Fua o le gaosiga

Laʻau pi: foliga, faʻaaogaina, meatotino

O le pepese e le na o se laau laʻau matagofie e iai mea matagofie i laupapa. Talu mai taimi anamua, e manatu ai o se tasi o ituaiga sili ona malosi-faauo. E oʻo lava i nai faʻataʻotoga laʻitiiti e mafai ona faʻaleleia le tulaga faʻaletino ma faalelagona o se tagata, faʻamalosia ai le fatufatuaʻi, tuʻuina atu le filemu o le mafaufau ma le faapalepale. O se taotoga faapitoa o le taua, talavou ma le soifua maloloina na lagonaina e i latou oe, o latou mauaina i latou i le vaomatua, ia le itiiti ifo ma le tasi le faalagolago i le ogalaau o se laau umi ma maloloina. O le a le mealilo o se laau mataina, pe faapefea ona foliga, pe o fea e tupu ai, oa meatotino o loʻo i ai ma po oa faʻamaʻi e mafai ona togafitia - matou te taʻuina atu nei mea ma isi vaega o le faʻasologa mulimuli ane i le tusiga.

Faʻamatalaga

Buki (Fagus) o sui o le ituaiga o le igoa e tasi ma atiina ae i le fasefulu mita le maualuga. O fafo atu, o loʻo faʻaalia mai i luga o ogalaau o le koluma, ogatotonu, o le pale mafiafia o palealii ma laʻau faʻamalosi o foliga mai e tutusa.

E te iloa? Ua umi se aga masani o laau faamaloloina. Old Believers e faapea o le malosi malosi e tatau ona tuʻuina atu i vavao, ma lelei le malosi e tatau ona ave mai le pine, lese ma le oak.

O se vaega taua o le laau o le nofoaga lea o ona aʻa i luga o polo palapala eleele. E leai ni faailoga faʻalauiloaina o le tootoo, ma o lona tupuaga i le pito i fafo e iloga e ala ile taula o lala.

O le pito itiiti o aʻa e masani lava ona alu i luga po o le paranesi e pei o se pulumu i totonu o se vaega o maliu. I totonu o laau tuai, o vaevaevae e tupu malosi, o le mea lea e masani ai i latou masani ma togitogiga masani.

O povi e mafai ona iloa mai i le paʻu lanu paʻepaʻe-siliva ma le ogalaau saʻo saʻo. O le laau e ola i le 500 tausaga, ae o le taimi galue o lona tuputupu ae e na o le seneturi muamua lava.

Ina ua mavae le valusefulu tausaga, o le poloka e taofi le faateleina o le maualuga ma e na o le mafiafia. O faʻataʻitaʻiga matutua e mafai ona ola aʻei le maualuga ma oʻo atu i le tasi ma le afa mita ma sili atu. O le siitia faaletausaga o le palealii e mafai ona vaaia seia oo i le 350 tausaga.

O isi fualaau aina e le mafai ona ola i lalo o le taualuga o nei laau. E masani lava, i lalo o lala vavalalata i totonu o vaomatua mama, ae na o le pau o le palapala ua oti.

E te iloa? Fai mai Dendrotherapists o le faʻaleleia o le soifua maloloina faaletino ma le faʻalagona, ua lava lava le i ai o se mea faitino laʻititi ia te oe. Mo se faʻataʻitaʻiga, o pulu poʻo taulima. Mo lē e ona, e le na o se teuteuga, ae o se punavai o le malosi, fatufatuaʻi, masani, paleni, ma faʻamalosia foi le malosi.

I le taimi o le fuga mai o fua ninii, lea e eseese i le tasi ma le afa senitimita le umi ma faatasi ai ma se afua o se foliga faapena, e aliali mai mai i lalo ifo le pito i lalo. Ua vaevaeina i latou i le tane ma le fafine.

Ua maitauina o le muamua e tu i luga o le umi atoa o lala, ma o le lona lua - naʻo latou pito i tua. A uma ona totō i le taimi o le taumafanafana, ona tupu ai lea o le fua - o se laulani tafatafa tafatafa ma le pito i lalo. I le fatu e masani lava ona 2 po o le 4.

Faʻasalaʻau ia oe lava i laau lauiloa, laau fugalaau, laau teuteu, laau teuteu, togalaau aoga.

E manaomia e le laau le maualalo o le vevela i le tau malulu ona e iai sona aafiaga lelei i le atinaʻeina o fausiaina o fafine. Ae i le taimi lava e tasi i le taimi o le fugalaau e fefefe i le tele o le susu ma le mago. O le mea moni, i ia tulaga, o le pollen e faʻaumatia i le oti.

E le gata i lea, i le vaitau timuga, o le gaioiga faʻamalosi mai fafo e fufulu ese. Ma o lenei mea e aʻafia ai le leaga o le palota.

Meaola

O meaʻai e gaosi mai le tele o ituaiga o pusi. Manatunatu i tagata taʻutaʻua.

Aoao pe faapefea ona ola le acacia paʻepaʻe, samasama, siliva, birch, elm, lamolemole, fulufulu, oisa, luren, alder, ashisi, anufe, amur vevelvet, vine sausage, ginkgo biloba, gedichiyu, pavlovnia, catalpa, chestnut, eucalyptus.

Europa (Fágus sylvática)

E taua foi o le vaomatua. O le sui sili ona taatele o le aiga o Beech, lea e masani ona maua i sisifo, ogatotonu ma sasaʻe o Europa (Tenimaka, Norway, United Kingdom, Suetena, Austria, Peleseuma, Czech Republic, Slovakia, Polani, Iukureini, Eleni, Farani, Sepania, Potukale). I totonu o Iukureini, o nei laau e tutupu aʻe i le Carpathians, faapea foi i vaipanoa o Ivano-Frankivsk, Lviv, Ternopil, Rivne, Khmelnytsky ma Vinnitsa.

E le gata i lea, na faʻafeiloaia ia ituaiga i le konetineta o Amerika i Matu. I totonu o nei itulagi, o loʻo faʻatumu uma ai le vaomatua i lalo o laʻau, e ui o le tele o taimi e totoina ai le togalaau i togalaau, paka ma arboreta.

O le tele o fai togalaau e sili ona latou fiafia i le mamanu o le laufanua, ma faʻaaogaina ituaiga eseese o ituaiga ituaiga. O se vaega o Europa o le fafie laau o lona fafie, lea e masani ona faʻaaoga i meafale, ma fua o loʻo faʻaaogaina i meaʻai.

E te iloa? I vaitaimi o Soviet, sa i ai se tulaga o le setete mo le gaosia o laau aisa kulimi laupapa. Na faʻaaogaina e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina a le USSR se fautuaga ina ia maua mai na o le selu. Ma mafuaʻaga uma, e pei ona faʻamatalaina e saienitisi, e leai se tutusa o lenei fafie - ua matua gauai atoatoa i le tino o le tagata.

O uiga iloga o le Europa o le selu o le fulu poʻo le lautele lautele o foliga o le pale faʻatasi ma le pito i luga ma le vevela lala. O lona maualuga pito i luga e masani ona oʻo i le 315 m2.

Pepa Lautele (Fagus grandifolia)

O nei laau olaola o le aiga Beech e lauiloa i itū i sasae o Amerika i Matu ma Europa i Sisifo. O le tele naua o lo latou tafe mai le Nova Scotia i tafatafa o le St. Marys River i le itu i saute o Lake Superior, e aofia ai setete o Indiana, Tennessee, Mississippi, Georgia, South Carolina, e oʻo atu i le Vasa Atelani. O vaeluaga o vaega ole lapopoa ole talo e vavae ese i le teritori o Louisiana, Arkansas ma Texas, faapea foi i luga o le itumalo Mekisiko.

I luga o Europa, o ituaiga na maua i le faaiuga o le 18 senituri e avea o se aganuu teuteu mo le laufanua o togalaau aina. I le aluga o taimi, sa iloiloina le tulaga lelei o le fafie. O le laau e mafai ona maua i vaeluaga o vaomatua, i mea o loʻo i ai maples, birch ma linden.

O foliga o le fomu o pepa lapopoa lautele. O faʻamau uma e oʻo i le umi o le 2.5 simita. O laufanua e maualalo i luga o le fale, lautele le lapopoa. O le umi le umi o laulaau e 6-12 cm, ma le lautele - 3-6 cm.

O le laau e foliga mataina i soo se vaitau: i le tautotogo, o laulaau lanu talavou e tosina mai mata, i le taumafanafana ua liua i latou i totonu o le ufitia o le palealii lanumeamata lanumeamata o palealii, ma o le taimi o le autumn e tumu ai i latou i lanu mumu-paʻu.

E taua! Ua saunia mo togafitiga faafomaʻi, o laʻau ma le paʻu e le mafai ona faʻamago i le susulu o le la. I lalo o le faatosinaga a le ultraviolet radiation i le tuufaatasiga o vailaau o mea laasaga e le mafai ona suia taualumaga ma tulai mai vaega aoga ua faaleagaina. O le filifiliga sili mo le faʻamagoina o se vaalele lelei.

Eastern (Fagus orientalis)

O le ituaiga o meaola e taatele i le talafatai o le Black Sea ma le Caucasus. O loʻo i ai se faʻatupulaia tele o le tuputupu ae ma faʻateleina le faapalepale paolo. O le mafuaʻaga lea e maua ai e tamaʻi tamaʻi lafumanu le tele o le tuputupu aʻe i lalo ifo o le vaomatua, ae a oʻo ina latou matutua, e vavalalata lala, ae le o se avanoa e tupu ai vao.

E masani lava, o nei laau toto e sili atu ma le kuata o vaomatua uma o le Caucasus. Latou te atiina ae lelei i luga o le maualuga e oo atu i le afe mita i luga aʻe o le sami.

O faailo moli o lenei meaola o laʻau felanulanuaʻi uma, faapea foi ma le tafe mai o laʻau moli vaivai. O loʻo i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe ma samasama ma maualuga le tino ma le tino. Naʻo le toe foʻi mai o le komiti o le siʻomaga o lona leaga le tetee atu i le pala, lea e le o se auala aupito sili e afaina ai le tumau o le mea.

Ua fautuaina e le au atamamai ao leʻi faʻaaogaina e tatau ona faʻaaogaina le laupapa ma ni fofo faapitoa e faʻaleleia ai lona tumau.

Iapani (Fagus japonica)

O lenei ituaiga o vao o loʻo taatele i motu Iapani o Honshu, Kyushu, Shikoku, faʻapea foʻi ma le Penitela Korea. Latou te fiafia i mauga ma mafai ona tulaʻi i le 2,000 mita i luga aʻe o le sami. O faʻataʻitaʻiga i le fale e mafai ona vaaia i totonu o togalaau a Europa, ae le masani.

E taua! I le le lava o le vevela o le vevela, o fualaau e mafai ona mafua ai le oona, lea e faʻaalia i lagona le lelei i totonu o le manava, malaise lautele, leisa, ulu o le ulu, gastroenteritis gasegase. I le tulaga o le inupia, e fautuaina e fufuluina le gastrointestinal tract.

O se eseesega iloga i le Iapani le selu o lona maualuga maualuga. Pe a faatusatusa i isi tagata, o sui o lenei ituaiga e le tupu aʻe i luga atu o le 20 mita ma e masani ona tele ni paʻu. O latou laʻau umi e oʻo atu i le 6-8 inisi ma e iloga i lalo o se faavae e pei o le fatu, e pei foi o se vevela tutotonu lauulu. O fualaau o Iapani e iai pea le pito sili ona taua.

Aoao atili e uiga i laau coniferous - larch, fir, thuja, pine, pseudo-hemlock, cypress, microbiota, dwarf cedar, Araucaria, yew, myriacis o foxtail, cryptomeria, cedar, juniper.

Taiwanese (Fagus hayatae)

O se laau e luasefulu mita le ogalaau ma se pale paleni matagofie. O le taatele o ituaiga meaola e faatapulaaina i Taiuani. Ae e oʻo lava i le lauʻeleʻele, e seasea ona maua le aganuu i vaomatua, ao faasolosolo malie ona suia e se faiva o loʻo ola malosi. E le gata i lea, o le eseesega o Taiuani e le maua ai ni taamilo laiti.

Gorodchaty (Fagus crenata)

O lenei ituaiga o lafumanu e iloga i le sima o ona ogalaau, lea e oʻo atu i le 35 mita. O le pale paleni e masani ona masani ai le mafaufau, lea e aofia ai lala paʻu mafiafia ma laulaau e 10 centimita le umi.

Aoao e uiga i faigata i le totoina o apu, pears, cherries, walnuts, plums cherry, o cherry trees, apricots, peaches, figs.
O pusi pagakeke e lauiloa i Iapani. Talu ai ona o le puleʻaga o vaomatua o loʻo i lalo o le vaomatua. Talu ai ona o le faʻaogaina o lenei laau, e masani ona masani ona fai e faifeau i le lotoifale le faaopoopoina o laulaau laiti ia latou meaʻai, ma masani ai ona faia e le Iapani le kofe mai nati.

E te iloa? O povi e maua ai le uila. O le faaiuga lenei na ausia e se vaega o tagata suʻesuʻe oe na suʻesuʻeina faʻamaʻi na totoe i luga o laau e aunoa ma ni paʻu pe a uma le malosi o faititili. E tusa ai ma fuainumera, o le selau o laau na pagatia i se uila. O le lima o mea aupito sili ona lamatia na tapunia le linden, spruce, poplar ma oak.

Engler (Fagus engleriana)

O le vaaiga e faʻaalia i le maualuga o le 20 mita le maualuga o le pulu ma se pale lapoa lea e atiina ae i foliga o se oval. E mafua lenei mea ona o le malosi o le faʻalauga. O le laau e ese mai isi pusi i se faasologa o le lau o le olongated-oval.

Ole laʻititi e manatu e seasea. E maua i na o vaega o le Republic of People's Republic of Saina. O ituaiga eseese e mafai ona vaaia i le laufanua o fanua o isi atunuu.

Long-petiole (Fagus longipetiolata)

O lenei ituaiga o manumanu i le olaga i aso faisoo e masani ona taʻua o Saina i Saute, ona o le nofoaga o tufatufa atu o le laau. O le tele o taimi, o latou vao vaomatua vao e maua i vaomatua o Vietnam, faapea foi i le itu i saute-sasaʻe o Saina. O le lauulu lanu enaena o se talofa umi e sili atu ma le 25 mita e le tupu. O le pale lapotopoto e laʻititi laʻititi i luga.

Faʻasalaʻau oe lava i ituaiga o mea manogi - felafolafoaʻi auro, mumu, flamingo, uʻamea palapala, Tatar, Iapani, Manchurian, Ginnala, siliva, fanua, Kanata.

Susulu (Fagus lucida)

O lenei meaola, pei o le muamua, ua sili atu ona iloa e tagata o Saina. E le sili atu i le 25 mita le atiaʻeina, ma o loʻo faʻamalamalamaina e le paleni lapotopoto ma nai nusi suamalie. O se mea iloga o le ituaiga o meaola o se ata faʻapitoa i luga o le paʻu.

E taua! O le togalaau faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma le talofa e faʻapipiʻi faʻatasi: hazel, oak, birch, ash ash, sycamore, uʻu vaʻai, fir, pine, uila, lapisi a Kanata.

O fea o loʻo tupu

O le faʻatutuina o le pese ua leva ona nofoia lo tatou paneta. Ua faamaonia le saienitisi i le 85 miliona tausaga ao lei oo i lo tatou vaitaimi, o nei laau toto na nofoia se tele o teritori i le tele o konetineta. I na aso, o le tulaga ogaoga o la latou vavalalata na pasi mai Kanata e ala atu i Alaska, Greenland, Kamchatka ma Urals. Ae i le 62 miliona tausaga mulimuli ane, sa nofo ai pusi i saute o saute o Eurasia ma Amerika i Matu, o le vavae ese o togalaau laʻau masani.

Ina ua mavae le amataga o le Ice Age, na suia e le conifers le laau o le laumei i Europa i matu. O loʻo faʻaalia lenei mea e ala i suauu fafie o loʻo maua i Sikotilani.

I aso nei, o faifaatoʻaga o loʻo faʻapipiʻiina le laugutu i sui sili ona taatele o le fugalaau. I soo se tulimanu o le lalolagi: e oʻo lava i laufanua maulalo, e oʻo lava i luga o mauga, e mafai ona e mauaina. E le gata i lea, o nei laau o le a taatele i vaomatua po o vaomatua.

Afai e te vaʻavaʻai i le faʻafanua faʻaonaponei o le lalolagi, ona mafai lea e le pusi paʻu ona tuʻuina atu ma le saogalemu uma le fesuiaiga o le fesuiaiga o le fusi o le Northern Hemisphere. O laau e le aʻe i le sili atu i le 2.5,000 mita i luga aʻe o le sami, latou te fiafia i mea laʻau vaivai ma le pH, ma e iloagofie ai i latou e ala i le faʻateteleina o le tumau, ma e le o faʻamalosia.

E taua! E taua e le au atamamai le afa muamua o le autumn o le taimi aupito sili mo le seleselega o le beechwood.

Mea tau vailaau

Mo se taimi umi, o loʻo faʻaaogaina e tagata le togafiti o fualaau oona e faaaoga ai laʻau, paʻu ma le suauu o se laau matagofie mo lenei faʻamoemoe. O le faʻamalolo o le suka, teas, baths, lotions, compresses ua saunia mai ona mea masani.

O mea faʻamalolo o le aganuʻu e matua lautele lava. O le bioenergy e togafitia ai o se punavai faaopoopo o le malosi, malamalama ma le filemu i totonu. E leai se mea e sili ona talisapaia i le asō meafale o le vao.

E tusa ai ma tagata atamamai, o le peresi o loʻo i ai faʻamalologa faʻamalolo:

  • faʻafilemuina le tino o le tino;
  • fesoasoani i le le mautonu;
  • faaleleia le toto;
  • faʻamalolo manuʻa;
  • ei ai sona aʻafiaga faʻapitoa;
  • aoga aoga i luga o le gastrointestinal tract;
  • faʻavasega le maualuga o le suka toto;
  • aveese le tiga ma faʻanoanoa le fulafula;
  • faʻaleleia manaoga;
  • siitia le taua;
  • faʻasaʻo le ate;
  • faaleleia le paʻu, fao ma lauulu;
  • fesoasoani i le rūmāmati (faʻaalia massages ma le selu o le uila);
  • faaleleia auala faagasolo;
  • e puipuia ai le atinaʻeina o le ania ma le fualaʻau;
  • faʻamamā le tino o cholesterol, faʻamalolo saoloto ma pusi;
  • E fesoasoani i faʻamaʻi o le pito i luga o le respiratory tract, bronchi ma mama.

E taua! O pepese e talafeagai mo le taumafa, ae o latou foliga masani e matua le mafai. E afua ona o le tele o fualoidids oona lea e le faʻamaolotoina i le taimi o le fuluina.

Vitio: nusipepa

Talosaga

E taua tele le pipi i totonu o le aiga e le gata o se eletise malosi ma mea tau vailaau. O le tele o ituaiga o ituaiga o ituaiga o nei ituaiga e masani ona faʻaaogaina i togalaau aina. I lenei tulaga, o laau e mafai ona i ai i nofoaga nofofua ma vaega. O le tele o taimi, latou te faʻavasegaina le vaega lanumeamata lanumeamata i malae vaomatua, ma o mea lelei foi mo le fausiaina o pa puipui.

I le tele o atunuu, o le nofoaga pito sili ona taua-o le matagofie o le taua ua tuuina atu i vaomatua. I le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai i nei faʻamaoniga o loʻo iai nofoaga faʻafiafiaga mo tamaiti ma tagata matutua.

E masani ona faʻaputu le pīpī i le fausia o puipui, saili po o fea laau e tatau ona e gauai i ai pe a fai se pa puipui, e vave ona ola vave laau, ma pe faapefea ona tausia se pa puipui.
E faamamafaina e le au siosiomaga le tiute o ni pusi i le faamamaina o le ea ma le puipuia o eleele mai le afaina, tau le tau. E tusa ai ma le au atamamai, o faʻatoʻaga o le talo e saofagā i le mea e afaina ai le vai i luga o le eleele.

I le faʻaaluina o le toe faʻaleleia o le faʻaleleia o vaituloto masani e ala i se mea e maua mai ai le ea ma ua puipuia ai a latou tupe. Ua faaalia i suʻesuʻega, i totonu o vaomatua e leai lava se palapala tele. I le taimi nei, o aʻa o loʻo aʻafia ai mea e faʻatele ai le faʻaleleia o meaʻai.

O laau tuai na vaneina mo laupapa taua. E masani ona faʻaaoga i totonu o le meaʻai, mo le gaosia o meaafale, mea fai musika (guita, violini), fola, lalagaina o vaega, mea e fua ai mea, mea faʻapipiʻi, afifi laupapa.

E te iloa? E faʻaaogaina e le au Peretania le laʻau fafie e tusa lava pe fai a latou mea e sili ona fiafia i ai Budweiser, faʻaopoopo i ai meaʻai i le fafie ao kuka..
O faailoga iloga o le vao e:

  • paʻepaʻe pe samasama-lanumumu, lea e iu lava ina liliu mai i se piniki piniki-enaena;
  • tele;
  • faamalieina lelei le malulu;
  • mamafa;
  • eletise ina ia pala i le maualuga o le susu;
  • faigofie o le gaosiga ma le faʻamalosiina;
  • vaivai i tulaga o galuega i fafo.

Из дерева можно сделать стеллаж, стол, кресло-качалку, бочку, забор, теплицу, дорожку из спилов, беседку.

O laau o le laʻau na maua lo latou faʻaaoga i le kuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le acetic acid e faia mai la latou fafie, ma e faʻaaogaina nati mo meaʻai ma pusa. E le gata i lea, o lenei meafaitino o le faavae lea i le faagasologa o le mauaina o tar, methyl alcohol and gasoline.

Manatua, e faavae i luga o le suavai suamalie ma le minerale o fualaau o le lau, i nofoaga e tele ai nei laau, e masani lava ona kuka ai panikeke, pancakes ma le pupuu mai le falaoamata. Ma i le Caucasus ma le Carpathian, o lenei elemene e faʻaaogaina mo mea uma e gaosi ai keke.

Mai fua o le vao latou te maua ai le suauʻu sili ona taua, lea e masani ona faʻaaoga mo meaai (i lona tofo e le sili atu le leaga nai lo le Provençal), faʻapea foi i le cosmetology. E faʻaopopoina i maso eseese e avea o meaʻai paleni mo lauulu, foliga ma paʻu. E faʻalagolago i tekinolosi gaosiga, o le suauu o le talo e faʻaogaina ai le faʻaaogaina o lafumanu ma le kofe.

Toto (pipi talo) galue e pei o mea lafoaʻi mo le suauʻu o le talo

E taua! O le togafitiga o le pese e matuā faʻasalaina i tagata e ono aʻafia i mea e afaina ai, faʻapea foʻi ma le le faʻamaoni i vaega. O le mea lea, e fautuaina e le au atamamai e faʻaaoga se suʻega aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se mea e gaosi ai meaʻai mo meaʻai poʻo mea faʻamalositino. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e faʻaaoga ai sina vaega o fualaau faasaina i le eria ma le maaleale o le paʻu..

I le faʻaopoopoga, o mea faʻapitoa o le laech e masani ona faʻaaogaina i vailaau masani. Mai le tele o faʻamaʻi, o le vailaʻau masani o se lauti masani, faia mai le sipuniti o le matutu, laʻau mama ma se ipu vai inu. I le aso o sea ituaiga vaiinu ua faʻaalia i le 1 lita.

Ma mo i latou e fiafia i vaomatua, e fautuaina ia bioenergetics e suʻe se laau talavou ma malosi, toe faʻalagolago i luga ma mafaufau "fusia" faatasi ma le mafaufau atoa. O ia faiga e maua ai se tauvaga o le malosi ma le soifua maloloina.

Tofiga

O Buki o loʻo faʻaalia e pei o le paolo-faapalepale ma le leai o ni meaʻai e fetaui i soʻo se tulaga. O le mea lea, latou te faigofie ma faʻateleina vave. I lalo o tulaga masani, o lenei faagasologa e masani lava ona faia e le metotia o fatu, faapea foi ma le fesoasoani a aʻa laau, lea e masani ona faasaolotoina ai pine.

Ae o loʻo i ai isi auala mo le mauaina o se tamaʻi fatu. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga:

  1. Laʻau. O le fesuiaiga e masani ona faia e faifaatoaga i le toe gaosia o ituaiga laau toto. Mo lenei faamoemoe, o le totoina o se mea e tusa ma le 12 simetimita e tipi mai lala laiti ma malosi. O faufautua faʻapitoa e fautuaina e taofiofi mo sina taimi i se tuputupu aʻe faʻaosofia e tuputupu aʻe ("Kornevin", "Emistim") aʻo le i totoina. Ma a mavae lena, totoina i le auala faaleaganuu i eleele mama ma vai lelei. Mo le tuputupu ae lelei o le aʻa, e sili atu le ufiufi o le faatoaga i se ata tifaga ina ia mafai ai ona faia i totonu o se greenhouse microclimate.

  2. Vaʻaia. O lenei faiga e faʻaaogaina i le tautotogo po o le autumn. E iloa i auala faʻale-aganuʻu: i luga o le faʻasologa o faʻamaumauga, o se seti sauni e faʻamautuina ma faʻaopoopo i le fesoasoani a le eletise, polyethylene poo isi mea. Ia saunia e ono le aoga le tui. I le avea ai ma se faʻatau, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o ituaiga o vao vao. A tutupu le aʻa, e mafai ona aveese le mauga.

  3. Tapa. O le mea e tupu e faʻasaina e le tina ona tuʻuina atu faʻamalosi vine mai lala aʻa. E taua le tuʻuina atu ia i latou le avanoa e faʻamalosia ai ma faʻaaluina le taumalulu ia le itiiti ifo ma le tasi. Ona mafai loa lea ona e vavaeina se fatuga mai se laau matua.

  4. Fatu fua. O le tele o faifaatoaga ma le au faifaatoʻaga e masani ona manatu o lenei auala e sili atu nai lo isi e faʻamaonia ai iuga o le taumafaiga. Ae o lona faafitauli ogaoga o loʻo taoto i le aoina o mea totō. Afai e manuia lenei faagasologa, e tatau ona fufulu le fatu aʻo lei totoina i se vaivaiga vaivai o le potassium. A maeʻa lena mea, e lūlūina i latou i le auala masani i totonu o se pusa eseese ma faʻafefeteina i tulaga o potu seia oʻo ina mafanafana i fafo. E naʻo le taimi lena e mafai ona totoina laau toto i totonu o eleele matala.

Faamasani oe lava i foliga o le faapipiiina, faapipiiina, teuteuina, fafaga laau.

Tausiga

O ituaiga uma o pusi e maaleale i le eleelea i le ea ma le salinity palapala. Mo le totoina, e sili atu ona lelei le filifilia o nofoaga valevaʻa ma vaega o loʻo faʻaogaina. Afai e leai, o le a tatau ona e faʻaaogaina le faʻamalo.

I le tautotogo, e manaʻomia le faʻaopopoina o faʻamaʻi faʻamalosi faʻapitoa i le 'upega tafaʻilagi, lea o le a faʻaleleia ai le atinaʻeina o fualaau. E le gata i lea, o le tolu tausaga talu ona tulaʻi, e toetoe lava a le tupu.

O laau e masani ona iloa le tumama ma le faʻavaeina o le pale. Latou te tali atu ma le toʻa i le ata ma le vevela o le la, ae latou te le taliaina ni matagi mai le itu i matu, faʻataʻitaʻiga, vevela vevela umi ma pa'ū.

O povi e sili i le ea mafanafana ma le malulu. O le mea lea, pe a tupu aʻe i totonu o togalaau aina, e manaʻomia e laau laʻititi vai faʻavaitaimi ma faʻaitiitia le palapala. E aofia ai foi i le taua o taualumaga o le tausiga, o le aveeseina faaletausaga lea o lala tuai, maisa pe leiloa.

I le muamua o tausaga talu ona totoina, o laau totoina e manaʻomia ai le faʻamaʻi pipisi mai iniseti leaga ma pathogens. E le gata i lea, aua nei galo e tatala le palapala ile liʻo ma aveese vao. Ina ia faʻamauina le susu i le palapala i le umi e mafai ai, e mafai ona e mulumulu i le mutia mowed.

E te iloa? O yogis Initia latou te talitonu e sili atu le malosi o pusi nai lo isi vaega o laau i le malosi e sau mai le vateatea ma, pe a latou ulu atu i le nofoaga o le tagata, latou te faʻasoa faʻatasi ai ma tagata e nofoia.

Maʻi ma faʻamaʻi

E ui lava i le afa tausaga o le soifuaga o pusi, latou te matua nofouta lava i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le mea lea, o taimi faʻatapulaʻa e puipuia ai o le a aoga ai fualaau laiti.

Mai sui uma o fauna, o le mea e sili ona matautia mo pusi o:

  • fagalaʻau;
  • moa lanu mumu;
  • pepe pepe;
  • motu malulu;
  • fufulu moli ma samasama-lauulu;
  • fanafana;
  • pepa afifi;
  • fausiaina o laugutu;
  • auro;
  • moa feʻaveaʻi;
  • iniseti gaogao;
  • vilohvost;
  • mole faʻamaʻi;
  • afaina fua;
  • uʻu masani;
  • saito saito;
  • O le paʻu laititi vavae;
  • pusi vao;
  • aphid;
  • pine;
  • anufe;
  • Gauls;
  • moths;
  • talo i le vao.

Aoao pe faapefea ona tipiina se laau, pe faapefea ona faaleagaina se laau e aunoa ma le tipiina, pe faapefea ona teuteu se laau, pe faapefea ona salu ese ni ogalaau.
O osofaiga a nei iniseti e molimauina e lala felanulanuaʻi ma le ola, lala ua mamae, faapea foi ma le faaleagaina o totonu o ogalaau. O le uiga o le tele o osofaʻiga o faʻamalolo e amata ona faʻaaogaina i le amataga o le tautotogo, e 'ai i le paʻu o le toto, o laʻau mumu laiti. O nisi e fiafia e 'ai fualaʻau matutua.

Afai e leai se mea e faia, o le vavao tele o le vaomatua o le a le pine ona fano. Ua fautuaina e le au atamamai ia iniseti vailaau lautele e avea o vailaau togafitiga ma fualaau faasaina. E aofia ai: Aktar, Aktellik, Provado, Calypso, Decis ma isi.

E te iloa? O le taunuuga o Joan of Arc na taina e le gutu, ua taʻua o le "fairy" i Lorraine. O le mea lea, e le o iloa le mea na sau ai lenei igoa (atonu e fesoʻotaʻi ma sauniga a Celts anamua), ae na talitonu le nuʻu o le ki-pusa lata ane o loʻo i ai ni mea faʻamalolo, o lona vai na aveesea mai le fiva ma togafiti maʻi. O se mana faamalolo manaia na mafua ona o le laau. E masani ona potopoto tagata pilgisi i lenei tulimanu matagofie, ma faʻafefe ai faifeʻau i le lotoifale ma siva ma pesepesega. Sa i ai Jeanne faatasi ma i latou. Ma i lona moliaga aloaia o lona uiga o le "ifo i tupua o le" fairy ".
I le faaopoopo atu i le suʻeina ma le suʻeina o faʻalavelave, e faʻamataʻuina le gutu e ala i patipgenic fungi. O meaola ninii e tusa ma le fitu selau ituaiga. O le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi o:

  • eleʻele eleʻele (lea e tau atu i le faʻagogoina o le laʻau o loʻo iai i le afa lona lua o le taumafanafana);
  • aʻa e pala (o laau laiti e vaivai);
  • ascomycete (taʻitaʻi atu i le necrosis o fafie, maʻi o le tino ma mea faʻapitoa);
  • tuberculosis;
  • non-sodium necrosis (pe a afaina le vaega vase o le ogalaau ma le cortex);
  • faʻasalaga;
  • o le kanesa o le kanesa (e tupu i nofoaga o le faaleagaina o le tino e ala i gutu malulu);
  • lanumeamata lanumeamata (taia fatu ma fatu ola).

E le gata i lea, o le tuputupu aʻe o tuputupu aʻe o loʻo fausia i vaega eseese o le laau. O le faʻasaoina o laau mai ia ituaiga faafitauli o le a fesoasoani i fomaʻi: "Allett", "Skor", "Coronett", "Antrakol", "Previkur", "Maxim".

Ia manatua e le mafai ona ola tamaloloa i lalo o le malosi o le ulaula, faʻafefe gas. O nei mea taua e i ai se aafiaga faataumaoi i luga o le laau. E le gata i lea, afai o le maʻi o se natura mataga, o vaega taitasi e mafatia, ma i le taimi masani, o galuega taua uma lava o le a vave ona mate.

E te iloa? E oʻo atu i le 300 kilokalama o nati e mafai ona selesele mai le tasi hectare o le vaomatua i se tausaga aoga..

Faʻatau

Avanoa o meatotino aoga ole laʻau, paʻu ma laʻau o le a aoga e avea o se mea faʻapitoa i mea tau fomaʻi i le faatoaga, e pei o laupapa paʻu e fai ma fafie, ma fua o fatu e pei o se meaʻai suamalie.

E tusa ai ma tagata atamamai mai le fanua o le dendrotherapy, o le seleseleina o laʻau e mafai ona faia i le taimi o le taumafanafana. E sili atu le aoina o le paʻu i le tautoulu. E tutusa foi le faaaogaina i fualaau aina, aua o se tino e le mafai ona teuina ma e le teuina mo se taimi umi. E masani lava, o le seleselega e amata ia Setema, pe a paʻu'ū fua ile eleele, ma e mafai ona tumau seia oʻo ia Tesema.

A maeʻa le seleselega o le seleselega e tatau ona faʻaauau le faagasologa o le susulu ma le faʻagogo. Ona faatoa mafai lea ona faʻavasegaina i ato mo le teuina. E tāua tele le sili atu i le 60-65 pasene le faʻamamaina i le teuina. I le auala, e sili atu le tuʻuina o siaki ie i luga o le laupapa, ae le o luga o le fola.

E sili ona lelei le seleselega laupapa mai laupapa tuai ua mate.

E te iloa? Sa masani ona faʻaaogaina e tagata Aikupito anamua ia amulets laupapa io latou ua e puipui ai i latou mai le afaina ma le leaga. O se faailoga leaga na manatu o le leiloa o sea mataupu. O lenei mea na manatu o le gasegase e le maalofia poo le maliu o le tagata muamua..

O lenei ua e iloa le uiga ese o nei vaitau o le vaomatua ma pe aisea e tatau ai ona i ai i fale uma se atigilima laitiiti. E le o se mea e leai se mea e faʻafefe ai nei laau e tagata atamamai e pei o se manogi malosi o le malosi, lea e liua ai lou tino i se malosi malosi, ma o le leoleo i totonu o se malosi o le filemu. Aumai ana meaalofa alofa mai le natura e aunoa ma le faʻaleagaina, ma o le a nofotupu i totonu o lou fale.