Lafumanu

Aisea e leaga ai le susu o le povi?

O le taua o le susu ma le gaosiga o meaʻai ua leva ona lauiloa mo se taimi umi. O se punavai e le mafaamatalaina o le tele o vitamini ma minerale, aemaise lava, o le calcium taua. O le sili ona lauiloa ma faʻatau atu o le povi. Ae o nisi taimi pe a faʻatau se oloa, aemaise lava mai tagata tutoatasi, e mafai ona e lagona se manogi le lelei mai ia mea - o le manogi o se povi po o se acetone. Aisea ua tupu ai lenei mea ma le auala e aveesea ai le manogi manogi, sei o tatou vaai.

Mea totino ma le tofo o susu

O le susu susu o le povi o se vailaʻau e foliga tutusa, paʻu o le paʻepaʻe paʻepaʻe po o le moli malu, o le faʻaauau pea e aunoa ma le pala. E maua mai i le mammary glands o le meaola ma e maualuga lona tau paleni ona o le tele o ana meaʻai ma fualaʻau. O le oloa e aofia ai le palatini, gaʻo, gaʻo, o le punavai o vitamini E, D, H, PP, vaega B, amino acids, meaola faʻasaina, mea elepeti.

Ae peitai, o le elemene sili ona taua i lona tuufaatasiga o le calcium, lea e faigofie ona ufiufiina e le tino o le tagata, ei ai sona aafiaga aoga i ponaivi ma maso, o le fausia o le skeleton, le setete o nifo. E tusa ai ma lona taua, o le 1 l o le oloa e mafai ona sui ai le 0.5 kilokalama o aano o manu.

E te iloa? Milu o faga ma faʻamaufaʻailoga o le mea sili ona manava ma sili ona lelei. O lona gaʻo gaʻo e 50%. I le taimi lava e tasi, o solofanua ma asini o gaioiga ua manatu e sili atu ona leai se gaʻo.

Ae ui i lea, o meatotino, tuufaatasiga ma gaʻo e mafai ona fesuiaʻi e faalagolago ile tulaga o le manu, meaʻai, tausaga ma le taimi o le tausaga. I le averesi, o le fuainumera o meaʻai oona o le 3.5%. O le gaʻo i totonu o le oloa e maua mai i polo faapitoa, e nafa ma le lanu o le susu ma lona tofo. E talitonuina o le maualuga o le gaʻo gaʻo, o le sili atu ona manaia ma le tele e inu susu. I luga ole laʻasaga o mea tau pisinisi, o le pasene o le gaʻo gaʻo e mafai ona faʻafetaui ina ia maua ai se oloa ma se mea oona gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻalauteleina le suāsusu faʻamaʻiina i le kulimi, ma ia faʻaitiitia - faʻaititia le tele.

E taua! O se vaega taua o le susu o le lactose - gaʻo masani. O ia lea i le tele lava o tulaga e mafai ona faʻaosoosoina ai le gaioiga i le oloa ma le faʻafuaseʻi o gaioiga o le faʻamaʻi pe a uma lona taumafa.

Aisea e manogi ai le susu

Ina ia mafai ona suamalie le susu ina ia mafai ai ma sosogi lelei, pe a tausia se povi, e tatau ona mulimulitai le tasi i tulafono mama. A leai, o le oloa e mauaina se manogi manaia, o lona tumau, lanu ma, e tusa ai ma lea, e mafai ona suia lona fatuga.

Vaʻa

O nai suiga le lelei i tulaga o le tausia o povi, meaʻai, tulaga o le soifua maloloina e aʻafia vave ai le tofo o susu. O le tele o taimi, o le oloa e maua ai le tofo o se povi. Atonu e mafua mai mafuaʻaga nei:

  • o le povi ua maʻitaga ma sauniuni mo le paʻu;
  • ao leʻi faʻamalosi, e leʻi fufulu lelei le faga o le povi, o le mea lea na maua mai ai e le susu mea manogi;
  • leaga, le lava le tausiga o meaola: tuai, pala palapala, otaota leaga i totonu o le falesa;
  • i le taimi o le milipolo, o se mea mai le povi, mo se faataitaiga, se siʻu, e mafai ona ulu i totonu o le fagu;
  • leaga le fufuluina o ipu, i mea o loʻo tuʻuina atu.

O le kulimi o se oloa maoti e "pei o le omomi" e toso ai mea manogi uma, o lea e matua taua ai le tausia o le povi mama, ae o le oloa lava ia.

E te iloa? O le porotini o loʻo i totonu o le susu o loʻo i ai se mea uiga ese o le faʻafesoʻotaʻi ma toxins i sela o le tino. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai tagata e galulue i falemaʻi vailaʻau e inu soo i lenei oloa taua. E aoga foi le inu i le taeao pe a uma le inu tele.

Acetone

Afai o le manogi o se povi i le susu i le tele o tulaga, e fesootaʻi ma le le tausia lelei o le manu ma le le tausia o mea mama i le taimi o le tausiga, ona mafai lea e le manogi o le acetone ona faʻaalia faafitauli faʻalesoifua maloloina o le povi fafine, aemaise lava, faʻafitauli o le tino ma le gaioiga o le tino. I tulaga ogaoga, o le manu e atiina ae se faʻamaʻi matautia - acetoneemia poʻo le ketosis, o se maʻi lea eo mai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi i le gasegase, faʻaputuina o tino o le ketone i totonu o masini ma le foliga o le manogi o le acetone i le susu o le susu o le povi.

Faʻatonuga o le faʻamatalaga i povi o:

  • faʻafefiloi ma fafaga faʻaoʻo;
  • leai ni vaomatua ma aʻa i le taumafataga;
  • le tele o le taumafaina o meaai e aofia ai le pulu ma le acidisisiso;
  • leai se malosi i se vaitau o le lactation.

O le tele o taimi, o tamai povi pe a uma ona paʻu i le kososis, aua o le taimi lea e iloa ai e le tino le faʻalauteleina o le manaʻomia mo le malosi na faʻaaluina i luga o le susu. E tusa ai ma lea mea, e manaʻomia e ia se faʻaopoopoga o le kulukose.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i le aoga susu o le povi, mea e faalagolago i ai ma le auala e fuafua ai le maualuga ma le gaʻo o le susu, ma ia iloa pe aisea e avea ai le susu mai le povi ma mea oona.

E mafai ona iloa se maʻi ona o le setete o le soifua maloloina o le meaola: e le o se mea faʻanoanoa, faʻagesegese, e masani ona le tali atu i mea moni, e tumau umi, o lona urini ma le susu e maua ai le manogi o le acetone.

Vitio: faailoga ma metotia o togafitiga o le kososis i se povi Mo le togafitiga o faʻamaʻi, e fautuaina e toe teuteu le meaai, faʻaitiitia le taumafaina o meaʻai maualuga-protein ma, i se isi itu, faʻalauteleina le faʻaaogaina o vaovao, fuga ma aʻa.

E taua! O oloa gaosi mai le kososis o povi ua faʻasaina.

Faʻafefea ona aveese le manogi

I le sailia o le mafuaʻaga o le manogi le masani ai, e mafai ona e taulimaina lona faʻaumatia. E tatau ona maitau o le aveesea o le manogi manogi e le faigofie, ae mafai.

Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina e faʻaaoga metotia nei a tagata:

  • e faʻapipiʻi. Afai e te suʻeina le oloa i le vevela togafitiga, o avanoa e sili ona lelei o le a maua ai se manogi manaia, ae leiloloa le tele o vaega taua;
  • faʻaopopo sina masima e faʻafefe ai le paʻu poʻo le ufiufi o le atigipusa o loʻo i ai le laʻau vailaka. O nei filifiliga e le mautinoa ai le tasi pasene pasene o manuia manuia, ae mafai ona avea ma se isi mea i le lafoaia masani o oloa.

E sili ona lelei le puipuia o le meaʻai susu mai le tumu i le manogi leaga:

  • Aʻo leʻi faʻamalosi, e fautuaina e mataʻituina le mama o le uila. E fautuaina e tagata tomai faapitoa muamua mataua pe a milking e tuu i se pusa eseese;
  • 'otiʻese le lauulu i le pito i lalo o nifo ina ia latou le pa'ū i totonu o le fagu;
  • susu le povi i lavalava mama ma lima mama;
  • taofi le siʻusiʻu o le povi, faʻataʻitaʻiga, ma vae;
  • ia pulea lelei meaʻai a le manu, ia aloese mai le taumafa tele o taumafa tuufaatasi.

Fautuaga aoga

I le tele o tulaga, o mea manogi o meaʻai susu o se povi e faʻalagolago i uiga faaalia o lē e ona le manu ma le faagasologa o le milisi.

Matou te fautuaina oe e faitau pe faʻafefea ma pe fia taimi e susu ai povi.
O le mea lea, ina ia taofia le foliga mai o se mea ese mai fafo i le susu, e tatau ona e mulimuli i ni nai fautuaga:
  • ia faia e le aunoa le faamamaina maeʻaeʻa o le uʻu: fufuluina i le vai mafanafana, ufiufi i se ie mama mama, vavae ese le fulufulu mamoe o loʻo palapala le palapala palapala;
  • mataitu le mama o le afifiina;
  • A maeʻa ona sasaina le susu, faʻavave vave. I totonu o le mea mālū, o le tele o siama e maua nai lo le mafanafana. Afai e mafai, ia gauai i lona pasteurization;
  • mataʻituina lelei le tulaga o le soifua maloloina o le manu ma faʻasolosolo mea faʻaletonu faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.
O le suāsusu o le Cow, e fai ma suʻega, e tali atu i suiga uma o le mea taua a le manu: meaʻai ma meaʻai, mea faʻapitoa o le tausiga ma tulaga ola, ma le soifua maloloina faaletino. Ae ui i lea, o faafitauli e maualalo le lelei o oloa e mafai ona faigofie ona aloese mai i le faʻamautinoaina le gauai atu o le fagu, ma le faagasologa o le milisi - o le le aoga ma le maoaʻe.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

O le tofo le lelei po o le manogi o susu e mafai ona maua mo ni mafuaaga. O le mafuaaga muamua o le le lelei o meaai. O le mafuaaga lona lua atonu o le soifua maloloina o le povi. mo se faataitaiga, pe afai o se povi ua mumu i totonu o le u. O lena tofo o le suāuu o le a pei o meaʻai pala pe o le ai ai se manogi manogi o le tino pala. Ina ia iloa ai le mea tonu ma le povi e lelei tele e faʻafesoʻotaʻi ai se fomai vailaau.
lenandr
//www.lynix.biz/forum/pochemu-u-olavy-nepriyatnyi-zapakh-moloka#comment-17337