Laʻau i totonu

Clerodendrum Thompson: Faʻamatalaga o tausiga ile fale

O le togavao teuteu a Mrs. Thompson e taua tele i le au faifaatoaga mo le matagofie o ona lau laau ma le mafai ona ola i totonu o le togalaau ma le fale i totonu o ipu. E faʻafefea ona tupu se fugalaau i le fale, faitau i lalo.

Faamatalaga o le Botanical of Clerodendrum Thompson

O le laufanua o le laau o Aferika ma Amerika i Saute. Na maua e le Scottish discoverer J. Thompson ia fugalaau i Europa e tusa ma le 200 tausaga talu ai. I le faʻaaloalo ia te ia, e maua ai le igoa o le laau.

E te iloa? O le ogalaau sushi sili ona umi o le tiana-pei o le kultonan. O le umi o ona lala e 350 mita.

O le laau e patino i le aiga o Verbenov. O se fetolofi i luga o le vao e pei o le vao. O le umi o le mama e mafai ona oʻo i le 4 m. O lālā e fesuiaʻi, umi. A oʻo ina tupu aʻe i totonu o tulaga i totonu, o le umi ole mama e le sili atu i le 2 m.

Lafoaʻi le petiolate type ei ai se foliga faʻalelei. O latou umi e le sili atu i le 10 cm. O loʻo faʻatulagaina i lālā i se faasologa. O le fausaga o le laʻau e matua vevela lava, e oʻo lava i sina malo. O le lanu o laupepa laupepa e eseese mai le lanu meamata i le lanumeamata lanumeamata.

O lenei laau na maua le lauiloa tele ona o le lanu ese o fugalaau.

Latou faʻaopoopo 3 lanu:

  • lanumeamata
  • mumu (lanu piniki);
  • snow papae.

O se paʻepaʻei paʻepaʻe, e pipiʻi i totonu o le lanu mumu po o le lanu piniki. Mai le corolla e ola i luga o lanu uumi o lanu lanu meamata. I le vaega o le fuga, o le klerodendrum e ulufale ia Mati ma tuu ai ia Iuni. E seasea tupu ona tupu laau i le fua o le fugalaau i le taimi lona lua i le tautoulu.

A maeʻa ona toto i luga o le laau, o fualaau lanu mūmū sesega, ua gaosia, o loʻo i ai fatu. A faʻaleleia i le fale, e seasea ona fua mai ni fua.

Matou te fautua atu ia te oe e faitau e uiga i ituaiga sili ona lauiloa.

Tuutuuga mo le galue manuia i le fale

Pe a faʻapipiʻi se microclimate i totonu o le potu mo se klerodendrum, e taua le mafaufau na oʻo mai i a tatou latitudes mai le vailaʻau, o lea o le a faigata ai ona faia nisi o faʻaaliga e uiga i le malamalama ma le faʻamafanafana.

Nofoaga ma moli

O le nofoaga lelei mo le Clerodendrum Thompson o le itu sisifo ma sisifo o loʻo i ai le malamalama tele. Afai e faʻapipiʻi le kelrodendrum i le faamalama i saute, ona mautinoa ai lea o le fausiaina o le maualuga o le paolo ina ia le maua ai le la. Aʻo tuʻuina i le faamalama i matu, e tatau ona e faʻaleleia faʻamalamalamaga faaopoopo i luga o le afi. A leai, o le ausiaina o le va o le a le manuia.

Tulaga o le vevela

Faʻaauau le tausia lelei o tulaga o le vevela e tusa ai ma le vaitau o se faʻamaoniga o le tele o fuālaʻau. Afai e leʻo saʻo le vevela, o le a le fuga le laau.

Talosaga o le vevela mo le vaitau o le taumafanafana-taumalulu:

  • + 20 ... + 25 ° С - tautotogo - autumn;
  • + 15 ° С - taumalulu.

Faʻamamaga o le ea

O le suavai i totonu o le potu e tatau ona tausia i totonu o le 80%. O le faateleina o le susu e mafai ona ausia e ala i le faʻaaogaina o mea faʻamaualalo, faʻaleleia, poʻo le faʻapipiʻiina o se fata-mumu-susu i autafa o laau.

E taua! Afai o le klerodendrum na lafoina uma laulaau mo le taumalulu, ona faʻaleleia lea o le tino ua solia, a leai o le aʻafiaga o le pala o le tele o pine.

Tausiga ile

O le tausiga o se klerodendrum e le faigata. Ae ui i lea, i nisi itu e taua le taulai atu o lou mafaufau i auiliiliga. Ae maise lava pe a faʻapipiʻi fuʻa ma pe faapefea ona fai saʻo.

Faʻasaina tulafono

I le vevela o le taumafanafana, e manaʻomia tele e le klerodendrum le fausua. O le eleele i totonu o le ulo e tatau ona susu i taimi uma e le 50%. O le faailoilo mo le faʻaleleia o vai e faʻamago ai le pito i luga ole palapala ile loloto o le 1 cm.

E tatau ona mama le suavai mo le faʻavaivai ma le fufuluina, e aunoa ma le chlorine. Afai e te ave vai mai le tap, ona tatau lea ona puipuia 2 aso. O le vevela o le vai e tatau ona fetaui ma le vevela vevela. Afai e te faia le vaiinu ma le vai malulu e faʻateleina le aʻafiaga o le pala o aʻa.

E sili atu le faʻamamaina o le eleele e ala i le fufuluina o le vai i luga o le pale i se auala e tafe ai i le eleele. E tatau ona manatua i le mafaufau e sili atu le tāua o le susu i le meaola laau, ae le o le eleele lava ia. Ina ia faatumauina le malulu o le eleele i se tulaga faapitoa, e mafai ona faataatia se vaega o le sphagnum moss i le pito i luga o le eleele i tafatafa o le ala.

I le taumalulu, o le suavai e faia i le auala lava e tasi, pe afai e le lafoaia lau laʻau. A le o lea, o le a siitia atu i se potu malulu ma faʻafeinu ma le totoa i lalo o aʻa ina ua uma le palapala.

Laʻei pito sili

A o faagasolo le taimi atoa o le tuputupu ae malosi, e faʻaaogaina faʻamaʻi faʻaseʻi tasi i le vaiaso. Mai le amataga o le autumn, latou te fesuiaʻi i le faiga o le faʻaaogaina o mea faʻaopopo i le masina. I le taumalulu, e matua taofia uma lava laau faila.

Mo laei e faʻapitoa faʻasolosolo faʻalavelave Faʻavae. 10 ml o mea e faaopoopo i le 1 lita o le vai. Avanoa i le pepa vai i se afifi o le 0.5 lita.

Trimming ma mamanu

O se tasi o galuega taua mo le tausiga o le clerodendrum o le teuteuina o le faiga. E tatau ona faia i le amataga o le tautotogo, aʻo le i tupu laau mai le moe. O le fana e faʻapuʻupuʻu i le 2 puʻe.

E taua! Afai e te le tipiina laau, latou te le fuga. I le klerodendrum o fugalaau e na o luga lava o fuʻa fou.

I faʻataʻitaʻiga talavou, na o le pineina o tipu o le 2-5 cm ua faia e fausia ai se laau toto.

Suiga

E sili ona lelei le faia o se gaosiga o laau i le faaiuga o le taumalulu, aʻo leʻi tuua le tulaga moe, pe a maeʻa ona fua, i le ogatotonu o le taumafanafana. Suʻeina o loʻo faʻatinoina i tausaga taʻitasi. O laau matutua e mafai ona gaosia i lea taimi i lea tausaga ma ni mea lelei faaopoopo. I le tausaga foi na tuua ai le laau e aunoa ma se togi, e tatau ona e suia le 5 cm o le palapala i se fualaau fou.

O Clerodendrum o loʻo faʻaalia i se aʻa aʻa e le mafai ona faʻafeiloaʻi ai le gaʻo. O le mafuaʻaga o le gaosiga o le tele lea o suiga o le palapala, aua o le a le totogo laau i le eleele pala. O le lapoa pito sili ona telē o le ulo mo se tagata matua e 20 cm. O le aʻa o loʻo aʻafia loloto i le palapala, o lea la e manaʻomia ai e le togavao le gafatia tele. O le 2 tausaga muamua, seia oʻo ina malosi le aʻa, e lelei tele le faʻaaogaina o tane taʻavale ma tele le tele o alavai.

Laʻau mo laau totō, faʻafefiloi i tutusa tutusa:

  • laʻau lauʻeleʻele;
  • peat;
  • oneone

I nei mea uma, o le 10% o le eleele eleʻele ma le 20% o sala tupe e faaopoopo i ai.

Vitio: Clerodendrum Thompson Suiga

Aʻo leʻi faʻaaogaina le mea muamua e sasaa ai vai. I le 1 lita o le vai inu vevela faaopoopo le 1 g o le potassium faʻasalalau. A uma ona faʻamafanafanaina le eleele i + 20 ° C, e mafai ona e faʻaaogaina. Muamua lava, o se laulau o le faalauteleina o le 1-2 1-2 cm, faʻalagolago i lona telē, o loʻo tuʻu i le pito i lalo o le tane. Ona sasaa lea o se palapala o le eleele, ma taulai atu i le tele o le vaega eleele lalo o le laau ua tuu i totonu o se fagu fou.

Afai e faʻaaoga pusa paʻu, e le aveeseina fugalaau mai ia mea, ae faʻafefe saʻo i totonu o ipu fou. Mai pusa tioata, ua totoina laau i le auala e faʻafefe ai. Ina ia faia lenei mea, ua tele naua le suavai i le 30 minute ao le i toe totoina, ona fufulu lea ma le faaeteete puipui o le koneteina, aveese le laau mai ia te ia ma tuu atu i se fagu fou.

O le tuʻuina o se klerodendrum i totonu o se fagu fou, faʻafefiloi malie le maualuga, faʻalauteleina le pale i le eleele 2 cm le maualuga. Ona e manaʻomia lea ona faʻaaoga le palapala i se lio o le pristvolnom. Afai e faʻaaogaina se ato, ona faʻafefe lea i le faʻavaivai. Pe a piki mai se pusa paʻu, e le faʻataunuʻuina le suavai.

A maeʻa le pikiina, ona tuuese lea o fugalaau mo le vaiaso i totonu o se potu malulu faatasi ai ma le ea vevela o + 18 ° C. I le vaiaso mulimuli ane, ua toe faʻaleleia i se nofoaga tumau, o le vevela o le ea e faasolo ina faʻatupulaia ma tuʻuina atu tausiga faʻapitoa.

E taua! Afai e talafeagai, ia faia le pulupulu, e sili atu le faia o le togafiti i le afiafi. I le taimi lea, i le vavao o le tuputupu ae, o le a maua e le laau le susu mai le ea, e pei o le timu o le tolotolo e pau i le afiafi.

Tofiga

Toe faʻaleleia o le clerodendrum Thompson i le fale e faʻatinoina i ni auala se lua:

  • suluina;
  • fatu.

Laʻau

O le tipiina o le auala pito sili ona faigofie e faʻaleleia ai le vaʻavaʻaia. E maua i le taimi o le vaitau o le tautotogo. A uma ona teu le 'au e tatau ona tuu i se ipu vai. E mafai ona e faʻaopopo 1-2 laʻau o le stimulating growth o le Epin, ma se aso mulimuli ane suia ai le vai. O le taimi lava e maua ai aʻa, e tatau ona totō le fatu i le eleele.

Mo le totoina o se tipi, o se atigi pusa e iai le diamita 8 cm ma le maualuga o le 10-15 cm e talafeagai. Ua faia le eleele e tusa ai ma le fuafuaga ua taua i luga. A uma ona totōina, ona tapunia lea o le laau mo se vaiaso ma se tioata poo se paʻu palasitino, lea e tatau ona manino. O afea o le a amata ona aliali ai laulaau fou, e mafai ona e fafagaina. I lenei taimi, e mafai ona e faia le urea - 1 g / 1 lita o le vai. A maeʻa le 2 vaiaso e mafai ona e fafagaina laau faʻatasi ma se vaifofo o le vao - 1 tbsp. l uʻu / 5 lita o vai.

Seʻi oʻo i le tautotogo e sosoo ai, poʻo le, ao le i amataina le vaitaimi o loʻo moe, e tatau ona pine pine i le tele o taimi. I le tautotogo, e tatau ona tosoina totogo i totonu o se atigipusa tele i le lautele ma 2 cm le maualuga.

Fatu

O le luluina o fatu e faia i le ogatotonu o le taumalulu. I le germination o le fatu e tusa ma le 1.5-2 masina. O le mea lea, e lelei le luluina o fatu ia Ianuari.

O fatu e totoina i ni mea faʻapipiʻi paʻu o loʻo faʻaogaina ai palasitika.

Faʻafefiloi Peraimeri e aofia ai:

  • peat;
  • oneone;
  • perlite;
  • laʻau humus.

E te iloa? O fatu o le kolotilo (bamboo) e le gata ina ola i se aso, ae e oʻo atu i le 120 cm le maualuga.

O vaega uma e fefiloi i tutusa tutusa. E faʻamaʻi le eleele e ala i le taʻoina ile ogaumu i le vevela o le 100 ° C ma tatala le faitotoa. Ona ave lea o le suavai i le palapala ma se vaifofo o le efuefu laupapa. Mo le faʻamamaina ma le faʻatamaoaigaina o le palapala ma le potassium ma le phosphorus.

Ua totoina fatu i le maeʻa 1 cm loloto i se mamao e 7 cm mai le tasi. O koneteina e ufiufi i se ata vali ma tuʻu i luga o se faamalama malamalama lelei. O le vevela ile potu e tausia i le + 25 ° C. O lea o le a faʻaosoosoina vave le faʻavae o le germination. Laina i aso uma le ea, aveese le fale mo le 15 minute ma siaki le tulaga o le eleele. O le faamamaina o loʻo faʻatino e pei ona manaʻomia mai le pala.

Faatasi ai ma le oʻo mai o siama, e tatau ona aveese le ata ma o le vevela o le ea i totonu o le potu e itiiti lava le faaitiitia. E lelei i le 3 ° C. Pipiina i koneteina taʻitasi e amata ona faʻatino pe a tuʻuina atu e laau toto 4 laulaau atoatoa. I le laasaga o le faʻaalia o le 2 o nei pepa, e mafai ona e faʻaaluina le fafagaina o Epin. Faaopopo 3 mataua o le mafaufau i le 1 lita o le vai. A o lei toe gafa, o le faʻamaʻiina e faia i vaiaso taitasi. A maeʻa le faʻavasegaga, latou te suia le ituaiga o laei mo mea faʻalepoleni faʻatasi ma faʻalavelave minerale (phosphorus, potassium, calcium).

Faigata i le tuputupu ae

O faigata e fesoʻotai ma le tuputupu aʻe o le sui o le flora o loʻo fesiligia e masani lava ona mafua ona o le le atoatoa i le tausiga.

O faʻalavelave sili ona masani o:

  1. Lafoaia o lau i le ogatotonu o le vaitau tuputupu ae - mafua mai i le le lava o le faʻaleleia, maualalo o le eleele poʻo le siosiomaga. Ina ia faasaʻo le tulaga, e vave ona e fetuunai le tausiga.
  2. Lanu samasama ma enaena i luga o lau laau - lava. O le fofo o le siitia lea o laau i le nofoaga sili ona lelei.
  3. Spider mite - faʻalautele i le maualalo o le timuga ona o le maualuga o le faitauga o le vevela. Pe a iloa se meaola, e tatau ona fufuluina laulaau i lalo o le fagu pe solo fasi fasipepa taitasi i vai paʻu. Ona aveese uma lea o vaega na aafia o le laau ma faia le togafitiga ma le "Fitoverm" e tusa ai ma faatonuga.
  4. White fly - e faʻaaoga i laau toto pe afai o le eleele mo le totōina e leʻi lava le faʻamaʻiina aʻo leʻi faʻaaogaina. Le faasologa o gaioiga e faʻaaoga, e pei o se apogaleveleve mite.
E te iloa? O fualaau toto o vine e mafai ona vaaia e le gata i lalo ifo o se microscope, ae ia faʻamoemoeina foi ma mata le lava. E oʻo atu i le 0.7 mm le lautele.
E le totogo le laau i le fale mo mafuaaga nei:

  • leai se punavai o le malamalama maualuga;
  • faʻaleagaina eleele;
  • le mafai ona teuteuina fuʻa;
  • leai se taimi malolo faʻalauiloa i le taumalulu;
  • + O faafitauli uma o loo i luga, lea e avea ma vaega o le faaitiitia o le aʻafiaga o le fugalaau.

Ina ia aua le vaavaai mo se auala e fuga ai le klerodendrum, e tatau ona e mulimuli i tulafono uma o tausiga o togalaau. E mafai ona toe faʻafoʻi uma galuega a se toto laau i totonu o le tausaga.

E le faigata le tausia o le pitonuʻu. O le mea taua e tatau ona mafaufau i le amataga o le laau, faʻapipiʻi tulaga faʻaoga microclimatic.