

Faiga faʻafefe

O le a se foliga o fugalaau

O le fuga teuteu e foliga mai o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe sinasina, i le ogatotonu o lea mea o loʻo i ai se taliga o sana sana. A maeʻa le gaʻo paʻepaʻe, o le a avea le taliga ma lanu lanumeamata. E taʻu mai e lenei ua matua, o lona uiga e mafai ona e tofo ma le saogalemu.

Faʻalogo lelei! O fua o le fugalaau e sili ona manaia ma e manaia le suamalie, sili ona taua, aʻo leʻi faʻaaogaina, aua nei galo e faʻailoa i latou e pei o se faʻi.

Faʻavave ona tuputupu ae

E ola malosi le fugalaau. A maeʻa ona totoina se tamaʻi meaʻai i totonu o se atigipusa, pe a mavae ni nai tausaga, e tatau ona e mafaufau e uiga i le toe totoina i totonu o se ipu tele. I lalo o tulaga lelei, o se laau e mafai ona ola e oo i le 5 mita le maualuga i luga atu o le 6 tausaga talu ona i ai. Mo le tausia lelei o le laau, e te manaʻomia le maualalo o se malamalama faigofie.

O le a le alofa

Monstera variegate pe suia i totonu

Mo le laau, e tatau ona e mulimuli i le tulafono o le uiga auro: e faasaina ona teuina i nofoaga pogisa, ae o le susulu o le la o le a le fiafia i le monster mo se aso atoa. E matua manaia, ae o le susulu malamalama o le la ua lava lelei.

O laʻau e tupu tele ma maofa, e peiseai e tipi. Afai e le lava le la, ona latou tuputupu ae lea, ma tumau le lamolemole e aunoa ma ni pu ma ni tipi. O le alualu i luma ma le atinae e faagesegese. I lalo o le tele o le malamalama, o le a amata ona fulafula laula ma avea ma fulu samasama. Ma le isi, o le fugalaau e le fiafia i se suiga i le malamalama ma le nofoaga o lona tulaga.

I le taumalulu, o le tausiga o le laau e masani lava ona i ai le malamalama faaopoopo ona o le pumoomoo o le ao, a leai o le fugalaau o le a le toe tupu ma atiina ae. E i ai ni faʻaaliga taua pe a filifilia se nofoaga. Afai e te faʻapipiʻi le fale i tafatafa o faamalama, pe a mavae sina taimi, o le a mafai ona iloa vaega faapitoa o le faamalama, ona o le a tupu le laʻau ina ia tapunia ai le vaega autu.

Faʻalogo lelei! O le mea lea, o le filifiliga aupito sili mo ia o le tuʻuina lea o se ulo i tafatafa o le puipui i se mamao mai le tasi mita mai le faamalama, ma le mea e paʻu ai le ata i luga o le laau, faʻaopopo i ai le malamalama mai le moli.

Manatu lauiloa

Delicious Monstera (Deliciosa) - fualaau oona pe leai

I Rusia, o ituaiga nei e sili ona manaomia:

Monstera Karstenianum

Vaʻai mai le ituaiga o Aroid. E tupu i Initia i Sasaʻe ma Amerika i Saute. Carstenianum o se mea e sili ona manaia i le va o vine.

Le fua

O lenei meaola e sili ona lauiloa i fugalaau i totonu. O lau laititi e lamolemole, ae pe a ma le tausaga e amata ona amata mai pupu, ma o le isi tausaga o le a vavae atoa.

O le fugalaau e matua le lelei i le tausiga ma e vave ona tupu, pe a mavae le 4 tausaga o le a aofia ai le afa o le potu. O le mea lea, o Carstenianum o le a sili atu ona lelei mo le totoina o ofisa poʻo isi fale tetele e pei o alalaupapa poʻo fale puipui. Aʻo lava le matua o le laau, e manaʻomia se lagolago faaopoopo. O le mea sili lava o se laau laau e ufiufi i le filo niu.

Faʻalogo lelei! Ole tele o aʻa aisa e tatau ona nonoa, lafo i le palapala poo se laau, ae le o le vavae ese.

I le vavaega, e le manaʻomia le tuʻuina o lenei fugalaau, talu ai e mafai ona faʻamaʻatia pe vaʻaia laulaau pe a paʻi. E le fiafia foi le laau i le matagi malulu, o lea ua amata ai ona liu samasama ma ua paʻu.

Faafeiloai

O lenei ituaiga e tupu tele i le vaomatua o vaomatua o Pasila ma Kuatemala. O lenei vine fetolofi ma lau o le ellipse e tusi i luga o le meaʻai ua avea ma faatosinaga tele e le gata i fugalaau fugalaau, ae faapena foi i tagata masani. O ona laʻau e tusa ma le 25 cm le umi ma e le sili atu ma le 6 cm le lautele. E mafua tonu lava ona o lenei uiga le tutusa ma le foliga o le selesaito na maua ai e Oblikva le isi igoa - e le mafai. E taua foi o ia o Monstera Alba.

Mai le ogatotonu o le laupepa, o faʻasalaga mamao o tafaʻi eseese o loʻo faʻalauteleina i laina. O le toe faʻaleleia e tatau ona faia e ala i le vaʻaia.

Manki

Matagofie, laitiiti ma se tasi o ituaiga e le masani ai o monstera. O le tele o lau o se tagata matua e tusa ma le 15 cm. O laʻau o Monstera Monkey e eseese i laumei. O le mea moni, o pu i totonu e foliga mai o le tatala mea laei.

Faʻasalaga

O loʻo nofo i le vasa vevela mai Costa Rica i Pasila. E mafai ona ausia se maualuga e oo atu i le 9 mita, lea e tele naua. O ona laʻau e vevela, mafiafia, umi ma tele pu i luga o le fogaeleele atoa. I tulaga o fale e le fuga. O le faʻaogaina, faʻapea foʻi i luga o le moa a Thompson, ei ai le lanu samasama lanu samasama.

Aisea e leai ai ni laʻau na vaneina

Monstera - totoina i le fale

Afai e leai ni avanoa ma pu i luga o se fugalaau talavou, o lenei tulaga uiga ese o loʻo faʻaalia mai i mea tau fatu. I le gasologa o tausaga, o le ituaiga laʻau e sui ma vave ona faia ona foliga vaaia.

Faafeiloai

Afai o laʻititi laʻitiiti e laʻitiiti, ua faʻagesegese le tuputupu ae, ona e manaʻomia lea ona e gauai atu i le faiga o moli. O le tele o taimi, a leai se laumei, suavai, pe masani ona faʻaleleia, e maʻi ma e le toe atiaʻe.

Taua! Aua lava nei lafoaia lau lau laau.

E tatau ona manatuaina i le tau vevela, e manaʻomia le faʻamafaʻailogaina o isi aso uma i aso uma, ma tosoina i aso uma o laʻau. E tatau foi ona e tuuina atu i le fugalaau le tele o le malamalama, a leai o le a le toe tupu, ona faatoa mamae ai lea. E manaʻomia foi ona e manatua nisi o faafitauli i lenei laau:

  • afai o le fugalaau e itiiti se malamalama, o le a faasolosolo lemu, ma o le a leai se pisa;
  • pe a fai o lanu enaena e fai i luga o lau fugalaau, ona mafua mai lea ia i latou e le paʻepaʻe paʻepaʻe;
  • e mafai ona sui le lanu samasama mai le leai o ni faʻamaʻi ma minerale;
  • samasama ma le oti e mafai foi ona tupu ona o eleele susu;
  • afai o le potu e matua vevela lava, ona oʻo mai ai lea o se kulimi malogo i luga o laupepa;
  • afai e tele le la, ona mafai ai lea ona maua ni mumu, ma toe liliu foi;
  • ma le itiiti o le malamalama, o laulaau o le a matua laitiiti lava ma pala, o le a amata ona pisi le aʻa o le laau;
  • ma le eleele suavai, o laulaau o le fugalaau "alaga" (pa'ū o le vai i luga ia i latou), ae o le foliga mai o mataua e mafai foi ona maua aʻo leʻi timu;
  • afai e te le tuʻuina atu le aofaʻi saʻo o le faʻamalosiina, ona le mafai lea ona vaʻaia laulaau, e fautuaina e le au fai togalaau le faʻaaogaina o le faʻamaʻiina mai le kamupani Faʻatoʻaga Faatoaga;
  • i le gasologa o tausaga, o laʻau pito i lalo o le fugalaau e pa'ū pea. Ae, aʻo leʻi oʻo i le faʻagasologa o le gaioiga, o lau o le a mago ma pogisa, o le faafitauli o se vevela vevela maualuga;
  • fugalaau tuai e fausia ai aʻa malolosi. E te le manaʻomia ona aveeseina, fautuaina e lafo i latou i le eleele, i se fagu vai poʻo se fagu. O nei aʻa e faʻaleleia ai mea taumafa;
  • E mafai ona maliu Monstera mai aphids, miti vaʻaia, ma iniseti.

Faʻalogo lelei! O Monstera o loo taʻu saʻo mai le igoa o le laau sili ona ofoofogia tele. Faatasi ai ma le tausiga lelei, e mafai ona maofa i lona tele.

Ae, afai ei ai se tapulaa i le vanimonimo, ona sili atu lea ona lelei le faatauina mai o ituaiga eletise. O le mea lilo i le fuga o le fugalaau o le tele o le malamalama, o faʻamalaʻau o minerale, faʻapea foi ma le fufulu i aso uma ma se paʻu susu o lau. E tatau ona faia lenei mea ina ia lagona ai e le laau le mea e pei o se vailaʻau vevela, pe a timu. E tatau ona e manatua e uiga i le faʻatulagaina o le laau i totonu o se ipu e sili atu nai lo le tuai, ina ia maua ai le aʻa ma maua ai le mafanafana. Ae e te leʻi maua se fugalaau, e tatau ona e sailia le tele o faʻamatalaga e uiga i ai ma faitau faʻamatalaga o fugalaau fugalaau.