Lafumanu

O le solofanua malosi na fanaina: faʻamatalaga ma ata

Ua leva ona faʻaaogaina solofanua solofanua mamafa e ave ai avega mamafa, o le suotosina o fanua ma le tulimanu.

I aso nei, o solofanua e faʻaaogaina mo lenei faamoemoe i na o faatoaga, o le mea lea e tele ituaiga o ituaiga o loʻo i luga o le mamao o le faʻaumatia.

O aso nei tatou te talanoa e uiga i solofanua aupito sili, o loʻo faʻaaoga pea i mea taufaatoaga.

Soviet heavyweight

O lenei ituaiga o solofanua sa fafagaina e ala i le sopoia o le Belgian Brabancons ma solofanua i le lotoifale. O le ituaiga e eseese i le puupuu o le tino, malosi malosi, o le ua vaivai musika.

Faʻaiʻuga autu:

  • maualuga - 160 cm;
  • Uumi umi - 167 cm;
  • chest girth - 205 cm.
Aʻo le natura o meaola, latou te le eseese le faʻasauā i tagata e ona poʻo isi vaega. O solofanua e matua malosi ma feaveaʻi. Sei o tatou talanoa e uiga i uiga taua o le ituaiga. O "faufautua" e vaʻaia mai isi loli mamafa e ala i le maualuga o lo latou tuputupuaʻe, o le fiafia ma le tumau. Ona o le i ai o nei uiga lelei, o le ituaiga na faapitoa lava le manaomia i taimi o le le lava o le faʻatautaia o faatoaga tuʻufaʻatasi.

E te iloa? Mares o le Soviet matua mamafa e maua ai le tele o susu. O le faamaumauga o se mare Rowan - 6173 l, o lenei fua na maua mai i le 348 aso o le lactation.

O lanu lanu o le Soviet heavyweight: mumu, red-roan, bay, bay-roan.

Vladimirskaya mamafa

Na fafagaina i luga o le faavae o le fagaloa o le James James, le tuaoi tuaoi ma Glen Albin. Latou te manatu o tuaa o le mamafa mamafa o Vladimir. O le ituaiga na faamauina aloaia i le lua tausaga talu ona mavae le Taua Muamua a le Lalolagi, ae na faʻaaogaina i faatoaga ao leʻi leva. Uiga o loli mamafa:

  • maualuga - 165 cm;
  • Uumi umi - 172 cm;
  • chest girth - 205 cm.
O uiga lelei e aofia ai le itaitagofie, le mautonu i tulaga o meaʻai, malosi, ma le leai o se tausiga faʻapitoa. E pei o le Soviet, o nei solofanua e iloga i le vave ma le televave.

E taua! O manu sili ona lelei e mafai ona faatauina mai i laau o Ivanovo ma Vladimir.

Uiga masani o le lanu: lanu uliuli ma le mumu ma lanu paʻepaʻe.

Ausetalia Draft

Ausetalia Draft - o se ituaiga o solofanua, lea na maua e ala i le sopoia o ituaiga e fa. O ona sui e iloga e le gata i le lelei o le faatinoga, ae faapena foi i le matagofie o fafo. O le matua autu lea na faʻaaogaina e faifaatoaga a Ausetalia e suotosina ai le fanua, felaʻuaʻi le vaomatua poʻo le fagafao.

O le tele o faifaatoʻaga na latou vaʻaia i latou e auai i le tele o tauvaga, lea latou te faʻaalia ai e le gata o latou malosi, ae faʻapea foi lo latou matagofie. E faʻaaogaina foi o solofanua "masani" mo le tietie.

E taua! O loli mamafa a Ausetalia e le o fetuunai i le vevela o le tau.

Tulaga iloga: tino muscular, vae vaevae, ulu ulu, faʻailoga sao, o le i ai o le lauulu umi i tafatafa o atigivae. Talu ai e leai se "fua" saʻo mo le fausiaina o Australians, o eseesega a solofanua i totonu o faatoaga taʻitasi, o le mea lea e le mafai ai ona tuʻu saʻo faʻamatalaga mo le maualuga ma le uumi.

Belgian Heavy Tiute (Brabancon)

O le solofanua taʻavale masani, lea na mauaina lona igoa mai le tala faasolopito o Brabant. E faʻaaogaina faʻamatalaga e pei o se "mea" muamua mo le sopoia ma isi mea e le fua mai mo le mafuaʻaga latou te ausia ai mea uma o loʻo taua i luga o solofanua galue. Peleni filifiliga:

  • maualuga - 160 cm;
  • laina umi - 175 cm;
  • chest girth - 217 cm.

Faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina mo le galuega talu mai le lua tausaga, o le mea lea e manatu vave ai i latou, e le pei o isi faʻataʻitaʻiga e latalata i le tolu tausaga. O le eseesega tele i le va o le Belgian - round profile.

E te iloa? O tausaga uma lava, e tusa ma le 25,000 solofanua o lenei ituaiga o loʻo faʻatau atu i Amerika, Siamani, Italia, Suetena, Farani ma isi atunuu o le lalolagi.

E taua foi le iloa o le soifuaga ola o nei solofanua. E tusa ai ma faʻamatalaga aloaia, Brabancons e ola mo le tusa ma le 22 tausaga, 20 e mafai ona latou galulue i totonu o le aiga. O le taulai atu i isi itu lelei o le ituaiga, e taua le faapea atu o solofanua e le lelei, leai se meaʻai po o le tausiga, ma o le tuatotonu e iloga i le lelei o le fausiaina.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i ituaiga tietiega o solofanua, aemaise lava ile Arab ma Akhal-Teke.

Bois de Boulogne

O nei solofanua mamafa na faʻaaogaina talu mai aso anamua o Roma, ae o le ituaiga na aloaia aloaia i le taimi o le taua a Anglo-Farani. E lua ituaiga o "Farani" na fafagaina: o le muamua na faʻaaogaina e suotosina ai le fanua, sa matua tele ma mamafa; o le ituaiga lona lua e itiiti lona mamafa ma na faʻaaogaina mo le suotosinaina o faatoʻaga laiti ma faatoaga. Faʻaiʻuga autu:

  • maualuga - 160 cm;
  • umi - 170 cm;
  • mamafa - 750 kilokalama.

O solofanua a Boulogne e iloga i le fulufulu mamoe, o lanu enaena. Latou te maua le talaaga saʻo, vae malosi, lautele lautele e aunoa ma le faʻaoʻo faʻapitoa. Boulogne na tufatufa atu i nisi o Europa: Farani, Peleselemia, Siamani. Latou te fanauina le lagolago i le tulaga o le atunuʻu.

Irish

O le ata o Irish o loʻo faʻaaogaina i totonu o Egelani atoa ma Aialani e avea o se ata o solofanua poʻo le suaina o le fanua. O Irishman e lauiloa mo lona agavaʻa. Afai o le tele o loli mamafa na masani ona faʻaaogaina mo le gaosiga ma le felauaiga o oloa, ona mafai lea ona faʻaaogaina nei solofanua mo le tulituliloaina poʻo le tietie solofanua, faʻapea foʻi ma se mauga. O le le lava o le mamafa e mafai ai e le solofanua ona faʻanofo vave i luga o le auala ma i luga o le eleele. E taua le iloa o nei solofanua e le taua i le taumafa po o le tausiga. E mafai ona fafagaina i le auala tutusa e pei o solofanua masani, aʻo le Irishman o le a le lagona le mama.

E taua! O le Irishman e le ilogaina e ona lala malosi poʻo le faʻalogoina o le muscularity, ae o lona malosi e le sili atu nai lo mea na tupu muamua.

Lanu faavae: lanu uliuli, mumu, uliuli.

Percheron

O le isi "Farani", lea na gaosia i le 19 seneturi, e ui lava i lea, e toatele saienitisi na finau faapea o lenei ituaiga na i ai i le taimi o le tauvaga lototoa ma na faaaogaina e avea ma solofanua toso. Talu ai o le tagata tietie i le ofutau na mamafa tele, sa ia manaomia se solofanua malosi ma faigata e mafai ona malaga i se mamao mamao. O le Percheron e iloga e le gata i le muscularity, ae faapena foi i le alofa tunoa e le masani ai.

Faʻaiʻuga autu:

  • maualuga - 160 cm;
  • uumi - 168 cm;
  • chest girth - 200 cm.
E lua suʻa masani - lanu uliuli ma uliuli.

O solofanua o lenei ituaiga e le gata o le a tumau ai le malosi o avega, ae e mafai ona galue mo se taimi umi e aunoa ma ni faalavelave. Latou te le aʻafia i le tele o faʻamaʻi ma maua lelei i aʻafiaga eseese. O nei tulaga lelei na aumaia ai le lauiloa tele o le ituaiga. I aso nei, o le Percherons e sili atu ona faʻaogaina mo tafaoga maimoa ma taʻaloga taʻavale.

Suffolk

O se ituaiga Igilisi na faamauina aloaia i le ogatotonu o le 18 senituri. O le faʻaaogaina o lenei solofanua mo galuega taufaatoaga e mafua mai i le mea moni, e televave ona ia faia galuega faafaigofie ona o le leai o ni pulumu i luga o ona vae. O le eleele eleʻele o Egelani ao le i oʻo mai le masini masini na togafitia ma Suffolk.

O le tino tele o le tino e mafua ai le lautele o vae o le solofanua, ae o lenei mea ua na o se mea sese, ona o le malosi o solofanua ma mafai ona tatalia ni avega mamafa. Ma e taua foi le matauina o le fiafia ma le faauo o manu, o lea e masani ona tosina i latou i le hippotherapy.

Suffolk e lanu lanu tutusa, o se fesuiaiga o le lanu o le chestnut. O nisi taimi e mafai ona e maua ai tagata taʻitoʻatasi ma se paepae paʻepaʻe i le muaulu. I le taimi nei, o le ituaiga o meaola e faʻaaoga mo le tietie solofanua, mo togafitiga faafomaʻi poʻo taaloga taʻavale.

Shire

O le mamafa o le solofanua i Peretania, o se tupuaga tuusaʻo o solofanua o loʻo faʻaaogaina i tauvaga tauloto. Shire e ese le tutusa ma le tino atinaʻe. E faʻafeiloaʻi i latou i galuega uumi ma maua ai le mana malosi.

E te iloa? Sa faʻaaogaina Shaira i taʻaloga tauvaga, ae na o le mafai ona latou faʻafetaia se uʻamea faʻapipiʻi ma se paga mamafa.

Faʻaiʻuga autu:

  • maualuga - 170 cm;
  • umi 180 cm;
  • mamafa - e oo atu i le 1400 kilokalama.

O Shaira ua manatu e le gata o se tasi o avega mamafa mamafa, ae o taavale sili ona mamafa i le lalolagi.

O nei solofanua e masani ona faʻaaoga mo le felauaiga o oloa, a itiiti mai - mo le suotosinaina o le fanua. O se uiga lelei o se uiga uiga ese le toʻa. O le mafuaʻaga lea na faʻaaogaina ai nei solofanua mo le sopoʻia o isi ituaiga o manu ina ia maua ai ni aumea lelei ma galulue malosi.

O loʻo faʻaaoga nei mo le faʻatauina o oloa i le toe faaleleia o le alatele. E manaʻomia foi i latou i totonu o le alalaʻau.

Scottish Draft (Clydesdale)

Ua maeʻa a matou tusiga i le Sikotilani Draft Breed (Clydesdale), lea e mafai ona tauva i le matagofie ma le Australian Dump Truck. Ae ui i lea, e le na o se solofanua matagofie, ae o se "avetaavale" lelei o se suotosina ma ni avega eseese. O le tusitusi sikolasipi a Sikotilani e tuufaatasia ai ia lava le alofa tunoa, malosi ma le gaoioi, ae peitai o le meaola na faaalia o ia lava i se vaega o le "galue" lelei, e manaomia ai se meaai sili ona lelei ma tausiga i aso taitasi. O le mea lea, e le mafai e le Scotsman ona mitamitavale i le le mautonu. Faʻaiʻuga autu:

  • maualuga - 170 cm;
  • umi - 175 cm;
  • chest girth - 200 cm.
E taua! O le mama o se solofanua e fuafuaina e lima. E tatau ona saʻo ma laiti.
O sikola uma, e tusa lava po o le a le eseesega o lanu, e tatau ona iai ni pulumu paʻepaʻe ma ni lanu moli i luga o le ulu. O eseesega eseese mai isi avega mamafa e aofia ai le tuputupu ae e sili atu i le averesi. Ona o ia, o le solofanua o loʻo i ai se malosi o le ponaivi.

Ua leva ona faaaoga e le gata o solofanua, ae o povi foi, aemaise lava, o povi, e avea o se malosiaga.

O solofanua mamafa na faʻaaoga mai aso anamua ma e leiloa ai lo latou tulaga ese i le seneturi 21. E ui lava i le mea moni o le tele o ituaiga ua galo i le galo, o loʻo sili atu ona malolosi ma sili ona taua. E fafagaina i latou e le tele o faifaatoaga mo femalagaaiga e le faanatinati pe mo le tulimanu.

Aua nei galo o se solofanua, e pei o soo se meaola, e manaomia le gauai ma le tausiga, e le pei o le masini. O le mea lea, o le mauaina o se "iunite galuega", aua nei galo o le tulaga o le galue e faalagolago i tuutuuga o le taofia.