Laʻau

Toto ma tausia togalaau o le togalaau: manatuaga mo le amataina o fai togalaau

  • Ituaiga: Rosaceae
  • Taimi o Fugalaau: Iuni, Iulai, Aokuso, Setema
  • Maualuluga: 30-300cm
  • Lanu: paepae, kulimi, samasama, piniki, moli, mumu, vine
  • Taua
  • Winters
  • Sun alofa
  • Alofa

Afai o le leona o le tupu o meaola, o lona uiga o le rosa o le masiofo le faatuaoia o le togalaau. Mai aso anamua sa manatu lenei laau o se mea taua o le faamemelo ma tapuaiga. E leitioa o ia lea na filifilia e fai ma faailoga o le alofa. O le uluaʻi taʻua o le rosa e mafai ona maua i tala masani a Initia anamua. O tafaoga o se fugalaau matagofie o loo maua foi i tala o Anamua Anamua. E tusa ai ma le tala, na foafoaina e le Atua lava ia le matagofie o le Rose Rose ma ni manogi mataʻutia. E tatau ona avea o ia ma matai o fugalaau ae le o le matagofie, ae o Lusi ua matua paie lava. O le aso e mafai ona avea lenei laau toto ma mea teuteu lelei o au togalaau, ae mo lenei mea e tatau ona e iloa pe faapefea ona filifili ma toto se fatu laau, o le a le tausiga lelei mo rosa.

Tulafono mo le totoina o se togalaau ua tulaʻi mai

O le totoina ma le tausia o roses e le faigata e pei ona foliga mai. E taua le mulimuli i tulafono faigofie, ma o lau togalaau o le a faatumuina i ni mea manogi matagofie.

Tatou te filifili ma sefe ia laau

I le taimi muamua ia mautinoa le manuia i le tuputupu aʻe o rosa, e tatau ona e faʻatau mea e sili ona lelei e totoina ai. E sili atu le filifilia o laau o le a tapunia ona aʻa. Pe a totoina se fatu laau, o le eleele o loʻo aʻafia aʻa e tatau ona puipuia.

Laʻau Rose e sili ona filifilia ma se aʻa ua paʻu: e sili atu ona faigofie ona maua aʻa i le totoga o togalaau ma e le o maʻi

E masani lava i supermarkets i aso nei e mafai ona e vaʻaia rosa mai fafo faʻatasi ma se aʻa aʻapa, lea e faʻatau muamua. E tele ni fatu laau e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa i luga o le fata i lalo i le vevela mai le 0 i le 5 ° C. I le taimi e teu ai, e tatau ona e siakiina pea le tulaga o le mea e sui ai le vaega o le rhizome. E le tatau ona faʻamago atoa, ae sili atu le faʻamamaina e leaga foʻi ia te ia.

Fautuaga! O se fofo o aʻa po o heteroauxin e faʻateleina le tuputupu ae aʻa, o lea e mafai ai ona e faʻafeinu i latou i ni fualaau i ni nai taimi.

O afea e tatau ona ou totoina ai rosa?

O le totoina o le totoina o roses i le ogatotonu o loʻo fautua mai pe a faʻamafanafana le palapala i + 10 ° C ... E masani lava, o tuʻutuʻuga mai le amataga o Aperila e oʻo i le amataga o Me e fetaui ma ia tulaga. O le tautotogo e filifilia mo le totoina o rosa masani.

O le tele o roses e fautuaina le totoina o le autumn. O le vaitaimi faʻatulagaina o galuega amata i le ogatotonu o Setema ma faaiuina i le ogatotonu o Oketopa. O le vave totoina o le taimi e le manaʻomia ona o le mea moni e mafai e le rosa ona tuʻuina atu ni fuālaʻau mafanafana e leai se taimi e faʻamalosi ma malolo ai i le taumalulu. O le vave totoina e matautia foi, aua e tatau ona aʻago le laau i luma o le malulu.

O le tele o roses e totoina i le tautoulu. E faigofie foi lenei mea aua a faʻapea o le faʻatauina o mea totō i le maketi, e mafai ona e vaʻaia le fugalaau lava ia

Totoina o fugalaau ia Me. Fautuaga aoga mo tagata fai togalaau ma le kalena May:

Fuafua le nofoaga e tau ai

O le nofoaga mo le totoina o rosa e tatau ona susulu. I totonu o le paolo, e mafai ona galo ai rosa, latou te le toe tupu, o lanu pogisa e aliali i luga o lau o laau totoa, fualaau matala mata. E mafai ona aʻafia le laau i le paʻu palapala. Filifili se vaega e faʻamalosi, ae iai le puipuiga mai matagi malolosi mai le itu i matu.

Roses teuteu le togalaau, e tusa lava po o le a lo latou nofoaga, ae o laau toto latou te manaomia tulaga mo le alualu i luma manuia ma le fugalaau

E leai ni laʻau faapitoa o Roses. Latou te le taua e pei ona ono foliga mai. Soo se eleele e ese mai le mamafa o le eleele ma le oneone mumu oneone e talafeagai mo i latou. E le tatau ona tuʻu le nofoaga e tulaʻi ai pe a oʻo le vai i le eleele i tafatafa o le eleele.

Le faagasologa o le totoina o rosa

O le totoina o lua e tatau ona eliina loloto ma lautele e aʻafia ai aʻa o le laau. Afai e lelei le eleele, ona oʻo lea i le afa mita le loloto ma tutusa le lautele o le a lava. Mo le eleele palapala ma le lautele o le lua i le loloto, e tatau ona e eli i le 60-70 cm.

E tatau ona saunia se paluga kulimi mo le faʻatumu i le lua. E aofia ai le humus poʻo le faapalaga, o le pala ma le palapala. E le tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻamalositino i aʻa o le laau, o lea matou te fufuluina ai i latou i se palapala palapala.

O le palapala poʻo le mea e tapunia ai aʻa o le laau e tatau ona puipui: vave ona faʻafetaui le rosa i ni tulaga fou o le olaga

A o le totoina se fatugala, sasaa vai i totonu o le lua ina ia opoina. Afai e tapunia le aʻa o le rosa, e le tatau ona tuu ese le aʻa mai le eleele. Afai e leai se aʻa, e tatau ona tipi i le tolu o le uumi ma susulu i totonu o le vai manino po o se aʻafiaga tuputupu ae o le aʻa mo le lua itula.

E tatau foi ona teuteu ia laulaau:

  • i le polyanthus ma le la-ti-kopa-toto ina ia 2-3 tumutumu i luga o pine taitasi;
  • i roga floribunda, tuu 3-4 laulau;
  • i pusi pisa, o pupu e faʻapuupuu e le 10-15 cm;
  • i luga o se alalaʻau e oso aʻe, na o aʻa o vaega e faʻapipiʻiina (faafou, e le faʻapuupuu).

O le seedling e tatau ona fufuluina i le palapala ina ia mafai ai e le nofoaga faapipii ona pe tusa o le 5 cm i lalo o le eleele. Aveese solo mai le falelauasiga, pe afai ei ai. O le eleele e tatau ona suamalie ma toe faʻafeinu. I lenei auala, o le ea lea e mafai ona tumau pea i aʻa o aʻa ua aveeseina, ma o le latalata sili ona lata mai o le laau ma le eleele ua ausia. E mafai ona faʻaleleia le gaʻo pe a ma le 10-15 cm. E tatau ona faʻaaogaina le mauga ile lua vaiaso - o le taimi lea e tatau ai ona mauaa le aʻa.

Tulafono mo le fetuunaiga o se togalaau rosa mai se rose maualuga: //diz-cafe.com/rastenija/posadka-i-uhod-za-pletistoy-rozoy.html

Faʻafouina o le Masiofo o le Faatoaga

E le tele naua ni auala e faʻaleleia ai rosa. Ae o le naunau ia maua le tele o nei laau matagofie ma le ese i luga o le laupepa e mafai ona mafai, e matua manaia lava e saili e le au fai togalaau ia latou uma i le sili atu. O le lisi lenei o auala e faʻaleleia ai le rosa:

  • Okulirovka. I luga o le paʻu o le ogalaau o le laau, latalata i le palapala, ua faia ai se afifi T, lea e faʻapipiʻiina ai se fatuga fatu, ona faʻapipiʻi lea i se ata. E mafai ona faʻaaogaina e le vaʻa le aʻafiaga o aʻafiaga o le faʻatau. O sea taotoga e faigofie, ae manaʻomia nisi o faʻalapotopotoga.
  • Fatu O lenei auala e masani lava ona seasea ona mafua ona o le mea moni o le taunuuga e faatali mo se taimi umi, ma e leai se mautinoa o le a foliga mai e lelei. Ioe, ma o le fatuina o fatu o le rose e tele mea e manaomia.
  • Tuʻu. Laʻau ma le aʻeina o rosa e faʻalauteleina i lenei auala aua e umi ma malolosi aʻa. O le laʻau o le laau i le vaega pito i lalo ua faʻavaeina mo le 8 cm, o se sliver poʻo se faʻamau e faʻapipiʻi i totonu o le faʻailoga. O le vaega tipi o le fana e tuʻuina i le eleele ma faʻamautu, ma o lona tipitipi avanoa e nonoa i se pine. O le aʻa ua maua e vavae ese mai le matua matua.
  • Laʻau. E lelei le metotia ona o rosa e aʻafia i le auala lenei o le a le tuʻuina ai ni vao vao. O se fasi laau o se vaega o se pu malosi. E vavae ese i autafa o le laʻau lau, ma faʻalaʻau e faʻaaoga ai aʻafiaga aʻa. A maeʻa le aʻa, e mafai ona totoina le rosa i le eleele.

E lelei le faʻaaogaina o le auala e tasi mo le faʻalauteleina o laau totō ma ni faʻamau umi, lea e faʻaaogaina e fatu ai se togavao fou

Faʻatoʻaga Tausi Tausiga a Rose Rose

Mo se lili e fuga ma fiafia i ona tagata mo le tele o tausaga, e tatau ona e gauai atu i ai, aua nei galo e fafagaina ma puipui mai siama viral. Aua e te fefe i faigata: o le tausiga o ituaiga eseese o rosa e ola i le togalaau e le faigata e pei ona foliga mai.

Totoga meaai

Manure o se fomaʻi masani ma e tatau ona tuʻuina atu, ioe, i ai. O le manulele o solofanua e sili ona lelei, e tusa ma le ono masina talu ai. O vao moa ma puaa, aemaise lava pe a fou, e mafai ona afaina ai le laau: o se mea vevela ma e mafai ona mumu faʻamaʻi pine. E i ai foi le leaga o le eleele ile manua fou, ona e poloka ai le nitrogen.

Manure o se fugalaau natura, o le mea lea, o le mea sili ona taliaina. Pe a filifilia le faʻamafanafana, e tatau ona tuʻuina atu i le solo solo solofanua poʻo mullein

I le taimi o le amataina o pulumu, e tatau ona e fafagaina le laau i se vaifofo o le calcium nitrate i le fua o le 1 tbsp. mo le 10 lita o vai. I le taimi o le alualu i luma tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau, e tatau ona faasūsūina i le 10-15 aso faatasi ma fualaau o le suamalie, o se vaifofo o fugalaʻau o le mineral, o le moa ma le moa mullein. Ina ia faʻaleleia le lelei o le faʻaleleia e le laau, e sili atu le faʻaaogaina o fugalalaʻau mineral i totonu o le faʻapalapala ma pe a uma le fausua. A oʻo mai le afa muamua o le taumafanafana i tua, o lona uiga, i le vaega lona lua o Iulai, o le laeiina o le rosa e taofi. O le laau e amata ona saunia mo le taumalulu.

E mafai foi e gaʻau ona ola mai mafatiaga. O loʻo i ai i lenei setete latou te i ai i se vaitau o le vevela vevela, malulu poʻo timuga. Ina ia faigofie ona foia ia rosa i taimi faigata i lou olaga, e tatau ona e suluina i zircon, epin, eco-malosi poʻo le sodium humate. O lapisi lapisi e maua ai le tele o lau, ae fuga lauolaola.

Faʻasalaga Taualumaga

O Roses e tatau ona faʻafefeina e sili atu ma le tasi i le vaiaso. Afai e vevela le taumafanafana, ona mafai loa lea ona faaluaina le taimi ole fafaga. Fua o fuavai oona - o se pakete vai mafanafana mo laau taʻitasi. E tatau ona liligi le vai i lalo o aʻa, taumafai e aua nei pau i luga o le lau. E tatau i le vai ona ulu i le palapala i le loloto o le 20-30cm. Afai o le fausiaina o roses e le o loloto, e mafai ona maua ni aʻafiaga eleele e faigofie ona faaleagaina.

O le rosa i le sau o se mea ofoofogia, ae o le natura na poloaia le leai o le sau i ave muamua o le la, o lona pa'ū, e pei o tioata tetele, o le a faʻaleleia ai le malosi o le la ma susunuina ai petals: e tatau ona e inu vai i lalo o le aʻa

Afai e leai se tasi i rosa vai mo se vaitaimi uumi (sili atu i le vaiaso), e tatau ona ufiufi le palapala i lalo o le laau i le humus, mutia moa poʻo le paʻu laau. O lenei fuataga e le gata ina taofia ai le susu i aʻa, ae taofia ai foi le tuputupu ae o vao.

Faatasi ai ma le leai o se susu, o fugalaau o le laau e mafai ona laiti, ae le tatau ona sasaa rosa: o lenei mea e mafai ona mafua ai le faaitiitia o le tuuina atu o le okesene i aʻa. O se taunuuga, o laulaau e lanu samasama i le laau. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, aua nei galo e vaʻaia le palapala pe a uma ona faʻamafa.

Puipuia, pulea o faʻamaʻi ma vailaʻau

O le mea moni, o le fafaga ma le fafaga lelei e taua, ae o le faagasologa o le tausia o se togalaau o le togalaau e le gata i lenei. O se tasi o faʻamaʻi sili ona le fiafia mo se togalaau o le paʻu palapala. O togafitiga puipuia o le a fesoasoani e tausia lelei le soifua maloloina o le laau. O le rosa e tatau ona sosoʻo tuusao i luga o laʻau ma se vaifofo o le inu suavai masani i le fua o le 40 g soda i le lita o le vai. E tatau ona faia lenei mea mai le tautotogo 2-3 taimi i le vaiaso, faʻapea foi i le amataga o le taumafanafana.

Laʻau, e pei o ola uma ile lalolagi, e mafai ona maʻi. O nei mea e le o ni mea faʻapitoa po o ni mea o le fuga. O le paʻu paʻu e faigofie ona puipuia nai lo le togafitia.

Aphids o se mea leaga tele mo rosa. Ae e mafai ona e faatoilaloina. Ina ia faia lenei mea, faʻapipiʻi se pakete vai, tuʻu i totonu se fasi fasimoli paʻu uamea ma nisi lala o le wormwood, ona kuka ai lea mo le 10-15 minute. Faatasi ai ma se fofo mafanafana ma fofoina, ua salalau ai rosa. A mavae le vaiaso, e tatau ona toe faia le taualumaga. Afai e le manaʻo le aphid e alu ese mai le laau, e tatau ona e faʻaaogaina se mea oona, mo se faataitaiga, Aktara.

E leai ni aphids i luga o rosa pe afai e te totoina le lavender poʻo le nasturtium i lalo ifo o latou. Ma o calendula ma moa o le a fesoasoani i le aveesea o vao. I le auala, o rosa soifua maloloina, e pei o tagata, o le a faaopoopo ai aniani ma le kalaka. I totonu o latou siosiomaga, o laau e sili atu ona manogi ma itiiti ifo ai maʻi.

Faʻapipiʻi i luga o laulaau, o vaeluaga o taʻau ma le faʻamutaina o le atinaʻeina o mata e taʻu mai ai se faʻamaʻi. E tatau ona aveese ia lala e aʻafia ai. Saunia le fusi o le atunuʻu, vao ma vao, lea e salu ai le rosa.

E aoga lenei mea! Auala e natia ai rosa mo le taumalulu: //diz-cafe.com/rastenija/kak-ukryt-rozy-na-zimu.html

O nai upu e uiga i le teuteuina o rosa

O laʻau o laau totō e tutupu i totonu e tatau ona teuteuina. O lenei mea e faʻaolaina ai le tulaʻi mai o wana laʻititi ma fugalaau galue. O fuga fugalaau e tatau ona aveeseina, ona faʻaaogaina lea o malosiaga o le laau i se galu fou o le fuga, lea o le a sili atu ona tele.

Vaʻai pei o se lalelei! Ae o nei mea matagofie uma lava e mafai ona tupu ma ou lava lima. Afai e manuia se isi, o le a mautinoa lava oe manuia

E tele ni tulafono teuteu, ma o lenei autu e le taumate e aoga tele se isi mea.