Faatoaga faatoaga

O ituaiga o lupe sa gaosi i totonu o le Itumalo o Altai

I le lalolagi, e sili atu i le valu selau ituaiga o pigeons o loo ola i teritori eseese, ma, e faaopoopo atu i ituaiga o meaola, e le itiiti ifo ituaiga fagaina e tagata.

O lenei tusiga e taulaʻi atu i papa, o lona atunuʻu ua avea ma Teritori Altai.

Ituaiga o maa

O ituaiga uma o pigeons ua vaevaeina i ni vaega autu se 4:

  • teuteu;
  • taʻaloga;
  • meli;
  • aano o manu.

E te iloa? Na faaali e Asuria le masiofo o Semiramida i se faiva, aua na latou talitonu na fafagaina o ia e nei manulele, ona avea ai lea o ia ma se tasi oi latou.

Falemeli

O le igoa o le vaega lava ia o loo fautua mai ai o ona sui o se ituaiga o faifeau e auina atu feau. E tausia uma lava o latou olaga i le nofoaga e tasi, ma afai e ave mamao ese mai le monastery, e faigofie lava ona maua e lupe la latou auala i le fale. O latou faiʻai e pei o se komepiuta, lea, o le taulotoina o se faʻamaumauga o faʻamatalaga, teuina mo se taimi umi, seia oʻo ina faʻaumatia e isi faʻamatalaga. E le gata i lea, i le gutu o le lupe, i le mea lava e tasi, o loʻo i ai se masini faʻaleleia o le maseta. O le mea lea, e oʻo lava i se moa e mafai ona manatuaina le maualuga o le faʻalavelave faʻamalosi e siomia ai lona fale.

Latou te iloiloina foi le tau ona o tulaga tulaga ese o le tino. Soʻo se infrasonic vibrations i lalo ifo o le 10 hertz e avanoa mo le malamalama. Pelu laupepa latou te fuafuaina ni faailo mo i latou lava ma ufiufi le ala.

Atonu o le a aoga mo oe le iloa o uiga o ituaiga ma tulaga o le tausia o lupe.

O le mea moni, i lo tatou taimi, e leai se tasi na te tuʻuina atu fesoʻotaʻiga ma le fesoasoani a manu felelei, o lea o sui o lenei vasega o loʻo auai nei i le tele o tauvaga, ma o le eseesega i le va o mamanu meli ma le taʻaloga e matua faʻapusa.

Vitio: pigeons uila - faʻalagolago i auala o fesootaiga

Taaloga

O taʻaloga taʻavale a nei manulele na sau mai le pusameli, ma maua le meaalofa faʻale-natura e le gata o le televave o le vaalele, ae o le matagofie matagofie foi o lona faatinoga. Latou te faigata, faigofie ona feaveai i le vateatea ma foia mamao mamao. E mafai e manulele ona tautau i luga i le ea mo se taimi umi, faia ni paʻu ma paʻu, ma suia tele le maualuga, suaop, ma isi.

Mafaufau i nisi faʻamatalaga pe o le a le pigeons o ituaiga taʻaloga o: Igilisi Peretania, ma tulaga e manaʻomia mo le tausiga.

Ae o tagata taaalo e tatau ona aʻoaʻoina: o le filifiliga saʻo a le moa, le sauniuni o le taumafataga, masani masani ma le tausiga lelei. I le lalolagi e le sili atu ma le 10 ituaiga taʻaloga, e le faigofie ona maua.

Meat

O lenei vaega e aofia ai ituaiga o lupe lapopoa (e oʻo atu i le 2 kilokalama) o aano o manufasi e mafai ona 'aina. Talu mai aso anamua, na manatu i ai o se fualaau taumafa, e aoga mo le tino, e mauoa i vitamini ma minerale. O le aano o manufasi e aofia ai le sili atu ma le 70 ituaiga, ma o meaola laiti e oʻo i le mamafa o le fasi manu i le 30-45 aso.

E tatau i faifaatoaga faifaatoaga ona faamasani i latou lava i ituaiga o pigeons e sili ona lauiloa, faapea foi ma le auala e fai ai ni faga manu.

O manulele e puipuia ma fafagaina i luga o sana, saito, karite ma oats. O le lelei o le lupe manu e tuusao lava i luga o le lelei o mea taumafa e taumafa i lona olaga.

Teuga

O fualaau teuteu e naʻo le matagofie o le manaʻoga. E le mafai ona latou tusia ni kulupu poʻo le atiaeina o le saoasaoa tele, faʻasalalau tusi pe faaputuputu maso maso, talafeagai mo taumafa tagata.

E taua! E naʻo ni tagata poto masani faʻapitoa e mafai ona fanauina ni lupe teuteu ona o le natura tonu o ituaiga mo tulaga o le taofia ma le tausiga.

E matagofie i latou, ei ai foliga e le masani ai, lalelei matagofie, lanu muamua po o le tino. O ituaiga ituaiga na maua mai e ala i le fausiaina mai ituaiga eseese o pigeons. O o latou sui e masani lava ona i ai ni paʻu, umi fulufulu, saʻo saʻoga, lima vaivai ma isi faailoga o le lauiloa.

Vaʻaia o Altai pigeons

E i ai ni fuainumera Altai ituaiga o lupe:

  • mala;
  • lanu uliuli;
  • suauʻu
E iloga i latou i la latou tino le matagofie ma foliga muamua.

Faitau e uiga i le 10 pito i luga o pigeons le masani ai i le lalolagi.

Shawl

O le amataga o lona toe fanau mai i le seneturi lona luasefulu. O le ituaiga o Shawl e aʻafia i le vaega o le kachunov ma o loʻo iai i avia. O ona sui ei ai se ulu lapotopoto ma se muaulu lauiloa, o se tamai puʻu o paolo o le pastel, seʻi faapipiiina i lalo, o le ua umi, o se fatafata maualuga, o se tino laitiiti, vae vaevae, ae o apaau lapopoa ma se siʻu fugafuga. E i ai sa latou tulaga saʻo ma foliga mamalu, e ui lava o le mea moni latou te lūlū o latou ulu.

Le lanu o fulufulu e mafai ona samasama, lanumumu po o le uliuli faatasi ma fulu paʻepaʻe. O laumei lapopoa e aofia uma ai vae, ae o le vaega o loo siomia ai mata e tumau pea i totonu, moli māmā. Lanu mata - pouliuli. Tulaga faʻapitoa: o le i ai o le pale i foliga o pale ma manai, e fesoʻotaʻi lelei i ai.

E te iloa? I Iapani, o le tamaʻi lupe e taua o le manulele a le atua o taua, ao le lupe o loo uuina se pelu, i se isi itu, o le tagata e fai ma tagata.

Blacktail

O le gaosia o lenei ituaiga na amata i le XIX senituri i le Itumalo o Altai. O laumei e lauiloa i la latou fulufulu mafiafia o lanu paʻepaʻe ma manulele mananaia (pei o se meaola i le taamilosaga atoa o le ulu). E toetoe lava o le fusi.

E i ai la latou ulu, laʻitiiti lanu uliuli, o le ua uumi, o se mea itiiti, mataʻutia, sina pupuʻu, o le susu lautele ma se pito i tua. E i ai ni vae pupuu, o apaʻau e pipiʻi malosi i le tino, ma se siʻufofoga matagofie, maualuluga. Lupe e foliga tutusa lelei.

Peacock

Masalo o le ituaiga sili ona matagofie i mea uma. O ona sui e foliga lemu ma agamalu, o lea la o latou o malo masani i faaipoipoga, faaaliga ma isi mea faafiafia. E ese le lanu lanu, ae o le lanu sili ona lauiloa e papaʻe.

Matou te fautuaina oe ia faamasani oe lava i le faʻamatalaga o pigeons ma ni uiga o la latou gafa.

O manulele e i ai sina ulu ma o laupepa laiti lava e tasi, vae pupuu ma se tino faʻapitoa. O se uiga iloga o le ituaiga - o le i ai o se siva tauaso raznogogo tutusa i foliga vaaia i le peʻa. Afai o oe o se lupe faʻatoʻaga ma le poto masani ma filifili e faʻaigisi pigeons teuteu, ona tilotilo lea i le matagofie o le Altai, ona o foliga mai o nei manulele o le a tuua ai ni nai tagata e le faʻavaivai.