Fua o le gaosiga

O le tupe e tosina mai le soifua maloloina!

O le gaʻo gasegase o loʻo i ai se igoa Latina malosi, faigofie tele mo le faʻalogo Rusia - Crassula, peitai, o le igoa "laau o le ola" na pipii mau ia te ia. Faafetai i le manumalo faaiu o feng shui, o le tafaoga e lauiloa ma taua o se laau e aumai ai le tamaoaiga, ae le o le soifua maloloina.
E ui o le mea moni e na o le faafeagai: aoga tautupe o lenei falee pei ona latou fai mai, sa le iloa le saienisi, e ese mai le aoga o le fomaʻi. Muamua lava, e tosina atu i le alofa tunoa ma ituaiga eseese, o le matuia o le le mautonu ma le tetee atu i faamaʻi, faapea foi ma le manuia o tupe tautupe, ma e le o tagata uma ua iloa e mafai ona togafitia lelei. Ae o le mea moni lava, e tusa ai ma le malosi ma le fusi o faʻamaloga, o le gaʻo e mafai ona saogalemu pe a faʻatusatusa atu i se ituaiga o faʻamalologa o tagata, pei aloe.

O le aiga o Succulents e aofia ai ma le au failele ma e matua mauoa lava (pe a ma le 350 ituaiga), o le sili ona lauiloa o lenei aiga o Kalanchoe, o le mana faamalolo o loo faaaogaina foi e togafitiga aloaia. O vailaau faʻapitoa e sili ona lauiloa mo ituaiga ituaiga o ponaivi pei Crassula ovata (oval) ma Crassula portulacea (portulaca), o ia o se "laau tupe".

Vaega o vailaau faʻasaina ma falemaʻi

E ui lava o suesuega ogaoga faasaienisi e uiga i vailaau kemini ma mea tau vailaau mo togafitiga o mea gaʻo e le i faataunuuina, o loo maua ai i totonu auala o arsenic. O lenei tulaga e limite autu mo le faʻaaogaina o vailaʻau gaʻo e ala i togafitiga aloaia. Ae ui i lea, sa faʻaaoga e fomaʻi anamua arsenic mo faʻamaʻi eseese. O vailaau oona o loʻo maua i totonu o le pusi e fesoasoani e faʻamalosia le puipui lapisi.

O le togafiti i togafitiga o tagata, o le togafitiga o ponaivi gaʻo e fesoʻotaʻi ma ona faʻamaʻi-inflammatory, faʻafouina, antimicrobial, antiviral, antipruritic properties.

Faaaoga i vailaau masani

O se tasi o mea e le faʻaaogaina o le tupe o loʻo fesootaʻi ma lona igoa. Leai, latou te leʻi mateina, ae le o le "laau tupe". O lona igoa Latina lea. Afai o le a sili atu ona fai mai a matou tamaitai pele i le Latina o se tamaitai gaʻo o Crassula (mai le crassus is fat), o le a le tele se faʻalavelave ona o le faaopoopo atu i kilokalama, ae, i se isi itu, o le a taʻua i latou lava o krules, e faatatau i le pule a le gagana anamua, saʻo? Ma faʻalavelave o neura, ma o neura o mea nei e sili atu i le 'ai ...

Ae sili atu le taua, le i ai o le gaʻo i luga o le windowsill aafiaga maloloina ua mafua ona o lona gafatia e faʻamamaina le ea ona o le faʻaalia o le phytoncidal properties (o le malosi e fasioti ai faʻamaʻi). E i ai foi se manatu e faapea, i totonu o le fale o loʻo tuputupu ae ai le tamaʻitaʻi, o loʻo i ai se malosi tele.

Mo togafitiga faʻamaʻi ma antiviral, o vailaʻau masani e faʻaogaina ai le lau o laʻau o le laau tupe pe a tonsillitis, tonsillitis, gutu o le isu i le foliga o le vevela ma le faʻafefete o laʻau ma le faʻafefe o le sua i totonu o le isu.

O le gaʻo sili ona faʻaaogaina - fafo. O lea togafiti manuʻa, afaina, momomo, suppurationsfaʻaaogaina o le toe faʻaleleia ma le antimicrobial meatotino a manu. Same le sap o le laau, faʻaaoga laulaau paʻu. O manuʻa e faʻamaʻi ma vave faʻamalolo.

Ma gasegase, arthrosis, osteochondrosis, gout O se gaʻo gaʻo i le foliga o se fagu poʻo se paʻu laʻau ma le sua o le lau o loʻo i ai se faʻalogiga faʻapitoa ma le faʻaaogaina o aʻafiaga.

Ua leva ona lauiloa le isi lauiloa lauiloa mo le tamaʻitaʻi - telefoni, lea e fesootaʻi ma le faʻamalieina o le faʻaaogaina o lenei laau mai sana ma le natoptyshy, mo mea latou te faia ai ni meaʻai, tuʻuina o le paʻu o lau i le po.

O le fafine gaʻo o se mea moni lava e maua mo tagata e masani ona mafatia mai osofaʻiga faʻasalalau luga o laugutu. O le faia o lenei mea, ua lava lea e sui ai le vaega ua afaina i se tipi fou o le laupepa; e tatau ona faia lenei mea i uluai faailoga o le maʻi. O le maualuga o le antiviral gaoioiga a le tamaʻitaʻi o le a faʻaolaina ai oe mai lagona le lelei ma o se faaletonu i fafo atu vave.

E togafitia foi le sua o le gaʻo vailaʻau vevelase, vevela, e faʻaaogaina i nofoaga mumū o loʻo i ai i totonu o le afi, i le tulaga o le afaina o le uila - faatasi ai ma le suauu olive. O le ava malosi o laulaau e faʻaaogaina foi mo le togafitiga o faʻamaʻi gaʻo ma veins varicose.

Faʻaleagaina faʻamuamua tagata faʻatau ma meatotino antipruritic o le gaʻo: e mafai ona faʻaaogaina mo vailaau iniseti, siama dermatitisi le na o le lubricating o le mea e malolo ai le sua o le laau.

Vailaʻau o le suavai i laʻau faʻamaʻi e togafitia faamai pipisi o gaʻo ma le manava.

Contraindications ma lapataiga

O le mafaufau ia te oe lava e le gata e afaina ai, ae e matautia foi! O le faaaogaina i totonu o meaʻai gaʻo e tatau ona matua faʻamaopoopoina ma le fomaʻi ma matua faʻatautaia!

O le gaʻo gaʻo e le oona. Ae ui i lea, o loʻo faʻaauau pea ona faʻalavelave le finauga i le faasaienisi ma lata ane-faasaienisi siosiomaga. A uma, o arsenic o iai i totonu - e tusa lava pe itiiti naua - e le maua ai se mafuaaga e mafaufau ai o se laau saogalemu atoatoa. Ia faaeteete i le fautuaga "faʻatau le lua poʻo le tolu laulaau o meaʻai ao leʻi 'ai"O le Arsenic o le mea oona, o ona aʻafiaga - o arsenides e mafai ona faaputuputu i le ponaivi o meaola, ma o lenei mea e matua taofiofia ai le faaaogaina o aano o manu i totonu. I le faaopoopo atu, e mafai ona mafua ai le le gauai o le tagata lava ia. ma fagafao - i le tele o mea e mafai ona mafua ai faʻamaʻi o le oona.

Ma e tatau ona tatou manatua muamua o le faʻamaʻi e masani lava ona faigofie ona puipuia nai lo le togafitia, o le mea lea, i uluai faailoga o le maʻi, e le tatau ona e tolopo le asiasiga i le fomaʻi.

I le aotelega, ou te fia fai atu, au pele faitau, pe afai e te le maua lenei fale matagofie i soo se itu i totonu o lou fale - uo moni ma le faʻamaʻi, ma e matua manaia lava ma matua faafetai - faanatinati! O lenei la e mafai ona faʻatau mai le maata i soʻo se faleoloa fugalaau. Ma afai ei ai, ae e te faʻamoemoe mai se mea faʻafefeteina o tinoitupe, matou te fiafia e taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona faʻaogaina lenei mea matagofie i le atamai, aemaise lava ma le soifua maloloina. Ma le mea uma, o le soifua maloloina o le tamaoaiga sili lea!