Fualaau aina

O le a le lelei o le eseese o le vevela faʻamafanafana, pe faʻapefea ona tupu ma faʻaaogaina?

A o lei totoina so o se togalaau i luma o se fai togalaau, o le fesili e tulaʻi mai i taimi uma pe o fea ituaiga meaola e filifilia ma pe o le a foi ona lelei ma mea lelei.

E toatele tagata e mananao e toto radishes i le togalaau, ae ua leiloloa i le tele o ituaiga. O le mea lea, o lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina ai uiga o le ituaiga radish "Heat", ina ia mafai ai e le au faifaatoaga ona aoao atili e uiga i ai. O le ituaiga o meaola e le lelei tele, e vave ona tupu, e foliga mai i ni nai aso, ma o lona tofo maoae e faigata ona fenumiai ma isi ituaiga o lenei fualaau faisua.

Auiliiliga auiliiliga ma faamatalaga o le ituaiga

  • Faʻaaliga. O lenei ituaiga o radisa ei ai lona aʻa ma le lapoa e tusa ma le 3-3.5 cm.

    O le fua o fualaau taitasi e 25-30 g. O le maualuga o le laisa e mumu, ulaula i le lanu, ma totonu o le tino e paʻepaʻe ma pala. O le tofo o sina meaʻai tele.

    O le totogo e lapopoa, lau lanu lanumeamata ma lanu lanumeamata.

    O lenei ituaiga e ofoofogia aua e aofia ai le tele o vitamini C.

  • Talosaga taimi O le "mafuiʻe" o se ituaiga matua ma fua tele, o le mea lea o le taimi sili ona lelei mo le luluina o le faaiuga lea o le tautotogo-amataga o le taumafanafana, ae mafai ona totoina radishes aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. Mo lenei uiga, e lauiloa i le au faifaatoaga.
  • O le a le fua o le 1 ha. Faatasi ai ma le tausiga lelei ma le gaioiga mai le 1 hectare e mafai ona e maua se seleselega e tusa ma le 25 tone.
  • O fea e fautuaina e tupu ai. O nofoaga sili ona lelei mo le totoina o lenei susulu o se fale kiona poʻo se fanua avanoa. O lenei e faigofie ona tausia o ia, e leai ni faafitauli faʻapitoa. I le faatusatusa atu, o le ola i le fale e manaʻomia ai e le fai togalaau le tausia lelei o laau, talu ai e faigata tele ona tuʻuina atu le vevela lelei ma tulaga. E mafai ona faʻaleagaina fua o laau toto, avea ma pupu, o le mea moni, o le a aʻafia ai le lagona mulimuli.
  • Faʻafitauli faʻamaʻi. O le "mafuiʻe" o se ituaiga o meaʻai lelei, faʻasaʻo i tsvetushnosti ma faʻamaʻi eseese, radisa ma fua maualuga. O le mea lea, e fiafia tele o ia i le amataga ma le au fai togalaau.
  • Toto. O se tasi o tulaga taua o le "Heat" o lona vave vave ona matua. E na o le 18 aso! E mafai ona totoina toetoe lava 20 aso uma ma maua fualaau suamalie. E naʻo le tatau ona suia ia moega i taimi taʻitasi ma faʻamautinoa e leʻi tupu aʻe ituaiga o meaola i le eleele muamua.

    Lulu, daikon, turnip poʻo le kāpeti o ni tuaoi leaga mo le susulu. O le palapala lea e ola ai nei fualaau faisua e mafai ona ulu atu i se "tagata nofo" fou e maua ai faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi.

  • O le a le ituaiga eleele e sili ona fiafia i ai. O Tomatoes, kukama, pi ma pateta ua manatu o ni tagata sili ona lelei mo le totoina o radishes. E sili atu le lelei o le lalolagi i le faʻaaogaina o se mea e le faaituau poʻo le malie, e tatau ona mama ma le manino. I totonu e mafai ona e faia humus, salu, pe sasaa atu le ammonium nitrate, mullein mo le tuputupu aʻe lelei.

Faʻasologa o talaʻaga

O lenei ituaiga na totoina e le au fai togalaau o Vitenko Faʻataʻitaʻiga o Horticultural and Vegetable Growing named after I.V. Michurin Lithuanian Research Institute of Agriculture mai se faataitaiga mai Estonia. Na faʻaofiina i totonu o le Resitala o le Setete o Rusia i le 1956, ma i le 1965 sa faʻasaoina.

Eseesega mai isi ituaiga o radisa

Pe a faatusatusa i isi ituaiga o radisa, o le "Heat" o se ituaiga laitiiti tele i le tele, ae o lona tulaga le mautinoa o le matua vave tele. O ituaiga uma o radisa e eseese i foliga ma le tele, e aofia ai le "vevela."

O Ia ei ai se lanu mumu sesega-lanu mumu ma foliga lanu, ma isi ituaiga e eseese i le lanu (mai le samasama i le uliuli) ma i foliga (mai i aʻa laʻitiiti e tutupu i mea umi ma lapoa).

Ata

O iinei e mafai ona e vaʻai i ata o lenei ituaiga aʻa.





Malosiaga ma vaivaiga

Faʻapitoa:

  • O le vevela e vave ona tupu vave ma mafai ai ona seleseleina le tele o taimi, e ese mai i moega eseese.
  • E i ai lona mana faapitoa.
  • O le "vevela" e naʻo le tatalaina ma le susu i le taimi, a leai e le manaʻomia se popolega ogaoga.
  • O lenei ituaiga e teteʻe i le tele o faʻamaʻi, faʻaalia, suiga o le vevela faʻafuaseʻi ma le faʻavaeina o vaalele i aʻa.
  • E iloa lelei ona o le maualuga o le vitamini C, lea e le gata ina lelei, ae e aoga foi aʻa.
  • O le laisa e matagofie ona foliga ma lanu lanu.

Faʻafitauli:

  • O lenei vailaʻau e leaga tele le faʻafefe o le kiona.
  • I le vaʻaia o le vave o le seleselega, o le a le mafai ona teuina ni radishes seleseleina umi atu nai lo le 2.5-3 vaiaso, lea e faigata ai ona teu.

Talosaga

I le faaopoopo atu i le manino o le taumafaina o meaai, ona o le tele o le seleselega, tausiga le mautonu, ma le tofo, o le tele o faifaatoaga e ola i le Heat ma faatau atu i faleoloa pe faatau atu ia i latou lava.

Toto ma tausi

Sulu radish "Heat" e mafai mai ia Aperila ia Aokusolea e mafai ai e oe ona tupu atili le tele o oloa o le oloa.

  1. E tatau ona filifili se nofoaga malamalama ile eleele e le o le eleele mo le alualu i luma lelei.
  2. Toto le fatu e tasi mo 2-3 cm uma o le palapala ile loloto o le 1.5-2 cm. I le maualuga o le vevela o le + 16 ° C, o le a aliali mai muamua pine i le vaiaso.
  3. A maeʻa lena mea, e tatau ona faʻamago le susulu ina ia susu le eleele ae le faʻafefe.
  4. Vaʻaia e le aunoa le vavae, e le mafai ai ona faʻaalia le pulu i luga o le palapala.

A oʻo ina aʻafia aʻa i aʻa, o le masani.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le auala e totoina ai le radis. Heat:

Seleseleina ma teuina

E mafai ona selesele muamua fualaʻau i le vave i le 17-20 aso pe a uma le germination.. E tatau ona fua ma vele le seleselega, ona faʻatau atu lea pe faʻaumatia. Ua teuina le radisa i le vevela o le potu mo le sili atu nai lo le 3 aso, i totonu o se pusaaisa poʻo se pulou - i ni nai vaiaso.

O lenei ituaiga e le o faamoemoe mo le faʻamaisa.

Maʻi ma faʻamaʻi

  • O le mea sili ona leaga o le pusa e taʻua o le cruciferous (farthen) fula. O lona uiga suamalie o le tele o laau toto.

    O le i ai o le pusi e mafai ona iloa e pu laiti ma lapoa i laulaau o le laau, ma afai e osofaia e le puaa le mama, atonu o le a mate atoa.
  • O caterpillars o moth butterlies e mafua ai foi le faaleagaina. E mafai ona e faʻaumatiaina i latou i le fesoasoani a togafitiga faʻale-aganuʻu e le afaina ai se tagata i le taimi mulimuli ane o le 'ai o le radisa.
  • O le maʻi, i lalo o le igoa puupuu Kila, o loʻo faʻaalia i le faia o faʻamaʻi ma tupuga i luga o aʻa, lanu samasama ma laʻau faʻamafanafana. O lenei faʻamaʻi e mafua mai i se malie, ma e togafitia i le fafagaina o vao i le susu susu.
  • O se tasi o faamai o le igoa le lelei "Black Leg". O loʻo faʻaalia i le faʻaalia o laulaau i luga o le au ma le samasama, o le uʻamea o laulaʻau i totonu o se pipili.

O le mea moni, e le o le lisi atoa lea o faafitauli atonu e feagai ma se fai togalaau ua filifili e tupu "vevela." E i ai foi faʻamaʻi e pei o se faʻataʻitaʻiga, le lanu enaena, fusarium, paʻu paʻu, ma isi.

Puipuiga o faafitauli eseese

I le faasologa e le aʻafia le falemaʻi i faʻamaʻi poʻo le le mafai ona faʻaleagaina mea faʻamaʻi mai meaola faalafua, e tatau ona mulimulitai i tulafono o le fuaina o fua. Ae ui i lea, o nisi taimi e le maua ai le lelei tatau.

Afai ua uma ona aʻafia le vao, e tatau ona togafitia i latou i iniseti, pe, i luga o le talosaga a le fai togalaau, togafitiga faa-tagata.

Vaʻaiga o le vaomatua o se suiga faifai pea o fua i totonu o se nofoaga. O lona uiga E le mafai ona tupu le laisa i tausaga taʻitasi i le nofoaga e tasi.. E faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le eleele, ma, mulimuli ane, le seleselega.

Tusa ituaiga o radishes

Lafu, Heat ma Presto e matua tutusa lava ona o le malosi, laititi ma le tofo faatasi ma le speck. E mafai ona faʻafememeaʻi i latou i le vaaiga o le "Ilka", ae o lenei ituaiga e le o se vave amata, ae i le ogatotonu o fualaau aina.

O se tasi o ituaiga sili ona lelei mo le tuputupu ae o le "Heat". O le tele o lona talosaga e tele tele, mai le faʻatau atu i le 'ai ma le faia o meaʻai suamalie. Soo se fai togalaau e tatau ona taumafai e tupu lenei ituaiga, ma a maeʻa lena - ia 'ai ni fualaau aina suamalie ma le manaia.