Pear

Eseese pears Mafaufau Zhegalov: o mea lelei ma le lelei, aemaise lava le totoina ma le tausiga

Pears - matua lelei, ma fualaau maloloina lelei. Mai le tele o apples apples e iloa ai le suamalie ma le manogi manogi. E masani lava i totonu o togalaau ma laufanua laufanua o loʻo i ai le tele o apu aʻau nai lo o le paina.

Masalo o lenei mea e mafua mai i le tele o ituaiga eseese o puaa eseese. I le avea ai o se tulafono, o nei ituaiga eseese uma e foliga tutusa ma isi. Ae maise lava i totonu ia i latou, o le pi o le ituaiga o mafaufauga o le Mafaufau o le Zhegalov e tu i fafo.

Pepa Memory Zhegalov - matua lauiloa, iʻuga o le tau o le vaomatua, o loʻo i ai se faamoemoega lautele. Seʻio tatou tilotilo i foliga uma o lenei vasega.

E te iloa? O le ituaiga na faaigoaina e faamamalu ai le tagata lauiloa o Sergei Ivanovich Zhegalov, o le na faia le muamua i le matagaluega faapitoa a le USSR o le fausiaina.

Faʻasolopito o le faʻatoʻateleina o ituaiga o pīni Memory Zhegalov

O tagata faʻatoʻaina muamua o le Soviet Union ei ai mafuaaga lelei mo le mitamita.

O taunuuga o la latou galuega faigata e mafai ona matauina i le tele o ituaiga o pears ma isi laau totō, ma o le manuia tele na sosolo atu i le togalaau.

O se tasi o oloa o le faʻatoagaina o laau o le ituaiga o pene i le Memory of Zhegalov, lea na fafagaina e se faʻailoa iloga - Sergey Tikhonovich Chizhov.

I le vaitau o le 1980, na faʻatautaia ai e S. T. Chizhov le galuega i le faʻavasegaina o ituaiga o pene e pei o Olga ma Lesnaya Beauty. O se taunuuga o filifiliga, o le ituaiga Mafaufauga o Zhegalov na faguina. I le vaitau 90, na pasia uma le suʻega a le setete ma sa faʻatagaina mo le faʻaaogaina o fale gaosi oloa.

Uiga eseese ituaiga o le pene Memory Zhegalov

Faʻamatalaga ituaiga talo e tatau ona amata i le Memory Zhegalov ile lisi o ona uiga autu. Mo lenei mea e tatau ai ona nofo i luga o le faʻamatalaga o le laau lava ia ma ona fua - manogi manogi ma manogi.

E te iloa? O le mafaufauga tele Zhegalov e teteʻe i faʻamaʻi matua o fualaau aina o uiga faʻaleagaga, pei o le mataʻu.

Laʻau faʻamatalaga

O laau o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le saoasaoa o le tuputupu ae vave.. E masani lava o laau e maualuga, ae e mafai foi ona umi. O le pale o le laau o se ituaiga lautele, e seasea lava, ae o loʻo faamatalaina i le laʻau lelei. O le paʻu o le laau e lanu uliuli pe uliuli. O le ituaiga o loʻo i ai se fua maualuga, e pei o le 40 kilokalama o pears e mafai ona aoina mai se laau e tasi. E masani lava o le maualuga o le pi i le Memory of Zhegalov e 3 mita. O le taimi matua e amata i le afa lona lua o Setema, ma afai e le mafia le tau, faatasi ai ma sina numera o aso vevela, ona oʻo lea i le amataga o Oketopa. Ua matua lelei ona tausia paʻu i luga o lālā. Le eseesega o le mafaufauga o Zhegalov - O le maualuga lenei o le maketiina ma e mafai ona faʻaleleia.

Fualaau Faʻamatalaga

O fua o se togi e oʻo i le tele o le tele. I le avea ai o se tulafono, o le mamafa o le fualaau aina e 125-145 g, o nisi taimi o peʻa e mafai ona oʻo i le mamafa o le 210 g ma sili atu. O le uila ei ai sona foliga biconomic pe obovate, e ufiufi i se manifinifi, lamolemole, lamolemole, laʻau eleelea ma le paʻu lamolemole. O le lanu o le uila ei ai le lanu samasama lanumeamata po o lemoni ma se pupuʻu, o le susulu o le kiona mumu. Fatu o laʻau laʻititi ma lanu uliuli, lanu lanu.

O le tino o le pears e iloga i se lanu paʻepaʻe lanu paʻepaʻe poʻo le lanu samasama. O laʻau e faʻaalia i le maualuga o le suauʻu ma le suamalie. O le pulupulu o le fua e suamalie, o loʻo i ai le tele o le sana. Fualaau o le Pear Zhegalova E iai sona tofo suamalie ma se manogi manogi.

Faʻatauga ma meaʻai eseese

O le tele sili atu o le fatuga o le mafaufau o le Zhegalov e o se mea muamua lenei. Ona o le muamua o le uluai seleselega o pears e mafai ona maua 3-4 tausaga talu ona totoina se laau. Mo le faʻatusatusaga: o ituaiga eseese e pei o Moscow Bergamot ma Dobryanka na aumaia fua muamua i le 4-5 tausaga, ma le fesuiaiga o le Fepuari ma sili atu - i le 5-6 tausaga.

O le isi avanoa i le tuna tuna Zhegalov lelei le mafai ona feaveaia ma le ola.

O le teuina o le soifuaga o manatuaina o le mafaufau o Zhegalov e 100-120 aso, faafetai lea e mafai ai ona e fiafia i le pulu manogi ma le pulupulu seia oo i le amataga o Fepuari. E le gata i lea, o le ituaiga o loʻo faʻaalia e ala i le vaivai o le suavai o fua, lea e mafai ai ona e faʻasaoina le tele o le seleselega o pears.

O le leai o se masalosalo o le mafaufauga o le mafaufauga o le vaʻaia o se vaʻaia tele o le taumalulu, lea e faʻapipiʻiina e ala i le tetee atu i tulaga leaga o le tau.

E uiga i le gaioiga o le ituaiga, e mafai ona tuu ese le paʻu o le pi i le manatuaina o Zhegalov. O le uiga ese o lenei ituaiga o o le le lava o le tagata lava ia (le mafai ona faʻavasegaina le tagata lava ia, le manaʻoga mo se isi ituaiga o tagata e faia le eletise). Ona o lea mea, e tatau ai ona filifilia se tagata palota e faapitoa le tausiga, o ituaiga eseese e pei o Pet Yakovleva ma Moscow Bergamot o loʻo sili ona lelei.

E te iloa? Faʻasalaga o le tau e faʻatautaia ai le alu ese atu o pi ma isi pollinators i le palota sili.

Vaega o le totoina o fualaau o le Memory of Zhegalov

A oʻo mai le faʻatau mai o fatu, ia manatua mea nei:

  • ia tofu fasi laau e tatau ona makaina i se igoa ma le igoa o le ituaiga;
  • E le tatau ona faanunununuina le uila. E sili atu pe a fai e faigofie le paʻi, e aunoa ma se faʻalavelave poʻo le faʻaaogaina o masini;
  • o le aʻa e tatau ona lelei ona atiaʻe (3-5 ulu autu i se umi o le itiiti ifo i le 25 simita);
  • malamalama mama o aʻa e faatagaina. O aʻafiaga lelei e aʻafia e aunoa ma ni malosi malosi. Fai se tamai tipi, ma o le a e vaʻaia ni ie papaʻe;
  • pe afai o le laau toto ei ai aʻa, ona tatau ai lea ona leai ni laulaau, ma i le tautotogo, e aunoa ma le tatalaina.
A maeʻa le faʻatauina o laau talafeagai, alu i le filifilia o se nofoaga ma fuafua le taimi o le totoina.

Taimi o tafaoga ma filifiliga o nofoaga

O le a le taimi sili mo le totoina o fatu? O le mea lea, mo fualaau e iai le aʻa, e faia le toto i le tautotogo (mai le faaiuga o Aperila - seia oo i le amataga o Me), faapea foi i le tautoulu (mai le faaiuga o Setema - seia oo i le faaiuga o Oketopa).

I le tautoulu, o le lelei o le totoina o mea e sili atu ona lelei, ma o le totoina o fatu i le manatuaina o le Zhegalov i le tau o le autumn e maua ai ni tulaga lelei mo le olaola o laau ma le toe faaleleia o aʻa. Ae i le taimi lava e tasi, o tulaga tau le taumalulu leaga e mafai ona faaleagaina ma faʻavaivaia ai fatu.

O le totō i le tautotogo, faʻatasi ai ma vaiinu masani e fesoasoani i le ola lelei o tipu.

A filifilia se nofoaga mo le totoina, ia manatua o le talo o le Memory of Zhegalov e manaʻomia ona malamalama lelei ma puipuia mai le matagi. E masani lava soʻo se ituaiga o palapala e fetaui mo lenei ituaiga, sei vagana ai oneone, lapisi ma se masima masima. Ae maise lava, o lenei ituaiga e tupu i luga o chernozems ma le le tali tutusa ma eleele eleele.

EAfai o le eleele e sili ona taua i luga o le upega tafaʻi, ona tatau ai lea ona faʻapipiʻi. Ia manatua foi le le gafatia o le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa o le physiologically acidic.

Galuega sauniuni aʻo lei tulaʻi

Ae e te leʻi amata totoina, e tatau ona faia se muai suʻesuʻega loloto o le palapala. Faatasi ai ma le eliina, 6-8 kilokalama o le faapalaga. O loʻo faʻagasolo foi i le superphosphate i le aofaiga o le 40-60 kalama i sikuea mita ma le masima masima i le aofaiga o le 20-30 kalama, i le faasologa. Pear Memory Zhegalova e manaʻomia se faʻaeteete lelei ma tausi lelei.

Aʻo lei totoina fatu o le mafaufau o Zhegalov, e tatau ona eli se lua o le tele o ia mea e laʻititi tele atu nai lo le aofaiga atoa o le aʻa o le fatu. O le eleele i totonu o le radius o le 3 mita e tatau ona lava le gaogao e maua ai le laau ma le fesuiaiga o vaalele lelei.

E le itiiti ifo i le tasi le vaiaso mai le sauniuni o le lua e toto ai le laau. A o faagasolo lea vaitaimi, ua lava lelei le teuina o le eleele, lea e fesoasoani e puipuia aʻa mai le gasegase i le taimi o le totoina ma mulimuli ane.

Fuafuaga o le totoina o fatu

O le totoina o mamanu e faalagolago saʻo i le malosi o le ituaiga. O le mea lea, o se ituaiga malosi e tuputupu aʻe i luga o se faʻatau fatu e tuʻuina e tusa ai ma le polokalame: 6-7 x 4-5 mita, maualuga le maualuga - 4-5 x 3-4 mita. Afai na faapipiiina le pi i luga o se uumi, ona mafai lea ona faaitiitia le mamao i le va o laina i le 3-4 mita, ma i le laina - i le 1.5-2 mita.

O le totoina o laau toto ua saunia e tusa ai ma tekonolosi nei:

  • i le ogatotonu o le lua e faʻaleleia ai se vaʻa o loʻo faʻatupuina ai le siteki, o le a faʻasolo atu ai le laʻau e leʻi malosi atili;
  • i le taimi o le totoina, tuʻu le fatu pi i se auala e oʻo ai le aʻa o le laau ile luga aʻe o le palapala pe a ma le 5-6 simita;
  • a uma ona ufiufi aʻa i le eleele, e tatau ona matuai suamalie le laau. Afai na e totō ni fatu laau, ona tatau ai lea mo le faʻasaina le 3 pakete vai mo laau taʻitasi. Faʻailoa le paolo i aso muamua talu ona totōina, faʻapena foi ma le mulch o le eleele i totonu o le liʻo o le atumotu. E faʻafefea e le mulch ona fesuisuiaʻi ituaiga tino eseese - peat or sanddust. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le ola ma faaitiitia le taimi o fetuunaiga o le laau i se nofoaga fou.

E taua! Afai a uma ona totoina le ua o le ua e le o se mamao o le 5-6 inimeti i luga o le eleele, e fautuaina e toe toto.

Vaega o le tausiga o pene tuna Zhegalov

Ina ia mafai e se pi ona ola ma ola lelei, e tatau ona tausia lelei. Manatua e tatau ona lelei le fatuga (ae le malosi tele) i se pi e faʻapipiʻi ai. Pristvolny liʻo e tatau ona faamamaina mai lea taimi i lea taimi mai vao ma meaola faalafua eseese, lea o le laau talavou o se mea matagofie tele. Faʻaauau le mataʻituina o le eleele, ona o le le lava o le susu e afaina ma mafai ai ona faʻamago le seedling i ni nai aso talu ona totoina.

O le tausia o se laʻau talavou e toetoe tutusa lava ma le tausiga o se laau.

E masani lava o se iniseti e pei o se laau toto e taumafai i luga o se laau. Mo ia, o le paʻu manifinifi o le laau e le o se faʻalavelave faigata i le mauaina o meaai. Afai ole laʻititi, ona mafai lea ona aoina ma le lima, ona faʻaumatia lea. Afai e lava le lapisi o aphids, ona togafitia lea o le nofoaga lea e faaputuputu ai meaola faalafua ma soʻo se meaola iniseti.

Puipuiga ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le ituaiga o Manatua o le Zhegalov e seasea ona aʻafia i maʻi o le phyto. Ae ui i lea, ina ia puipuia ma togafitia se laau toto, e tatau ona iloa faailoga taua o faamaʻi ma o latou mea e faaleagaina ai.

O le tele o taimi e aʻafia ai le laau ituaiga o laupepa. O le tuufaatasiga o Bordeaux e lelei mo le tauina o lenei faamaʻi (mo lona sauniuniga, 300 g suauu sulfate ma 400 g o le lime ua faamamaina i le 10 lita o vai). Ia togafitia lau paʻu ma lenei sauniuniga ma o le a le toe umi ae toe foʻi.

I nisi o meaola faalafua e mafai ona faailoaina e pei ona taʻua i lalo:

  • sucker ma le sauā. Ina ia faʻafefe i latou, ave 300 g keke keke, sasaa le 10 lita o le vai ma tuʻu mo le 3 aso. A maeʻa ona fofo le vaifofo ma faʻapala le laau i le 2-3 taimi faʻatasi ma se vaitaimi o le 10 aso;
  • moa ma laumei anufe. Ina ia foia i latou, o le fualaau faasaina "Lepidocide" e talafeagai. Fufulu 50 mililiters o fualaau faasaina i le 10 lita o le vai ma faʻaalu togafitiga e 2-3 ile umi ole 10-14 aso;
  • sawfly ma aphid. Saunia le coniferous decoction, mo lenei, ave le 2 kilokalama o nila, faʻatumu i le 8 lita o le vai ma faʻamalosi uma mo le vaiaso. A maeʻa ona fofo le vaifofo o le iuga ma faʻafefe i le vai ile vaega ole 1/10. Faaaoga 3-4 taimi ma se vaitaimi o le 7 aso;
  • siaki. I le tau faasaga i tick ticks talafeagai 1% o le solution o le colloidal sulfur. Ina ia faia lenei mea, faʻamafola le afifi o le vailaʻau i le 5 lita o le vai. Ia togafitia i latou i se laau e fuafua i le taumafaina o le 2 lita i le laau ma e oʻo atu i le 10 lita mo le matua.

Faʻasusu talo

Pe a faʻafeusualaina lau o le tuna o Zhegalov, ia manatua o se tagata matua matutua e le o se mea e manaʻo e maua le susu. I le gasologa o le vaitau, e manaʻomia e le peʻa le lua i le fa vai, ae i luga o le tulaga o le eleele e lava le susu.

I le tau vevela, e tatau ona sua le peʻa a itiiti ifo i le tasi i le vaiaso, ma ia mulch pristvolnuyu oneone mo le lelei o le puipuia o le susu. Aʻo leʻi faia le mulching, faʻamamaina lelei eleele palapala.

Taumafai e suʻeina le vele pe a uma ona faʻafeinu ina ia mafai ai ona taofia le fausia o se paluga palapala. O lea mea e pala e mataʻutia i le puipuia o le tuʻuina atu o le tele o le susu ma le okesene i aʻa o le laau.

Faʻatauga

E manaʻomia e le laʻau le tausiga, lea o le a faʻamautinoa ai le ola lelei ma le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe, e oo lava i le tausaga muamua o le vaitau tuputupu aʻe.

O le faʻamaʻiina o le pata e tatau ona fai masani ma faʻasusu ma faʻaleleia le eleele.

E mafai ona amata faʻamalolo i le tausaga lona lua o le tuputupu ae o laau. O le tautotogo ma le autumn e sili ona lelei mo le faʻaaogaina o le fugalaau, ae o le fafagaina faavaitaimi e mafai ona faʻatinoina i le taimi o le taumafanafana.

Mo le lelei atili o le faʻaaogaina o le faʻamalo, fai se faʻataʻaliʻoliʻo faataamilo i le pear. O le umi o sea auvai e faalagolago saʻo i le tele o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. O lea la, i le sikuea 1. m o le palapala i le averesi e tatau ona i ai mo le tusa ma le 9 kilokalama o le humus, 25 g o le potassium chloride ma le 15 g uurea. Sasaa faʻasusu faʻamaʻi faʻatasi ma le eleele i totonu o lenei vaʻaiga ona sosoo ai lea ma fugalaʻau.

E taua! O mea uma e faʻamaʻaina ai vaevaega ua vaevaeina i le minerale ma le faʻalapotopotoga O la latou faʻasalalauga ma le tausisia o le tele o taimi ole talosaga o le a avea ma ki mo le atinaʻe atoatoa o le laau. Aʻo faʻaaogaina faʻamafanafana faʻamalosi faapitoa, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le sili atu o le faʻamalolo o le eleele. O fualaau faisua e faʻaaogaina na o le tasi i le 2-3 tausaga, lea e le lava mo le atinaʻe atoatoa o le laau.

Laʻau palapala

O faufautua faʻapitoa e fautuaina le aloese mai le velaina o le liʻo lata ane o se laau.

E tatau ona mama ma lelei le palapala. O le mulch lea e mafai ona puipuia aʻa o le laau mai le faamamaina, ma puipuia foi le foliga mai o vao eseese ma tausia ai se tulaga lelei o le susu.

E le gata i lea, o le mulch o se ituaiga "aluga", lea e faaitiitia ai le aafiaga o eseesega vevela i luga o le laau.

I lalo o le natura masani, o le mulch o le a pauu lau, lala laiti ma toega o laau. Ina ia mafai ona faia ni pears, e tolu auala autu:

  • ufiufi le lauʻeleʻele latalata-vaʻaia ma se ata uliuli poʻo se mea faʻapitoa faʻapitoa;
  • Uʻu le palapala i ni mea faʻalautele e pei o le peat, sawdust, ma isi.
  • ufiufi le eleele ma se apa o le faapalaga.

Tulafono faavae mo le teuteuina

O le teuteuga o le pi e faia i le tausaga lona lua talu ona totoina. O teuteuga lelei e mafai ai e oe ona fausia se pale ina ia mafai ai e le laau ona tuʻuina atu lona malosi uma e fua ai fua, ae le mo le totoina o lala le talafeagai.

E le fautuaina le teuteuina o le pi mo le aso e tasi, aua o le a na o le faatupuina ai o le tuputupu ae malosi o ni laau fou. O se taunuuga, teuteuina, faia i le aso e tasi, o le a taitai atu ai i le mea moni e faapea i ni nai tausaga o le a sili atu le mama nai lo le pale o le laau.

O le auala sao mo le teuteuina o se paʻu e aofia ai laasaga e tolu:

  • teuteu faʻavae, faʻatagaina oe e faia le pale saʻo;
  • mama - e faia ao le i amataina e le laau le vaitau tuputupu ae ma e aofia ai le aveeseina o lala ua mamago ma aafia;
  • lagolago - le teuteuina autu, lea e faia mai le amataga o Mati e oo i le aso muamua o Aperila. Pe a vavae ese vaega o lala lapopoa, ina ia latou le tumu i fua.
E taua! E tatau ona fufulu le totoa i le taimi lava e uma ai le totoina, faailoaina lala o skeletal, ma faia se pale i le lumanai mo le tele o tausaga. O lenei faiga o le a matua faafaigofieina ai lau tausiga mulimuli ane o le pi.

Vaitau o le matua ma le teuina o le fua

O le ituaiga o Manatua o le Zhegalov ua tuai i le autumn, o le vaitaimi o lona atoatoaga amata e amata i le sefulu tausaga o Setema. O le seleseleina o pears e manatua ai le Zhegalov e tupu i le taimi o le matua lelei, talu ai o fua o fua matutua e mafai ona maua ai se ola umi.

O se mea sese le faʻamaonia o fua o le puro e mafai ona tupu pe a uma ona aveese mai le laau.

O le mea moni, e le saʻo lenei mea, i le isi itu - o fualaau pia e leai se mea e maua ai se ola faʻatapulaʻa.

O laau laʻau masani e talafeagai lelei mo le teuina o fualaau aina. Tuu ia pears i totonu oi latou i le 2-3 laulau ma fufulu i latou i vaomatua lelei. Pepa e mafai ona faʻaaoga e fai ma mea e teu ai. O le fua o le pi i le manatuaina o Zhegalov e pe tusa ma le 40 kilokalama i le tagata matua.

O le ituaiga o mafaufauga o le Memory of Zhegalov o le a avea ma se laau moni e sili ona taua mo tagata o le eria ma malulu malulu, faapea foi ma i latou oeo loo saili mo se laau e puipuia mai faamaʻi e maualuga lona maua. Faʻafetai i le faʻasaoina lelei o le fua, e faigofie ona e fiafia ia i latou i le ogatotonu o le taumalulu, aʻo isi e na ona moemiti i ai.