Laʻau

Hydrangea togalaau - totō ma tausi ile eleele

O le faʻatau sili ona lelei mo faifaatoaga faifaatoaga o le fugalaau hydrangea. O lenei laau ua avea ma sili atu ona lauiloa i lea tausaga ma lea tausaga. E tele mafuaʻaga mo lenei mea: laʻau vave, faʻalelei i le tausiga, ituaiga eseese i foliga, lanu lanu ma metotia o le galueaiina. E le gata i lea, o lenei fugalaau manaia e mafai ona tauva ma le saogalemu e oʻo lava i rosa i lona mamanu. O lenei tusiga e talanoaina ai le ituaiga o vavega e totoina ma le auala e tausia ai hydrangea i le togalaau.

Amataga

Fai mai le tala, i le seneturi XVIII, i le taimi o se malaga i Asia, o se talavou talavou mai Farani na laei i ofu o se tamaitiiti sa i luga o se vaa. O lona igoa o Hortense. O le lototele o le teine ​​na ofo ai tagata uma. Na mulimuli ane avea o ia ma ava a se tasi o le au malaga. Na filifili le au malaga e faaigoa se tasi o laau na maua i Iapani i lona igoa.

Hydrangea - Tupu o le Faatoaga

E tusa ai ma se isi tala, na faaigoa le laau i le igoa o le alo tamaitai o le Emepaea o Roma.

O kopi muamua o le togalaau o hydrangea na aumai i le 1970 e D. Banks i Egelani. O le laau vave na maua ai le lauiloa ma salalau atu i togalaau o Europa.

Faʻamatalaga o le togalaau o le hydrangea

Hydrangea togalaau - totō ma tausi i le malae vaʻaia i Urals

O le igoa Latina o le fugalaau o le "hydrangeam", e sau mai le tuufaatasia o aʻa Eleni e lua "hydor" (vai) ma le "angeion". O le mea lea, e taʻua ai hydrangea o se laau toto. E tele le manogi o le laau. E faaigoaina ma le alofa e le Iapani "adzsai", o lona uiga, "fugalaau - o le la."

O meaola o le hydrangea e mai le 30 i le 80 ituaiga. I totonu o le vaomatua, o lenei laau toto e maua i South and East Asia, North America ma Sasaʻe Mamao. E tupu i totonu o laau iti, lalagaina vine vine ma vao. E ui lava i le ituaiga o ituaiga eseese, i le fale e tupu ai le tele o le fale i totonu o le fale - togalaau poo tele-talo. Eseese togafitiga ile malulu e paʻu i togalaau poʻo togalaau aina.

Faʻatoʻaga poʻo le lapisi o le hydrangea o loʻo i ai se lanu lanu

O le a le mea e foliga i ai se mea lanu paʻepaʻe papaʻe?

O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga e saʻo Annabelle. O nei laau toto e pei o laau e ola i le maualuga o le 1.5 m. I le taimi o le fugalaau, mai le faaiuga o Iuni ia Setema, o ona lālā ua teuteuina lelei i polo fugalaau sinasina. O le mea e aofia ai le fugalaau fugalaau 2 cm i le lapopoa O le palealii o laau toto e faia mai lau oval, e oo atu i le umi o le 20 cm. O vaovao hydrangea o loo felafoaʻi, o nisi taimi e oo atu i le maualuga e oo atu i le 3 mita. A maeʻa le lanu, ona ufiufi lea e le laulaau le lanu lanumeamata seia oʻo i le faaiuga o le tautoulu.

O se uiga iloga o le ituaiga o le malosi o le aisa. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻamafanafanaina ni mea e faʻasaina ai hydrangea spherical (hydrangea arborescens) i tulaga ogaoga o le itumalo Moscow, Urals ma Siberia.

O se mea manaia. Annabelle hydrangea cultivar e mafai ona sui le lanu o fugalaau, e faʻafefe ai le pata mai le palapala. Afai ei ai le alumini i le eleele, ona fuga mai lea o fugalaau paʻepaʻe. O lenei gafatia o le ituaiga meaola e faʻalagolago foi i le paleni paleni o le meaʻai.

O lenei ituaiga eseese e lua. Laʻauʻau "Annabel malosi" e iloga i se numera telē ma le tele o faʻaletonu. E tele naua i latou o nisi taimi e le vaaia i tua o fugalaau fugalaau. O le togavao o le laau e pei o le "Pink Annabel" ua iloga e le piniki piniki o tumutumu ma le tuputupu ae (e le maualuga atu i le 1 m).

O le aoga sili o ituaiga eseese o Annabel o lo latou faigofie lea o le tausiga. O le isi vaega o le fugalaau o le, e ola pea i le 50 tausaga, e le manaʻomia ai se mea e gaoioi, aʻo tausia lona foliga vaaia.

O le tele o Annabel o le sili lea ona fetuutuunai o le vaomatua i vaʻaia o le vaeluagalemu

Le ituaiga o meaola ma ituaiga o togalaau aina

Blue po o le blue hydrangea - totoina ma tausi ile fanua

Faatasi ai ma le anoanoai o ituaiga o laau, o le mea tonu lava lea e lelei ona fetuutuunai i le malulu ma le malulu o le taumafanafana o le pito i totonu e faatosina mai ai. O nei vailaau o loʻo manaʻomia i le togavao. O nei mea e aofia ai mea e pei o le laau, faʻaputu ma lapopoʻa faʻapipiʻi, faapea foi ituaiga o meaola ma le petiole. E tofu i latou ma ona uiga tulaga ese, ae e tasi mea e tasi e tutusa ai: faigata ma tau le taupulea taumalulu.

O le tagata o lo o umia faamaumauga mo le lauiloa i ituaiga o togalaau e tele-taloina hydrangea. E mafai ona tupu i le taumalulu malulu ma le tuai o le tautotogo. O fugalaau vavalaʻau lapopoa e mafai ona faʻafefeteina e mafai ona faʻasalalau i luga o laʻau talavou ma tausaga ua mavae. Mo le taumalulu, e mafai ona totoina le togavao i totonu o se pesini tele (10-20 lita le gafatia). O le togalaau paʻepaʻe hydrangea e teuina i le +7 tikeri ma le faʻasaina faavaitaimi.

O le laau hydrangea e fiafia i le tele o le susu ma le malulu, laʻei pito i luga ma le tatalaina o palapala ile laʻau. Mo le taumalulu, e sili atu le puipuia o na o lala laiti o le mamanu i le togalaau.

O aʻafiaga o togavao a Sterilis e tutusa ma Annabel, na o le lanu lanu meamata e sui i le paʻepaʻe. E moni, o lenei laau toto e fefe i le malulu o le tau. Mo lenei mafuaaga, e taua le teuina i le fale i le taumalulu.

Panicle panicle hydrangea na faaigoa mo le foliga e pei o le pulumu o inflorescences. E faʻafeiloaʻi gutu e oʻo i -25 tikeri. Moisturizing, unpretentious, faʻamaʻi le malulu, mafai ona toe faʻaleleia e tusa lava pe maeʻa le faʻaleagaina poʻo le oti o moli.

Panoms hydrangea fuga

O le saina o hydrangea e tele ituaiga eseese, ae o se tasi o le muamua i Rusia o le ituaiga telefifulora. O le laau e iloga i le lanu o le faʻaogaina, e pasia e tolu vaega i le taimi o le fugalaau: Muamua, moli lanumeamata, ona paʻepaʻe papaʻe, piniki i le autumn. E pei o ituaiga na muamua atu, e le o se mea mataga ma faigata.

O Hydrangea Phantom ei ai ona uiga tutusa, lea e fiafia i ai tagata nonofo i le taumafanafana. Ae, pei o sui uma o nei ituaiga, e le fiafia o ia i le susulu o le la.

Hydrangea Phantom - o le mea sili ona fiafia i ai tagata nonofo i le mafanafana

O fafo o le hydrangea transplantation

Ina ia mafai ona maua lelei le laau pe a uma ona totoina i totonu o le eleele, e tatau ona filifili ma faasao mea totō toto. E tatau ona e mafaufau ma le totoa pe faʻafefea ona vaʻaia le toto. E le tatau ona e faʻatau pe afai:

  1. e leai se moa i luga o aʻa, ma o le manogi e faʻasaoina (o lona uiga na aveesea muamua);
  2. o le aʻa ma ona aʻa ua faaleagaina;
  3. o aʻa e mamago;
  4. o le aʻa e le lelei ona atiaʻe.

Tausia fualaau faʻatau vave i sina palapala eleʻele i totonu o se fagu ma vai faʻatasi i le 10 aso. A oʻo mai le vevela o le auala +10 tikeri, tuʻu le fagu i luga o le faletusi poʻo le lotoa.

Filifilia le nofoaga sili

Ina ia puipuia faafitauli mulimuli ane ma le tausiga ma le galueaina o le hydrangea i le togalaau, e tatau ona e mulimuli i fautuaga:

  • o le eleele o le nofoaga e tulaueleele ai e tatau ona lelei le susu;
  • se nofoaga mo le tuputupu ae e tatau ona filifilia i le malamalama saʻo: susulu o le la - i le taeao ma le afiafi, ile aoauli;
  • o le teritori o le togalaau fugalaau e tatau ona puipuia mai le ata malulu;
  • o le eleele mo le totoina e tatau ona faapalemole le gaosia (pH 5-6), tatala, lelei faʻamaʻi;
  • pe a totoina i luga o le ala, aua le tuu i tafatafa o le pito, ina ia savali i luga, aua le paʻi atu i le taamilosaga.

Hydrangea puipui i se ala savali

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

  1. Saunia se nofoaga 3 vaiaso aʻo le i totoina, ae e sili atu le faia o lenei mea i le tautoulu, manino mai le palapala ma aʻa.
  2. Liligi se pakete o peʻa i sikuea sikuea, mali ma maualuga.
  3. Toto se pu e 50x50 cm mo tausaga taʻitasi ma lua tausaga, cutisi, 60x60 cm mo fualaau aina, ma mafaufau i le faʻaopoopoga o se teuga faʻaoxidizing.
  4. Tuu masini malogo i le pito i lalo, ona fai lea o se eleele laugatasi itiiti, ona - ¼ fagu o le faapalaga ma le peʻa taitasi, faaopoopo le 60 g o le superphosphate i le paluga ma sasaa i totonu o se lua.
  5. O le faʻaaogaina o minerale o le a lelei ai lavalava: Uro (15 g.) Ma le sulfate sulfate (25 g.).
  6. Afai o le nofoaga o loʻo manino le palapala, ona tatau lea ona faaopoopo le paʻu o le vai oneone i le supasiga luga. E le mafai ona e faia le lime i totonu o le eleele mo hydrangeas - o le a mate le laau.
  7. Faʻafefiloi lelei ma sasaa le meaʻai i le toto toto.

Taua! A o lei totoina, e tatau ona gagala fatu laau mo le afa itula i se vaifofo o Kornevin poʻo se isi aʻafiaga tuputupu ae o aʻa (o le faʻamatalaga o loʻo i totonu o faatonuga).

Hydrangea totoina togalaau i le totoina o laau:

  • Tuu aʻa o se fatu laau i luga o se tamai faaputuga ma faasalalau.
  • Paʻu moe i le faʻafefiloi o eleele masani faʻatoʻaga faʻatasi ma peat.
  • Tuu le malo o le malo i luga o le eleele, tafe le eleele.
  • Liligi 3 pakete vai i se vaieli e tasi. E fautuaina e faʻaopopo se vaifofo o soʻo se tuputupu ae aʻa e faʻamalosia ai le vai.
  • Afai ua paʻu le eleele i le lua pe a uma ona faʻasusu, e tatau ona faʻaopopo.
  • E manaia le faʻaopoopoina o soʻo se mulch i luga: faʻamago conifers poʻo le vao poo le peat.
  • Afai e totō ni fatu mai se ulo o loʻo i ai le masini eleʻele, ona muamua manaʻomia lea ona e aveesea ni aʻa umi pe maʻi. A maeʻa ia teuteuga, e sili atu ona taliaina le laau.

Saunia o se toto toto ma totō laau toto

<

Faʻapenaina o togalaau eletise

Faʻatoʻa togavao faʻatoʻaga - totō ma tausi ile fanua
<

E lua auala e faʻapipiʻiina ai le laau: tipi ma fatu.

Auala tipi

E matua faigofie lava le tupu aʻe o le hydrangea mai le tipi. O le taimi pito sili ona lelei o le tautotogo. O le galuega autu o le filifili saʻo lea o mea e toto ai. E tatau ona e filifilia se tamai tafaoga laitiiti, ola aʻe i le itu o le vao. O le tausaga o se fale maloloina e le tatau ona matua nai lo le 10 tausaga, o le paranesi lava ia - e le sili atu i le 1 le tausaga. E selesele e le pulu le vavae 15-20 cm le uumi, 7 mm mafiafia, lea e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 4 fatuga. Ua tuʻuina i totonu o se vaifofo o soo se aʻa olaola mo le 2 itula. Ona tuʻuina lea o le tipi i le eleele ua saunia mai le oneone, laufanua ma togalaau aina. O le isi filifiliga o le 200 ml o le vai ma le 1 sipunipuni o le kinamona. I le masina, o le a aliaʻe aʻa. E mafai ona totōina i ni peʻa eseese, pe a uma le 3 masina - i le avanoa tatala.

Laʻau o hydrangea

<

Fatu

E masani lava, e faʻaaogaina e faifaʻatasi lenei metotia e fausiaina ai ituaiga meaola fou. Ae e mafai foi ona e totoina fualaau i le fale mo le faʻaleleia mai fatu. O le suaina e faia i le tautoulu i se vaega o eleele, peʻa ma le oneone oneone i le fua faatatau o le 4: 2: 1. Fafasi fatu i le eleele, sulu mai le pamu moli. Germinate i lalo o se ata tifaga po o se tioata, e faʻasolosolo ma faʻafeinu i le 15-20 tikeri Celsius. A mavae le masina ma le afa, o le a totogo fatu. E tatau ona toto faalua: muamua pe a uma ona foliga mai o laʻau paʻu, lona lua ia Me i ni ipu eseese.

Mo le lua tausaga, e tupu aʻe ai lala vao vao i le fale. O le totōina ma le tausiga o le hydrangea i le fale e ese mai i fuga o togalaau matutua.

Lua tausaga mulimuli ane, i le tautotogo, e mafai ona totoina ni fualaau laiti i fanua matala.

Faʻapenaina o fatu o le hydrangea

<

Garden Hydrangea Tausiga

O le manatu gafatia o le "togalaau o le togalaau ma le tausiga i le malae vaʻaia" e aofia ai mea faʻaletagata ma faʻaogaina o le galue a le galueʻaga i le totoina o lenei fugalaau manaia. O le veleina lea ma le faʻaleleia o le eleele, faʻavaveina o le suasusu, laʻei ma le mulutulu.

Faʻasa

Ole mea sili lea ona taua mo hydrangea. E te manaʻomia le susuina o le palapala i lalo o le vao i aso uma, i le vevela - 2 taimi i le aso.

Laʻei pito sili

O Hydrangea ei ai sana mafutaga faapitoa ma fomaʻi. Mo le tuputupu aʻe tuputupu aʻe, o le faʻafefiloi o le ammonium sulfate ma le potassium ma le superphosphate e tatau ona faʻaofiina i le palapala. E le tatau ona faaopoopo ni meaʻai, aua e le fiafia le hydrangea i le susuga fou. E tatau ona faʻafefeteina le hydrangea faʻatolu i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn.

I le taimi o le fugalaau ma le taoto

I le vaitaimi o le lanu malosi, o le tausiga o hydrangea mo le laau e le faigata. O le faʻavaveina o le aʻa, meaʻai ma le faʻamalosia o aʻa ma le okesene ona o le tatalaina o le eleele i lalo o le vaomatua o le a maua ai le malosi o le fugalaau e fiafia ai i lona lalelei i le tausaga atoa. Ma o le laau e le faʻaaluina ona sua suamalie, o le teuteuina o fugalaau fugalaau e manaʻomia. I le taimi o le taotoga, pe a sauni le laau mo le taumalulu, e tatau ona e tipi ese lala uma matutu, aveese lau ma le pulupulu.

Sauniga o le taumalulu

Fugalaau e ola i totonu o ipu e tatau ona aumai i le potu mo le taumalulu. O Hydrangeas e taumalulu i le togalaau e manaʻomia foi sauniuniga. E tatau ona mulumulu ma mafanafana aʻa. O le faʻavaivaia ma le faʻamalosi o laau, e pei o le tele o pulu, e le manaʻomia le faʻamalosi. O nisi o vailaʻau e le o fetaui lelei mo le malulu, o lea e manaʻomia ai ona latou faia ni ata vali faapitoa e faʻapipiʻi i luga o laupapa.

E le mafai ona e iloa mea uma e uiga i le hydrangea i se tasi o tusiga, ae e le faigata le faʻaalia o le auala e fausia ai le galuega ma le totoina o mea, e taʻu mai ai le ala e fuga ai le hydrangea. Afai e te faʻaaoga uma le malamalama i le faʻatinoga, e mafai ona e ola i lau togalaau i fafo ma ua avea nei ma fugalaau faʻalelei moni. Ona i ai lea i totonu o le togalaau manaia matagofie e susunuina i le lanumoana, mumu, piniki ma le paʻepaʻe papaʻe.

Vitio