Faatoaga faatoaga

Chickens bref Kyrgyz gray

O le kenele o le moa a Kyrgyz o se mea lata mai talu ai nei i le faleoloa moa. O lenei manu-manu-fua ua faamaoniaina e le gata mo lona taua, ae faapea foi mo lona matagofie, e oo lava i le masani, foliga vaaia. O le kenele Kyrgyz lea na avea ma foliga ataata o le lauiloa Ryaba Chicken.

Se vaega o talafaasolopito

Goa Kyrgyz Goa o le tamaoaiga o le aiga i le faatoaga, aua na fafagaina i le Soviet Union. E le mafai ona fai mai ei ai le tamaoaiga ma le umi o talafaasolopito o le tupuaga, talu ai o lenei ituaiga o moa e foliga mai e le o toe mamao lava.

Faitau atili e uiga i ituaiga o moa e sili ona lauiloa: Ayam Tsemani, Bielefelder, Kuban Red, Indokury, Hubbard (Isa F-15), Amrox, Maran, Master Gray, Dominant, Redbro, Wyandot, Faverol, Silver Adler, Rhode Island, Poltava, Minorca, Andalusian, Russian White (Snow White), Hisex Brown "ma" Highsex White "," Pavlovskaya Golden "ma" Pavlovskaya Silver. "

O gaioiga galue i luga o moa na faia i le teritori o muamua Kirghiz SSR i le Kyrgyz Institute of Livestock. O le au faifaatoaga o lena taimi ua setiina se sini: ia aumaia le moa masani aano o aano o manufasi ma ituaiga fuamoa, lea o le a tutupu vave, e tatau ona tauaveina, maua le mamafa ma, e le gata i lea, o le a le mautonu i tuutuuga o le taofia. E tatau ona fai mai na faamanuiaina le aufaifaatoʻaga. O le gray gray na maua i le laasia o ni aano o manu ma fuamoa - o Plymouth, New Hampshire ma White Leghorn ua lanu ma paʻepaʻe. O le galuega filifilia e leʻi maeʻa iina, ae ua maea ona faia i totonu o le ituaiga: o ona aano o manu ma fuamoa na faaleleia, faateleina le fuamoa o manu, na sili atu ona faatuatuaina le saogalemu o sui, ma vave ona toe gaosia.

I aso nei, o lafumanu o lenei ituaiga e itiiti ifo nai lo le 250,000 tagata. O faʻamatalaga nei o le tusiga faʻatoʻaga, faʻatautaia i le amataga o le 90s. E le gata i lea, o le numera sili ona tele o moa na ola ae i Kyrgyzstan. I Rusia, e tele lava ina lauiloa mai tafaoga a tamaiti, ma e seasea lava.

Uiga ma uiga

O sui vavalalata e eseese i uiga naʻo totonu o lenei ituaiga, ma e mafai ona iloagofie ai mai isi ituaiga o moa.

O fafo

O le foliga mai o le gray Kyrgyz o loʻo faʻaalia i vaega nei:

  • ulu o le siʻosiʻomaga tele, lapotopoto;
  • mata - lapopoa, manino, lanu mumu-lanu moli;
  • uʻu - laʻititi pe laiti, i le foliga o se laulaau, susulu, mūmū mūmū;
  • taligalu - mumu sesega, mūmū;
  • sulu - ogatasi, laʻititi, e foliga malie;
  • o le manava e voluma ma lelei ona atiaʻe;
  • vae o mea lelei;
  • o le plumage o se mea e mataga, e le talafeagai, e le mafiafia, ona o le foliga manino o le manu na faia, ma e foliga mai e sili atu nai lo le mea moni lava.

O le mamafa i moa o lenei ituaiga o le tulaga masani: i moa - mai le 2.5 kilokalama i le 2.7 kilokalama, ma i roosters - mai le 3 kilokalama i le 3.5 kilokalama. E le gata i lea, o loo latou tuputupu ae ma mauaina se meaola ola vave vave - i le faaiuga o le masina lona lua o le olaga, o meaola laiti ua uma ona tusa ma le 1 kilokalama.

E te iloa? Mo le tuʻuina o fuamoa, e le manaʻomia se moa moa, aua o le tane e na o le pau le mea e fai - fetaui.

Lanu

O le lanu o le chicken gray gris e manaia ma matagofie: e lamolemole, susulu, tafe. Paʻu paʻepaʻe ma le uliuli i luga o fulufulu taitasi, ma faia ai foliga masani o lanu vailaau.

I fafine lanu, e na o le 2 lanu - uliuli ma paʻepaʻe. Ae o iinei e oso i le ua ma le ua mafai ona maua mumu ma fulufulu auro.

O pepe e fananau mai i se pulu uliuli, o lanu paepae i luga o le susu ma le susu e mafai. Ae o le mea ofoofogia e uiga ia i latou, o le latou autosex. O lona uiga o tamaʻi aso-matutua o loʻo i ai se paepae paepae i luga oo latou ulu, e tusa ai ma le mea latou te fuafua ai le feusuaiga o le pepe - o loʻo i ai i moa, ae leai ni pulu. O lenei metotia e foliga mai e moni i le sili atu i le 60% o mataupu.

Malosiaga

E tusa ai ma uiga masani, o le faʻatoʻaga o kulisi keneka a Kekisa e sili ona toʻa. O nei manulele e malolo i le gaioiga, e ui lava o latou gaioiga e masani ona faʻaaoga. Latou te fia iloa mea uma fou, ae latou te le faʻaalia se naunau e tuua le falemoa. O le filemu-alofa ae le o le faʻamalosi, aua e te faia ni taua i le va o latou lava ma e lelei ona maua i tafatafa o manulele o isi ituaiga. E le o le fussy ae le feteenai.

O nei moa e faauo i tagata, faigofie ona o atu e faafesootai, latou te le fefefe i se tagata.

I le siosiomaga fou, latou te amio faʻaeteete, o lea latou te le faʻaalia ai se manaʻoga e tuua o latou nofoaga masani, latou te sili atu le toʻa i nofoaga masani. E le mafai ona tatou fefefe o le a sola ese manulele.

O sea filemu ma le toafilemu e avea ai le Kyrgyz hens o se tasi o tagata e sili ona pele i vaomatua.

Lafoaia o fuamoa ma le fuaina o fuamoa

E le mafai ona mafua mai le ulugalii o Kyrgyz i uluaʻi moa. O latou tausaga le matutua e oʻo mai i le 6 masina o le soifuaga, e ui lava o nisi taimi e tupu tele mai ai - na o le 8 masina.

I le tausaga muamua, o le fuamoa o fuamoa e masani ona i ai le 170 fuamoa. I le lumanaʻi, o kalapu e ave fuamoa, e masani lava i le aofaʻi tutusa, lea e mafai ona eseese i nisi taimi mai le 150 i le 180 vaega o fuamoa fuamoa i le tausaga.

O le a manaia mo oe le iloa o le a le mea e fai pe a leaga le moa, o le taimi o le fuamoa o fuamoa i pulupeni, o a meaʻai e manaʻomia mo le tuʻuina o laumei mo le gaosia o fuamoa, pe faʻafefea ona faateleina le gaosiga o fuamoa i le taumalulu ma le fuaina o fuamoa.

O fuamoa o le hina hina Kyrgyz e tele tele - o lo latou mamafa e masani ona oʻo i le 60 g. O le lanu o le atigi o le lanu enaena.

O le fua o le fuamoa o fuamoa e maualuga tele - mai i le 90 i le 96%, ma le siʻitia - mai le 85 i le 95%. O le fanau e masani lava ona fanau mai i le soifua maloloina, mafai ona aoga ma malosi. O le mea lea, o le saogalemu o moa e maualuga foi - e tusa ma le 97%. O le mea lea, e mafai ona tatou talanoa e uiga i uiga lelei o le gaosia o le gasegase Kyrgy o le moa.

Hatching lagona

O se tasi o toesea o moa a Kyrisi e le o ni tina lelei. O lo latou atinaʻe e le lelei le atinaʻeina ma e foliga mai o se tuusaunoaga nai lo le tulafono. O le mea lea, ina ia maua se fanau, e fautuaina e faʻaaogaina mea faʻapipiʻi.

Tuutuuga o le taofia

O le gray gray gray e iloga mai isi ituaiga o moa e ala i le le mautonu i totonu o ana mea. O nei moa e faigata, e mafai ona latou teteʻeina suiga vave i le vevela ma o latou pito i luga ma lalo ifo.

Latou te faigofie ona tumau i le malulu ma le malulu, ma vevela vevela vevela.

E taua! O le tele o le tutumau ma le fetuunaiga i tulaga o le tau e mafai ai ona taofia le Kirghiz e le gata i luga o laufanua valevalenoa, ae oʻo lava i nofoaga maualuga.

Coop Manaoga

O le gasegase o Kyrgyz e matua le mautonu i tuutuuga o le taofia. Ae peitaʻi, afai o nei hens ua tuʻuina atu i ai faʻamafanafanaga talafeagai, o le a latou faia i taimi uma ma i totonu o voluma tetele latou te maua fua o fuamoa ma maua lelei le mamafa.

  1. Ua fausia le coop i totonu o se nofoaga lelei. E tatau ona i ai le avanoa i le susulu o le la, ae aunoa ma le sasaina o ave saʻo.
  2. Aua nei tuʻu le moa i totonu o nofoaga e matua fufulu, pe a iai ni faʻataʻitaʻiga, pe e lolovaia i taimi o timuga. E ui o tagata Kyrgyz e faʻafeiloaʻi lelei le vevela, latou te le fiafia i faʻataʻitaʻiga, o lea e sili ai le puipuia oi latou mai le feʻalo.
  3. O le maualuga o le fale e le tatau ona sili atu i le 180 cm. O sea maualuga e mafua mai i le mea moni e faigata ona faʻamafanafana se potu telē i le taumalulu.
  4. O le vaega o le fola e fuafua mai i le mea moni e 5 moa e manaʻomia le itiiti ifo ma le 1 sikuea mita. m avanoa.
  5. I totonu o le fale mo moa e tatau ona fetaui ma se laufanua savali, lea o le a maua ai e manu felelei avanoa.
  6. Ole fale e tatau ona malosi ma faʻamalosia mo le taumalulu. E le manaʻomia le mafanafana i le mafanafana pe a fai e le malogo ia vanu i lau eria, e pei ona lagona e Kyrgy le lelei ma faʻalelei lelei. O le a lava le na o ni puipui mafiafia ma se vaega tele o le moega mafanafana (a itiiti ifo ma le 10 cm) o vao ma vaomago e fefiloi ma oneone i luga o le fola.
  7. O le vevela lelei i totonu o se moa moa ua manatu o se vevela mai le 11 ° C i le 22 ° C. E manaʻomia le tumau o lenei vevela i le tausaga atoa.
  8. O le malamalama e taua mo le gaosia o fuamoa. O le a sili atu pe a fai o le moa o le ao e tusa ma le 19 itula. Ina ia faia lenei mea, e tatau i le moa moa ona faʻapipiʻiina moli moli.
  9. Ia, pe afai oi ai ni pupuni i totonu o le fale. O le a latou tuʻuina atu le malamalama o le aso ma faʻaleleia le ea.
  10. E manaʻomia faʻamatalaga e pei ona le mafai ona tatalaina pea pupuni, ma o le susu ma le susu e mafai ona faʻaputuina i le potu. O le taualuga o le a fesoasoani e aloese mai lenei faafitauli i soo se taimi o le tausaga.
  11. Ia mautinoa ia i ai se manulele mo le alu ese o moa i le laufanua savali. E masani lava, o le manhole e tatala pea i le aso atoa, lea e maua ai e manulele le avanoa eo atu ai i soo se taimi. O le lautele o le tatalaina e tatau ona le itiiti ifo ma le afa mita, ma maualuga e mafai ona sili atu.
  12. Perches - o le muamua tatau mo moa. I luga oi latou, o manulele e nonofo, momoe ma na ona faaalu se taimi. Ole fuainumera o perches e tatau ona fuafuaina, tuu ai le numera o lafumanu ma le mea moni e tusa ma le 20 cm le avanoa avanoa i manu. O le pito i lalo o le perch e tatau ona le itiiti ifo ma le afa mita mai le fola. O le malologa e mafai ona sili atu i luga o le saoasaoa pe o le itu foi o le potu. O le mea autu o le tasi o le paʻu e le o lalo o le isi, o isi moa o le a faʻapalapala le tasi i le isi.
  13. Leai se uiga taua le taua o soʻo se fale moa - nusi. Chickens sili atu e tuʻu fua i fua filemu, pouliuli ma faʻamaonia. E taua tele le faʻafefe o le faamoega mo le kalapu, a le o lea e mafai ona aveina i soo se tulimanu o le falemoa e fiafia i ai. Ina ia aloese mai lenei faʻalavelave, e tatau ona faʻatulagaina o ofaga ile atigi pusa faʻapitoa: maualuga - ia le itiiti ifo ma le 40 cm, lautele - e le itiiti ifo ile 60 cm. O le numera o nusi e fuafua i luga o le mea moni e 1 le nusi e manaʻomia mo le 5 Klush.
  14. Meafaigaluega faʻaopoopo o le moa moa - feeders, drinkers and ash baths (pusa laupapa ua tumu i le faʻafefiloi o oneone, oneone ma le ogaumu aasa).
  15. O le faʻamamaina i totonu o le fale e tatau ona faia i taimi uma ina ia aloese mai le faaleagaina e alalaʻau ma meaola faalafua. E tatau i tagata uma e fafaga ma meainu ona mama, e masani ona fufulu ma faʻamaʻi. O le fola o le fale e faʻamama ma mama, pata, faʻafefeteina o meaʻai ma palapala, faʻafeiloaʻi le mea fou pe a eleelea.

E te iloa? O le gaosiga o le gaosiga e faʻatatau tonu i le ao. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, e mafai lava e le tina ona taofi le taamilo. O nisi taimi o le moa e le tuʻuina se fuamoa seʻia oʻo i luga le la pe a oʻo mai le malamalama.

Savalivali laufanua

Laufanua savali - o se mea e manaʻomia mo le tausiga o moa. I totonu o lana moa, savali i se olaga malosi.

  1. Avanoa i le lotoa e tatau ona saoloto.
  2. E sili atu le filifilia o se nofoaga e le lolovaia i taimi o timuga ma faʻafefe, e le paina e ala i pepa.
  3. O le tele o le lotoā e tatau ona faʻavae i luga o le mea moni e tasi le hen sikuea e manaʻomia mo le hen. m o avanoa avanoa.
  4. O le pa o le lotoā mo le fanau a Kyrgy atonu e maualalo, aua o nei moa e le lele, aua le oso maualuga, ma aua le faʻaalia se manaʻo e tuua se nofoaga masani.
  5. O se nofoaga mo le savalivali, faapea foi ma se fale moa, e tatau ona faaauupegaina i meaʻai, mea inu ma paluga o paʻu.

Fafaga ma tagata inu

O le fafagaina o meaai e masani lava o ni mea uumi ma vaiti pe a sasaa meaʻai. O lo latou umi e tatau ona sili atu nai lo le mea moni e tasi le manulele e manaʻomia le itiiti ifo i le 15 cm le avanoa.

Talitonu o le aofaʻi o moa lelei e tele. E fautuaina le au faifaatoaga o meaola moa e aʻoaʻo pe faapefea ona fausia saʻo, faʻafetaʻi, filifili se pou moa, faia se perch, faʻaofe, faʻalelei, ma le auala e filifili ai ma faʻaaoga le moega faʻamalosi mo moa.

E aupito sili ona talafeagai mo le fafagaina o moa, lea o loʻo i ai ni fale faʻapitoa. O nei masini e le faatagaina ai manulele e feʻaʻei i totonu o le fafaga ma le sosolo, faʻasalalau, fafaga.

E tatau ona tuʻu saʻo manu i tafatafa o le fafaga, e aunoa ma le taofiofia. O se numera tele o nei masini o le a mafai ai e le lafu mamoe uma ona maua meaai i le taimi lava e tasi, lea o le a fesoasoani e aloese mai le tupu mai o taua.

O pusa inu vai e tatau ona faia i totonu o le fale moa ma le lotoā lata ane. Mo i latou, e masani ona ave se gafatia e le silia le 5 lita i le voluma. Afai o le fagu e faia i se pelvis poʻo se pesini, e mafai ona faʻapipiʻi se maa tele po o le maʻalaʻau i le ogatotonu - o le a puipuia ai manu felelei mai le faʻafuaseʻi oʻo mai i totonu o le lapisi ma o le a le faatagaina ai moa e suʻe le fagu.

O le vai i totonu o le tagata inu e fesuisuiaʻi soo ma e tatau ona avanoa saoloto. E tatau ona mataʻituina le mamā ma le faafouina o le vai, suia i aso uma ma faaopoopo vai pe a manaʻomia, lea e taua tele i aso vevela vevela.

Faʻafefea ona tumau le malulu ma le vevela

O le gaugau Kyrgyz o le vao e tutusa lelei le toleniina o le vevela ma le malulu. Latou te tetee i suiga faafuasei ma le vevela o le vevela, e seasea maua le malulu. Lagona lelei i luga o mauga. E mafai ona fafagaina i latou i totonu o afa malolosi o fesuiaiga o Rusia.

E te iloa? O nisi taimi o fuamoa e ono le masani ai - faatasi ai ma le lua pe sili atu yolks, e aunoa ma le togitogi, ma se atigi lauolaola, ma se atigi mimiti, ua pala le fua. O le faʻaalia o ia mea faʻavae e faalagolago i le matua o le moa (le laʻitiiti le fafine, o le sili atu lea o se mea e le mafai ona tupu) ma le faʻalavelave o ona mea (popolega, mea le paleni).

Moult

O le faagasologa o le molimauina i Kyrgyz e amata i le tautoulu ma e tusa ma le 2-3 masina. I le taimi lea, o moa ua matua galo le fulufulu fulufulu, o loʻo feosofi ese ma avea ma mea e le fiafia. Ae ui i lea, aua le faʻavaivai - pe a maeʻa le molt o le a toe faʻaleleia o latou ufiufi, ma o le a latou mauaina lo latou fiafia muamua.

A o faagasolo lenei vaitaimi, e tatau ona fafagaina manu felelei, faʻamaoaigaina a latou mea taumafa ma meaai paleni. Latou te manaʻomia foi le puipuia mai faʻataʻitaʻiga ma le maalili o le maalili, ina ia le maua ai e le kalapu le malulu.

O le a le fafagaina o se lafu matutua

O le taumafa o le tagata matua kirikiti o kirikiti e tatau ona paleni ma lelei. E tatau ona aofia ai:

  1. Meaʻai - saito ma oats, karite ma le rai, sana ma leki. E mafai ona faʻaaogā faʻasusu. O ia meaai e talafeagai i soo se taimi o le tausaga.
  2. Laʻau ma greens - e totogi mo le leai o vitamini. I le taumalulu, e mafai ona e tuʻuina atu fatu faʻamaina pe faʻaopoopo meaʻai mama i le mash.
  3. Vaitaimi, e mafai ona e fafagaina le meaola o manu. E mafai ona avea ma iʻa ma aano o manufasi, ilo, anufe ma meaʻai susu, keke ma keke keke.
  4. Mo le faʻaleleia o le calcium, o manufelelei e tuʻuina i ai ni ponaivi po o ni iʻa, ni penisina, ma ni pulou.
  5. O le laumei, fuamoa malemu ma ponaivi gaʻo e tatau ai mo le faʻaogaina o le mea e gaosi ai meaʻai ma o loʻo faʻalelei lelei ia oloa. Ae o na mea faaopoopo ua faatumuina ai le leai o ni mea e gaosi ai le minerale.

O se lafu matutua na fafagaina 3-4 taimi i le aso. Ma o le fafaga muamua e tatau ona faia i le taeao i le vave e mafai ai, ma le mea mulimuli - i se taimi vave e mafai ai aʻo le i momoe. O le lona lua ma le tolu o le fafagaina o loʻo faia i le va o vaitaimi masani.

E tatau ona maua e chickini ni meaai eseese ma meaʻai, lea e aofia ai saito, saito, karite, oats, kāloti ma le tao tao.

Totoina o moa

Faʻatoagaina o tamaiti Kirgiz fuga o le moa e le mamafa tele ma e masani lava e ese mai i isi ituaiga o moa, ae o loʻo i ai ni nuances.

Hatch chicks

Talu ai e le lelei le atinaʻeina o le mafaufau o le Kirghiz, atonu o le a manaʻomia se masini. Afai o le moa e afaina le fanau lava ia, e tatau ona maua le mafanafana, mafanafana ma le filemu. E te manaʻomia se faamoega faʻafefete i se nofoaga filemu ma se sao tuusaʻo i meaʻai ma vai.

E taua! E le fautuaina le susu ina ia tuʻuina atu i moa moa poʻo moa, e pei ona maua mai e manulele le galala.

O le faʻaosoina o le moa i le moa ua sili ona lauiloa i le tautotogo - o le taimi lenei e toto ai le moa e fufulu ai fuamoa. O Klusha, lea ua sauni e fafagu ia moa, amata vave ona nofo i totonu o le faamoega mo se taimi umi, e le manao e aluese, e masani ona faasee.

Ina ia mafai ona malamalama pe o le a matua malosi lava le aʻafia o le moa, e muamua siakiina le moa - o se fuamoa moa ua tuʻuina i totonu o le faamoega mo ni nai aso. Afai e leʻi tuua e le paʻu le ofaga i nei aso, ona mafai lea ona faʻamoemoe e iai ni mea e nofo ai. Ona i lalo o le moa ua uma ona latou tuʻuina saʻo fuamoa. Ae afai o le faʻaosoina o le mafaufau e vaivai ma alu ese, ona vave alu ese lea o le matuamoa mai le faamoega ma taofi le mautonu.

Afai o le a amata ona moa le moa, ona tatau lea ona e:

  1. Aua le faalavelaveina le moa i aso popo ina ia le fiu ai lana galuega.
  2. Puleaina le tulaga o le manulele ina ia tuua ai le faamoega mo le inu, 'ai, savali.
  3. A alu le moa, o le fua o fuamoa e lilo e faʻasaoina le vevela. O le savaliga e le tatau ona sili atu i le kuata o le itula.
  4. A o savali le tina, e mafai ona e siaki fuamoa, ave ese mea ua nutimomoia, faʻamamaina le otaota.
  5. I luga o le taimi atoa o le faʻavevesiina e tele taimi e te manaʻomia ai le siakiina o le faamoega mo le i ai o parasite.
  6. O moa faatoa fananau mai e foliga mai i le 20 aso talu mai le amataina o le masini. E taua le faʻamautinoa e leʻi alu ese le moa mai le faamoega pe a maeʻa ona faʻaalia muamua tamaiti.
  7. Первых птенцов оставляют рядом с наседкой на пару часов, чтобы они обсохли и обогрелись. Позже их забирают в отдельный ящик, пока не вылупится весь выводок.

E te iloa? I le faʻavaeina o fuamoa i totonu o le tino o se moa e naʻo le aso.

Tausia le talavou

Chicks o le Kyrgyz fugalaau fanau e fanau mai i le soifua maloloina ma malosi. E aoga tele ma e maualuga le sao o le ola. E manaʻomia e Chicks le mafanafana faʻapitoa i nai vaiaso muamua pe a maeʻa - o le vevela e tatau ona tusa ma le 26 ° C. I le lumanaʻi, atonu latou te i ai i le masani masani mo moa matutua.

E mafai e poukini ona ola i se fale talitutusa masani, ona o tagata matutua latou te le faatiga ia i latou. Latou te tuputupu ae vave ma tuputupu ae malosi. E pei o manulele uma, o moa e manaʻomia le mama, mafanafana, avanoa i le la ma le ea fou, savali i fafo i le mafanafana, se taumafa paleni, vai inu mama.

Nati

Fafagaina o moa o Kyrgy gray-breed e tatau ona faia i le itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso.

O le taumafa o meaʻai laiti e leʻo ese mai le taumafataga a le lafu mamoe matutua, ae i masina muamua o loʻo i ai ni mea faʻapitoa:

  1. Mai le aso muamua o le olaga, e tatau ona tuʻuina atu i le tamaʻi lapisi meaʻai vevela ua kuka, falaoʻo, sina sisi kuka, sisi ma karite.
  2. Amata mai le aso lona tolu, o le mutia ma fualaau faisua o loʻo aofia i totonu o le taumafataga - gaʻo lelei ma gaosia ai le alfalfa, vao, clover, kāloti kuka, palukiniki, fasi falalala i luga o se tamai fatu.
  3. Seʻi oʻo i le iʻuga o le vaiaso muamua o le ola, e maua ai pepe i fuamoa, greens ma cereals.
  4. Mulimuli ane, faaopoopo le falaoa o le osia po o le iʻa i le fafaga.
  5. I le inu vai mo moa ua filifili e faʻaopopo se vaifofo vaivai o le paseka e masani ai. O lenei meafaigaluega o le a fesoasoani e puipui ai manu laiti mai le tele o faʻamaʻi pipisi.

E taua! Talu ai laititi o aano o manufasi o le aano o manu-fuamoa ua vave ona tuputupu ae ma maua ai le mamafa, ona vave tele lea o le manaomia o meaai. Ina ia mafai ona faamalieina mea e manaomia mo se manu felelei tuputupu ae, o le a fafagaina i aso taitasi ia moa e le itiiti ifo i le 10% i aso uma.

Suiga o le vao

O loʻo faʻatulagaina se lafu manu i le pito i tua o le vaitaimi o le fuamoa, lea e amata mai le faʻatalaga muamua mo le 2 tausaga. A maeʻa lena mea, ona taofi lea e le hens o fuamoa, ma e masani lava ona latou 'ai i meaʻai.

Meat i chicken gray piliki e matua suamalie - suamalie, lelei, vaivai, o loʻo aofia ai le tulaga sili ona lelei o puipuiga ma gaʻo.

I le faaiuga o le vaitau o le fuamoa-fua, e tatau ona tupu aʻe se tama fou o le Kirgiz, lea o le a faʻaauau pea ona gaosia fuamoa oloa nai lo papa tuai.

Le faʻasolosolo o le ituaiga o maʻi

O kirisi kirikisi e lelei le soifua maloloina. E masani lava latou te le maʻi, maua le puipuiga lelei. E leai ni faʻamaʻi faʻapitoa lea e faigofie ai lenei ituaiga. I nisi taimi, o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e masani ona maua i moa uma, e masani ona tupu ona o le le tausia o tulafono faʻavae mo le tausiga o manulele, faʻaleagaina o latou nofoaga, ma pe afai foi e le faʻamaʻi le moa chicken.

Afai e te manaʻo i au moa ia maloloina, siaki faʻamaʻi moa, o latou togafitiga ma togafitiga, aemaise lava, coccidiosis, faʻamaʻi pipisi, colibacteriosis, pasteurellosis (cholera) ma le manava.

Malosiaga ma vaivaiga

O le kenele o le moa a Kyrgyz o loʻo i ai uiga lelei:

  • soifua maloloina lelei;
  • fua faʻatatau maualuga;
  • le le mautonu i tuutuuga o le taofia;
  • le mafai ona 'aina soʻo se meaai;
  • fetuunaiga i le maualalo ma le maualuga o le vevela, faapea foi ma se eseesega o vevela i aso taitasi;
  • lapoa lapoa lapoa;
  • manu lelei lelei;
  • filemu ma le toʻafilemu.

O le ituaiga e lei maua ai le lauiloa tele ona o ni faaletonu:

  • e leai lava se mea e tupu mai ai, e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o se masini faʻapipiʻi;
  • maualalo maualalo;
  • talu ai o le ituaiga o manufasi-ma-fuamoa, o ana aano o manufasi ma fuafaatatau e fai ma fua ma e mamao mai luga.

E mafai ona taʻua le gaogao Kyrgyz o moa, o le uiga auro i le va o aano o manu ma fuamoa. O nei manulele e le faigata ona fausiaina ma tausia, aua e le lelei i le tausiga. Ae o le tausiga lelei ma lelei mo manu felelei o le a latou faatagaina i latou e maua le tele o mea e maua mai ai, faʻateleina le saogalemu o le lafu ma faaititia le toetoe lava a leai se faʻalavelave o faʻamaʻi masani mo moa.

Vitio: Kyrgyz gray gutu o moa

Faʻamatalaga mai le fesoʻotaiga o Kyrgy geniʻu o le moa

O le isi mea manaia mai le olaga o kiriese Kyrgyz, e faʻamaonia ai lo latou gafatia: e matua faʻaaloalogia le manu o le ryabok, ua taliaina i la latou lafu, ma ua tuliloaina ma le le alofa e Austrolorps. Na ma ola faatasi, e oʻo atu i le lua ma le afa masina.
Olga Kuchener
//fermer.ru/forum/porody-i-krossy-kur-kury-pticevodstvo/218519
I le taimi nei, o le chicken gray gray e sili ona taatele i le atunuu, e tusa ai ma le tusiga faʻasao na faʻatautaia i le 1991, e 234,685 gray gray Kyrgyz i le atunuu.
konovalova-nin5
//forum.pticevod.com/viewtopic.php?f=2&t=1770&view=unread