Faatoaga faatoaga

Pigeon coccidiosis: mea e avatu, pe faapefea ona togafitia

O nisi taimi e feagai ma tagata o le lupe ma le mea moni e amata ona maʻi mai manulele. O nisi manulele faʻamaʻi e ono aʻafia ai le lafu atoa. I le tele o tulaga, o le coccidiosis, o se maʻi pipisi e tatau ona iloa ma taofi i le vave e mafai ai, aua e ono afaina.

O le a tatou malamalama pe o le a le coccidiosis i manulele, oa ona uiga ma le auala e togafitia ai.

O se faʻamaʻi

Coccidiosis - O se faʻamaʻi lea e mafua mai i le coccidia, protozooa, lea e salalau solo i le paʻu o manu ma faʻafesoʻotaʻi tuʻu. Coccidia, o le ulu atu i totonu o le tino o lupe, amata ona vave faateleina, mafua ai le faaleagaina o le gastrointestinal tract. O se vaega o coccidia lafoaʻi le tino faatasi ai ma le feces, faʻafesoʻotaʻi i totonu o isi lupe e mafua ai se isi oso mai o faʻamaʻi.

E te iloa? O le suesuega a le DNA na faaalia ai o le manulele o le dodo o le aiga e tasi e pei o lupe. O aiga sili ona vavalalata ma ola maloloina o le manulele o le dodo o Nicobar pigeons, o tagata o Nicobar Islands (Southeast Asia).

O le faʻamaʻi e mafua ai le enteritis i le gastrointestinal tract, o lona uiga, o le mumū o vailaʻau o le intestinal and the diarrhea.

O lenei faʻamaʻi e aafia ai ituaiga ituaiga o manulele, e aofia ai moa ma moa. O le gaosiga o meaola faʻanofa e afaina ai le tele o mea ua leiloa mai lenei maʻi, talu ai o chicks ma manu felelei e sili ona faigofie i ai. O tamaʻi moa laʻitiiti e itiiti ifo i le 3 vaiaso le matua poʻo le pigeons matutua e seasea ona mafatia i lenei faʻamaʻi.

E mafai e Coccidiosis ona faʻaleagaina se lafu lupe, o ona tagata e le i mauaina muamua. O le faʻamaʻi e vave lava ona salalau i se mafanafana mafanafana. O le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi pe afai o le lupe e eleelea pe o le potu e le lelei le faʻamalosi.

E mafai e le Coccidiosis ona tafe le lapiti, lapisi, moa, pou turts.

O le mea sili ona faigofie e mafua ai le coccidiosis i manulele o le coccidia o le ituaiga o Eimeria, lea e iloa ai ia lava i mea nei po o ituaiga:

  • E. tenella;
  • E. acervulina;
  • E. maualuga;
  • E. necatrix;
  • E. mivati;
  • E. praecox.

O esega eseese o nei protozooa e mafai ona aafia ai manulele ma meaola o ituaiga eseese: pigeons ma moa, dog and cats, faapea foi ma povi.

E te iloa? O laumei e lauiloa mo o latou tomai faʻafesoʻotaʻi mataʻina. A lele, latou te faʻaaogaina le la ma lagona le mautonu o le fale e avea o se faasinomaga, o se ituaiga o "tapasa mageta" e taʻitaʻi atu ai i latou i la latou lava faila. O se suʻesuʻega i le Iunivesite o Oxford na faʻaalia ai e mafai foi ona latou faʻaaoga faailoilo auala, alatele ma auala tetele o ni faailoilo, e oʻo lava i le suia o le auala o le vaʻavaʻai i le va o laina pe a talafeagai ai.

Faʻafefea ona alu le faʻamaʻi

A maeʻa ona folo le 'aʻacysts (coccidia eggs) e lupe, o latou tulaga alualu i luma e faaleagaina ai le puipui o le intianinal avian. I totonu o le 4-7 aso pe a uma ona faʻamaʻi, o le lupe lava ia e amata ona vavae faʻamaʻi.

E lua ituaiga o coccidiosis:

  1. Le tele o mea masani asymptomatic (poʻo le subclinical) fomu. A maeʻa ona foloina e le manulele sina numera tele o teuga, e tatau ona faʻaleleia e le lupe le faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le faʻaosofiaina o puipuiga puipui (e leai ni faʻaaliga vaaia o le maʻi). Ona o le puipuiga puipuia, lea e faʻaleleia e ala i le masani ai ona 'ai i se vaega toʻaitiiti o le oona, o manu felelei e ola paleni ma parasite, lea e puipuia ai i latou mai le atinaʻe o faʻamaʻi ogaoga o le intestinal.
  2. Faʻaaogaina le gase foliga vaaia o le faʻamaʻi - o se coccidiosis moni - e tupu pe a afaina ni tamai lupe e aunoa ma le faʻamaʻi, faʻaaogaina le tele o faʻamaʻi, pe pe a faʻaitiitia pe faʻamaʻi le puipuiga o pigeons anamua i lalo o le aʻafiaga o mea faʻalavelave.

O le gasegase o lupe e mafai ona tupu i luga o le fale, vai inu vai, isi manulele, manu, iniseti, ma tagata. O le toʻatele o manuʻa matutua e faʻapupulaina le puipuiga o le faʻamaʻi mai se faʻamaʻi muamua, ma maua ai le tino i le tino (i ni mea laiti).

E leai, ae o pigeons matutua ua afaina e mafai ona faasalalauina tulaga o coccidia i le siosiomaga ma paʻu. E le mafai foi ona toe fomaʻi tagata taitoatasi ma coccidia e aunoa ma le atiaeina o faailo o le maʻi.

O le maʻi e tupu pe a iloa e le pigeons le faʻamaʻi (talavou poʻo i latou e le i afaina muamua) e osofaia e le tele o parasite.

E te iloa? Pigeons e sili le lelei le faʻalogo. Latou te faʻalogo i luga o laina e sili atu le maualalo nai lo le iloa e le tagata, ma o se taunuuga e mafai ona latou faʻalogo ai i matagi mamao ma volcanoic activity.

Faailoga

I manu felelei e ono afaina i le faamai, o faailoga o le falemaʻi o le maʻi e aliali mai i le 4-8 aso talu ona faʻamaʻi.

O aʻafiaga e leʻo faʻamaonia i naʻo faʻamaʻi faʻatasi, ae masani ona aofia ai:

  • faanatinati;
  • fulu fulafula;
  • paʻu o le toto poʻo le mucous lafoaʻi;
  • faʻaauau pea;
  • maʻi pipili;
  • tele le leiloa o le mamafa o le tino;
  • le lelei le faamaopoopoina o gaoioiga i le eleele ma le ea;
  • vaivai ma le moe;
  • afaina o le malo;
  • toto toto i le eria o loʻo i totonu o le fagaloa;
  • faaitiitia le tele o le ulu.

E taua! E le manaʻomia le fufuluina ma le fufuluina o fola i totonu o le falemaʻi, aʻo faʻalauteleina vave le faʻalacycy o lecycyis i se mafanafana mafanafana. O le fufuluina ma le faʻamamaina o perches o le faʻamasinoga e sili ona lelei e faia i se vaeluaga maTly.

Afai e masalomia e le faifaatoaga moa le coccidiosis, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi se fomai manu mo se fesoasoani, e pei o lenei faʻamaʻi e taua tele le fuafuaina o le siama ma amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai. O le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi e faʻavae i faailoga o le falemaʻi, suʻega suʻesuʻe suʻesuʻega o feces ma faʻamatalaga ultrasound o puipui o le inumaga.

E faʻafefea ona togafitia pigeons coccidiosis

O coccidiosis e ono afaina i manulele. O le maliu e afua ona o le leiloa o le eletise ona o le faʻamalaina. O le mea e leaga ai, o le coccidiosis e mafai ona togafitia i na o amataga lava o le faamaʻi.

E ono masalomia e le faifaatoaga moa le coccidiosis i le taimi lava e aliali mai ai le tafe o le palapala, aemaise i manu felelei pe a maeʻa le timuga. E mafai ona faʻamaonia lelei le faʻamaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega o feces i lalo ole microscope.

E te iloa? E mafai e lele lupe vaʻaia ona lele i le saoasaoa e oʻo atu i le 177 km / h ma felelei mamao mamao e faʻafetai ai i maso o le tino. Maso lapoa o le fatafata i mea tau meli meli mo le tasi vae tolu o le mamafa o le tino o le manulele.

Talu ai ona o le sosolo o le coccidiosis, e tatau ona vavaeeseina le tagata maʻi mai isi manulele. A leai, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻasalalau vave ma avea ma mea leaga i le lafu atoa. O le amataga o le togafitiga mo se mamoe ua pisia, e masani lava ona faamanuiaina i le faaaogaina o fualaau faasaina e puipuia ai le atinaʻeina o le faigofie. E masani lava ona fafagaina i latou i lupe i le fafagaina poo le inu vai.

O togafiti sili ona lelei o le Toltrazuril Coccidiocide Solution, lea e faia i totonu o le manava. E le puipuia ai le lupe mai le lele, o lea e mafai ai ona faʻaogaina togafitiga i taimi o tauvaga i ituaiga meaola. E mafai foi ona faʻaaogaina le meafaigaluega i le taimi o le fausiaina ma le molimauina.

Togafitiga ma Togafitiga

O le fualaau e 1 ml i le 2 lita o le vai i totonu o le pusa ipu, faʻaaoga togafitiga mo 2-3 aso.

O fualaau mo le togafitiga o coccidiosis i lupe e masani lava ona faatonuina e veterinarians faatasi ai ma le faaaogaina o vitamini. O le tele o taimi, o le "Trivitamin" poʻo le suāuʻu o loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma se vailaʻau mo le coccidiosis, ona o togafitiga e mafua ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le microflora o le intestinal and system digestive.

Saili pe faapefea ona maua mai le lupe, pe faapefea ona fai tui o lupe, o a fualaʻau e lelei e tuʻu ai lupe, nai lo le fafagaina o lupe ma pigeons, pe faʻapefea ona tausia pigeons i le taumalulu.

Ole fualaau faasaina e faatoa mafai ona faʻaaoga pe a maeʻa le faʻamaonia saʻo. E mafai ona manaʻomia togafitiga toe faia. O suauu mamaʻi mamaʻi e tatau ona faʻamamaina lelei i aso uma ona faʻamaʻiina lea e aloese mai le toe faʻaleleia.

O le malosi atoa ina ua maeʻa se togafitiga o togafitiga e mafai ona faʻamautinoa pe a le toe maua ni fomaʻi faʻatalanoa i feces during testing tests.

O lenei faʻamaʻi e togafitia foʻi ma fualaau faasaina:

  • Solone;
  • "Coccidin";
  • "Furagin";
  • Baycox.
O vailaʻau uma mo togafitiga o manu ma manulele e mafai ona faʻaaoga pe a maeʻa ona talanoa i se fomai manu, faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga o loʻo tuʻuina atu i sauniuniga.

E taua! Manu maua mai isi lupe, E tatau ona faʻavaivai ile vavae ese mo se vaitaimi o le itiiti ifo ma le 10-12 aso ma togafitiga faʻasolosolo. Afai e le faia lenei mea, o le faʻamaʻi pipisi e mafai ona tuʻuina atu mai le tasi lafu o lupe i le isi.

Puipuiga

O togafitiga faʻavalea faigofie e aoga tele i le tau faasaga i coccidiosis i lupe. O le tuʻuina o manulele i totonu o siama taʻitasi e puipuia ai le avanoa i isi fecesite o le a fesoasoani tele i le pulea o le salalau o coccidiosis.

Afai e le fetaui le anotusi feaveaʻi, ona taua lea ona faia i le mamao e mafai ai ona faʻalavelaveina le atinaʻeina o laasaga o coccidia. O fola i le lupe e tatau ona avea ma sima poʻo sima, e tatau ona faʻamamāina i aso taʻitasi mai le fata ma se fafie. E le fautuaina le fufuluina o fola i totonu o le dovecap, aʻo tuputupu aʻe vave coccidia i se siosiomaga malie.

O le faʻaaogaina masani o vaega uma o le potu e fautuaina foi. E manaʻomia le iai o tane mo le fafagaina ma le inu vai ei ai se mamanu e taofia ai le faʻamalosia o feces i totonu.

E te iloa? E le gata o paʻu taʻitasi e faamaoni le tasi i le isi. - o lupe e tutusa, faʻamaoni ia latou ulugalii ma e mafai ona nonofo faatasi e oʻo atu i le 20 tausaga.

E fautuaina foi e faʻaaoga vailaau faʻasaina o le kanesa mo le faʻasolosolo. E tatau ona togafitia manufelelei uma i le masina ao leʻi amataina le vaitau o le faʻatoʻaga. E tatau foi ona faʻaoga togafitiga puipuia i le amataga. E fautuaina le faifaatoaga o manufeʻai e maua fautuaga mai le fomaʻi e faatatau i togafitiga taʻitasi o togafitiga mo lafu manu.

Le puipuia o coccidiosis:

  • Manaomia le teuina o le tootoo po o le tosocote i se malo māgo ma ia mama;
  • aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma fafaga ma le paʻu ma faʻaauau ona togafitia ai manu mamaʻi;
  • e le manaomia le faatagaina o manulele e inu suavai mai paluga po o vai palapala;
  • Aua nei faatagaina le faafesootai o le fafaga ma le vai i le tootoo;
  • o le vavaeeseina o manulele fou mo le tele o vaiaso, e faʻamaonia, aua o le autu autu lea mo le salalau o Coccidiosis;
  • post lupe e toe foʻi mai i le fale pe a maeʻa se vaalele umi e tatau ona maua togafitiga puipuia vave pe a toe foʻi mai;
  • E tatau ona faʻamaʻi faʻasolosolo i le vaiaso vaiaso.

Aoao pe faʻapefea ona fai se faga lupe, pe faʻapefea ona fausiaina se mea totino.

A maua le coccidiosis i lupe, e tatau ona amata le togafitiga e aunoa ma le faatuai. Faʻafesoʻotaʻi ma se fomai vailaau ma alu i togafitiga. A maeʻa togafitiga, o le a ola maloloina ou manulele ma toe malosi.

Pigeon coccidiosis: vitio

E faʻafefea ona togafitia le coccidiosis i lupe: iloiloga

SergeiM, ae le o le coccidian baycoke, Biseptol pele, o le papalama o le 120 mg, 1/2 faʻaitiitia i le 2 ml o le vai, i le gutu i le 0.2 ml 2 taimi i le aso mo le 7 aso. I le taimi o togafitiga, e tatau ona aveese lemu ma gusi mai le taumafataga, vai oona ma le suavai tuʻuina atu i le ipu inu: Essentuki Nu 4 poʻo le Numera 17, dilute 2: 1 faʻatasi ma vai manino, poo Borjomi, Novoterskaya faʻamalolo, faʻamalolo i le 1: 1 vai manino.

Na tusia e SergeiM:

Po o le sili atu le inu ??

Suavai

Cheshirski
//ptic.ru/forum/viewtopic.php?pid=117171#p117171

E le tali atu o ia i le coccidiosis na o le afi. Afai e amata le maʻi, ona faigata lea ona alu ese le lupe. e faʻaumatia. O a taeao o le a ou toe faia ma mafaufau faatasi ma faʻaaliga uma o coccidiosis i laʻu fale lupe.
slawytich
//golubi.kzforum.info/t217-topic#4601

Lelei lelei O lea, o loʻo oʻu i ai pea mo Biseptol, aua O le avea o se faʻasolosolo, o ia foi o se vailaʻau faʻasaina, o lona uiga I le taimi lava e tasi, o le a ia faamamaina le fomaʻi o le intestinal pathogenic, faatasi ai ma le mea na ou iloa, muamua na faatoa faaulufale mai fafo pleasex, ma o lea, i se mea, na tusia e Mushen, ua tetea i totonu o solvents o fale e matua vevela ma o manulele e masani ona onā, ae ua vaivai i loʻu manatu, ae o le fua o le pleasex ua uma, e pei ona ou malamalama ai.

Baycox ua faʻaaogaina e tusa ai ma le faiga faʻavae - o loʻo faʻaalia i totonu o faatonuga mo sauniuniga.

7mg / kg mo le 2 aso ma toe fai pe a uma le 5 aso mo isi aso e lua.

O le fua o Baycox i le 0.1 ml i le lupe e masani lava. Ae o le tuʻuina atu i le gutu e le faʻaleagaina o le sauā, o le Baikoks faʻapitoa e matua leaga lava mo le manulele ma o le a feanu tele. E lelei le faʻafefe 0.1 ml o le pleasecox ma le saline poʻo le rehydron i le 1 ml ma avatu le mea e maua ai le manulele.

Ma le isi aso.

Ona malolo - 5 aso ma le toe 2 aso o le taliaina.

O tulafono e tatau ona fetaui ma le lio o coccidia, ma e 7-9 aso.

Lua aso o le taliaina, o se malologa o le 5 aso ma le isi 2 aso o le taliaina - ua na o le 9 aso.

Mo le 5 aso, e le oʻo le taamilosaga atoa ma o le "coccidia" fou o le a aliali mai pe a maeʻa togafitiga ma faʻamalolo atili i latou lava. O loʻu manatu lava lenei, ao latou fai mai "i le faupuega" i mea uma o loʻo i luga.

Marina_L.
//www.mybirds.ru/forums/topic/106991-koktsidii-u-golubya-doza-baykoksa/?do=findComment&comment=1530541