Laʻau

Rhododendron Katevbin Grandiflorum

O Katevbinsky rhododendron o se tasi o meaola sili ona matagofie; ona o lona olaola vave, o le togavao e taua lauiloa o le "rosewood." I le faaopoopo atu i le matagofie i fafo, o fugalaau e moli se moli, manogi manaia.

Homeland o le laau

Katevbinsky rhododendron na oʻo mai i Europa i le 1809, na aumaia mai Amerika i Matu. O se tasi lenei o ituaiga muamua na faaulufaleina mai, lea e salalau vave, ona o lona le mautonu ma le faigata o le taumalulu.

Laʻau lapoa

Mo faʻamatalaga! I le taimi nei, o le ituaiga o meaola e faʻaaogaina e le gata i le faʻasologa o le laufanua, ae faʻapea foi i polokalame faʻaleleia mo ituaiga fou e faʻamausalisa.

I le natura, o le rhododendron e mafai ona maua i Amerika i Matu, aemaise lava, i lona itu i sasae, i mauga Alleguey. O laau toto e fausia ai le fanua atoa i nofoaga tatala pe ola i vaega i vaomatua. E masani foʻi ona faʻaalia Iapani ni faʻataʻitaʻiga lanu meamata.

O le fugalaau na sau i Latvia i le ogatotonu o le seneturi lona 19. I tulaga fesuiaiga o le setete o Baltic, e fuga mai le rhododendron ma fua tele mai. Ona o le gafatia o le togavao e faʻamalie ai gutu ifo ile -30 ° С, e mafai ona maua ile Far East ma Kamchatka.

Faamatalaga faʻapitoa o le rhododendron Grandiflorum

Rhododendron ketevbinsky (lat.Rhododéndron Catawbiense) - o se ituaiga o laau vao, o lona olaga e oo i le 100 tausaga.

Caucasian rhododendron i luga o mauga: pe a fuga mai

I lalo o tulaga lelei e ola ai, e mafai ona oʻo ile maualuga ile 2 i le 4 m, o le lautele o le laau e sili atu nai lo le maualuga. I le 10 tausaga o le soifua, e oʻo ile 1.5 mita le maualuga, faʻaopopo 10 cm i le tausaga.

E ui o le laʻititi o le laʻitiiti, o ona aʻago e i ai se lagona, ma o le taimi e avea ai ma lamolemole. O laulaau e lautele, i pito pito umi e mafai ona latou mataʻutia ma maamaʻa, o le maualuga pito i luga e 15 cm, lautele 5 cm. O le vaega pito i luga o le laulaa e lanumeamata lanumeamata, e 16 paʻu o veins, o le pito maualalo e leai se pale.

O ituaiga sili ona lauiloa:

  • Kataubiens Grandiflorum (Rhododendron Catawbiense Grandiflorum);
  • Tusi Novum (Rhododendron Catawbiense Album Novum);
  • Roseum elegans (Rhododendron Catawbiense Roseum Eleganñe);
  • Purpureum (Rhododendron Purpureum Grandiflorum).

Mo faʻamatalaga! O le vaitau vavalalata e amata mai i le amataga o Me i le ogatotonu o Iuni, o nisi taimi e oʻo ia Iulai. Na fua mai fua i Oketopa.

O le faʻamatalaga o le Catawbiense Grandiflorum rhododendron e fai mai o le tele ma sili ona lauiloa ituaiga eseese na maua mai i se togavao i le amataga o le 19 seneturi. Crohn e oʻo atu i le 3.5 mita le lautele, lalac fugalaau ma lanu samasama ma moli.

Fugalaau Katevba rhododendron

O fugalaau e le naʻo le alofa i le rhododendron Catawbiense Grandiflorum tele-flowered. E maualuga lona teuteuga i le tausaga atoa. Seia vagana ua fuga mai le fugalaau, e tosina ese mata ona o le susulu, lapoa, lanu lamolemole.

Rasolo i le lanu Rhododendron: deciduous, Pontic azalea

Fugalaau e na o le tasi le masina. O laʻasaga taʻitasi e aofia ai le 15-20 fugalaau. O fualaau e pei o le logo-lanu ma lautele-faapaleina, e oo i le diamita o le 15 cm. O fugalaau taitasi o se logo ma e mafai ona sinasina, samasama, paauli, mumu, lanu viole po o le lilac.

O le vaomatua e manaia ma susulu, e tatau ona matua faasusu le vao ma fafagaina muamua ma i le mavae ai o lenei vaitau. O le mea lea, o le laau o le a tumu i meaʻai ma o le a le faʻaitiitia.

Faʻalogo lelei! Afai e le fuga le rhododendron, e foliga mai e le fetaui le mea e tupu ae e le lava le susu.

Rhododendron Lea Lea lata ane

Faiga Faʻavae

Rhododendron Salemani Salmon

I le fale, o le rhododendron e faʻalauteleina e ala i le taatia ma tipi.

E selesele selesele i le amataga o le taumafanafana. O lālā taʻitasi e oʻo i le 15 cm le umi e tipi i le maualuga o le 45 °, e aveʻese laulaau pito i lalo, ma tuʻuina i latou mo le aso i le aʻafiaga o aʻafiaga. A maeʻa lenei mea, e totō faʻamafana taʻitasi i totonu o se fualaau matagofie mo rhododendrons ma faia ai se lauʻeleʻele. O le a tupu i le tusa o le masina.

Polokalame faʻapitoa mo le faʻapipiʻiina

O se auala faigofie o le faʻaleleia e ala i le taoto. Ina ia faia lenei mea, o lala laititi e punou i le eleele ma fefete. O le pito o le pipi ua nonoa i se pine. A maeʻa ni nai masina, o le a maua aʻa, e mafai ona vavae ese mai le tina i le tautotogo.

Taua! Ina ia lelei le faasologa o le faagasologa o le faagasologa, o le palapala ma le taoto e tatau ona lelei le susu.

Tulafono faʻavae

E ui i le le mautonu o le Grandiflorum rhododendron ma le faigofie o le tausiga, o nisi tulaga e tatau ona ausia. O le le lelei o le filifilia o le eleele e mafai ona mafua ai le leai o se fugalaau poo le oti o le vao atoa. Afai e te filifilia le nofoaga tonu e tulaʻi ai, ona faaopoopo lea i le fafagaina, e leai se isi mea e manaʻomia.

Taimi faʻaleleia

E te manaʻomia le totoina o se laau i se nofoaga tumau seʻi oʻo i le puaʻa - i le amataga o le tautotogo ina ua mavae le malulu po o le amataga o le autumn. O Rhododendrons ei ai aʻa, ma o lea e tatau ai ona vevela le palapala, ma e le mafai ona afaina ai le togavao.

O fualaau o le fugalaau e maaleale ile lamala, o lea la o le afa-taimi e sili ona fetaui lelei mo le gaosiga.

Nofoaga ma palapala mo le totoina o le rhododendron o le Ketevbin Grandiflorum

Rhododendron Grandiflora e faʻafeiloaʻi le ata lafoia, ae o le a sili atu ona lelei i le itu i saute, ae aunoa ma le susulu o le la. O nofoaga e maua ai le malamalama, mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o laau poʻo se faʻavaa, e talafeagai foi.

Taua! Filifilia o se nofoaga e fau ai, e tatau ona e siaki muamua pe oi ai ni pepa. Matagi malolosi e mafai ona tafe ai laau toto.

Manaomia o le eleele:

  • sina gaʻo pe faʻamalolo;
  • susu
  • tatalaina;
  • tamaoaiga i totonu o meaola.

Aʻo lei totoina, e mafai ona tuʻu le rhododendron i le vai ina ia tumu i le susu. O le faʻaleleia o le faʻaleleia o le eleele ma le ea o le ki lea i le ola lelei. O le mea lea, e fautuaina le tuʻu faʻamalosi faʻavave i luga o le togalaau aina poʻo le faʻamalolo faʻapitoa i le aso.

Faʻalogo lelei! E sili atu le totoina o se laau i tafatafa ane o na laau ia e tutusa o latou manaoga ile palapala. O le mea lea, o tuaoi o le a le aveina ni meaʻai mai le tasi ma le isi. O fualaau aina e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamamaina o le vao, aʻo latou tosoina uma le vai mai le palapala.

Afai e masani ona tupu i luga o le itulagi, e mafua mai i le malulu, lea e tau atu i le pala o aʻa. Mo le puipuia o mea teuteu teuteu, e sili atu le vave totoina i luga o le mauga. I se tau le lelei, e faia ai se alavai faʻavai i totonu o le lua.

Ina ia faʻamamaina le palapala, e mafai ona e faʻafefiloi ituaiga o fanua: togalaau, peat, quail coniferous, omea, faaopoopo oneone. O oneone ma le omea e le sili atu ma le 20% e tausia ai le manava.

Le ala e fuga ai le rhododendron Grandiflorum

Totoina o fatu

E sili ona lelei le faʻaaogaina o se fatuga e tolu tausaga le matua, ae o le avanoa e toe totoina ai mea laiti po o le sili atu foi e leʻo faʻamaloloina.

A o lei totoina, e totoina le laau i totonu o se fagu vai seia oo ina le toe tu i fafo le ea. O aʻa uumi e mafai ona teuteuina, o le mea na totoe e faʻasaʻo.

Taua! Pe a totoina, o le aʻa o le rhododendron o le Katevbinsky Grandiflorum e tatau ona tumau i luga o le eleele.

Fertilizer application

Rhododendron Katevbin Grandiflora e tele meaʻai e maua. I luga o eleele vaivai, o ona lau o le a avea ma pale ma le manaia, ma e itiiti lava fugalaau o le a aliali mai i le taimi o le fugalaau.

Ina ia aloese mai luga, mai le amataga o le tautotogo seia oo i le iuga o le fuga, e fafagaina laau. E talafeagai lenei mea mo tama talavou ma matutua matutua. O le pito pito i luga pito i luga e faia pe a maeʻa le togavao ma amata ona amata ona tupu.

Rhododendron catavbians grandiflorum talafeagai:

  • fugalaʻau faʻapitoa, aemaise lava, o le moa vao, ma faʻafefe i le vai i se vaega o le 1:15;
  • meaʻai gaʻo;
  • calcium sulfate ma magnesium;
  • gaosi pati.

I le amataga o le tautotogo, ua faʻafefiloi sauniuniga o le suka i totonu o le palapala, ia Iuni ua faʻapipiʻi faʻatasi ma le masika ma fulukalama ua aveeseina, ma i le masina o Iulai ua le aofia ai le nitrogen.

Faʻalogo lelei! Mo le puipuia o le susu ma meaʻai i totonu o le palapala, o le poloka o le vao e mulimulitaʻi i nila.

Rhododendron Care Requirements

I le vevela vevela o Grandiflorum, e manaʻomia e le rhododendron le faʻateleina o le suāvai, 2-3 taimi i le vaiaso e faʻamamaina ai le eleele i le vai faʻafefe.

Ia Me, o le pine e mafai ona faia e fausia ai se pale sili atu ona matagofie. O le teuteuina leaga e afaina ai le tuputupu ae ma le tupu aʻe o rhododendron.

O le veleina e le faia i tafatafa o le vao, talu ai o le aʻa o le rhododendron e latalata i le fogaeleele. I le ono taimi uma i le ono masina, i lalo o le vao, e mafai ona e faʻaopopoina ni nila e faʻasaoina le taua ma le friability o le palapala. I se isi itu, o se vaifofo o le vineta, sua o le tipolo po o le vailaʻau oona e mafai ona faaopoopo i le vai mo le faʻaleleia o le vai i le masina.

Mo faʻamatalaga! Mo le puipuia o meaʻai e sili atu, o mea vaivai ua aveeseina ia Iulai.

E ui lava o le vaaiga o le malulu, e sili atu le aua le faʻalavelave ma fesoasoani e ola i le taumalulu muamua. Aʻo leʻi oʻo i pulu, o le vaomatua e matuā malulu, ma o le ogalaau e mulimulu. Mai i luga o le laau ua ufiufi i se paʻu po o se fale e faia i siteki laupapa ua faatulagaina.

Pests ma faʻamaʻi

Ruthodendron e seasea lava ona maʻi, ma e tupu lenei mea i le tulaga le lelei o le filifilia o le eleele poo le faʻavaivaia o vai. I le le lelei o le tuputupu aʻe o tulaga, vaʻaia, otaota, chlorosis atonu e aliali mai. I lenei tulaga, ua totoina le laau, ua faatonutonuina le vai, ma ua togafitia le chelate uʻamea.

Pests e pei o:

  • falepanoa;
  • fua puipui;
  • vaʻavave mite;
  • aphids.

E mafai ona e faʻaumatia ia iniseti faatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi; auā o le rhododendron, thiram ma le diazine e talafeagai lelei.

I le avea ai o se puipuiga i le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ai ona pamu ia pana ma le Bordeaux vai i masina uma.

Katevbinsky rhododendron o le mitamita lea o soo se fai togalaau. Mo le susulu o le la, eleele malulu ma le tele o suasusu, o le a faafetai le vao i le matagofie o le fugalaau.