Vaega o kukama Parthenocarpic

E faʻapefea ona toto ma totō kukama "Murashka"

Kukamato - o se fualaau aina lauiloa iloga ua totoina i togalaau, fale, ma e oo foi i le fale i luga o le faapaologa. E tusa ai ma lenei lalolagi o le aganuu na tausia le au faifaatoaga oe na gauai mai ma le vavao o ituaiga vaitau e tutupu. O le a matou faʻamatalaina se tasi o ituaiga eseese i lenei tusiga.

Eseesega faʻamatalaga

"Murashka" - o ituaiga kukama eseese. Togafitiga mea e le manaʻomia ai le faʻafefeteina e iniseti. E sili atu le tele pe a tupu le aganuu i totonu o greenhouses.

O laau totifi e ola i le tele, ma le tele o laʻau ma le mamafa. O lau o loʻo i ai le lanu meamata lanu meamata, laʻititi laʻau, ma se lamolemole lamolemole. O le ovary e faia mai fugalaau fafine. I lau laulaʻau taʻitasi e mafai ona faʻatonu i le 2-4 ovary.

O ituaiga siliva o fuamoa o kukama o le: "Siamani", "Colonel Real", "Lototele", "Phoenix Plus", "Zozulya", "Siberian Festoon", "Hector", "Crispina", "Taganay", "Masha f1" .

Faʻamatalaga:

  • vave ituaiga;
  • maualuga ma faifai pea;
  • tetee atu i le tele o faamai;
  • lelei le tofo;
  • agavaʻa.

Faʻafitauli:

  • mo se seleselega lelei e te manaʻomia e totoina mai fualaau;
  • tekinolosi e tatau ona matauina.
O mea taua o le "Goosebumps" i luga o isi ituaiga: parthenokarpichnost, le mafai ona ola i luga o le faapaleni.

E te iloa? I le Guinness Book of Records ua totō le totō i Hanikeri. Lona umi - 183 cm

Fua o fua ma fua

Fualaau aina lelei atoatoa 35-40 aso pe a uma le germination. E foliga mai o le paʻu o le tino, 10-12 cm le uumi ma le 3-4 cm le lautele. O le 90-110 g le mamafa. O le lanu e sosoʻo mai le malamalama "isu" i le "povi" pogisa. O le aano e suamalie, e leai se tiga. Ua tumu le manogi.

Mai le sikuea 1. m kukama moega e mafai ona e aoina 10-12 kilokalama o greens. Tausaga o le seleselega - Iulai-Aukuso.

Filifiliga o fualaau

A o lei faʻanoʻaga oe manaʻomia e filifili po o fea e te toto ai. O fua aupito laiti o loʻo totōina ile lauʻeleʻele, o laʻititi laʻititi - i totonu o greenhouses e aunoa ma le mafanafana, ma o le matua i totonu o le vevela.

  1. O masina taʻitasi, pe afai e atiaʻe lelei, o le 25-30 cm le maualuga. O le tulivae e le sili atu i le 5 cm le umi ma 0.6-10 mm lautele. O se fatu o lenei vaitausaga e tatau ona 5-6 laulaau.
  2. O le maualuga o le 15-20-day-old plants o le 15-20 cm ma se tuli e 5 cm.
  3. E tusa lava pe sili atu fualaau laiti (10-12 aso le matua) ei ai le 1 lautusi moni.
  4. O le malosi e totoina ai laau totino e tatau ona tuʻufaʻatasia, e aunoa ma ni faaletonu.
  5. Aoao pe faapefea ona filifili le pusa fatu toto.

  6. Afai o lanu paepae e vaaia i puipui o le ulo, ona aʻafia ai lea o le tuputupu ae.
  7. O le tele o le fatu, o le sili atu lea o le malosiaga lea e faʻatau atu ai.
  8. I luga o fualaau e le tatau ona avea ma faailoilo o le faʻamaʻi ma ala o meaola faalafua. O maʻi e foliga mai o ni laulaau i luga o sipuni ma laʻau, ma e ono afaina ai le laʻau.
  9. Laʻau faʻafefeteina, lanu paʻu ua faʻaalia ai o soliga na faia i le fausiaina o fualaau. E le tatau ona e faia ni fua laau, latou te le maua se seleselega lelei.
  10. O le lanu paʻu o laʻau, faʻafefete i lalo, faʻaalia ai le gaogao o le vailaʻau i le gaʻo.
  11. Afai e te fuafua e toto ile laufanua, ona tatau ai lea ona faʻamalosi le fua. E leai se aʻa o loʻo faʻapipiʻiina.

VITIO: FAAPEFEA ONA FILIFILIA LE KERISI SILI

E taua! E fautuaina e filifili fualaau e tusa ma le tausaga, ina ia mafai ai ona fua lelei.

Sola ma le faʻapala

E fiafia le eleele i le malamalama ma le lelei. E sili ona lelei le oneone oneone ma oneone. A o le totoina le laau, e tatau ona fausiaina le palapala ile humus. O le faʻamasinoga e tatau ona faʻaituau.

O laau totino e sili atu ona lelei pe a uma le kuka ma le fatallower, pateta, legumes (sei vagana ai pi), ma aʻa laau (sei vagana ai keke). O muamua e le manaomia: zucchini, melons, suauu, pumpkins, squash.

O le fanua na filifilia mo le moega o kukama ua eliina i le tautoulu. O vao uma, maa ma isi lapisi e seleseleina. Ua faʻamaoaigaina le fanua i le faapalaga, humus ma le mineral fertilizers. I le sikuea 1. m moega e manaomia ai le 15 kilokalama o le humus / faapalaga, 25 g o le kulimi ma le fugalaau. Ma le mea mulimuli, o le 'upega tafaʻilagi e faʻafefeina i vai inu poʻo se vaifofo tuʻufaʻatasiga o le paseka faʻasalalau. Mai i luga aʻe o le eleele e ufiufi i se ata tifaga seia oʻo i le tautotogo. 7 aso aʻo lei totoina le palapala ua tatalaina.

Tulaga tuputupu ae

O le nofoaga sili mo le totoina o kukama i le eleele tatala o se nofoaga lalelei, filemu, e le sili i se eleele maualalo. Aganuʻu e le fiafia i faʻataʻitaʻiga ma le susu faifaipea o le aʻa, ae i le taimi lava e tasi o le alofa tele. Faʻafeiloaʻiga o felauaiga i le leaga.

O le totōina o fatu e tatau ona faia pe a vevela le eleele ile 18-23 ° C.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

O le fua aupito maualuga e maua mai e cucumber Murashka e tupu mai i laau i le fale. O le mea lea, e manaʻomia ona totogia e le tipu le maualuga o le gauai.

Fatuina sauniuniga

O le laasaga sili ona taua o le sauniuniga o fatu. A o lei totoina, e tatau ona togafitia i latou i se vaifofo o le palamati (5 g mo le 500 ml o le vai) ma solo mo le 12-20 itula. E le gata i lea, ina ia mauaa le fatu, e tatau ona afifiina i se ie susū ma, ao tumau pea le vevela, alu mo le 2-3 aso ile potu ma le vevela ile 25 ° C. I le taimi nei, o le sauniuni o le tane ma le eleele mo le totoina o loʻo i lalo.

Faamasani oe lava i uiga o le totō o fatu kukumba aʻo le i totoina.

Faʻamatalaga masani o le potassium

Initaneti ma nofoaga

O le eleele e tatau ona avea o se faʻafefiloi o le turf ma le humus i se fua faatatau 1: 1. E mafai ona faʻapipiʻi Ash i le faʻafefiloi (200 g i le 10 l o le faʻafefiloi). Afai e te le manaʻo e faʻalavelave i le sauniuni o le palapala, e mafai ona e faʻatau se mea faapitoa mo ni fatu. Latou poʻo le faʻafefiloi o ipu faʻapipiʻi mo meaʻai i luga o le 2/3 ma fai ni alavai.

O le kuluga o le fatu ua tanumia i le eleele susū mo le 1 cm. Mai luga, o ipu e ufiufi i afifi poʻo tioata ma tuu i totonu o se nofoaga mafanafana seia oʻo i le fuʻa muamua. Ona aveeseina lea o le ata tifaga ma feaveaia fualaau i se nofoaga susulu ma se vevela o le 16-20 ° C.

E taua! Afai e le lava le la o le la, e tatau ona faia le moli. Kukama e manaʻomia 12-14-itula le malamalama.

Fatuina o togalaau

  1. Ua totoina fatu.
  2. Totoina i totonu o ipu, faʻalautele le 1 cm i le palapala.
  3. Suavai ma le ufiufi i se afifi poʻo tioata.
  4. Tuu i totonu o se nofoaga mafanafana.
  5. A oʻo mai pine muamua, ua aveeseina le ata ma o le laau e ave i se nofoaga pupula.
  6. A oʻo mai le lautusi moni muamua, faʻafefete le fatugaina i le manua ua faʻafefe i le vai (1:12). O le faʻatinoga e faia i le taeao i se aso vevela mafanafana. Pe a uma le 30 minute talu ona fafagaina fualaʻau e faʻafeinu.

Totoina o togalaau

O le fausua muamua o laau e fai pe a uma le 4-5 aso mai le taimi o le vaitau muamua. Ole vevela ole vai ole 25-28 ° C. A maeʻa vai inu uma e faʻamalo le eleele. Ole taimi o le fafaga e faalagolago i le fua o le faamamaina o le eleele.

Afai e sili atu le taimi, o le eleele i totonu o le ulo e fufulu ma faʻaalia le aʻa, e tatau ona faʻatumu le eleele. Ma o le a le osofaia e kukama talavou le vae uliuli, o le ufiufi o loo ufiufi i le paʻu o le paʻu, o le carbon carbon activated or ash ash ash.

7-10 aso ao le i fuafuaina le totoina o fatu laau i luga o le eleele, o le a amata amata ona faʻamalosi le amataina i le ea fou. Muamua taualumaga e tatau ona le sili atu i le 2-3 itula. E faasolosolo malie lava, o lenei taimi e faateleina i le 8-10 itula.

Suʻeina o laau i le eleele

Pe a vevela le palapala ile 15 ° C, e mafai ona totoina ia laau i se nofoaga tumau. O lenei vevela ua setiina pe tusa o le faaiuga o Me - o le amataga o Iuni. I le taimi lenei, o fualaau e tatau ona 25 aso le matutua ma iai 2-3 laʻau moni. O le moega e faʻafeinu ma vaieli e loloto le 7-8 cm i luga. E mafai ona tuʻuina i se laina pe faʻafefe, ae e tatau ona e amanaʻia le mea moni e 1 le sikuea sikuea. m e le sili atu nai lo le 3 laau. Faatasi ai ma lenei mea i le mafaufau, o le mamao i le va o pu e tusa ma le 70 cm.

I totonu o le lua na sasaa ai sina lima o le humus ma le 1 tbsp. l Ash, faatofuina fatu. Ua ufiufi i le eleele i luga o laʻau o le cotyledon.

E taua! Pe a faʻaosoina le fatu mai le fagu i le lua, e tatau ona e taumafai e aua neʻi luluina le eleele mai le aʻa.

O le totōina o le fale ua faʻafefeteina tele i le faʻafeinu. A uma ona faʻafefe le vai, ona faataatia ese lea o le mulch mai le peat poo le humus i fafo o le vao.

Agrotechnics o loo totoina fatu i luga o le eleele

O le faagasologa o le totōina o fatu i le lauʻeleʻele tatala e talitutusa ma le totoina o laau i luga o fatu. Ae o eseesega le tumau. I nisi auiliiliga, o le a matou faʻamatala atili.

Tulaga i fafo

Tekinolosi, e leai se eseesega i le va o fatu fatu i totonu o se lauʻeleʻele ma totonu o le avanoa. "Murashka" o se vailaau lautele, o lea e tupu lelei ai i soo se nofoaga. Ae e aoga le mafaufau o le lūlūina o fatu ile lauʻeleʻele palapala e mafai ona maua i se vevela. Ma i totonu o greenhouses, aemaise lava vevela, e mafai ona faia lenei mea i soo se taimi. I totonu foi o itulagi ma se vaitaimi mafanafana, o fatu na totō i le palapala atonu e le mafai ona gaosia se fualaau aina ao le i amata le tau malulu. O le mea lea, e filifili e tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi i lona lava nofoaga e totō ai. Ua uma ona matou fai atu lena mea kukama - agaʻi malamalama-alofa ma agavaʻa-alofa. I luga o lenei tulaga, i le itu i matu ma le vaeluaina e tatau ona i ai moega i luga o le itu i saute ma i se nofoaga e puipuia mai matagi malulu. I le avea ai o se nofoaga malulu, o le a le aoga ia eleele laugatasi ma atunuʻu, e pei o le a maua e le ea malulu ia i latou. I nofoaga i saute e mafai ona e faia se moega i luga o laufanua, ae puipuia mai matagi malulu.

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

E mafai ona faia le totoina o fatu ile laufanua ile eleele pe a vevela ile palapala ile 18-23 ° C i le loloto ole 12-15 cm.

Muamua, ia saunia le fatu: faʻavasegaina, totoina, faʻamalosi. O le auala o sauniuniga o fatu e talitutusa ma sauniuniga mo le totoina o fatu.

O le fatu ua uma ona totoina i totonu o vaieli poʻo totonu o togalaau. O pu e faia i se mamao o le 70-80 cm mai le tasi i le isi, i le laina poʻo le le mautonu. 8-10 fuālaʻau o loʻo sasaa atu i totonu o le lua ma faʻafefete i le palapala i sina mea itiiti. A oʻo mai pula, tuʻu le 2-3 laau sili ona malosi ma nonoa i latou i le lagolago. E le tatau ona faʻalavelave le tasi i le isi.

VITIO: FAʻAMANUINA O TAMAITI I LE FAʻAMATALAGA FUAFUA Afai o le lūlūina o loʻo faia i totonu o le togalaau, o le fatu e taatia i se mamao e 5 cm le tasi mai le isi. E tatau ona eliina i totonu o le eleele ile 3-4 cm. E faasolosolo malie le vevela o laau. I luga o le tasi mita lele o se moega e tatau ai ona tuu le 4-5 bushes of seedling.

Faʻasa

Kukama e fiafia i le susu, o lea e manaʻomia ai le fafagaina i latou i aso uma. Ae aua nei sasaa malosi le laau, ona o ona aʻa e le mafai ona faapaleni le susu. O le sili o le 20 lita o le vai mafanafana i le sikuea 1. Pe a totogo mai se laʻau lona tolu, e faʻaitiitia le taimi ole fafaga i le 2-3 i le vaiaso. I lenei vaitau, o le suāvai e faia i se malulu ma timuga vevela. Faʻasuina i le afiafi. Afai ei ai se vevela vevela, e tatau ona faʻasusu le fualaau faalua i le aso, taeao ma le afiafi.

Suavai le laau i lalo o aʻa e le mafai, ona e latalata i luga. Ae latou te le fautuaina le mauaina o vai i luga o le lau, fugalaau ma le ovary. O le auala sili e faʻavaivai ai, o le mea e pala, pe e taua le fau fale i tafatafa o moega ma sasaa vai i totonu.

Matou te fautua e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le suavai i luga o le saite, ma pe faʻapefea ona faia faʻatasi le fagu vai mai fagu palasitika.

Pipi kukipi o le suavai

Lafoaia eleele ma veleina

Faʻamama le palapala pe a uma ona faʻamusu ma a maeʻa timuga mamafa. Aʻo tatala i le va o laina, e 4-8 cm le loloto ile palapala. Faʻatasi ai ma le faʻaleleia o le eleele, o le veleina ua faia e pei ona tatau ai.

Masking

Pe a totoina kukama, e vavae ese uma taamilo mai laulaau o le mama. E mafai ona e faia i le lima pe vavae ese foi ma se mea faigaluega i le togalaau. Ave ese pulu pe a oʻo i le 3-6 cm le uumi. I le taimi muamua, o le taualumaga e leai sona aoga, ma mulimuli ane e mafai ona e leiloa le seleselega, aua o le a tuu atu e le laau lona malosi atoa e le o le ovary, ae i le laau.

I le faaopoopo i le pine, e tatau ona e taulimaina le fausiaina o le togavao. I le laasaga muamua, o laau talavou e 5-6 laʻau moni o loʻo fusifusia. E le gata i lea, pe a oʻo i le ulu o le ogalaau e 0.8-1 m, o le pine o le itu o loʻo faia. I luga o le laumua autu ia 1 le ovary fualaau aina ma le 1 lau. A oʻo ina ola le vao i le 1.5 mita, ona faʻapuupuuina ai lea o ona lala itu ina ia 2-3 ovaries ma laulaau o loʻo totoe ia i latou. O faasologa mulimuli ane o le faasologa o pine e faasolosolo umi mai le 20-30 cm i le 40-50. O le pito i luga o le togavao e faʻapipiʻi. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona toe tuleiina le malosi uma o le laau ma le tuputupu ae e oʻo i le tupu aʻe o taamilosaga i fafo ma le atinaʻe o le ovary. O le vaega pito i luga o le vao e oo i le 70 cm le umi (faitau mai le pusi mulimuli mulimuli) ua feliuliuai faataamilo i le uaea ma ua i luga o se lagolago. O isi mea o loʻo vavae ese.

Saili po oa eseesega i le faapipiiina o kukama i le malae vaʻavaʻai ma totonu o le fale koli.

O foliga vaaia o uluaʻi ovaries o le laau, o laʻau pito i lalo (3-4 fasi vaega) e vavaeina foi ina ia mautinoa ai le lelei o le faʻaleleia o le vao.

Garter belt

O aoga o le cucumber garter:

  • o se togavao ua togafitia e mafai ona fausia ai ni taamilo i luga o le vaitafe lea e tele atu ovaries o le a tulai mai;
  • afai o se anufe po o se siama ua afaina ai se laau afu, ona tupu aʻe ai lea o lauulu maloloina ma o le a le salalau le siama;
  • vavao vao e alu i lalo avanoa;
  • e sili atu ona faigofie le seleseleina mai se laau totō nai lo se laau toto.

E 3 auala autu o le puipuia o kukama i le lauʻeleʻele avanoa: faʻaaloalo, i luga ma le faʻaaogaina o le faʻaoga.

Garter Horizontal. Aua e tatau ona ave le 2 uamea po o laau laau ma eli i totonu o le eleele i autafa o moega. Faʻamau se manoa poʻo se maea i le va oi latou i le tele o laina. I le va o maea e tatau ona 25-30 cm. Faʻapipiʻi ma le faaeteete le laau i le maea pito i lalo ma faʻapipiʻi i lenei tulaga. E faasolosolo ona tuputupu aʻe, o le aʻa o le a faʻamalosi ai maea.

E taua! E tatau ona avea ma se lagolago maualuga, o lea o le umi umi o le mea e le mafai ona faʻaaogaina ma e le faia ai se ata mo ia lava. Pe oe manaʻomia e aveese nisi taamilo i le taimi ma faapuupuu le mea autu.

Vertical garter. E pei lava i le auala muamua, ave ni lagolago se 2 ma faapipii i pito o moega. I luga o le pito i luga, faʻalautele le manoa ma nonoa se fasi ie e 2-3 cm le lautele i luga o laau taʻitasi. Taʻu le pito saoloto o le taʻavale i lalo o le laau. I le taimi muamua, e tatau ona e auina atu i lea taimi le taʻavale ina ia afifi ai faataamilo i le fasi pepa. Garter net. O lenei metotia e talitutusa ma le muamua. I tafatafa o le moega tafaʻi se moli faapitoa ma faʻapipiʻi lagolago. O le kukupa komipiuta e lafo i le upega, ma ao tuputupu ae, o le a faʻamaonia ai.

Laʻei pito sili

Mo kukama "Murashka" faʻaaoga fuga aʻa. O le auala faila e talafeagai i le timu ma le malulu o le tau. E sili ona lelei le faia o ofu i se afiafi malulu i se ao puaoa. Aʻo lei faia le taotoga, mo le 30 minute, sa matua susulu le eleele ile togalaau.

Nitrogenous fertilizers o loʻo faʻaaogaina i lalo o le fualaau aina ao lei amataina le vaitau o le fugalaau. Latou te fesoasoani i le togavao e atiae atili ai le malosi. O le taimi atoa o le a latou faʻalavelave ai i le faia o lau lanu meamata.

VITIO: LAGOLAGO LAGOLAGO I LE FIAFIA

O faʻamalaʻau o mineral, carbamide, ammonium sulfate, ma le ammonium nitrate e sili ona talafeagai. Fufulu i latou i le 10-15 g i le 10 lita o vai. Faatasi ai ma le totoga o meaola o le paluga o palu povi po o moa moa, upega poo laulaau lau. E tatau ona faʻaauau pea mo le 2-3 aso, ma aʻo leʻi faʻaaogaina, ia faʻafefe i le vai i le fua o le 1:10 poʻo le 1:15 (faʻatasi ai ma le pata). E mafai ona e faʻaopopo 10 g o le nitrophoska i le 10 lita.

I le vaitau o le fuga, ua fafagaina le laau i le afuafu o le fafie (500 g ipu o le 3 lita o vai inu). E mafai ona e faʻaaoga fomaʻi faapitoa. I le taimi e fua mai ai, 20-25 g o le superphosphate ma le sulfate sulfate ua faʻaitiitia i le 10 lita o le vai ua faʻalauiloaina. Fafaga le ituaiga "Murashka" i le 12-15 aso.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

O faʻamaʻi faʻapitoa e pei o le paʻu paʻu ma le vavao olive e le faʻafefe i le laau. Ae osofaia e isi faamaʻi: o le palapala ma le aʻa e pala.

O le faailoga autu o le faʻamaʻi muamua o ni lanu samasama ma le lauulu, o loʻo faʻaalia i luga o laupepa i le va o veins. I le aluga o taimi, latou te faateleina le tele ma le tele. O le laʻau e faʻafefete, faʻapala ma mimiti. O lona pito i luga e ufiufi i fasi lanu uliuli-uliuli, pulou mushroom. O loʻo i ai se faʻamaʻi ona o le tele o le inu, timuga malulu, vevela o le vevela.

Aoao atili e uiga i faʻamaoniga, puipuiga ma togafitiga o le palapala i luga o kukama.

Laʻau malosi o kukama I le avea ai ma se puipuiga, ao le i totoina, e tatau ona faʻamalieina fatu i Fitosporine-M poʻo Ridomile Gold mo le kuata o le itula. O le vao ia latou lava, i le 10-12 aso, e tatau ona sosolo i le vai i le terfir poo le uʻu, fefiloi i le fua o le 1:10, ma le solution iodine (10 drops per 10 lita o le vai).

O le tau faasaga i le faʻamaʻi o le teuteuina o laʻau ua afaina ma le togafitia o le laau faʻamaʻi.

Bordeaux liquid, copper sulfate, "Horus", "Topaz", "Apiapo-Peak", "Strobe" o le a talafeagai mo le pulupulu.

I le taimi mulimuli ane, o togafitiga e matauina o le a toesea pe a maeʻa togafitiga e 2-3 ma le va o le 5-7 aso.

O le pala o le tino e faʻaalia i le faʻavavevave o le tuputupu aʻe, faʻavaivaia o le laau, o le pogisa o le faʻavae o le vao ma le foliga mai o le lapisi o le laau i le palapala. Для профилактики обсыпают куст и почву мелкой золой, серной пылью, порошком из мела. O le faʻatinoga e faʻatinoina ile 1 taimi ile 1.5-2 vaiaso.

Togafitiga e aoga i le amataga. Latou te faʻaaogaina le "Alirin-B", "Previkur" 1 le taimi i le 4-6 aso (seia maeʻa atoa ia faailoga), ma sasaa i le vai, ae faʻaaogaina se vaifofo vaivai ole potassium. O le umi ole fausiaina - 14-28 aso. Faatasi ai ma se malosi malosi o le aganuu, o le tauiviga e leai se aoga. E mafai ona e pry ma mumu le vao, ma faʻamalo le palapala ile 24% o le faʻaoga o le lanumoana lanumoana.

Seleseleina ma teuina

E mafai ona selesele mataʻomaʻu 43-48 aso pe a uma le germination. E tusa lea o Iulai-Aukuso. O le ituaiga o loʻo i ai se fua maualuga. Faatasi ai ma se tasi togavao e mafai ona aoina i le 7.5 kilokalama. O fua e fautuaina e aoina mai a itiiti ifo ma le tasi i le 3-4 aso. Ma o le a le mafai ona televave, ma o le a amata ona ola vave tagata fou. E sili atu le lelei o le faia o le seleselega i le taeao, ona sili atu lea ona faasaoina le greenhouses. E sili atu le tipiina o kukama, ae le o le vavaeeseina, o le mea lea e le maua ai se manuʻa.

Ina ia tausisia le umi o fua, ia faatumuina i vai malulu ma alu mo ni nai aso. Sui vai i taimi uma. Ona afifi lea o laumei taitasi ma le susu susu po o se solo solo, tuu i totonu o se ato ma tuu i totonu o le pusaaisa i le vaega o fualaau faisua.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

Ina ia maua se seleselega lelei mo kukama "Murashka" e manaʻomia le tausiga saʻo. Atonu o le faafitauli autu lea o lenei vasega. O nisi tagata fai togalaau atonu e le fiafia i le tuputupu ae faifaipea o le laau. O le mea lea, e tatau ona faia le faia o se togavao.

E te iloa? I Turkey, o taimi e faigata ai pea kukama, o le Sultan Muhammad II, o le na pulea i lena taimi, na faatonuina ona tagatanuu ina ia tatalaina lona manava, 7 ona o lona matapeʻapeʻa, ina ia iloa ai po o ai na 'ai le kukama na ia aumaia o se meaalofa.

Fautuaga:

  1. Aua le totoina vao vao, e fesoasoani i le atinaʻeina o le lanu enaena. E le gata i lea, o le pala e tupu mai i greenhouses.
  2. Vaʻavaʻai mo le faʻaogaina o laau i le vevela. O le le lava o le lanu o le a vaivai, ma o le pepa e laʻititi. Faatasi ai ma le sili atu o le a maua ai se lanu mauoa, ma o le a fesuiaʻi le pepa.
  3. Taumafai e faatumauina le vevela i totonu o le greenhouse i se tulaga patino. Afai e malulu laau, o le a faʻagesegese i le tuputupu ae. Ma o le vevela o le a le faia ai le ovary, ma o le a pau fugalaau.
  4. Puleaina itula o le ao. Afai e le lava le malamalama o le laau, ona amata loa lea ona malepe le ovary.
  5. Faatasi ai ma le le lava o le potassium, e mafai foʻi ona paʻu le ovary.

O le tele o fai togalaau ua faamalieina i le tele o kukama "Murashka". O lenei ituaiga e faʻafeiloaʻi ma lona agavaʻa ma le galue malosi. Ma o le faigofie i le lūlūina o fatu o le a mafai ai e oe ona faigofie ona ola i se aganuu e tusa lava pe o se tagata faifaatoaga amata.

Faʻamatalaga

Sa matou fiafia i goosebumps (ma na talisapaia foi e popoto ... fatu na totoina, luluina 5 taimi). I le amataga, na le mafai ona vevela vao ma e le vevela le tau. Ae ia tofo cucumbers e pei.
Lyolikovna
//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php/topic,2112.msg701298.html#msg701298

O le kukama sili ona pele i lo matou aiga. Matou te ola i le tele o tausaga ma ua matua faamalieina lava. Faʻatoʻateleina, ma se umi umi o fualaau aina. E mafai ona vave toe faʻaleleia vave tusa lava pe a sasaina ma le sauā e le uatoʻa uma le laʻau ma faʻatumu i se seleselega o kukama manaia.
Lisenok
//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php/topic,2112.msg701322.html#msg701322