Fualaau aina

Laʻau suamalie ma suamalie lelei - o se vasega o le tomato Juggler

O fatuga fou fou o se mea moni maua mo le au faifaatoaga amateur. Latou te maualuga le gauaʻi, le lelei, faʻafeiloaʻi ma tulaga leaga o le tau. O tamato tamato Juggler, e talafeagai mo le ola i luga o le eleele poʻo le vevela.

E le gata i lea i le tusiga o le a matou masani oe ma se faʻamatalaga atoa o le eseesega ma ona uiga, taʻu atu ia te oe uiga o le faʻaaogaina o faʻatoʻaga ma le tetee atu i faʻamaʻi.

F1 Juggler Tomato: faamatalaga eseese

Igoa tulagaF1 tagata tauva
Faamatalaga lauteleUluaʻi fua o le toto
FaʻatonuRusia
Toto90-95 aso
PepaTomato faʻataʻamilomilo ma sina taʻaloga laiti i le au
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata90-150 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga9 kg i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiO faʻamaʻi maʻi, e manaʻomia le puipuiga

F1 o le tauleʻaleʻa o se uluaʻi matutua o le gaosiga o le gaosiga o le augatupulaga muamua. Fugalaau e iloagofie, faʻatusatusa, faʻatasi ai ma le faʻavaeina lelei o le masini lanumeamata. E uiga i laau ole indeterminantnye o loʻo faitau i lenei tusiga. O le tuputupu ae o se tagata matua e le sili atu i le 60 cm. O laʻau e tele-siʻosiʻomaga, faigofie, lanumeamata lanumeamata. O fua na fua mai i fuifui tetele o 8-10 fasi. O le gaosiga e lelei, mai le sikuea 1. m e mafai ona aveeseina i le 9 kilokalama o tamato ua filifilia. I luga o se tasi laau e tusa ma le 30 fualaau aina o loʻo fusifusia, o le gaʻo e lelei.

Faatasi ai ma le fuaina mai o isi ituaiga Juggler e mafai ona faatusatusa i le faaaogaina o faamatalaga nei:

Igoa tulagaTuuina atu
Fusi9 kg i sikuea mita
Frost18-24 kg i sikuea mita
O le baron6-8 kg mai se togavao
Faʻailoga mata2 kilokalama mai se togavao
Tanya4.5-5 kg ​​i sikuea mita
Faʻalagolago F116-17 kg i sikuea mita
Totogi F14-5 kg ​​mai se togavao
Nikola8 kg i sikuea mita
Marina Grove15-17 kg i sikuea mita
Tupu o Ata5.5-7 kg mai se togavao
Red cheeks9 kg i sikuea mita

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • sili ona lelei le tofo i le fua;
  • vave matua;
  • maualuga fua;
  • faapalepale i tulaga leaga o le tau;
  • lelei tausia lelei o fua o fua;
  • tetee atu i faamaʻi tetele.

Leai se faʻafitauli matuia i le eseesega. Mo fua o loʻo maua, e masani ona aʻafia ma le tausiga o foliar e fautuaina.

Faitau foi i la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona maua le seleselega sili i le avanoa? E faʻapefea ona totoina tomato suamalie i totonu o le fale kati i le tausaga atoa?

O le a le faʻaogaina o togafitiga mo uluai ituaiga o fualaau 'aina taʻitasi e tatau ona iloa? O a ituaiga e iai le puipuiga lelei ma maualuga e maua?

Uiga

  • Tomato e laʻititi lona lapopoa, lanugofie, mamafa mai le 90 i le 150 g.
  • O le foliga e faʻataʻamilo, faʻatasi ai ma sina mea itiiti i le pito. I le faagasologa o le matua, o le lanu o tamato e suia mai le lanu meamata i le lanu mumu.
  • O le aano o se mea manogi, faʻafefeteina tele, tino, se tele o potu o fatu.
  • E oʻo atu i le 4% suʻega solids, sugars - e oʻo i le 2.3%.
  • O le tofo o tamato matua e manaia, suamalie, e leai se vai.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o nei tamato ma isi i le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Fusi90-150 kalama
Leana50-80 kalama
Faamaualuga o Siberia750-850 kalama
Domes o Rusia500 kalama
Uo F1110-200 kalama
Kibits50-60 kalama
Pink miracle f1110 kalama
Ephemer60-70 kalama
Faatoaga250-300 g
Laʻau Gagana80 kalama
Vavega valea60-65 kalama

Fualaau aina e suamalie, e suamalie fou, talafeagai mo le kukaina o ipu eseese, gaioiga i masini pateta, suamalie, meaʻai. O tamato matagofie, matagofie e lelei mo le gaosiga atoa.

Ata

Siaki ata o le tomato Juggler F1:

Vaega o le tuputupu ae

Tomato eseese "Juggler" fafagaina e le au Farani. O loʻo faʻatauina mo Siberia ma Sasae Tutotonu, ua fautuaina mo le galueaina i fanua mafolafola ma fale puipui. Laʻau faʻafeiloaʻi malie le faʻaitiitia o le vevela ma le lamala.

O fua o le seleselega ua lelei ona teuina, o felauaiga e mafai. E mafai ona aoina Tomatoes i le tulaga o le tulaga faʻapitoa, latou te vave faʻavave i le vevela vevela.

E taua: O ituaiga Tomatoes "Juggler" e mafai ona tupu aʻe i le fatuina po o le leai foi o ni fua.

Ua susunuina fatu i le faatupuina o le tuputupu ae ma totoina i totonu o le eleele mama ile eleele e faavae i humus. Mo le germination e manaʻomia se vevela e le itiiti ifo ma le 25 tikeri. O pamu e faʻalauiloaina e faʻafeinu i le vai mafanafana mai le faʻafeinu, ma a maeʻa foliga mai o laʻau moni muamua, ona latou toso ifo ai lea i luga o ipu eseese. A o le totoina i se nofoaga tumau, e fafagaina tamato laiti i se mea faʻapipiʻi vai.

Faatasi ai ma le leai o se fatuga, o fatu e totoina sao i le palapala, muamua ona fafagaina i se vaega agalelei o le humus. Lueina eleele i le vai ma ufiufi i afifi. O le tupu aʻe o tamato e faʻamaʻaina i le faʻaaogaina o le minerale. I le lumanaʻi, o le a e manaʻomia se isi 3-4 taumafa. Mo se atinaʻe sili atu, ua fautuaina i isi mea faaopoopo o minerale ma meaʻai. Faʻaaogā ma faʻaleleia se vaifofo vai o le superphosphate.

Fertilizers ma le eleele filifilia lelei ua nofoia se nofoaga taua i le totoina o tamato. Faitau tusiga e uiga i lenei autu, faʻapea foʻi ma mea uma e faʻatatau i faiga faʻavae faʻatoʻaga mo tamato:

  • Ituaiga o eleele mo tamato, faapea foi ma le auala e faia ai se paluga o eleele i luga o latou lava ma poo le a le fanua e sili ona talafeagai mo le totoina o tamato i totonu o le greenhouse.
  • Phosphoric, faʻalavelave faʻapitoa ma saunia, o mea sili ona lelei.
  • E faʻafefea ona fafaga faʻatoʻaga i le fefete, iodine, uʻamea, hydrogen peroxide, amonia vai, apocide.
  • Foliar top dressing, pe a piki, mo tipu.
  • Faʻasalaina, tui, nonoa, mulching.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le Tomato variety Juggler e puipuia i faʻamaʻi matua o tamato i greenhouses: Fusarium, Verticillium, Alternaria. E toetoe lava a le o se mea e tupu mai i le tuai. Peitai, e aunoa ma ni puipuiga e le mafai ona faia. E fautuaina e faʻamaligi le eleele aʻo lei totoina i se vaifofo o le paluga palatini poʻo le copper copperphatphate. O togavao e masani ona lueina i le phytosporin poʻo se isi vailaʻau faʻatau. Faitau atili e uiga i puipuiga mai le phytophthora ma ituaiga ituaiga e puipuia ai.

Ole fufuluina o le palapala i taimi uma ma le faʻaleleia o le palapala ma faʻafefe faʻafefe o le a laveaʻi mai le tumutumu poʻo le aʻa. I moega avanoa, o tamato e masani ona aafia i meaola faalafua. I le amataga o le taumafanafana, miti vavave, aphid, thrips e sili ona matautia.

E fautuaina le faʻaaogaina o meaola iniseti, gaosiga o togavao 2-3 taimi faʻatasi ma se vaeluaga o ni nai aso. I le faʻaalia o slugs, e tatau ona faʻaaoga se vaifofo o le amonia.

Superearly Hybrid Juggler e fetaui lelei ma soʻo se faaputuga o tamato. E fua mai i le amataga o le taumafanafana, e fesoasoani i le eseesega o le taumafa ma faʻaopoopoga i vitamini. E le faigata tele togafitiga o togalaau, ma o le fua o le a faʻamalieina e oʻo lava i le au fai togalaau.

Ma i le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesoʻotaʻiga i tala e uiga i tamato o fuaitau aupito sili ona lelei e mafai ona aoga ia te oe:

Sili atuVaitausagaLaititi vave
Paʻu papaʻePovi lanuHlynovsky F1
Moscow tau fetuTsar PeterTasi selau poods
Faʻatonu le potuAlpatieva 905 aOrange Giant
Aurora F1F1 fiafiaSugar Giant
F1 SeverenokA La Fa F1Rosalisa F1
KatyushaLaʻasaga manaʻomiaUm Champion
LabradorLeai se meaF1 Sultan