Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona faʻaalu i le fale le toe gaosia o pepe e tamaiti ma oa mataupu o le a faʻaaoga ai lenei metotia?

O le toe gaosia o le orchid e tamaiti o le auala taatele lea. Ma e le o se mea e ofo ai, talu ai o le laau e mafai ona faʻasalalau i le fale i lenei auala moni lava le taimi muamua. E naʻo le tulaga lenei e taua le mataituina ma ia taʻitaʻia e tulafono uma mo le tausiga o le totogo totogo.

O le a lenei vaega o le laau?

O tamaiti o ni taameni laiti o loʻo faia i luga o se meaʻai, puipui poʻo aʻa o se laau matua.

O afea e sili atu ai ona filifili lenei metotia?

O lenei metotia o le faʻaleleia o le orchids o loʻo faʻaaogaina i le mataupu pe afai, ae le o se fugalaau i totonu o se laau, e tasi pe sili atu foʻi tamaiti e fai i luga o le pou. E mafai ona i ai i le pito o le faʻailoga ma i le ogatotonu. Ae e te leʻi aveeseina le pepe mai le laau, e tatau ona e faatali mo le 3-4 laulaau e ola, ma o le umi o le 5 cm. E mafai ona e faatelevaveina lenei faagasologa pe afai e te fatuina tulaga manaomia.

E taua! I le tele o tulaga, o le pepe o loʻo faia i aʻa o le laau. I lenei tulaga, o le a faigata tele ona tipiina, aua e mafai ona e faamanualia aʻa o laau matutua. Ae, afai e saʻo mea uma, ona tupu lea o lenei pepe ma vave ona tupu.

Mataupu e le tatau ona e faʻaaoga i ai

O pepe na faʻapipiʻi tuusao i luga o le uʻu e le fautuaina e vavaeese.. O le mafuaʻaga e ono latou le lava o latou lava aʻa, ma, afai e faʻaleagaina, e mafai ona fasi uma le laau.

Sauniuniga sauniuni

Maua se tatupu

Afai e ola saʻo tamaiti i le fugalaau fugalaau o le uluai atigi, ona le tatau lea ona faatali mo le faia o aʻa. Ma afai e 4 laulaau i luga, ona mafai lea ona vavaeese. A maeʻa lena, e tatau ona e faia se tele o gaoioiga sauniuni:

  1. O fasi pepa i luga o le puipui ma luga o le pepe e tatau ona togafitia i le gaʻo ua gaosia ma le gaʻo.
  2. Fufulu le pepe mo le tusa ma se aso, ona tuʻuina lea i se vaega faʻafefeteina e tatau ona totogo. O le pito i lalo o laʻau laiti o le a lanu samasama i le taimi.
  3. Mo le faʻamaina o pepe pepe, e lelei tele le faʻaaogaina o se mini-teplichku, lea e tatau ona faʻaaloalogia le vevela 22-25 tikeri. O aʻa e faia mo se taimi umi lava, o nisi taimi mo nei faamoemoega e tatau ai ona faʻaoga le manothormones, faʻapipiina le eleele ma Epin.

    O laʻau lava ia e le fautuaina ina ia togafitia i hormones, e pei o le aʻafiaina o aʻa o le a faaumiumi, ae o le a tupu laulaau.

    E taua! E le mafai ona vaʻaia laulaʻau, talu ai o le a latou paʻu'ū pe a faʻaitiitia le faʻaogaina o elemene maualuga-kalori. I le taimi nei, o aʻa muamua atonu ua uma ona atiaʻe.
  4. Ina ia faʻaleleia le tuputupu ae o aʻa i luga o le pepe, e mafai ona e faʻaaogaina se isi metotia - tapuni vavalalata i le vai. Mo nei faʻamoemoega, e manaʻomia ni pusa palasitika, o se mea faʻafefeteina e fai ai sina mea malolo laitiiti. I totonu o le faʻamautu ma le maeʻaeʻa o se outlet orchid.
  5. Ona sasaa lea o le vai i totonu o le atigi pusa, tuu i lalo le pufo ma le pepe ma ufiufi ai le polyethylene. I lalo o le gaioiga o le faateleina o le susu ma le vevela, o aʻa o le a faia vave.

Filifilia se nofoaga e tulaʻi mai ai i le lumanaʻi

O le laasaga muamua o le saunia lea o le tane mo le tulaʻi. O aʻa o le aschid e tatau ona lava le malamalama, o lea e sili atu ai le filifili o se ulo e iai ni paʻu manino. E mafai foi ona e faʻaaoga vases tioata e faʻamaonia le matagofie o le fugalaau ma lona faʻalelei. Ae afai o le susulu o le la, o aʻa aʻa o se orchid e lamatia le susunuina.

A maeʻa le fagu e saunia ai se meaʻai fua. E tatau ona faʻamalieina uma manaʻoga o le fale ma tuutuuga o le taofia. Afai e vevela le ea i totonu, ona o se paluga malosi o le susu e faaaoga, lea e aofia ai vaega faapena:

  • paʻu pine;
  • moa;
  • sphagnum;
  • malala.

Faʻaaoga mea uma ile vaega ole 5: 2: 1: 1. Afai e te ave uma vaega, ae i tutusa tutusa, e mafai ona e maua se palapala faʻafefiloi ile maualuga poʻo le masini masima. O le nofoaga e tatau ona susulu lelei, ae aunoa ma le tuusao saʻo o le la. E faatagaina le suavai i le 60-70%, ma le vevela o le ea 21-23 tikeri.

Faʻafefea ona faateleina?

O le faagasologa o le faʻatoʻateleina o le solo pepe o loʻo mulimuli mai:

  1. Faʻesea ma le faaeteete le faagasologa mai le matua matua. Fai i se naifi malosi. Ae e te lei totoina se pepe, e tatau ona e faʻamautinoa ua saunia atoatoa le orchid e nofo eseese ma e iai sona aʻa.
  2. A maeʻa ona aveese le fatugala e le tatau ona vave ona eli i le eleele. I le taimi muamua, tipi le nofoaga i se mea mamago, ma sili atu le tuʻuina o le pepe i le la mo le 30 minute. Ona sosolo lea o le kulimi ua gaoioi ma fufuluina le tipi i le paʻu na maua mai mo le faʻamaʻi.
  3. Toto ni pu faʻapitoa i totonu o le ato ua filifilia, sei vagana ai i latou e avea ma alavai.
  4. I le taimi nei, e mafai ona e amataina le faʻaleleia. O le totoina o galuega e tatau ona faia ina ia o le ua o le aʻa i le maualuga o le pusa. I le taimi o le gafa, mulimuli i aʻa, ina ia le faamanualia i latou. E le tatau ona faʻaoga tele le ulo, ma e tusa lava pe laitiiti. I lenei tulaga, e foliga mai o le a mauaa le pepe.
  5. Pusa e tumu i le faʻafefiloi eleele ua saunia i le taimi muamua. E tatau ona mataʻituina aʻa, ina ia ufitia uma i le palapala. Afai o nisi mafuaaga e le fetaui aʻa, ona mafai lea ona tuu i le tumutumu, ona e tapunia lea i se aofaiga faapitoa o galu.
  6. A muamua ona e faaopoopoina se meaʻai, e tatau ona e lūlū le ulo ina ia faʻaitiitia le palapala. E faʻasaina le faʻamafanafanaina o le eleele ma ou tamatamailima.
  7. A maeʻa ona toe faʻapipiʻi se fugalaau i le faamalama. I aso muamua e le mafai ona e faʻafeinu vai, ma fai na o le 3 aso. O le a faʻaalu le taimi mo le tipi ina ia matua maeʻa. O lenei mea o le a puipuia ai le orchid mai le atinaʻeina o faʻamaʻi i lalo o le gaioiga o le susu po o masini microorganisms.
  8. A maeʻa le totoina o le laau e tatau ona faia i totonu o se potu ma le maualuga o le susu.

Ata

Ma o iinei le faʻatoʻaga o le faʻataʻitaʻiga i luga o le ata.


Afai e leai se mea e tupu

E i ai tulaga e le mafai ai e le pepe ona tuʻuina se togi mo se uumi umi o aʻa. O lenei faafitauli e mafai ona foia e ala i le tuu i lalo ole vaega o le laau i totonu o le vai. Ae e le o mautinoa ai foi foliga o aʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nei ituaiga o kulimi, pei o vanilla ma le ludizi, e sili ona lelei i le vai.

Tausiga

A maeʻaeʻa le faagasologa o le gaioiga, O le galuega autū a le tagata e faʻauluina meaʻai ua faʻaititia i le tausiga lelei o le tamaititi. E taua tele le faʻaleleia, e pei ona manaomia e le laau le maualuga o le susu. Ae o lenei e taua le aua neʻi faʻafefe le vai, a leai o aʻa o le a pala. A uma le fago muamua, e mafai ona susu le pepe na totoina pe a maeʻa maeʻa le eleele.

I le taimi muamua, e tatau ona faaopoopo i le vai mea e faʻaleleia ai meaola ma fugalaʻau i le vai mo le faʻavaivai. I le faaopoopo atu i le fausiaina, e tatau ona e mautinoa le fugalaau e sili ona lelei le moli ma le vevela lelei.

O le gaosia o le Orchid e tamaiti o se auala faigofie lea e oʻo lava i se amataga e mafai. I le taimi muamua, e taua le saunia ma le faaeteete mea uma, mai i tamaiti lava ia i le ulo ma le palapala. A maeʻa ona totō, e taua le faʻamautuina o tulaga talafeagai mo le atinaʻeina o le laau ma tausi lelei e le aunoa.