Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona eseese pigeons mai le mea o totoe?

O lupe o manulele pito sili ona leva, e tafeina e tagata. I aso nei, e tele ituaiga eseese e eseese i foliga vaaia ma auala lele. O se tasi o mea e le masani ai, o loʻo feagai ma lupe, o le a talanoaina i lenei tusiga.

O le a le mea e taʻua o le lupe ma o a latou mea e sili ona taua

O le uiga ese o le fuʻa mulimuli o lena mea o le manulele e alu i le lagi ma alu ifo i lalo i le eleeleao tumau pea le maualuga o le maualuga ile 90 tikeri.

E toetoe lava a le toe i luga le oso, ma le lagona o le manulele o nofo i luga o le siʻusiʻu, ma ona apaʻau tutusa. Mo le faimalaga, tuʻu ai ona apaau i luga aʻe o ia lava, e peiseaʻi o lo o faʻaleleia i latou i le ea, o le siʻusiʻu e faʻaalia ina ia le gafatia le va i le va o ia ma apaʻau.

E taua! Mo le felelei, e manaʻomia e pigeons le faʻafefe, o le televave o le saoasaoa e oʻo atu i le 10 mita i le lua.

Vitio: pito i luga ole vaalele

Le talafaasolopito o le lupe

O tuaa o lenei ituaiga o lupe, na aumai i Iukureini e le auvaa mai isi atunuu i le faaiuga o le XVIII senituri. I le taimi muamua, o nei manulele sa nonofo i le talafatai o le Black Sea, i Nikolaev. O le matagi fou ma le ea na i ai i luga o lenei fogaeleele na fausia ai le faigamalaga o nei manulele ma lo latou tumau.

E manaia le aʻoaʻoina e uiga i le talafaasolopito o meli meli, faʻapea foʻi taʻaloga, manu felelei ma manu felelei.

E tusa ai ma se tasi o faʻaliliuga, o manulele e lanu paepae Polish ma le uiga o le lele lele o tuaa o le pigeons. I le taimi muamua, e leai se tasi na iloa lelei uiga lele o nei manulele, ae fafagaina i latou mo meaai. I le tulaga aloaia, na na o le amataga o le XIX senituri na faamauina ai le fanau. I Europa, o lenei ituaiga o le Sky Cutters, lea e faaliliuina o le "techersezy."

Eseesega

I aso nei, e tele ituaiga o lupe o loʻo talitonuina e latou o loʻo latou auai i le au, ae o tagata atamamai e na o le lua lava na iloa: Nikolaev ma Kirovograd. E ui lava i matua tutusa o matua, e ese mai le tasi i le isi i lanu lanu, vaalele, ma le isi, na fafagaina i aai eseese, lea e malamalama i le igoa. Mafaufau i isi eseesega o nei manulele.

Nikolaevsk

O laumei o lenei ituaiga o meaola e iloga i foliga o le tino, o le fulufulu mafiafia ma le felelei o apaau. Faʻafetai i aʻoaʻoga, latou te felelei maualuga i le lagi ma e faigata ona vaʻavaʻai mai mata le lava.

E te iloa? Nikolaev na o ia lava, o nisi taimi i pagalua, o le vaalele faʻamaopoopo e mafai ona matauina i na o minute muamua lava. O i latou o manulele alofa-saoloto, o le mea lea o le teuina i totonu o fale mautotogi, i luga o balconies poʻo totonu o fale lupe i totonu o le aai e matua faʻasaina.

O lenei ituaiga e iai isi uiga:

  1. Pauna - e oo atu i le 500 g
  2. Umi le umi - 40 cm.
  3. Cheʻo e tele maso.
  4. O apaʻau e umi, e pipii i le tino.
  5. E malosi le siʻusiʻu ma fulufulu mafiafia o lanu paʻepaʻe.
  6. O le ulu e laʻititi ona faʻaloloa, faatasi ai ma le tele o fulufulu.
  7. O mata o auro, e matua vevela.
  8. O le pili e laʻititi le lapopoa, pe a faʻafefe.
  9. Ua pupuu le ua, ufiufi i fana.
  10. Papu e pupuu, e leai ni fulufulu, mumu.
  11. Lanu le lanu eseese.

Faitau foi e uiga i lupe ma le manulele lele.

Kirovograd

Fai mai tagata popoto o manulele o lenei ituaiga o meaola e iloga i le faʻamausali mausali.

Kirovograd ei ai uiga nei:

  1. Pauna - 350 g
  2. Tino le umi - 30 cm.
  3. O le ogaumu lautele ma se laititi i le ogatotonu.
  4. O apaʻau o loʻo paʻu i le tino, o le umi e 1 cm le itiiti ifo i le siʻusiʻu.
  5. O le siʻusiʻu e laʻititi, ae le o le afu.
  6. O le ulu e tutusa ma le tino.
  7. O mata e papaʻe.
  8. E pupuu le gutu.
  9. O le ua e laʻititi.
  10. Papu e puupuu.
  11. Lanu - uliuli ma se lanu violē.

O le solasolo o lenei vaega eleele e le tutusa le umi o Nikolaev, ae o lona uiga e le mafatia i le taimi e tasi. O nisi taimi ei ai faafitauli i le fausiaina, ona o nisi o lupe e le mananao e faʻailoa ia moa ona oa latou gaioiga.

E taua! Afai o le umi o le tino o le manulele e sili atu i le tapulaʻa faatagaina o le 2 cm, o ia ituaiga o tagata e vave ona teena ma e le faʻaaoga e fai ai le isi augatupulaga.

Faʻafefea ona tausi ma faʻafefea ona fafaga

O laumei pigeons ua maua i le malosi o le amio, e faigofie lava ona fetuunai i tulaga o le tau, e le taufaasese e fafagaina, e le o fua mai. Tausiga e pei ona taua i lalo:

  1. E manaʻomia e manu manu se potu mamā o le a puipuia mai le leaga o le tau.
  2. I le lua masina muamua o le taumalulu, e tatau ona fevaevaeaʻi fafine ma alii. A maeʻa la latou faʻatasi, lea e faia ia Fepuari, o le a oʻo mai ai moa.
  3. O se mea taua i le tausiga o se mea paleni taumafa. O manulele o lenei ituaiga e manaomia faigofie masini digestible.
  4. Atonu e foliga ese, ae o nei manulele e tatau ona fesootai. O lenei mea o le a fesoasoani ia i latou e faʻaaoga vave ai le pule.

E te iloa? I Polani, i luga o le faavae o Nikolaev, na fafagaina ai se pepe fou - Polish Orliki. E i ai uma uiga lele o latou tuaa.

Vitio: lupe faʻatasi ma le auala vaʻavaʻa

Nikolaevsk

Kirovograd

Pigeons o le vaʻa faaiu e tosina ai tagata faʻaulu e le gata i a latou gaioiga ma le gafatia, ae faʻapea foi ma le tausiga le lelei. O le au faifaatoʻaga taitasi e na o le pau le mea e tatau ai ona i ai ni nai matagofie i lana aoina.