Laʻau

Blackcurrant Selechenskaya - fualaau tele-fua ma se tofo lelei

Ua totoina currants lanu uliuli i soo se mea. E faʻaaogaina e le gata o se togalaau togalaau, ae pei foi o se pa. Faatasi ai ma le tele o ituaiga Selechenskaya tu i fafo. E tele mea lelei, e aofia ai - maualuga le malosi o le kulimi, lea e mafai ai ona e totoina se laau i itulagi ma malulu malulu. O le tofo o currants e malie foi, o suamalie e suamalie ma manogi. Ina ia maua maualuga le maualuga i tausaga uma, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie o le tausiga.

Talafaasolopito ma le faʻamatalaga o le ituaiga

Faatasi ai ma le aufaifaatoʻaga o le lalolagi o loʻo galulue faʻatasi ma le tagata e leai ni tagata, atonu o le sili ona taʻutaʻua o lo matou saienitisi A.I. Astakhov. O ana taumafaiga i le fausiaina o ituaiga fou o aganuu e le mafaamatalaina. O le tusitala o lenei faifaatoaga e aʻafia i le lauiloa o le currant curve Selechenskaya.

Black currant Selechenskaya - lauiloa A.I. Astakhova

A o faia le ituaiga Selechenskaya, o le Seedling Golubki ma laina 32-77 o le lauiloa Scandinavian ituaiga Bredthorpe na avea ma faavae. I le faʻamalieina lelei o suʻega eseese, ua aofia ai Selechenskaya i le Setete Setete talu mai le 1993.

Selechenskaya laʻau uliuli ua tupu e le gata i le lelei o le Central, Central Black Earth, Middle Volga o Rusia. O loʻo sili atu ona ogaoga - Sisifo Siberia ma Siberian i Sasae - e talafeagai lelei mo le manuia o le galueaina o ituaiga.

I le taimi nei, ua maua e le au fai togalaau se isi mea ofoofogia mai le au faifaatoaga - o se faʻalautelega o Selechenskaya. O le mea fou e taua o le Selechenskaya-2 ma o se tasi o ituaiga o fualaʻau muamua e ola lelei ma o loʻo sili ona lelei ma lelei le lelei o le muamua.

Ole Selechenskaya o se laau tele, ma o lona maualuga e le sili atu i le 1.5 m. O le laau e sosolo laitiiti, e totoina saʻo le ola saʻo, e le manaʻomia e leoleo. O laʻau lanumeamata lanu meamata o loʻo i ai se mea e sili ona manaia ma e leai se mea. O mama matutua e lignify, ufiufi ma pisi. O le paʻu e suia le lanu i le beige gray ma avea ai ma mea leaga. Laʻau tetele e tupu mai, alu ese mai le fana.

O le Blackcurrant bushes Selechenskaya o le siʻosiʻomaga ma le saʻo, o le mea lea, e le manaʻomia se faʻama

O le lau e lima-lobed, o le tele i le lapopoa, o le ipu o le paʻu paʻu, o le fagu, o le mimiti, ma le matte surface, o pito e ufiufi i vaitusi, o le pito i luga o le laumei e le manaia. O le lau laititi e matua mafiafia. O le taloina o Berry i le umi ma le umi, e mai le 8 i le 12 fua. O le pito o le pulumu e ono faʻafefeteina, ae tele lava ina saʻo.

Selechenskaya vine tetele - 1.7-3.3 g. O fualaʻau ua faʻapipiʻiina e ufiufi i paʻu lanu uliuli mafiafia. O le tofo e sili ona manaia, faʻafouina, ma le tele o laʻau suamalie. Iloiloina o tasters - 4.7 o loʻo faʻaalia i le 5.

E fiafia le Currant Selechenskaya ma vine tetele

Tulaga o le vasega

Leau Black Currant Selechenskaya e fuga i le ogatotonu o Mei. O se vaega o le ituaiga o lona tetee atu i le tautotogo o le tautotogo. E seleseleina le seleselega i le faaiuga o le sefulu tausaga muamua o Iulai. Ua sasaa faʻatasi. Ae o fua o le Selechenskaya e le faigofie i le faamaligiina, o lea e mafai ai ona e seleseleina le tele o taimi, aemaise lava talu ai o le tofoina o vine e le faasolo ina leaga. O le vavae ese mai le aʻa ua matutu, ona o le suavai e le mafai ona tafe mai fua, o le tino e tumau pea.

O le ituaiga e lauiloa mo lona gaosiga. Mai le tasi hectare o fale gaosi oloa, e 99 pasene o le seleselega ua aveesea. Afai e te faaliliuina i le fiaselau o poloka patino, ona tusa lea ma le 3 kilokalama mai le tasi togavao.

Mai le tasi vao o currant currant Selechenskaya e mafai ona e aoina mai le 3 kilokalama o vine

Faʻatau ma faʻasoa

O se tasi o faʻamanuiaga a Selechenskaya currant currant, o lona mafai gafatia e tumau ai i vasa o le tau. O le ituaiga e le fefefe i gutu, toe faʻafoʻi, e mafai ona tatalia le vevela maualuga ma taimi pupuu o le lamala. E lelei le faʻamaoni. E teena ai le paʻu palapala.

Laulau: faʻamaonia ma le faʻaaogaina o se vasega

LeleiFaʻafitauli
Maualuga faigata i le taumalulu (e oʻo i -320C)I le taimi malulu, e mafai ona aafia i le anthracnosis.
Le malosi e tetee atu ai i le vevela maualuga.Afai e le mulimuli ia togafitiga, e mafai ona mou ese le pipi.
Lelei malosi o le paʻu.
Ua maualuga le maualuga.Faʻafitauli le tumau i anthracnose ma tupe siliva.
Laʻau tetele ma le tofo lelei.
Berries e le malepelepe.
O fua e matagofie i fafo ma ei ai uiga maualuga tau pisinisi.

Faʻamasinoga

Pe a totoina le fuamoa uliuli Selechenskaya, e tatau ona e mulimulitai i tulafono tutusa e pei o le totoina o isi ituaiga. Ina ia mafai e le fatu ona totoina ma avea ma se laau ola maloloina, e taua le faia uma o laasaga o le galuega i se taimi talafeagai.

Taimi faʻaleleia

E masani ona fautuaina ia curranti uliuli e toto i le tautotogo po o le autumn. Ae mo Selechenskaya, o se tau lauʻeleʻele e sili ona lelei, lea e tatau ona faia i le faaiuga o Setema poʻo le amataga o Oketopa.

Faʻatasi ma le totoina o le tautotogo, o le mea moni e vave ona fafaguina e le fuamini uliuli ia tumutumu, ma e le mafai i taimi uma ona toto se laau toto i le taimi e totō ai i le taimi.

Autumn e sili atu ona talafeagai mo le totoina o le fuamoa Selechen

Filifiliga o Togalaau

Pe a filifilia mea e te totoina, muamua ona gauai atu i le aʻa. E naʻo ni aʻafiaga lelei ma ola maloloina, e aofia ai le 3-5 'autū, e ufiufi i se manoa mimiti o ausilali, o le a maua ai se vao malosi i le lumanaʻi.

O le tausaga o le fatuina e taua foi. O le ola sili e ola ai o loʻo faʻaalia e laau talavou 1-2 tausaga. O latou vaega eletise e mafai ona aofia ai le 1 po o le 2 tipu ma le maualuga o le itiiti ifo ma le 30 cm. O le paʻu ma aʻa e tatau ona ola, e aunoa ma le faaleagaina.

O se aʻafiaga maloloina ma faʻasolosolo aʻafia o se fatu laau o le ki lea i se togavao malosi

Filifiliga nofoa

Currant Selechenskaya sili ona filifilia mo palapala. E alofa o ia i eleele lafulemu ma lelei, e le taofia ai le tafe o le susu i aʻa. O loam ma oneone e iai uiga taua.

E leai se taua tele o le elemene o le eleele - e tatau ona le faaituau poʻo peʻaititi foi. E tatau ona e faia mo le 1 m uma le vevela o le eleele2 400-500 g falaoamata o le dolomite mo le eli.

O eleele maualalo i le talafatai ma le suamalie poʻo le palapala 'eleʻele e matua le talafeagai mo le totoina o le Selechenskaya. O fualaau o loʻo ola i lalo o ia tulaga o le a afaina ai, maua vave fua o gaʻo ma tausaga. I luga o oneone oneone e aunoa ma le faʻaofiina o ni atunuʻu tetele o meaʻai, Selechenskaya o le a tupu foʻi le leaga.

Ina ia fiafia i fualaau suamalie ma suamalie, e tatau ona e filifilia se nofoaga lalelei mo le totoina, ae sili atu ma sina ata o le aoauli. E le aoga le totoina o se togavao i totonu o se ata malulu - o le a faʻalautele, faʻavaivaia, o le a faʻaitiitia le lelei o le fua. O le faʻatulagaina mo le totoina o currants currants e tatau ona faʻamafola, e aunoa ma le faʻaogaina ma le maualuga. O le a aoga le puipuia mai le matagi i matu e pei o se pa, fale poʻo se puipui teuteu.

O le eleele e tatau ona pasia i le mamao e 1-1.5 m mai le eleele.

Mo le totoina o currants uliuli, e oo lava i vaega e puipuia mai le matagi i matu

Nofoaga ma tapenaga o le lua

Talu ai ona o le laau e nofo i se nofoaga e tasi mo se olaga umi ma e manaʻomia ai le maualuga o meaʻai i totonu o le palapala, e tatau ona e saunia le saite i le taimi muamua. O se filifiliga lelei o le a avea ma fua o fualaau aina po o laʻau faʻalauiloa e faʻaputuina ai le eleele ma meaʻai.

E manaia le uuina o le nofoaga i lalo o le uʻu uliuli, eliina le eleele i le loloto o le suo - o le a mafai ai ona malolo le lalolagi.

Latou teliina se lua e tulaʻi ai mo le totoina o le tautotogo i le tautoulu, ma mo le pau i le masina e tasi ao le i fuafuaina le aso, ina ia mafai ai ona nofo le fanua.

  1. O loʻo faʻapipiʻi le fale ma faʻamamaina otaota.
  2. Latou te faʻamatalaina le tele o le lua i le lumanaʻi ma eli i le 40 cm le loloto ma 40-50 cm lautele.
  3. O le eleele eleele lafulemu maualuga, na teuina i le taimi o le eliina, ua faʻafefiloi ma le 4-5 kilokalama o manulele moa po o humus, 150 g superphosphate, 200 g o fafie ma 30 g o le sulfate. E faʻafefiloi faʻafefiloi le faʻafefiloi ma tuʻu i se lua. E oʻo lava ina faʻamavaeina meaʻai i totonu o le eleele - sasaa e oʻo atu i le 3 pakete vai mai luga.
  4. Talu ai ona o le tele o le tuputupu ae ma le salalau o vao o le currant Selechenskaya, o le mamao i le va o laau e tatau ona oʻo ile 1 m.

O le totoina o fuamoa uliuli, e manaʻomia le toeliina o le Selechenskaya lua ma faʻamaʻi muamua

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

  1. Aveese se palapala mai le lua ua saunia. Faʻapotopoto mea uma i se pito i lalo.
  2. Faʻasaga le fatuga i totonu o le malologa, faʻasalalau aʻa i autafa o le fagu.
  3. E le pei o isi laau totō, e manaʻomia le faʻalanumoanaina o le kuluma uliuli i le 10 cm, ma e tatau ona tuʻuina le suauu i lalo ifo o le malulu. O le totoina lea o le a fesoasoani i le tagata e le o se tagata e vave ona fausia se vaomatua.

    Mo le fausia o se vaomatua, ua totoina Selechenskaya i se itu, ma faʻalauteleina le ū i le 10 cm

  4. I le momoe o aʻa o le fatu laau ma le paluga o le eleele o loʻo totoe ma fai sina paluga, sasaa le vao i le 3-4 pakete vai.
  5. A maeʻaeʻa le susu, e tatau ona ufiufi le palapala ile vao faʻamago pe faʻafefeteina i le eleele matutu e puipuia ai le fausiaina o le gaogao ma vave vave le susu.

Tausiga

O le ituaiga o loʻo faʻapitoa i le faʻatinoga o faiga faʻatoʻaga. Ina ia mafai e le Serantchenskaya currante ona aumai le seleselega faaletausaga, e tatau ona e faʻaaogaina tulafono faʻavae, e tutusa ma isi ituaiga, sei vagana ai ni nuances.

Faʻasa

E pei o le tele o ituaiga tagata e leai ni uiga, e fiafia Selechenskaya e faʻaleleia lelei le eleele. O lenei tulaga e mafai ona ausia e ala i timuga tetele. Ae i le taimi lava lea e tasi, e tatau ona manatuaina o le a leai se mea lelei e faʻafefe ai le suavai.

Pe a fuafuaina se faʻatulagaina o vai, ia mautinoa ia mafaufau i le faʻafefe.

O le faʻatagaina o le faʻavaivai e faʻatinoina i vaitaimi nei:

  • fanaina le tuputupu ae ma le faʻatulagaina o ovadiga;
  • i le taimi o le faatumuina o vine;
  • pe a uma le seleselega;
  • taumalulu, pe a timuga le timu ma timuga.

O le le lava o le suālaʻau o le a mafua ai le tuputupu aʻe o le ola o le vaetogo, tatuʻaina o fualaau aina ma le toilalo o le tofo. Mo le susu e maualuga, o le vai e tatau ona ulu i le eleele i le loloto o le 40 cm. E oʻo atu i le 5 pakete o le a faʻaaluina i luga o se tasi togavao. O lea e le salalau le susu i luga o le eleele, i tafatafa o le togavao e manaʻomia ona e faia ai ni faʻauluʻu annular i se mamao e 30-40 cm mai le pito o lālā (10 cm loloto).

Ina ia suavai le fua o le fua e te manaʻomia e fai ai ni mama

O le aso pe'ā uma le faʻamaua poʻo le timu, e tatau ona e faʻamalamalamaina le ufitia eleele. O se faiga faigofie faapena o le a aumaia ai le tele o aogā. O le faʻaumatiaina o le mea na faia, o loʻo e fesoasoani e faʻatūina le tafega o le ea i totonu o le palapala, lea ei ai sona aoga aoga i le atinaʻeina o le laau. E le gata i lea, o le faʻamalofiaina o le faʻalavelaveina o le tuputupu aʻe o mutia vao.

Aua nei galo e sua le eleele i lalo o le togavao. O vao mutia po o le humus o le a le gata ina avea ma meaai faaopoopo, ae fesoasoani foi e faatumauina le susu i le eleele.

Ina ia aloese mai le galoma o le susu, pe a uma ona fafaga, mulch le pupu vine

Laʻei pito sili

A maeʻa ona totō, faʻapipiʻi i le faʻaofiina o vailaʻau talafeagai i le totoina o le lua, e le o faʻamaʻiina ia currants mo le 2 tausaga. I le taimi lea, e mafai ona e faʻaaoga organics pei o le mulch, faʻalauiloaina o humus po o le manure i lalo o laau taʻitasi i le tautotogo ma le autumn i se pakete.

Amata mai le 3 tausaga talu ona totoina, i le gasologa o le vaitau, e faʻatolu ona faʻaaogaina meaʻai. Selechenskaya tali tutusa tutusa lelei ma fugalaʻau ma meaʻai. Mo ituaiga uma o fafagaina o loʻo i ai se vaitaimi ma se auala e faʻaaoga ai.

  1. I le amataga o le tautotogo, o le a ala mai le laau ma vave ona amata ona tupu, i lalo o le eleele papaʻu e faaopoopo i le 45 g Urea i lalo o se togavao ma 25-30 g - i lalo o se tagata matua. A maeʻa lena mea, e faʻamalūlūina le eleele ma mulimulu i mea faʻalautele.
  2. I le taumafanafana, e aoga tele, pe a uma ona susu, e faʻafefe ai le eleele i lalo o le togavao ma se vaifofo o paʻu moa (faʻafefeteina i vai i se vaega o le 1:10). 10 l o le faʻafefiloi e lava mo le tasi laau.
  3. O le pito i luga o le Autumn e aofia ai le sulfate sulfate (15-20 g) ma le superphosphate (40-50 g). Nai lo o mineral fertilizers, e mafai ona e faʻaogaina le pefu laupapa (200-400 g). Fertilizers o loʻo faʻapipiʻi i le eleele 10-15 cm loloto, pe a uma ona ufiufi le eleele ile vao i le humus poʻo le manurele (6-7 kg).

Teuteu

O le 4 tausaga talu ona totoina le Selechenskaya e matua taua i le tulaga o le fausiaina o le vao ma tausia lona gaosiga.

  1. I le tautotogo, seia oʻo ina matala, ona vavaeina lea e le vavaeina o le paʻu i le afa o le uumi poʻo le 2/3 foʻi.
  2. I le tausaga lona lua, o le faavae o le togavao ua fausia, o lona uiga, e 4-5 vine malolosi ua faataatia. O isi e totoe. Ina ia fesoasoani i le totoina o laau e ola ai lala laau fualaau ma lala fou, o le faapipiiina o tumutumu o lala skeletal o loo faia i le ogatotonu o le taumafanafana.
  3. I le 3 ma le 4 tausaga, e toe faia ai le taualumaga. O lala o le tausaga talu ai o loʻo faʻapipiʻi i luga o le 2 puʻe. O vine laiti e sili ona taatele, 3-5 o sili ona malolosi o totoe, o isi o totoe ua vavae ese.
  4. I le 5 tausaga, o le faʻavaeina o le togavao ua faʻamoemoeina e maeʻa pe afai o loʻo i ai pe a itiiti ifo ma le 4 paʻuʻau o vaitausaga taʻitasi.

O le teuteuina o Selechenskaya e faia i le muamua 4 tausaga talu ona totoina

O lala uma e sili atu i le 6 tausaga le matutua ua vavalalata i le eleele. E tatau ona toe faʻafouina le vao. I le lumanaʻi, e tatau ona e toso ese le laau, aveese ni vaivaiga vaivai, piʻopiʻo, lea e leai lava se fua e fua mai.

Pe a vevela teuteu, aua le toe sili atu ma le 4 aʻa malolosi o tausaga laiti. O le mamao i le va oi latou e tatau ona le itiiti ifo i le 10-15 cm.

Nofoaga mo le taumalulu

Black currant Selechenskaya o se aga mausalī mausali. Laʻau faʻamalosi ma ola maloloina e tu ai le malulu i lalo -300C, o le mea lea, e le manaʻomia ni fale faaopoopo. Ae o nisi fuafuaga e tatau ona ave.

  1. Ia mautinoa e faia se seti o sauniuni aʻo lei amataina le taumalulu: latou te aveese le laʻau, faʻaaoga fugalaau, eli le eleele, faʻafeinu (pe a faʻaputu le taumalulu).
  2. O lala o le vao e nonoa faʻatasi ina ia le malepe i le malosi o le matagi.
  3. O loʻo aʻafia le aʻa i le paʻu o mulch (manure, humus, peat, sawdust).
  4. A uma le timu, e sasaa atu le kiona i totonu o le vasa. O lenei natura natura puipuiga puipuia lelei fua mai fualaʻau.

O fualaau laiti po o le vaivai o laau e manaʻomia se puipuiga faaopoopo. Aʻo lei amataina le kiona, o loʻo faʻapipiʻiina fafie i mea e le faʻavelaina.

Mo vaovao Selechenskaya e manaʻomia ona faia se fale aʻo leʻi amata le malulu

Vitio: tausiga o tagata e leai ni tagata

Maʻi ma meaʻai

O le puipuiga o le currant currant Selechenskaya ma le le tausia lelei e mafai ona toilalo. Laʻau vavalalata e faʻaalia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. Ina ia faʻaitiitia le faʻaleagaina, e taua tele le faʻatinoga o puipuiga i le taimi.

Laulau: Faʻapefea ona iloa ma togafitia faʻamaʻi

Le faʻamaʻiFaailoga Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu Puipuiga
AnthracnoseO le atinaʻe o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai le vevela maualuga ma le pala. Laititi lanu enaena i luga o lau o loʻo aʻafia. E faasolosolo lava, latou te fusia i le tasi, o le laulau laulau, o le faapipii i luga. E oʻo atu i le ogatotonu o le taumafanafana, o le tele o laʻau lauʻau e pa'ū. O le tuputupu aʻe o vaʻa e taofi. Ua vaivai le laau, ua faaitiitia le mamafa o le taumalulu.
  1. Aʻo le fuga, togafitia le togavao ma le eleele i lalo ifo o le 1% o le vaifofo o le sulfate copper.
  2. A o lei fuga, ia faaaoga Topsin-M, faaopoopo ia Zircon poʻo Epin. O le fofo ua saunia e tusa ai ma faatonuga.
  3. I le tautoulu, o loʻo totoina togalaau i le 1% Bordeaux fluid. E taua le faʻapipiʻi ma le faʻaeteete laulaʻau i lalo ifo.
  1. Aoina uma laʻau paʻu ma tuʻuina atu.
  2. I le tautoulu, ia faia le taina lelei o vao. Laʻi maʻi e mu.
  3. Toto le eleele i tafatafa o le togavao ma le vavae.
SeptoriaO lenei maʻi e taua foi o le paʻu paepae. Muamua, o lanu enaena e aliali i luga o laulaau, ona liu paepae. Ua siomia i latou ua amataina le pogisa. Laʻau afaina ua pala i luma atu o le taimi, ua le toe tupu le togavao.
  1. Aʻo leʻi fafagu i luga fatugaʻo, faʻaaoga le Nitrafen poʻo le suauu sulfate.
  2. I le taumafanafana, faalua (faatasi ai ma le 10 aso malolo) faʻaaoga le 1% Bordeaux vai.
  1. Totoina o le eleele i le autumn.
  2. Faʻasalaga o laʻau pa'ū ma le teuteuina o otaota.
  3. Pulea vao.
  4. O le teuteuga teuteu i le tautotogo.
  5. I le taimi o le vevela o le vevela, e le tatau ona faʻatagaina le susu o le eleele.
RotoE lua ituaiga o faʻamaʻi - fatu ma le kapuni. O le lona lua o loʻo sili ona taatele. I luga o laulaau ile pito i tua, o nisi taimi i luga o fugalaau ma fualaau oona, o lanu moli e foliga mai i luga o pamu. O le faʻatoʻilaloina tele o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le pau o laʻau ma fua.Aʻo leʻi oʻo i le vaʻaiga, e faʻaaogaina currants i le 1% Bordeaux vai poʻo le copper sulphate.
  1. Suʻega faʻapitoa o le totoina o currants ma le faʻamoemoe o le vave iloa o le maʻi.
  2. Faʻasolosolo malie ma faʻaleagaina lau o maʻi faʻamaʻi ma faʻaleagaina.
  3. Feteenaʻi ma otaota (fugal spores taumalulu i lenei mutia).

Pusa Ata: Faailoga o le Currant Disease

Laulau: auala e iloa ai ma faʻafefe ai faʻamaʻi

Pests E faapefea ona latou faʻaaliaFaʻataʻitaʻiga faʻatonutonu Puipuiga
Faʻi fatuO le siama o le siama e mafua ai le faaletonu o le fatugaʻo, o le faateleina o lona tele. O aloiafi mai ia ituaiga toto e tupu vaivai, ae le o le gaosia o fua. O lau e laʻititi, lanu i lanu. O le faʻamaʻiina ma se faʻamau fatuga e taʻitaʻi atu ai i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le gaosiga.
  1. O se fofo o le colfidal sulfur e aupito sili ona aoga i le vaitau o le fuga o le pua ma ao le i fuga.
  2. E mafai foi ona faʻaaogaina fualaau faasaina Neoron, Vermitek, Apollo.
  1. I le uluaʻi laasaga o le liona, o le gaʻo gaʻo ua aoina ma le faʻaleagaina.
  2. O lala ma le tele o le faaleagaina ua vavae ese latalata i le eleele ma susunuina.
  3. Ina ia faʻaumatia 'auʻau i totonu o le fatugaʻo, e mafai ona e sasaaina vai inu i luga o le vao, pe a maeʻa ona faapipii faʻatasi.
  4. Faʻaaogā na o mea totō totō faʻatoʻaga.
  5. E mafai ona e totoina le sika poʻo le kalaka i tafatafa o vao vao. O le manogi malosi o le a fefefe mai iniseti.
GlassmakerI le mauaina o nofoaga faaleagaina o le cortex, o se tagata matua na te tuu fuamoa iina. E faigofie ona ulu atu le anufe tupugo i totonu o le ata, lea latou te nonofo ai mo le taumalulu. I le tausaga muamua o le toilalo, e leai ni suiga matuia e mafai ona maitauina. I le tautotogo lona lua, o pupuu e ufiufi i laulaau laititi e ono afaina. O le alova lea na manumalo i totonu o le fana e liua lona taua i le pefu. O se taunuuga, e mamae le pupu ma e faigofie ona momotu.
  1. Aʻo leʻi tupu aʻe ma pe a uma le seleselega, faʻapipiʻi le fuaʻau ma Karbofos. Saunia le fofo e tusa ai ma faatonuga.
  2. Faʻatasi, e mafai ona e tau faʻaaoga sauniuniga Iskra M, Fufanon poʻo Kemifos.
  1. Fai le faʻalanu ma le teuteuina lelei. Aveese lālā paʻu i le taimi.
  2. Taumafai e aloese mai le faaleagaina o masini i le cortex.
  3. Faʻasaga i tagata matutua, e mafai ona e faʻaaogaina mailei faapitoa i lalo o se mea totino.
Currant
pepa
gase i luga
O vave fugalaau e vave ona magumago ma mamago. Afai e tatala le laupepa, totonu totonu e mafai ona e vaʻaia le lanu samasama o le gall midge. E mafai ona oti pito o le tipu, e vaivai ai currants.A o lei tupu ma mulimuli ane, togafiti ma Karbofos poo Metaphos (e tusa ai ma faatonuga).
  1. I le amataga o le faʻamaʻi, o otaota ua faʻasalaina e aoina ma le tuʻuina atu.
  2. I le tautoulu, ia eli le eleele faataamilo i le vao ma mulimulu.
  3. Oti tipi tipi ma faʻaumatia i latou.
  4. Mo le totoina na o fualaau ola maloloina.

Photo gallery: meaola faalafua o le currant curve Selechenskaya

Seleseleina

Selechenskaya currant currant is a variety with a seasonal ripening, lea e tupu i le aso 10 o Iulai. Ona o le mea moni e faapea e le malepelepe le pusi papa ma e le toese le tofo, e mafai ona e aoina malie.

Aoina i le tau vevela. E sili ona lelei le tauina ma se pulumu atoa e puipuia ai le faaleagaina o le fua.

O le fualaau lanu uliuli Selechenskaya e manaia lona tofo

I le potu o le pusaaisa, ua fuafuaina e teuina ai fualaʻau ma fualaau faisua, pe afai o loʻo faʻamalieina le maualuga o le vevela ma e le maualuga le vevela i luga aʻe o le 30C, o le seleselega o le a faʻaalu 2 vaiaso e aunoa ma se mea e faaleagaina. O le faʻafefe poʻo le faʻagogo o le a faʻalauteleina ai le ola ola, aʻo le a le toe faʻaaogaina fualaau. O le tele o fafine e fufulu fualaau aina suamalie ma suka. I lenei fomu, e mafai ona e fiafia i le tele o le tofo o le currante uliuli toetoe a oʻo i le tautotogo. Mai Selechenskaya mo le taumalulu e mafai ona e kukaina le meaʻai suamalie, faia jams, compotes, jellies. Aʻo lelei le tino i le malulu, lauti mai laʻau ma vine.

Vitio: auala e aoina mai ai le tagata e leai se tagata

Iloiloga Aʻoaʻoga

Selechenskaya i le eria o Moscou e le o se mea e sili ona manaia - o se fua masani masani tele-fua mai ma le tofo (ma i Siberia o mea uma e fiafia ia te ia, masalo, o le tau e mafai ai e ia ona "faaalia i lona mamalu uma").

Natali_R

//www.forumhouse.ru/threads/274296/page-7

Ou te le o talanoa e uiga i Selechenskaya muamua - e tusa ai ma le toatele o tagata atamamai mai punaoa eseese, ma mai loʻu lava aafiaga - o se tasi o fualaau suamalie ma sili ona tele! Ioe, ma se paʻu manifinifi. Ou te leʻi mafai lava ona saunia se mea mai vine o lenei ituaiga - toetoe o mea uma e 'ai i luga o le vine! Ioe, soo se ituaiga mea e mafai ona i ai ni faaletonu, ae le o Selechenskaya acid!

Tatyana

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=157&start=210

E na ona ou maua Selechenskaya, e le maʻi foi o ia, e leʻi i ai lava se tala, ma faailoga o le paʻu paʻu e na o le tasi i le taimi atoa i le 2010, pe a faʻavaivai mai le vevela vevela ma le ea. O lea ou te le gaioiga soo se mea mai faʻamaʻi.

Irina Shabalina

//www.sibirskiy-oazis.ru/phorum/viewtopic.php?p=8950

I le faʻamasinoina e le faʻamatalaga, o le eseesega i le va o Selechenskaya-2 ma na o Selechenskaya naʻo le tetee malosi i le paʻu palapala. Selechenskaya e mafai ona aʻafia i le paʻu palapala, e ui lava e le tele - E tasi lava le taimi talu ona 93. O isi mea uma e tutusa mo i latou.

slogvaln

//www.forumhouse.ru/threads/274296/page-7

O le currant curve Selechenskaya, faʻafetai i fua faʻatoʻaga ma lelei lelei o vine, ua manumalo i le toʻatele o tagata. O le taimi e faʻaalu i le tausiga o le vao e totogi lelei atu. O fualaau ma elemene o loʻo iai i totonu o vine o le a faʻamalosia ai le tino. Ma o sauniuniga matagofie a le tagata uliuli i le taimi malulu o le a faamanatu atu ia te oe le mafanafana mafanafana.