Laʻau

Currant ma gooseberry hybrid - totoina ma le tausiga o yoshta

I aso nei, e tuʻuina atu e faifaʻaiʻaga i le togalaau le tele o ituaiga tulaga ese o laau totino e tosina atu i ai fua fou, manogi poo mea teuteu. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e aofia ai vailaʻau o currants ma gooseberries.

Faamatalaga ma uiga o se kulupu o currants ma gooseberries

O lenei ituaiga o laau ei ai se talaʻaga faigata, aua e maua i le sopoʻia.

Le amataga o le igoa: gooseberries e sopoia ma currants, pei ona latou fai mai

E toʻatele fai togalaau ua uma ona faʻalogo e uiga i le ituaiga mea e maua mai i le laasia o gooseberries ma currants. E le mafaatusalia ona uiga, o le hybrid e taua o yoshta.

Fuʻu fualaau aina

Faʻasologa o talafaasolopito

O le laasia o ituaiga eseese o vine na faia pea e Ivan Michurin, ae o le faifaatoaga Rudolf Bauer o le sa laki. O le hybrid Yoshta na o mai i Rusia i le 1986. Ina ua uma lena, ua faaleleia le laau, ma ua faaleleia ona uiga.

Fiafia ituaiga

I le fesili, o le kulupu o gooseberries ma currants currants, pei ona latou fai mai ai, e mafai ona taliina e se lisi o igoa o ituaiga. O lenei:

  • Taofi Hungarian;
  • Soviet Zvyagina hybride;
  • Ua fesuisuiai Chrome;
  • Krondal o Amerika.

O mea totino o nei mea faʻafefiloi e talitutusa ma currants ma gooseberries. Latou te lei mauaina se tufatufa malosi i itulagi o Rusia.

O atinaʻe lata mai e aofia ai ituaiga, lea na amata ona taua:

  • EMB. O le togavao o le aufaifaatoaga Peretania e maualuga le 1.8 mita. O le vave totogo e vave saunia. Gaosiga - 5-10 kilokalama i le vao;
  • Crohn. O le ituaiga e aofia ai tagata atiae Suetena. O togalaau e faʻataʻitaʻiina i se laʻititi laʻititi, puipuiga umi i luga o le vao ma le le lelei. O lenei ituaiga e faʻaaogaina e fausia ai se puipui matagofie. Gaosia - e oo atu i le 3 kilokalama i le vao;
  • Moreau. O lenei laau afu ua i ai se foliga faasolo. O vine e talitutusa ma cherries, o la latou paʻu e lanu viole, o le manogi o se musika vaivai;
  • Yohimi. O le ituaiga e mafai ona taʻua o le atinaʻe manuia. E maua ai fua lelei i nuʻu Metitirani. Busi e oʻo i le 2 mita. Gaosia - e oo atu i le 10 kilokalama i le vao;
  • Rext O taʻavale e maua mai i vine, o vine e suamalie. Gaosia - 5-10 kilokalama mai le tasi vao.

Faʻalogo lelei! O loʻo faʻaauau pea ona fatuina e tagata faʻatoʻa ituaiga ituaiga o currants e sopoia ma gooseberries mumu, ma le manaʻo e maua se agavaʻa maualuga e gafatia ai faʻamaʻi pipisi.

Uiga o le vao

Yoshta o se laau laʻau umi e leai sona vao tuitui. O ona lala lafoaʻi malosi e faʻapipiʻi taimi. O se laau mo le fualaau aina lelei e tatau ona i ai lala e 20 (i le tutusa o lala o le 1st ma le 2 tausaga o le tuputupu ae). O le aʻa amata e loloto atu ile eleele i le 40 cm, o lona uiga o le laau e manaʻomia ona totō i nofoaga vavalalata.

Uiga o fua

O pi o loʻo faia i le pulumu e oʻo i le 5 (o nisi taimi e oʻo i le 9) fasi. O lo latou mamafa e masani lava pe a ma le 3 g. Ae peitaʻi, i nisi o ituaiga o nei meaʻai e oʻo i le 5 g. O fua o Yoshta e tutusa ma cherries. O le paʻu paʻu-uliuli o le fualaau aina e manogi, e itiiti ni fatu i totonu. O le aano e tofo suamalie ma inu i sina sina manogi.

O pipi e manaʻomia i le kuka. E lelei le vaʻaia ma teuina mo se taimi umi. O fua e tumau i luga o lala seia oʻo i le pau, e tusa lava pe ua uma ona matua.

Tulaga o tulaga

O le ituaiga e tulaga ese, aua e tuufaatasia ai uiga o currants ma gooseberries. Ina ia malamalama pe o le a le uiga o le ituaiga, e tatau ona e suesue i le faagasologa o fualaau aina, o uiga o le tofo ma isi itu taua o le toto.

Vaitaimi ma le seleselega

O faamaʻi kuluka ma a latou togafitiga

O le suaina o vine vine e amata mai ia Iulai ma e toe 3 vaiaso. Talu ai ona o le fua o fua o loʻo tumau i luga o paranesi, e le aoga le mataʻu neʻi amata ona malepe.

Faʻalagolago i le ituaiga, o le mamafa o fualaʻau e mafai ona 3-5 k, ma le fua o le seleselega ma le tausiga lelei - mai le 5 i le 10 kilokalama i le vao.

Taumafa uiga

Totogi, atinaʻe ituaiga fou o kulupu o fuamoa ma gooseberries, taumafai pea e faʻaleleia lo latou tofo. I le avea ai o se tulafono, o le meaʻai e faʻaalia i ni mea suamalie ma manaia faatasi ai ma le paʻi o le nutumu.

Faʻalogo lelei! O ituaiga eseese o le Yohimi ei ai se suamalie muamua, e le tutusa ma gooseberries ma currants. O le vasega Rext ua iloga foi i le lelei.

Lamala ma le malulu

O ni mea lata mai nei o atinae o se koluse i le va o gooseberries ma currants currants ua fuafua e faateleina le fua ma le tofo o le seleselega. O se nofoaga taua na tuuina atu i le malulu ma le puipuiga o le lamala. O nei ituaiga ituaiga ua maua ai le faateleina o le malulu, le maualalo o manaoga mo le faʻavaivai ma le ituaiga eleele.

E leʻi fiafia tele gaosi susu i le taimi talu ai nei, ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa aʻo leʻi amataina le kiona.

Faʻamaʻi ma faʻafefe o manu

Tagata faʻatauvaʻa ave faʻasaga o currants ma gooseberries tuʻuina atu se nofoaga taua e faʻamalosia ai le tetee atu o hybrids i faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi. O le mea lea, o faʻatoʻaga faʻaonaponei ua leva ona maʻi nai lo o latou matua. Latou te le faʻavaivaia i osofaʻiga a le fatuga fatuga, e sili atu ona faʻasaga i le lanu enaena ma pala.

Taua! Pe a oʻo mai faailoga o le terry, e fautuaina e le au atamamai e vave faʻaumatia le laau ina ia le salalau le faʻamaʻi viral i vao vavalalata.

Faaaogaina o Berry

O fua o Yoshta o se faleteuoloa tulaga ese o vitamini ma elemene aoga i le tino o le tagata. I lalo o la latou faatosinaga, faʻaleleia metabolic faagasologa lelei, ua soloia metala mamafa ma vailaau faʻasaina, ma ua faʻamalosia le puipuiga o le tino.

Faʻatoʻa fuaina fua o vine, o loʻo e maua ai le suamalie suamalie, jam ma jam. Mai i fualaau aina suamalie, faia vine, ava, compotes.

Uaina

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Gooseberry Grushenka - uiga ma uiga

O faʻamanuiaga o le vailaʻau e aofia ai:

  • o mea totino o le laau (totoina e maua ai vine ma avea o se elemene o le laufanua);
  • leai ni meaʻai i luga o le tipu;
  • uluai musky taste;
  • faʻamafanafanaina;
  • togi laiti aʻa;
  • le faʻasalaga i le palapala.

Cons:

  • pe a faatusatusa i matua e maualalo le gaioiga;
  • e fautuaina mo le palotaina e totoina gooseberries ma currants lata ane;
  • o le taimi matua e 2 masina.

Vaomalo eleele

Totoina o fualaau laiti i luga o le saite

O le tulaʻi mai o Yoshta e faʻaalia ai ni mea. Lalo o le a faʻamatalaina tulafono mo le sauniaina o laau totō ma faʻailoga o le totoina.

Filifiliga ma le sauniuniga o fualaau

Ituaiga o le Hydrangea Magic Fire panicle: totoina ma tausia ile eleele

Mo le totoina, o laau ua taʻi 1-3 tausaga o loʻo faʻaaogaina. O fualaau e tatau ona i ai se aʻa. O lau lanu-lanumeamata o le a molimau i le lelei o le fatu.

Taimi ma le faʻaleleia o mamanu

E mafai ona faʻatauina fanua i Setema poʻo Aperila. O le a avea ma mea lelei le felaʻuaʻi ma le la.

Taua! Ina ia maua se fualaau toto, e totoina vao i se mamao o le 1.5-2 mita. Afai e fausia se pa, o le faifai pea o le totōina o fatu o se ituaiga o laau toto e le tatau ona sili atu i le 1 m.

Filifilia se nofoaga tulaʻi

O le laau e lagona le mafanafana i eleele lafulemu ma maualuga aʻeration. O mea e fiafia i ai, laufanua ma oneone papaʻe. Talu ai ona o laau toto e sili atu ona lelei ile siosiomaga pe le mautonu, e tatau ona faaopoopo le penisina pe a toto i vaieli.

Sauniuniga i le nofoaga

A o lei totoina (i le 60 aso), o vaega e totoina ai laau e tatau ona eliina i le loloto o le 50 cm. E taua le aveeseina o aʻa ma maʻa.

Faʻamasinoga faʻalelei

Ua faia ni vaʻaiga i le loloto o le 25 cm. Tapalai pea le piliki ma le pefu i le pito i lalo. O le aʻa o le laau ua tuu i totonu o le lua ma tanumia ai. O le tele o le vai e sasaa atu i totonu o le nofoaga e tulaueleele ai, o le pito i luga o le palapala e ufiufi i vaovao.

Lafoaina o lua

Vaega o le tausiga o taimi

Yoshta, pei o soʻo se togalaau totō, e manaʻomia se tausiga. Lalo o le a faamatalaina le uiga o le faasusu ma le tatalaina.

Faʻaiga ma fafaga

Tuuina atu e faapea o ituaiga eseese o le yoshta e aofia ai le aiga Kryzhovnikov, e manaʻomia le faʻaleleia lelei o le eleele. O le faʻamalosia faʻamalosia e mafai ona faia i na o le vaitaimi o le ogaoga o le lamala ma le taimi o le fua o vine. O faufautua e fautua e fausua vao i le vaiaso, faatumu le laau i le 10 lita o vai.

O le totoina o taumafa e faʻatino e pei ona taʻua i lalo

  • manulele manulele (poʻo mullein) faʻafeiloaia i lalo o le vao i le tautotogo pe a aliali mai ata. O le faʻaogaina o le tigā e faʻavaivai i le vai i le fua o le 1:10 ma sasaa i lalo o le vao 10 l / m2;
  • i le vaitau o le taumafa, ua faʻamaʻaina le vao i le superphosphate poʻo le sulfate sulfate. I lalo o le aʻa i le 1 m2, 40 g o soo se fualaau e faaaoga;
  • O le lauulu pito i luga o le Autumn e taulai i le lelei o le palapala. E mafai ona faʻaaogaina humus, mullein poʻo mineral fertilizers (e pei o le nitroammofosk 40 g / m2).

Lauina ma le totoina

Talu ai ona o le aʻa o le yoshita e tuua le 40 cm i le eleele, o le tatalaina o le faatinoga e faia pe a uma ona faʻamalosia e mafai ona faia e aunoa ma se faʻaleagaina o le laau. Ua fautuaina e le au fai togalaau le mulching nai lo le tatalaina.

Faaaogaina o mea faigaluega

O le kulupu, ua taʻua o yoshta, e faatatau lea i le vevelaina o vao, lea e avea ma faafitauli i le taimi o le tuputupu aʻe o fua. O lālā vevela mamafa e amata ona punou ma paʻi i le eleele, lea e oʻo atu ai i le faaleagaina o le vao e gaʻo ma faʻamaʻi pipisi. Ina ia aloese mai lenei mea, ua fautuaina e tagata atamamai le taina o vao.

Faʻalogo! Faʻamau le vao ina ia aua nei faia le vevela tele.

Faʻatau togafitiga

Yoshta, e pei o currants, e faigofie ona afaina i le ele ma septoria. O mites, butterflies, aphids, aphids ma glaziers e fiafia e nonofo i ai. E mafai ona puipuia le eleele ma fualaau aina e le fungicides (mo se faataitaiga, copper sulphate).

Teuteu

Talu ai ona e le lafoina e le togavao le tele o vine, ua fua mai fua i pati o le tausaga talu ai. E tatau ona faia le teuteu o le suāsusu o se fua puipui i le tautotogo aʻo leʻi oʻo mai pine pe i le tautoulu i le maeʻa o le seleselega. O lala ua mama ma mama, faapea foi ma i latou e puipui le vao, e tatau ona aveeseina.

Faʻalogo lelei! Afai o fanua o yoshta e teuteuina le laufanua, ona mafai lea ona teuteuina le teuteu, i lalo ifo oo latou lava mafaufauga.

Sauniga o le taumalulu

A maeʻa le seleselega, e sauni le laau mo le taumalulu - ua aveeseina lala sili atu, o paʻu ma faʻamaʻi maʻi. Ua pupuʻu pine uumi, paʻi i le eleele. A maeʻa ona teuteu, e tuʻuina atu i luga o le vao ni laʻei faʻapitoa.

Teuteu

Tofiga

A oʻo ina tatau ona faʻaleleia le yoshta, e mafai ona e faʻaaogaina ni metotia: vaevaeina o le vao, vavaeina o laau ma tipi.

O le vaeluaga o le laau e amata pe afai ua matua le laau pe ua manaʻomia ona toe totoina. Ona vaevaeina ai lea o le suavai o le eliina o le togavao i ni vaega, togafitia i se fofo manganese ma totoina.

Laʻau

O lenei faiga e faia e faaaoga ai laulaʻau lanu meamata poʻo le faʻamaina. I le uluai faʻatulagaga, o le vaega o le pagons ua vaeluaina ma totoina.

O le umi o le vavaega e le tatau ona sili atu ma le 20 cm. O le eleele o loo siʻosiʻoina e lala laau e faʻafefeteina ma faʻalaumuina i lea taimi ma lea taimi.

Faʻapenaina e ala i le taoto

O le faʻapenaina o le laau e ala i le tuʻuina atu e faigofie. I le tautotogo, o le lapisi o le yoshta ua paʻu i le eleele, o loʻo taoto i totonu o se uamea ma tanu i le palapala. I le tautoulu, e vavae ese tipi mai le togavao, eli ma totō i se isi vaega.

Sauniuniga

Puipuia o Pest ma Disease

Iosua, pei o ona matua, ua faaleagaina:

  • paʻu paʻu;
  • se anthracosis;
  • cercosporosis;
  • Septoria;
  • lapisi.

Taua! Fungicides ua filifilia mo le togafitiga o faʻamaʻi, ma ua faʻamalo faʻamaʻi vai i iniseti e pulea ai meaola faalafua.

Maʻi

<

Faafetai i tulafono faigofie mo le tausiga o se kulupu o currants ma gooseberries, faapea foi ma le tofo faapitoa o ona fua, e mafai ona faateleina le maua i totonu o togalaau latalata i togalaau. E ui lava e le o ituaiga uma o yoshta e manaia ma e tele fua, ae o le laau i soo se tulaga o le a avea ma matagofie matagofie o le laupepa.