Musika

Laʻau samasama-lanu enaena: gaʻo pe leai

E tele uiga taua o loʻo i ai. Ae talu ai o latou o se faʻasalalauga tuʻufaʻatasia lea e faʻavasegaina se ituaiga atoa o musika e mafai ona taumafa ma fuamoa, o le toʻatele o tagata latou te aloese ai. E oo lava i tagata e puʻeina mushroom e le masani ona avea le lamatiaga o le aoina mai o ituaiga vaomatua, ma fefefe e fenumiai i latou ma uso e le mafaamatalaina. E le gata i lea i le tusiga o le a tatou faʻamatalaina uiga ma faailo o le lanu samasama-lanu enaena, nofoaga e mafai ona maua ai, ma mea aoga.

Malaga

Yellow-brown brownwed botany na faʻapipiʻiina i tuʻutuʻu manuʻai. E mafai ona 'aina i le kuka, falai, faʻasusu, faʻagogo, veleina, piʻo ma faʻamaʻa. E toʻatele e faʻaaloalo i nei ipu e faʻatasi ma paluga pateta ma laulaʻau lanumeamata lanumeamata. E le gata i lea, mai nei vaomatua, latou te saunia meaʻai ma ituaiga uma o salamati e aunoa ma le faʻafefeteina.

E taua! O tulaga leaga e le o ni hallucinogens. Afai e iai se mea oona, o loʻo i ai vaivaiga lautele, gasegase, vomiting, vevela, tiga o le gastrointestinal ma le manava. Faailoga o le oona e aliali mai i le 1.5-3 itula.

E tusa ai ma tagata atamamai o mushroom, o le ryadovki e sili atu i le tofo i le toatele oo latou uso a tagata. O lenei mea e mafua ona o se mea itiiti o le tofo o le tino o le tino, o loʻo i totonu o le tuai. Afai e te leʻi mauaina se siʻi laitiiti ma na faʻaosoosoina e le foliga manaia o se laina matua, ia e mautinoa e fufulu le seleselega mo le po. E taua e le au atamamai le mafuaʻaga o le oona i le tofo ma le fatuina o le mycorrhiza i lalo o laau oona. E ui lava i lenei tulaga le lelei, e masani lava ona foliga mai le mushroom e avea ma vaega autu o taumafa i taumafa eseese. O lona vailaʻau vailaʻau e latalata tele i meaola o manufasi, ma o le mea e maua ai caloric o le selau sene o le fatu e tutusa ma le ipu o le brohiphip broth (20 kcal). E fautuaina e tagata taumafa meaʻai mo le lelei o le galoina o meaʻai e gaʻo ai laʻau ma pasta mai le saito o le kulumu, keke ma le araisa.

E mafai ona teuina le vaomatua i le pusaaisa mo le silia ma le 3 aso. Afai e faʻamalie pe faʻamaʻa, o le a tumau le ola i le ono masina. Ma i le magogo pe mafai ona faʻatumu, o le a le faʻaumatia le pepa e tusa lava pe tasi le tausaga.

E te iloa? E faʻaaogaina e le aufaifaʻatasi o foliga masani ma le tausiga o le tino le lanu samasama-lanu enaena e togafitia ai siama ma faʻamautuina le gaioiga o lauulu vaʻavaʻa. Ina ia faia lenei mea, o le tino ua mamago o le a faʻapalaina i le paʻu ma faaopoopo i maso masani.

Synonyms ma le lauiloa lauiloa

I suʻesuʻega faasaienisi, o lenei ituaiga o mushroom ua filifilia o se lanu samasama-lanu enaena (Tricholoma fulvum). E i ai le manatu o le igoa e sau mai meatotino a myco-formers ma se lanu faapitoa o le pulou o loʻo i ai i se laina poʻo ni vaega tetele. I le faʻaopoopoga, i le faagasologa o le aʻoaʻoina o le tagata Suetena o Elias Magnus ma le tagata fomaʻi o Amerika Samoa o Charles Hourton Peck na faʻateleina le tele o synonyms faʻamaonia. Afai e te faʻaalia le fiafia ma e manaʻo e aʻoaʻo atili mai punaoa faʻapitoa e uiga i eseesega o nei pulou, faʻalogo i ai mulimuli i igoa:

  • Agaricus flavobrunneus;
  • Agaricus fulvus;
  • Agaricus nictitans;
  • Callistosporium marginatum;
  • Clitocybe marginata;
  • Gyrophila fulva;
  • Monadelphus marginatus;
  • Tricholoma flavobrunneum;
  • Tricholoma nictitans.

I le olaga i aso faisoo, o lanu samasama-enaena e masani ona taʻua o le moli, lanu enaena ma le mumu. O nei igoa uma e fesoʻotaʻi ma lanu o mushroom cap. E le gata i lea, o le igoa "plantain" e seasea, lea e mafua mai i le lautele o le tufatufaina o ituaiga.

E te iloa? Tasi le ituaiga o ryadovok - faʻatau - sili ona talisapaia i le mea a Iapani. O le taumafataga o mea taumafa i luga o le teritori o le Land of the Rising Sun e tusa ma le $ 150..

Faamatalaga faʻamalosi

Laʻau mumu-lanu enaena i isi ituaiga o lenei ituaiga e faigofie ona iloa e le maualuga maualuga. Ae e le o le mea taua lenei, lea e tatau ona gauai i ai ao faagasolo se sailiga filemu. Seʻio tatou tilotilo totoa i lenei mushroom.

Hat

O lenei vaega o le silo e masani lava ona fenumiai ai tagata e leai ni poto masani. Ma mafuaʻaga uma ona e mafai ona i ai ni foliga eseese: mai le faʻasalalau ma faʻasalalau lautele i le faʻasolosolo o le kesi. Ae i soo se tulaga, i le ogatotonu o le ufiufi e tatau ona ulufale saʻo se pulou pulou. Ona o lenei foliga e le mafaatusalia, o le lapoa o le pulou e eseese mai le 3 i le 15 senitimita.

Ia faʻamasani oe lava i ituaiga o musika o le vaomatua: laʻau paʻepaʻe, volnushka, grudge, chanterelle, agani meli, mossormorm, oilers, boletus, russula, boletus, mushumu mumu, shiitake, oak, govorushka.

O lona laʻau faʻapitoa e faʻaalia i se lanu samasama-lanu enaena. O nisi taimi atonu e maua ai ni mūmū mūmū. O pito e sili atu le mama nai lo le ogatotonu. I le vaitau timuga, ua ufiufi le ufiufi i se mafiafia lanu. Ma pe a faʻamagoina o loʻo i ai se fausaga lapoʻa. I luga o le tele o faʻataʻitaʻiga, o le a avea ma mea leaga.

Pulp

A e tipiina sea ituaiga o vailaau, o le a e vaʻavaʻai i se auala tele-o le tino o le lanu samasama samasama (o nisi taimi ma le eleelea eleelea). O le manogi manogi ma le tofo e tulaga ese i le gaʻo suamalie.

Leg

O lona umi e mafai ona oʻo atu ile 15 simita, ma le mafiafia - e oʻo atu i le 2 simita. O loʻo i ai se fulafula masani (o nisi taimi e mafai ona faʻalauteleina i lalo), o se mea eleelea, malosi malosi ma se mea vevela, lamolemole e foliga tutusa i le lanu i le pulou. Aʻo timuga, o le faʻaalia o le paʻu i luga o le vae.

E taua! O musika e faigata ona eli, o le mea lea, ua faʻasalaina mo tagata e maua i gasegase o le gastrointestinal tract ma le gall vladder. Faatasi ai ma le tele o taumafa, tusa lava pe i ai se tagata tino maloloina, e ono tupu le pala.

Faamaumauga

O lenei vaega o le samasama-lanu enaena o le ryadovki e ese mai le oona oona i le lanu samasama po o le lanu-samasama. O nisi taimi o lanu enaena ma pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o luga o luga o le moaphore o musika matutua. I faʻataʻitaʻiga talavou, o papatusi o loʻo faʻapupulaina, e mafai ona faʻagasolo pe seasea maua.

Vaitaimi ma nofoaga masani

E le o se mea e le masani ai le taʻavale. O le lanu samasama-lanu enaena e masani lava ona maua mai i laau toto, faapea foi i lalo o conifers. O 'afaʻalisi e fai ai se faailoga faʻataʻitaʻiga ma paluga, ova, pusi, pine. Feiloai tasi i le tasi ma le tele vaega.

O le vaitau o mushroom e amata ia Aokuso ma e oʻo i le ogatotonu o Setema.

E taua! O le eseesega autu i le va o laina oona ma meaʻai o se manogi manogi, lanu paʻu ma lanu papaʻe o pulou.

O a pulou pulou e mafai ona fenumiai

I aso nei, ua iloa e tagata fai togalaau pe tusa ma le selau ituaiga o sigi mai le geny ryadovok. O le mea lea, ia faia se mea sese pe a faʻaputuina ia ituaiga iʻa. Lanu samasama-lanu enaena, e oo lava i le au musika e masani ona fenumiai ma:

  1. Poplar rowing (poplar) - eseese lanu papaʻe. Faʻateleina i lalo o ata ma poplars. E faʻamoemoe e mafai ona taumafa.
  2. Paʻu papaʻe-lanu-laka (lachanka) - o le mushroom e masani ona maua, o loʻo faʻaalia e se pulou enaena ma vela vevela. I totonu o ia anufe selu-o paʻepaʻe paʻepaʻe ma leai ni faailoga o le samasama.
  3. Laʻau samasama-lanu mumu (lanu moli) o loʻo faʻaalia e se pulou vevela vevela ma ni lanu mumu lanu mumu-lanu moana. E faʻamoemoe e mafai ona taumafa.
  4. Luga tatalakovidnoy (nonoa) - o faailoga iloga o lenei mea e masani ai o le galo suamalie o lapopoa lanu lanu eseese. E mafai ona samasama-lanu enaena, mumu ma e oʻo lava ile lanumeamata. E sili atu le lelei o eleele i lalo o pines.
  5. O se laina o mea manogi o se gaogao e le mafaamatalaina, e iloga i lona manogi manogi-manogi ma elemene olive i le lanu o le faavaa. Pe a tipiina, ona amata lea ona toe mumu.
  6. Faʻasalaina o le sulfur (sulfur yellow) o se vailaʻau oona, ae maualalo-toʻila. O le tele o taimi e fenumiai ai, o faʻataʻitaʻiga tuai, i luga o le pulou lea e aliali mai ai se uʻamea enaena. O le tino o le tino suamalie o loʻo faʻaalia i se lanu samasama-samasama. O le tipiina o sea ituaiga o togi, e vave ona e lagonaina le manogi o le manogi o tar, hydrogen sulfide poʻo le acetylene.

Faitau foi e uiga i isi ituaiga o laina: lanu viole, lanumeamata, lauulu.

Faamanuiaga ma le afaina

Ina ia faʻamasinoina le lelei poʻo le faʻamaonia o nei togavao, e lava le suʻeina o la latou vailaʻau.

E aofia ai:

  • polysaccharides;
  • mea fou;
  • flavonoids;
  • clitocin ma fomecin;
  • ergosterol;
  • sodium;
  • fuamoa;
  • zinc;
  • manganese;
  • calcium;
  • uʻamea;
  • paluka;
  • toso;
  • ascorbic acid;
  • B vitamini;
  • nicotinamide;
  • peta;
  • phylloquinone;
  • ergocalciferol;
  • cholecalciferol;
  • amino acids (lysine, threonine, alanine, phenylalanine, glutamine, aspartic, stearic).

I se faʻalavelave faʻapitoa nei vaega:

  • anti-inflammatory;
  • antivirus;
  • immunomodulatory;
  • antibacterial;
  • aʻafiaga faʻaleaga.

E tusa ai ma le tele o tagata atamamai, vailaau faʻamaʻi masani - clitocin ma fomecin - e aʻafia ai le atinaʻe o sela o le kanesa.

Afai o le ryadovki i taimi uma i ni mea laiti o loʻo i ai i le taumafataga, o se tagata e faʻamaopoopoina le galuega o le cardiovascular system, faʻaleleia le fausaga o le ate ma le toto, faʻaititia le toto toto ma le suka toto. E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le taua ma le faʻatoaagaina o le mafaufau.

E taua! E le filifilia e le au faila o mushroom ni pulou lata ane i tafatafa o le auala ma i fale gaosi oloa. Mo ituaiga ituaiga e sili atu ona lelei le alu i nofoaga mamao o le vaomatua.

Ae ui i lea, o le kuka ryadovok e manaʻomia ai sina malamalama. E toʻatele e faʻaopopo i ai latou pei o le salati. E ui lava o fomaʻi i lenei tulaga e i ai o latou lava manatu: o anufe e le afaina e mafua ai le inupia. E le gata i lea, o le tino o le tino, e pei o le omomi, e aveesea mai le siosiomaga mea uma, e aofia ai mea oona. O nei tagata tomai faapitoa e aofia ai: cadmium, mercury, vailaau faʻasaina. O lapisi tuai o vaʻaia e sili ona matautia. O le a aumai ai ma le gaogao o lenei vaomatua. Faʻasao faʻasaina musika ma le cholecystitis, maualalo o le eletise o le manava ma le gastrointestinal dysfunction.

E te iloa? O musika e matua faʻamaoni. E mafai ona latou tupu i le vanimonimo, elemene sulfuric ma vaega maualuga. E tusa lava pe i totonu o le eletise o le eletise o le eletise a Chernobyl, 16 tausaga talu ona mavae le faalavelave faafuasei, na maua nei tino ola.

O lenei ua e iloa le auala e iloagofie ai le lanu samasama-lanu enaena mai isi mea tutusa, e aofia ai mea oona. I le vaitau o le vaomatua suʻesuʻeina ma le totoʻa mea o le ae tuʻu i totonu o le ato. I le fale, faʻamalie lelei le seleselega. Manatua o mea uma lava e lelei i le faʻalelei. E sili atu, o meaʻai e naʻo tiga.