Fua o le gaosiga

E faapefea ona toto ma ola Anhuzu (volovik)

O le tele o laau toto e matagofie tele, ae manaʻomia le tausiga faifai pea. O le tuusaunoaga o se laau e pei o le anhuzu poʻo le volovik - e manaia ma e le lelei. Aoao pe faʻapefea ona e tuputupu ae i le fale ma tausia lelei.

Faamatalaga faʻamalosi

O le tupu o se fugalaau manaia mai le aiga o le papa, lea e mafai ona ola e tasi ma le afa mita le maualuga. O laulaau o lenei fugalaau e sili ona vaapiapi, faʻavalea, ma laina uumi, faʻapipiʻi i luga o le faʻapipiʻiina o 'ie o loʻo ufiufi i lauulu pupuu, pupuu. O le lala lala o Polotini Bullock e matua malosi lava, e masani ona tuusao mai le eleele. O le laau atoa e taoto i luga o se aʻa o le aʻa, lea e taoto papaʻu i le eleele ma e leai sona aʻa faʻalauiloaina.

I le faaopoopo atu i le valea, o le aiga o borage e aofia ai foi: onosma ma faagalo-aʻu-nots.

Ia talisapaia lenei fugalaau mo ona mata manaia, lea e aoina mai ai le faʻafefeina poʻo le taamilosaga o le ituaiga racelose. O loʻo faia mai i laʻau faʻamafaʻatasi o se pulou poʻo se fusi-uili-e pei o le corolla. O le fugalaau e aofia ai ni peti se 5 fused, o le koluse e foliga tutusa ma laumei. E oʻo atu i le 1.5 inisi le lautele ma e mafai ona faʻamalieina i le lanumoana, paʻepaʻe, uliuli po o le lanu viole i le taimi o lona vaitau, lea e amata mai ia Me ia Iulai. O le fatu o le fugalaau e masani lava ona ese i le lanu ma le tofo mai totoga autu. O le sosogi mai le fugalaau e sau malosi tele.

E te iloa? I le aʻa o le volovik o loʻo i ai se taua tele o lanu mumu lanumoana, lea e masani ona faʻaaogaina i le cosmetology, ma i le Latina o le igoa "Anhuza" o lona uiga o le "fai-up" poʻo le "teuteu".
O le fua o lenei laau o se paʻu o le lanu uliuli po o le lanu uliuli, lea e noatia i le taimi lava e maeʻa ai le fugalaau. O le fua e fua mai pe o le fuamoa ma e oʻo atu ile taʻi 5 mm. E masani ona totoina e le tupu ia le totoina o ia lava, ma o le fatu mo se taimi umi e taofia ai le mafai ona tupu.

Tufatufaina ma nofoaga

O lenei fugalaau i le natura o le vao e masani ona ola i le teritori o Rusia i Rusia, Asia i Sisifo, vaomatua o Aferika ma Amerika, ma e masani foi ona maua i le Metitirani. I totonu o fugalaau faʻalelei volovik e masani lava ona vaaia i totonu o togalaau o Rusia, Belarus ma Iukureini. Volovik e tufatufa atu i nofoaga lafulemu o loʻo i ai le maualuga o le susu. O lenei filifiliga o le nofoaga mo le tuputupu ae e tauamiotonuina e le nofoaga na fanau mai ai le fugalaau, o le mea la pe a faʻaaogaina le le fiafia i lau togalaau, e tatau ona e taulai faapitoa atu i le nofoaga e totō ai.

Foliga lauiloa o Anhuzy

I totonu o ituaiga o volovik e 38 aitema, ae na o nisi o nei mea e faʻaaogaina mo le totoina o meaʻai. O le volovik sili ona lauiloa o mea nei:

  • vailaʻau volovik. O lenei ituaiga o valea ua tupu e pei o se meli ma totoina i fanua e lata i apiaries. O le laau o se mea lelei, i le taimi o le fugaina o nei laau toto e foliga mai e lanu moana. Buds e ola ae umi, faʻalavelave faʻalavelave pe a ma le 10 inisi le umi. O lenei ituaiga o vevesi e le na ona taʻua "togafitiga". E ui lava i le mea moni e faapea, e le faʻaaogaina le laau i foliga o mea teuteu ma faʻamalosi ona o ona aʻafiaga, o le vailaʻau allantoin e maua mai ia mea, lea e masani ona faʻaaogaina i le fale gaosi oloa.
  • Faʻa-Italia. O lenei ituaiga o laau e faʻaaogaina i le tele o meaola mo le teuteuina o poloka. O le Italia o Cowhide ua lauiloa foi o le pule a le tupu, o se laau lauiloa ma se faiga e matua afaina. O le maualuga, i le averesi, i le 100 centimita le maualuga, o lala o lenei lala laau malosi ma avea ma laʻau lapopoa e mafai ona oʻo atu i le 80 inisi le lautele. O lau e leai ni mea taua, ma o fugalaau a Italia o povi lanumoana lanu lanumoana poʻo lanumoana. Inflorescences e faʻalavelave, ae le o le vaʻaia.
  • Anhuza Kap. O se ituaiga o volovikov faaletausaga, lea ua faailogaina e se fugalaau matagofie matagofie. O le tele o taimi i le vao, o lenei meaola e faʻalautele atu i eleele o loʻo i lalo o le eleele ma vaipanoa o Aferika i Saute. E le pei o ituaiga o meaola, o le Kapa Ankhuz e maualalo ai vao (40-60 senitimita le maualuga), o laulaau e lanu enaena ma e faapaleina i ni mea vaivai, lea e lanu moana lanu lanumoana ma oʻo atu i le tasi ma le afa senitimita le lautele. O nofoaga autu o fugalaau e vali paʻepaʻe poʻo le lilac ma le ogatotonu o le ogatotonu.
E te iloa? Allantoin, e maua mai i lenei fugalaau manaia, e faʻaaogaina i le gaosia o suauu mo le togafitiga o le sepsis, manuʻa o le purulenti, maʻi o le gaʻo, faʻapea foi ma le faʻaogaina o le fofo, e faʻaaogaina i le togafitiga o maʻi o le gastric ma duodenal.
Faatasi ai ma ituaiga eseese o le valea e sili ona lauiloa:
  1. Lodist Royalist. O laau toto e ola e oʻo i le 90 inisi sita ma teuteuina i fugalaau lanumoana.
  2. Luga Blue. Fugalaau e lanu lanumoana lanu moana.
  3. Se mataua o le taumafanafana. O fugalaau lanu lanumoana ma se paʻepaʻe paʻepaʻe e teuteuina i le lanu mumu o se vaomatua e oʻo i le mita le maualuga.
  4. Telefoni. O se tasi o sui sili ona maualuga o le ituaiga, e oʻo i le tasi ma le afa mita le maualuga, ma o ona pu e paleina i fugalaau o se lanu moana lanu moana.
  5. Totogi paʻu O se ituaiga lauiloa tele, e oʻo atu i le tasi ma le afa mita le maualuga, ae o lona tulaga tulagaese o ni lanu enaena o fugalaau lanumoana.
Faʻafetai i le galuega a le au faifaatoʻaga, e mafai ona tatou vaʻaia le eseesega eseese ole ituaiga o meaola nei:
  • Alba O lenei ulaula e fuga mai le kiona ma e taugata ona o ona lanu e le masani ai le tele o tagata fai faatoaga.
  • Blandin Blue. O laʻititi laʻititi (e oo i le afa mita), o loʻo teuteuina i fugalaau lanu lanumoana.
  • Agelu agelu. Vaʻaiga laʻitiiti (e oʻo i le 25 simita le maualuga), o fugalaau o loʻo i ai se lanu moana lanumoana.
  • Blue bird. Laʻau laʻititi (e oʻo i le 45 senitimita) e teuteu ai fuga lanumoana-lanu violē.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

A faʻapipiʻi i luga o le 'upega tafaʻilagi, o Ankhuzu e faʻaaogaina o se laau fatu. O loʻo tuʻufaʻatasia lelei ma nei laau e pei o: iberis, flax, primroses, thuja, daffodils, marigolds, faʻatoʻa turiki Albrus, gypsophila, toe toe.

O vailaau e le maualalo le olaola ua totoina i totonu o se kapeta mafolafola i luga o auala, auala, luga o le eleele laufanua ma le talafatai (mo se faataitaiga, latalata i vaituloto). E iai foi le wolfhound e sili ona foliga i totonu o le togalaau o se laau e tasi ma luga o le faapaologa o fale.

E lelei le laau aua o lana fesoasoani e mafai ai ona e tusia se fugalaau matagofie, se kapeta mafolafola poʻo se laina eseʻese i le va o le togalaau ma fale o loʻo i luga o le saite.

Tuputupu ae ma tausia se laau ma ou lava lima

Matou te masani i le mea volovik, ma le auala e mafai ai ona faʻaaoga i le mamanu o la matou togalaau aina. O le a tatou malamalama i le mataupu o le tuputupu ae, totoina ma le tausia o lenei fugalaau.

Tuutuuga o le taofia

E ui lava i le mea moni o Anhuza o se laau faʻamalosi ma le le lelei, e tatau ona e faʻatinoina le mea e te totoina ai se fugalaau. E tatau ona e taofi lau filifiliga i nofoaga lanu o le teritori. Ua totoina le tupu i luga o le eleele, lea e tatau ona ausia manaoga o loʻo faamatalaina i lalo. Afai o lau ituaiga e umi, o le a manaʻomia ona e faʻaopopoina ni lagolago faaopoopo ina ia le punou le matagi. I se tulaga lautele, o le fugalaau e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, aua e filifilia e le tele o fai togalaau e le mafai ona faʻaaluina le tele o le taimi e tausia ai moega fugalaau.

E le gata i lea, o le tupu, o laau lalelei o le la: o tamaiti laiti, o meaʻai, Alpine aster, thyme, bele, sprat, stonecrop, edelweiss, sage (salvia) ma geyhera.
A o tuputupu ae, ia aveese le fugalaau totogo, i lo latou nofoaga e mafai ona totoina fugalaau lanumoana fou.

Sola ma le faʻapala

Mo le tuputupu aʻe o volovik, faʻafiafia pe faʻafefeteina ma le humus, faʻaleleia lelei, ma le le tutusa le maualuga o le eletise, faʻamafanafana le lalolagi e sili ona talafeagai. O le laau e malulu lau la, ae e tatau ona e mataʻituina le tele o le vai i totonu o le palapala, ma o le filifiliga pito sili ona lelei o le a faʻaaoga lelei le eleele. Pe a totoina se mea leaga, ia mautinoa e faʻamaʻaina le eleele ma le faʻasusu (compost poʻo humus) ma eli moega. Ina ia faatumauina pea le fausiaina o pepe i le taimi o le tau mafanafana, e mafai ona faʻaaogaina meaʻai ma mea faʻalaʻau faʻapitoa i le palapala.

O le faʻamalosia o le eleele ma fafagaina laau, faʻaaoga fualaʻau faʻasamaʻi: vaovao, paʻu lupe, Florex falala suamalie, fasi falala, meaʻai, fagu, peta potato, compost, fuamoa, faʻi paʻu ma le pefu asu.

Lafoa ma le susu

O le faʻasalaga e faia i aso malogo. Ia mautinoa o le eleele e le susu tele, e pei o le susu tele e mafua ai le pala o vae fugalaau.

Faamasani oe lava i le lelei o le faʻaaogaina o le suavai, faʻapea foʻi ma le auala e faʻapipiʻiina ai se faiga o le faʻavaivai i le va.

Toe gaosia ma totoina

Filifilia se nofoaga o le a tupu ai lau ankusi, faʻapea foi ma le faia o galuega talafeagai mo tapenaga o eleele (faʻaleleia, faʻafefe, faʻaleleia), e mafai ona e alu tonu i le totoina o fugalaau. Volovik toto i le tautotogo, ma ia Me o le a fuga mai. Ae lua auala autu o le fausiaina o laau e mafai ona faʻaaoga mo mea teuteu.

Fatu

Faʻaaogaina o fatu pe a fafagaina le volovik, e mafai ona e alu i ni auala se lua: toto vave i le eleele ua saunia, poʻo le nofoaga e totoina ai fatu. O eseesega i le filifiliga o le totoina o togafitiga o loʻo i ai i tulaga fesuiaiga, lea o le a ola ai fatu.

E taua! Pe a sauniuni mo le taumalulu, e tatau ona tipiina laau taʻitasi i le aʻa, ma e mafai ona faʻaaogaina le ala e avea ma faapalaga.
Afai e te ola anhuzu i le itu mafanafana o le itu i saute, ona e alu lea i le auala muamua. Saunia ni moega laiti i le sauniuni o eleele palapala. I totonu o le eleele faʻamamaina, lulu fatu o le volovik, pe a maeʻa i le tautoulu aʻo lei amataina le kiona muamua, poʻo le amataga o le tautotogo, pe a faʻamausua le kiona muamua. O pamu muamua o le a vaaia i le ogatotonu o Aperila. I le aluga o le maualuga e tatau ona e mataʻituina le lelei o le vai i le moega. A oʻo ina totogo fua muamua, e mafai ona totoina i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe.

Faia lenei faiga e tatau ona faʻaeteete, ina ia aua neʻi afaina ai le aʻa o le fugalaau. Pe a totoina ni taameni laiti, taofi le mamao i le va o vao (e tatau ona 20 sene). I le maeʻa ai o gaioiga uma na faʻatinoina, o le fuga o se paʻu e mafai ona faʻamoemoeina mai ia Iulai ia Setema, i le tausaga a sau o le a fuga mai le puletini i le taimi masani mai ia Me ia Iulai.

Afai o oe i nofoaga e sili ona lelei, o lona uiga o le tali talafeagai o le faʻaaogaina lea o le totoina o fatu. I le amataga o Mati, e tatau ona e saunia pusa ma se paluga o peat, earth, humus ma sand. I totonu o lenei mea e tatau ai ona toto le fatu, ia ufiufi atigipusa i le ata ma tuu ai i se nofoaga malulu ma lelei. O le vevela i totonu o le potu pe a oʻo i le paʻu o le fetogi e tatau ona i le va o le 16 ° ma le 20 °. O pine muamua o le a aliali mai i le amataga o Aperila, ae o le a mafai ona totoina i ni ipu eseese pe afai e tele ni laulaau. E mafai ona totōina laau totō ile lauʻeleʻele i le faaiuga o Me.

Vegetative

O lenei metotia o le toe gaosia e sili ona faʻaaogaina i laau toto. O le aʻafiaga o le faʻaleleia o le vegetative o le vavae ese mai le fale autu le vaega lea e mafai ona totoina na o ia lava. Laʻau o Anhuzy e faʻalauteleina i le auala lenei: i le tautotogo poʻo le tautotogo o le tautotogo, i le timu ma le mafanafana o le tau, ua faʻataʻapeʻaina le tina-lala o se volovik. Ua eliina le laau mai le aʻa, ona vaevaeina lea i ni auala uumi i ni vaega ina ia tumau pea le aʻa ma le aʻa. I le taimi lava e uma ai sea vaevaega, e mafai ona nofo le delenki i nofoaga eseese o le a latou tuputupu ae ai.

Fesoʻotaʻiga i le vevela

Volovik o se togalaau malulu ma le malulu, e mafai ona saogalemu i le taumalulu e aunoa ma ni fale faapitoa ma sauniuniga. Mo le taamilosaga masani o le olaga, o le ankhuz ua lava le malulu i lalo o le kiona, ae afai e le lava le kiona i le taumalulu, ona mafai loa lea ona ufiufi le paʻu i se vaega o lapnik.

O laau toto e pei o lelac, meaola, paʻepaʻe paʻepaʻe, barberry, ash (ash), viburnum ma cherry vao e pei foi o le valea, le malulu ma o le a mafai ona tatalia le tau malulu ma le mautinoa ma le leai o ni faafitauli.

Volovik faʻafefea ona faʻafefeina le tau vevela ma e le manaʻomia ai le faʻaleleia ma le faʻaeteete faʻamalosi. O ia fua (masani ona faʻamamaina le eleele) e naʻo le tulaga o le tuputupu ae malosi o fualaau mataga.

O faigata faigata i le tuputupu ae

E tatau ona vave amanaʻia le mea moni e faapea o le totōina o meaʻai, e le manaʻomia ona faʻalagolago i ona fua i le tausaga muamua o le tuputupu aʻe. O fualaau aina e ola mo na o le vaitau e sosoo ai pe a mavae le tulia.

E taua! Ina ia mafai ona sili atu le lelei o le vevela ma ia faʻaitiitia le faʻafitauli i faʻamaʻi, e sili atu ona lelei le togafitiga o nofoaga o le vavae ese ma le pefu laupapa po o le carbon carbon activated.
E taua tele le faʻapipiʻiina o se alavai faʻavaivai i le eleele ina ia le mafua ai le fesuiaiga o aʻa ma aʻa o volovik. Ia mautinoa ia tausisi i tulafono o le faʻamaina: aua o le luko ua manatu o le fafagaina lelei i faalua i le vaiaso. Suavai vavalalata

Volovik ei ai se uiga o le totoina o le tagata lava ia, ma ua fuaina fua i le taimi lava e uma ai le fugalaau. Mo le puipuia o le faasalalauina e aunoa ma le puleaina, e tatau ona tauina vave ia afifi.

E taua! E tatau ona e galue ma le ankhuz i na totigilima, aua o lenei fugalaau e oona.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

O faafitauli autu o paʻu paʻu, ma le taumafai e aphids. Ina ia mafai ona tau ma le paʻu paʻu, ua lava lea e togafitia ai le mea ua faaleagaina o le faʻalavelave faʻaleagaina ma se vaifofo o le sapalai tagamea ma le ava malosi. E mafai ona e maitauina le faʻamaʻi e pei ona taua i lalo: na amata ona punou pusi vine.

E naʻo ni iniseti vailaau faʻapitoa e mafai ona fesoasoani e faasaga i aphids, ma o nofoaga faaleagaina ua aveeseina ma susunuina.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, e mafai ona e faʻaaogaina le iniseti e fufulu ai ma siakiina e le aunoa ia fuʻa e aveese ai vaega o mea totino i le taimi.

O le tupu o se fugalaau manaia e le manaʻomia ai le tausiga faʻaeteete ma le tele o taumafaiga. Ae e taua le manatuaina talu ai ona o ona mea oona, e tatau ona tago i ai ma le faʻaeteete: e le tatau ona e faatagaina tamaiti ma meaola i le paʻu, ma pe a galue ma se laau, ia puipuia pea le paʻu.

Vitio: Tupu

Faʻaaliga mai le upega tafailagi e uiga i le ankhuz

I le tausaga ua mavae, na ou faatauina ai fatu o fugalaau matagofie o Ankhoz Kapska Blue Bjord, na totoina mo ni togalaau ia Mati. O le gaosiga i totonu o le kesi ua uma ona faʻaaogaina masani ma amata ona atiaʻe. O laula e faʻapotopotoina i le pito i lalo ma o sina mea itiiti laitiiti. O le taimi na tupu tele ai le laau, na ou matauina e foliga tutusa lava ma se fugalaau vao ... ma e le o se fugalaau ae o se fugalaau e maualuga atu nai lo le mita, lea e tupu i luga o le eleele taupou. O le amataga o fatu o Siamani. O le mea lenei e tupu, e faʻatau mai a tatou vao ia i tatou e pei o ni fugalaau, ma tatou vaʻaia o latou fuga mai e leʻi mafaufau ia i latou o le ----- FUAFUAGA. O ai na tupu mai le tali anhuzu. Ma a pe afai ou te toto se moega fugalaau ma vao vao ... wow.
Iris_ka
//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=8667
O le tupu e tupu i le umi, ma le tasi le tausaga. Ma o lanu foi o ia, e le gata e lanumoana, ae paʻepaʻe, samasama ma le lanu viole, ae e le tele foi. E le fiafia le tama a Tupu i eleele susu, ae e le taliaina foi le le lava o le susu, o le totoina e tatau ona mulimulu. A uma ona fufulu, tipi le pu. E masani lava ona aafia le tamaititi i le sau mai le mealy.
Zosia
//chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=68&t=2969
E i ai so matou tamalii aloaʻia e taumalulu e aunoa ma se fale. Nikolash, ma o fea o loʻo e nofo ai, a leai ou te le malamalama i nei vailaʻau mataʻupu ...: faʻafefea: Ae, afai ou te malamalama lelei, o oe foi, e tatau ona e lafoaia lenei laau e aunoa ma se malutaga. Afai oe fefe, ufiufi i se mea, mo se faʻataʻitaʻiga, paranesi paranesi. Ma e tusa pe e te manaʻo e tipi pe leai ... Ou te leʻi vaʻai o le a vavaeina e se tasi, ma alu e faʻaalu le taumalulu, e pei ona i ai, e ui o lea ua faʻaalia i luga o le Initaneti, ua tusia e tatau ona vavae.
Asenka
//chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=68&t=2969
Na ou vaai i le taua ma le tasi tausaga le matua, ae taua tele ou te le fiafia i se mea. Laʻau talatala, pupuʻu, faʻapipiʻi i itu uma. Ae i le tausaga e tasi e sili atu ona lelei ma vaʻaia vao. Ae o fugalaau ma iina, ma e matagofie.
Asenka
//chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=68&t=2969